• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukata hakaret bi bakarmisiniz

İçini ferah tut.
Sanırım biri sana takılmış.muhtemelen borcu oldugu mağaza çalışanı , ödeme yapmanız için korkutmuş.
Diğer türlü olsa bile , merak etme hapishanede sürünmezsin.
Uyarı cezası alırsın ve 5 yıl aynı suçu işlememe cezası alırsın mevzu kapanır.
Sanki adam öldürdün ya rahat ol :)

Para cezasina bile raziyim :) borc benim degilki uyari alayim borc babamin ve benim soyadim bile degisik ayni evde yasamiyoruz yani

Hiç endişelenmeyin.

Birincisi iletişim bilgilerinizi nereden aldığını sormak en doğal hakkınız. Kişisel verilerinizi her isteyen kafasına göre edinemez ve rızanız dışında kullanamaz. Hatta daha önce verilerinizi işlemiş bir firma ya da kurumdan silmesini talep edebilirsiniz.

İkincisi rızanız olmadan konuşmanızın ses kaydını alamaz. Aldıysa kendisi hukuka aykırı davranmış demektir. Dikkatinizi çekmiştir; banka vs gibi ses kaydı alan yerler görüşme öncesi bunu muhakkak bildirirler.

Üçüncüsü babanızın borcundan dolayı sizi ödemeye zorlayamaz. Arayamaz bile.

Hakaret etmeniz hoş olmamış tabi. Ama bunu hakareti davranış olarak doğru bulmadığım için diyorum. Yoksa sizi şikayet ettiğini ve mesajın yetkili merciden geldiğini hiç sanmıyorum.

Evet hic bir sekilde uyari gelmedi konusmalar kayit altindadir diye. Bende bliyorum hakaret etmemin yanlis oldugunu ama resmen teşvik edildim konusma üslubu cok baskaydi

Para cezasina bile raziyim :) borc benim degilki uyari alayim borc babamin ve benim soyadim bile degisik ayni evde yasamiyoruz yani
Uyarıyı borçtan dolayı değil , hakaret ettiğiniz için mahkemeye taşınırsa diye dedim.
Yok para cezasıda almazsınız hakaret davası açılırsa.birdada devlet personeline hakaret etmeme uyarısı olur.
Bir doktora gerizekalımısın sen demiştim , oda beni mahkemeye verdi,uyarı almıştım.

Uyarıyı borçtan dolayı değil , hakaret ettiğiniz için mahkemeye taşınırsa diye dedim.
Yok para cezasıda almazsınız hakaret davası açılırsa.birdada devlet personeline hakaret etmeme uyarısı olur.
Bir doktora gerizekalımısın sen demiştim , oda beni mahkemeye verdi,uyarı almıştım.

Aman daha tövbe böyle oyunlara gelmem kendime sahip olurum zaten. Keske onunla kalsa

Rahat olun, avukat değildir. Buroda çalışan biridir. Korkutmak istemiş, ses kaydı falan aykırı ki böyle birşey olsa bile kendi kayıtları da dökülür.
Kurallar vardır telefondaki şahıs kurallardan bir haberdar değil anlaşılan. :) değildir avukat.
İçinizi ferah tutun.

Rahat olun, avukat değildir. Buroda çalışan biridir. Korkutmak istemiş, ses kaydı falan aykırı ki böyle birşey olsa bile kendi kayıtları da dökülür.
Kurallar vardır telefondaki şahıs kurallardan bir haberdar değil anlaşılan. :) değildir avukat.
İçinizi ferah tutun.

Insallah :)

Bir şey yapacağına değil, ödeyin diye psikolojik baskı yapıyolar. Arayan hukuk bürosudur ama konuşan avukat değildir. Ondan önce siz gidip savcılığa şikayet edebilirsiniz, gerizekalı demekten bir şey olmaz ağır tahrik var hem.. Sizin numaranızı bulup araması suç, hakaret etmesi suç.. Onların kabahati daha büyük yani, rahat olun:)

Bir şey yapacağına değil, ödeyin diye psikolojik baskı yapıyolar. Arayan hukuk bürosudur ama konuşan avukat değildir. Ondan önce siz gidip savcılığa şikayet edebilirsiniz, gerizekalı demekten bir şey olmaz ağır tahrik var hem.. Sizin numaranızı bulup araması suç, hakaret etmesi suç.. Onların kabahati daha büyük yani, rahat olun:)
Benim gerizekali demem karsisinda onun hakareti daha cok tabi. Ama birde şu var ki. Ben o konusmadan sonra o hukuk burosunu aradim sikayet etmek icin yetkililere. Biri cikti gene o kadin gibi ters biri. Muhtemelen arkadasi ben olayi anlattim sikayetimi ettim. Bana dedi ki siz gerizekali dediniz sizinki hakaret onunkiler hakaret sayilmiyo dedi . Onunkiler hakaret degilmis benimki hakaretmis.

Bana dedi ki siz gerizekali dediniz sizinki hakaret onunkiler hakaret sayilmiyo dedi

Aklınız alıyor mu yani sizce böyle bir şey gerçek olabilir mi? Hık deyicinin pık deyicisi işte. Düşünüp düşünüp kafanıza takmayın, hiçbir şey olmaz. Herkes de aynı şeyi söylüyor zaten arayanlar avukat değil, avukat adına arama yaparak karşı tarafı korkutup borç ödemeye zorlayan çalışanlar ve hukuka aykırı davranıyorlar. Biraz durumu bilip dişli çıksaymışsınız geri basarlarmış. Endişelenmenize gerek yok.

onlar avukat degil takip dosyası yapan senin gibi 100 kişiyi arayan kişi mahkemeye filan vermez ses kayıtta etmiyorlar korkutmak için söylemiş

Bu arada bana da bize de dadandı bi büro yıllardır. Yıllar önce ölmüş babamın ölmeden yıllar önce yaptığı Türk Telekom borcu varmış. 10 küsür lira gibi bişeymiş 1000 küsür lira istiyorlar. .
T.T devredince borçları bürolara vermiş, aldıkları büroya ait olacakmış yani.

