• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukata hakaret bi bakarmisiniz

genelde calısan asıstanları arıyorlar hıc bır avukat boyle bır uslup ıle konusmaz
cıkarsın ses kaydını dava acsın :D kendınce ego kasmıs hıc bır halt yıyemez canınızı sıkmayın

Merhaba arkadaslar. Cuma günü basimdan bir olay gecti. Telefonum caldi. Arayan kisi avukat oldugunu bi bürodan aradigini söyledi. Babamin borcu varmis bi magazaya. Ve icralik olmus. Halbuki babamida ariyorlar biliyorum ama benide aradilar. Telefonu actim babanizin borcu icin ariyorum falan arayan bayan o kadar itici biri ki. Hic avukata benzemiyodu. Ben babamla ayni evde yasamadigimizi ve sadece benim numarami nerden buldunuz dedim kibar bi dille. Karsimdaki bayan gayet sert bir dille. Öff hanfendi simdi sana nerden buldugumumu anlatcam dedi ve ardindan 95lik veletlerle ugrasiyoruz yaaaaa diye bi üslup kullandi. Ve ben tabi cok sinirlendim dolandiricilar sandim ve gerizekali diyerek telefonu yuzune kapattim hic bisey demedim. Ardindan bidaha aradi ve senmi bana gerizekali dedin ses kaydini vericem savciliga genc yasinda hapislerde sürün falan dedi ve bende siz benmle bu sekilde konusamazsinz diyerek bagirmaya basladim. Ayni baban gibisin armut dibine duser cirkef cingene tarzinda sözler söyledi bana. Ve kapattik ardindan msj geldi bu numara savciliga verildi hakkinizda sikayetci oluncaktir vs tarzinda. Kizlar hakliyken haksiz durumuna dustum napicam ben. Resmen beni kötü soylemeye tesvik ettiler. Ve hala inanamiyorm o kadinin avukat olduguna. Sizce bu isten birsey cikarmi. Uzun oldu kusura bakmayin.
O da size hakaret etmiş . Versin ses kaydını daha iyi. Üslup nedeniyle sizin dolandırıcı sanmanız ters konuşmanız çok normal. Hiç de haksız yere düşmezsiniz. Sanmıyorum ama oldu da şikayet falan derken mahkemeye kadar gitti iş . Sizinle konuşma tarzını, avukat olduğundan şüphe duyacağınız basitlikte olan üslubunu bir bir anlatırsınız . Size de hiçbir şey olmaz.

Benimde, bu kadar kişi, arayan avukat olamaz, yanında çalışandır dediği halde ısrarla meslektaşlarını bu kadar kötüleyen bir avukatı aklım almıyor. Her ne kadar hukuki sorumluluk olsa da Borçlar Kanunundaki adam çalıştıranın sorumluluğu konusunu bir hatırlayın isterseniz.

Bakın mesleğin ilk yıllarında bir GSM operatörünün avukatlığını yapan bir ofiste çalıştım, yine stajımı bir banka avukatının olduğu ofiste yaptım. Siz kimlerle muhatap oldunuz, nasıl bir meslek çevreniz var bilmiyorum ama asla böyle bir zihniyete şahit olmadım. Benim çalıştığım ofiste de call center vardı. Bütün gün arama yapan çalışanlara hep söylediğimiz şey asla kendilerini ya da bizi zora sokacak bir duruma mahal vermemeleriydi. Hatta karşı taraftan işittikleri hakaretler yüzünden sinirlerinin laçka olduğuna ve ağladıklarına çok şahit oldum.

Sizde lütfen bir kaç çürük elma yüzünden genelleme yapıp, mesleği bu kadar ayaklar altına almayın. Bu size ya da mesleğe hiç bir şey kazandırmaz.
Adam çalıştıranin sorumlulugu rücu hakkını da içeriyor hatırlayın isterseniz. Yani avukat sorumluluktan kurtulabiliyor.Yani şu sayfada bile onlarca kişi benim de başıma geldi derken hala birkaç çürük elma diyorsanız benim sizin için yapabilecegim pek bir sey yok. Elbette arayan avukat değil ancak AVUKATIN BİLGİSİ DAHİLİNDE VE ONUN ISTEGIYLE. daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum ancak avukatın bilgisi dahilinde yani ne diyeyim
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ancak benim etik anlayışım meslegi yucelterek olumsuzlukları istisna görmek şeklinde değil :)
Bu var ve bu çok büyük bir sektör.
Eğer mesleğin ayaklar altında olmasından rahatsizsaniz bu gerçeğin cok yaygin oldugunu kabul edip bununla mücadele ederek mesleki saygınlığa katkıda bulunabilirsiniz.
Bu da benim size tavsiyem olsun

En fazla para cezasiyla yirtayim diye dua ediyorum. Internetten sitesinde bile bir suru sikayet var bu hukuk burosu hakkinda. Herkes bu konusmalardan sikayetci. Birine evdeki karina sahip cik g.. dona kadar alicam tarzinda konusmuslar.
Canım ne hapsi ne cezası ya. Hiç korkma bir şey olmaz . Borç ödensin diye göz korkutacaklar akıllarınca. Sülaleye kadar numara savcılığa verildi diye mesaj atmak nedir yani. Amaç belli tehditle şantajla borç ödetmek.

Yazmayı unuttum kusura bakmayın
Olay şu şekilde gerçekleşiyor
Evkur gibi bir mağazadan taksitle örneğin 1000 tl lik bir ürün alıyorsunuz fakat bunu çeşlitli nedenlerle ödeyemiyorsunuz
Bir avukatın bürosu adı altında örneğin Ahmet Kemal avukatlık bürosu.
Borçluyu arayan kişiler genelde 20-30 yaş arasında vasıflı vasıfsız çağrı merkezi personeli avukatla vs değil

Evkura diyorki ben sana 500 tl vereyim sen bu borcu kapat ben karşı taraftan alacağımı alayım sizden ana borç +avukatlık masraf+faiz isteniyor buda gerçek borcunuzdan fazla bir kaç taksit ödediniz esas kalan borcunuz 800 tl olması gerekirken diğer etkenlerle beraber 1200 tl ye yükseliyor biraz ılımlı yaklaşınca indirim de yapıyor o avukatım diyen vasifsız tehditkar arkadaşlar .
Netice itibari ile adınıza icra dosyası açılıyor ama artık icra diye birşey yok diye biliyorum olsa bile evde iki tv varsa 1 ni alabiliyor .
Yani evine gelirim polisle kapını açar açtırırım seni tutuklarım falan hepsi hikaye aksine siz dava açsanız haklısınız hiç emsal dava yok sanırım ama yapılsa her türlü kazanılır

Bütün aileye ulaşmış olma sebebi şudur tahminimce ailecek oradan herkes bişey almıştır biri tv biri koltuk biri yemek takımı orada kaydı olup sizinle bağlantısı olanlara atmışlardır

Adam çalıştıranin sorumlulugu rücu hakkını da içeriyor hatırlayın isterseniz. Yani avukat sorumluluktan kurtulabiliyor.Yani şu sayfada bile onlarca kişi benim de başıma geldi derken hala birkaç çürük elma diyorsanız benim sizin için yapabilecegim pek bir sey yok. Elbette arayan avukat değil ancak AVUKATIN BİLGİSİ DAHİLİNDE VE ONUN ISTEGIYLE. daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum ancak avukatın bilgisi dahilinde yani ne diyeyim
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ancak benim etik anlayışım meslegi yucelterek olumsuzlukları istisna görmek şeklinde değil :)
Bu var ve bu çok büyük bir sektör.
Eğer mesleğin ayaklar altında olmasından rahatsizsaniz bu gerçeğin cok yaygin oldugunu kabul edip bununla mücadele ederek mesleki saygınlığa katkıda bulunabilirsiniz.
Bu da benim size tavsiyem olsun

Peki Avukat Hanım :işsiz:

Gerizekali demekle hapse girmezsiniz ama hakaretten ceza alirsiniz. Ayrica siz de sizi arayn numara hakkında sikayette bulunun hem ettigi cingene cirkef veled sozleri icin hem de babanizin borcu yuzunden sizi taciz ettikleri icin. Korkmayin. Sizin eliniz onlardan daha guclu.