Yine aradılar 2 hafta önce. Gerekirse reddi miras yaparım durmadan sizin telefonlarınızla uğraşıyorum dedim.
Hadi bakalım bende anneniz ve bütün kardeşlerinize icra davası açıyorum dedi. Bekliyorum memnuniyetle dedim. Bekledim gelmedi :D

Hayır hiç bir şey olmaz, avukat degil arayanlar avukatlık bürosunda çalışan müşteri temsilcileri, bence siz bı büroya gidince avukata şikayet edin.
Bakalım kim kimi yola getiriyor şikayet ediyor.

Benim başıma geçen hafta bir olay geldi.
X hastanesinden aradılar.
Arayan çok ukala bir bayandı. Bana diş geçiremeyince telefonu yüzüme kapattı.
Wow sen misin bunu yapan.
Hemen aradım şikayet ettim.
Hastane iki saat içinde beni arayıp yalvar yakar özür diledi.
Ve ben çalışanlarının tam bı ruh hastası olduğunu belirttim.

Hayır arayan kişi avukat değil yani aslında keske olsa tazminat bile alma hakkın var böyle bir durumda belki simdi de var ama biraz ugrasmak ve adalet beklemek lazim. Belki borcunu öder diye korkutuyorlar öyle bi mağaza seni icraya verip cocugundan falan para alamaz hiçbir şey yapamazlar haklari yok. Ama sen arayanın hangi buroya ait oldugunu ve kim adina aradığını öğrenip baroya sikayet edebilirsin. Tehdit edildigin hakaret edildigin icin sen haklısın. Savcılığa verdimmis :) hadi bakalım kim kimi veriyor desene kızım..

Hukuk bürolarında avukatların yanında çalışan çaçaron müşteri temsilcileri bunlar canim hiç korkma avukat değil hiç bişey de yapamaz. Avukatlar onlara parayı tahsil edin de nasıl ederseniz edin diyorlar. Tamamen iş ahlakının dışında hareket ediyorlar, ses kaydını çıkarsın ondan da bişey çıkmaz. O mesaj da sahte bütün borçlulara aynı mesajı yolluyorlar korkutmak için. Başıma geldi ondan biliyorum. Aynı şekilde kadının biri bana hakaret etti ben de büroyu buldum gittim rezalet çıkardım. Benle konuşan da bildiğin ayak takımının tekiydi, vasıfsız vasıfsız oturdukları yerden milleti taciz edecekler birde savcılığa verecekler,yok öyle bişey.

Aman aynılarını her gün bende yaşıyorum babam sağolsun her yere borç takar beni arıyorlar günde kaç defa bende tersliyorum bir şey olmaz

Hayır arayan kişi avukat değil yani aslında keske olsa tazminat bile alma hakkın var böyle bir durumda belki simdi de var ama biraz ugrasmak ve adalet beklemek lazim. Belki borcunu öder diye korkutuyorlar öyle bi mağaza seni icraya verip cocugundan falan para alamaz hiçbir şey yapamazlar haklari yok. Ama sen arayanın hangi buroya ait oldugunu ve kim adina aradığını öğrenip baroya sikayet edebilirsin. Tehdit edildigin hakaret edildigin icin sen haklısın. Savcılığa verdimmis :) hadi bakalım kim kimi veriyor desene kızım..

Aynen canim telefonda bagirdim bende en son ve o zman soyledim sizi bürolar birligine fln sikayet edicem dedim gayet net bi sesle. Sizi bu telefonun basina gecirenlerde hata siz cok terbiyesissiniz vs yazdim.

sizi korkutup parayı ödemenizi sağlamaya çalışmışlar gibi geldi bana
bu konuşmadan hiçbirşey olmaz
savcılığa verse ne olacak ses kaydı yapıyorum diye ön bilgilendirme falan vr mı yok ?
montaj olmadığı net mi değil?
sizi korkutmuş
içiniz rahat olsun

Hiç bir şey olmaz. Ben koskoca bankanın avukatıyla telefonda hemde en ağırından hakaret ve küfürlü konuşma yaptım. O zatı muhteremde seni süründüreceğim, ocağına incir ağacı dikeceğim diye bol keseden attı tuttu. Terbiyesiz bir adamdı ve beni çileden çıkartmak için elinden geleni yapmıştı. İlk hakaret ondan gelmişti, bende öyle olmaz cicim böyle olur diyerek gerekeni yapmıştım.
Sonuç hala (kaç yıl geçti üzerinden bilmiyorum) beni süründürsün diye bekliyorum.
Terbiyesizlere hadlerini bildirmek lazım. Çok iyi yapmışsınız.
Bir kere ses kaydı almak (sizin izniniz olmadan) suçtur. Buyursun bakalım.
Sizi sindirmeye çalışıyor. Hiç tınlamayın bile. Gerekirse mesaj atın ve ben de sizi savcılığa verdim diyin. Hatta bence verin.

Hanı ses kaydı yasaktı, sunsun madem bakalım ne olacak

Back