Merhaba arkadaslar. Cuma günü basimdan bir olay gecti. Telefonum caldi. Arayan kisi avukat oldugunu bi bürodan aradigini söyledi. Babamin borcu varmis bi magazaya. Ve icralik olmus. Halbuki babamida ariyorlar biliyorum ama benide aradilar. Telefonu actim babanizin borcu icin ariyorum falan arayan bayan o kadar itici biri ki. Hic avukata benzemiyodu. Ben babamla ayni evde yasamadigimizi ve sadece benim numarami nerden buldunuz dedim kibar bi dille. Karsimdaki bayan gayet sert bir dille. Öff hanfendi simdi sana nerden buldugumumu anlatcam dedi ve ardindan 95lik veletlerle ugrasiyoruz yaaaaa diye bi üslup kullandi. Ve ben tabi cok sinirlendim dolandiricilar sandim ve gerizekali diyerek telefonu yuzune kapattim hic bisey demedim. Ardindan bidaha aradi ve senmi bana gerizekali dedin ses kaydini vericem savciliga genc yasinda hapislerde sürün falan dedi ve bende siz benmle bu sekilde konusamazsinz diyerek bagirmaya basladim. Ayni baban gibisin armut dibine duser cirkef cingene tarzinda sözler söyledi bana. Ve kapattik ardindan msj geldi bu numara savciliga verildi hakkinizda sikayetci oluncaktir vs tarzinda. Kizlar hakliyken haksiz durumuna dustum napicam ben. Resmen beni kötü soylemeye tesvik ettiler. Ve hala inanamiyorm o kadinin avukat olduguna. Sizce bu isten birsey cikarmi. Uzun oldu kusura bakmayin.
Hakaret nedeniyle hiç kimse hapse giremez ayrıca avukat arayıp borcu isteyemez avukatta size hakaret etmiş sizde savunun kendinizi.herşeyin bir yolu yordamı vardır avukatın yaptığı da tamamen yanlış

Hiç korkma , bir avukat olduğunu bende hiç düşünmüyorum orda çalışan call center falandır. Hangi savcılıkta ise , savcılık no su vardır ara dosya durumunu öğrenmek istiyorum bana mesaj geldi doğrulayabilir miyiz de.
Ayrıca telefon ile sana rahatsızlıkta bulunan kişi o , illegal yollarla bulmuş arıyor mağdur sensin. Büyük ihtimalle de o mesaj yalan.

Icra avukatlari hic bi borcluyu kendileri aramaz, yanlarinda calisan katipleri arar.
Ayrica sizi kiskirtanda kendisi 200-300tllik bi para cezasi icin mahkemeyle ugrasmazlar. Zaten gün icerisinde 50 ayri borcluyu ariyorlar ve yeterince hskaret isitiyorlar hepsini mahkemeye vermeye kalksalar ohoooo...
Takmayin kafaniza;)
3 kuzenimde avukat katibi ordan biliyorum.

:D Merhabalar, ben avukatım ve yazınızı gülerek okudum. Umarım böyle bir meslektaşım yoktur. Öncelikle savcılığa vereceğini sanmıyorum sadece sizi korkutmak istemişler hiç düşünüp üzülmeyin bile. İkincisi hadi verdiler diyelim ortada bir ses kaydı varsa sizin haberiniz olmadan yapılmış ise bu ses kaydı sizin rızanız dışında olduğundan hukuka aykırı delil sayılır. Yani tam tersi sizin onları haberleşmenin gizliliğini ihlalden dolayı şikayet etme hakkınız vardır. Hadi bunu da geçtim savcının bu durumu mahkemeye taşıyacağını sanmıyorum çünkü sizi kışkırtmış ve o da hakaret etmiş. Hadi savcı da iddianame hazırladı diyelim yargılama aşamasında ceza alsanız dahi önceden bir cezanız yoksa bu ceza da 5 yıl ertelenir. demem o ki asla korkmayın sizi tekrar ararlarsa bizi bu şekilde telefonla taciz ettiğiniz için sizi savcılığa şikayet edeceğim deyin. mesajların da ekran görüntüsünü alıyorum bana ve aileme yalan beyanlarda bulunup bizi yanıltmayın deyin. borcunuz olsa dahi hiçbir avukat bu şekilde borcu tahsil etmeye çalışamaz. hatta bu şekilde devam ederlerse savcılığa ve bulunduğu ilin barosuna siz onları şikayet edin.

Allahaskina versene gerizekali dedim diye muhtemelen muebbet yerim diye dalga gecerdim ya borcunuz sebebiyle haciz gelicek cart curt diye arayan yerler hep insanlari korkutarak para almaya calisiyor muhtemelen onlar tamam borcumuzu odiycez cekin sikayeti demenizi bekliyorlar

Bend3 oyle dusunuyorum. Fakat borc benim degil babamin borcu icin ben arandim

Sen de her yer dolandırıcı dolu o sebepten inanmadım. Ayrıca borç babamın borcu ise Ben neden aramıyorum dolandırıcı olduğunu düşündüm. Bu sebepten tepki verdim de.Hiç daha önce başkasının borcu için aranmamıştım de.
Gercekten bi ara dolandiricilar sandim cunku bi avukat bu kadar terbiyesiz seviyesiz olamaz di yani. Eger ifadege cagirilirsamda bunlari dile getiricem

boyle şeyler olmaz canım bende senı dava edıcem de soyledıklerınden dolayı... uydurmasyon bence arayan avukatta deıldır...
Soyledim ve bagirmaya basladim ben bagirdikca sizi sikayet edicem burolar birligine goruceksiniz siz benmle bu seklde konusamazsinz terbiyesizsinz dedim ve oda ayni baban gibisin armut dibine duser cirkef cingene tarznda konustu terbiyesiz deyip yuzune kapattim tekrar

Muhtemelen sizi arayan hukuk bürosu ve avukat değil avukatlar böyle aramıyor ayrıca sizi bu şekilde taciz etmeye hakkı yok birdaha ararsa beni taciz ediyorsunuz ben sizi şikayet edicem diyin bu hukuk bürolarında çalışanlar niye hep böyle tehdit hakaret vs şekilde konuşuyor anlamıyorum. Hiç korkmayın bence. Gerçek bir avukata danışıp böyle bir durumda avukatlar nasıl davranır öğrenebilirsiniz. Bizim de başımıza çok geldi arayıp baya tehdit hakaret ediyorlar çok rahatsız edici bir uslüpla konuşuyorlar ve bazen günde 150 defa arayıp taciz ediyorlar.
Evet tekrar büroyu aradigimda zaten telesekreter cikti ilk avukata telesekreter cikcagni dusunmuyrm. Ama genede korktum iste.

Bütün aileye ulaşmış olma sebebi şudur tahminimce ailecek oradan herkes bişey almıştır biri tv biri koltuk biri yemek takımı orada kaydı olup sizinle bağlantısı olanlara atmışlardır

Benim o magazada kaydim bile yok. Sadece babam oldugu icin arandim. Sanki borclu benmisim gibide terbiyesiz konusuldu.

Takip elemanıdır. Böyle bir avukat olmadığını umuyorum.

Ses kaydı alması hukuka aykırı, bir de o ses kaydında asıl kendisi hakaret etmiş.

Kafanıza takmanızı gerektirecek birşey yok.

Bir gerizekalı lafiyla kimse mahkemeyle uğraşmaz, o kadın kesinlikle avukat değil, tek amaçları şuan hissettigin hissi yaratmak ... Sık kullanılan ve ise yarayan bir numaradır.. Zaten durum baştan yalnis ki kimse yakininin borcu yüzünden aranmaz yasal değil siz de bunu söyleyen bir mesaj atıp telefonla taciz edildiginizi buna haklarının olmadığını yazabilirsiniz...

Back