merhaba ..benim eniştem 4 gün önce intihar etti.. kredi kartına ve banka kredisine borcu var..banka kredisinin hayat sigortası yapılmış... ancak intihar ettiği için tazminat alamıyor.. bi senelik evli ve 4 aylık bebeği var..
1.. Eşi kredi kartı ve banka kredi borclarını ödememesi için ne yapmak lazım.. yada ödeyecek mi ?
2... reddi miraz yapılabilirmi.. (ancak üzerinde hiç bi mal varlığı yok)
3.. babasının 2 tane evi var..reddi miras yaparsa 2 tane evde hak sahibi olabilir mi... eşi yada bebeği..
sizce bu durumda ne yapılmalı..
ben 36 yıllık evliyim eşim evi terk etti emekli boşanmak istemiyorum nafaka alabilirmiyim boşanmadan 68 yaşında 45 50 senedir esrar içiyor sorumsuz yaşlandı ölmesini bekleyecem kendi dava açsa beni boşayabilirmi kaç sene sürer ben dışarda börek yapıyorum sigortam yok belirli bir ücret alıyorum hastayım zor çalışıyorum nafaka alabilirmiyim şindiden teşekkür etiyorum saygılar acil cevap bekliyorum
merhaba avukat arkadaşlar sizden soruma yanıt vermenizi rica edicem ticaret davasında alacaklı taraf mahkeme sonuan kadar karşı tarafın mal varlığına tedbir koyabilirmi mahkeme sonucunda alacağını kesin alabilsin diye ve bu tedbir için alacağın % kaçını ödemek gerekiyor ölyle bişey varmı acaba mesela 10.000 tl lik bir alacak için misal 100 liramı verilir yosa sabit bir ödenekmi ödemek lazım adliyeye
Merhabalar..Benimde bir sorum olucak;Ben 1,5 yıllık evliyim,1 yıldır ayrı yaşıyorum.Bira hırlı gürlü bir ayrılma oldu kendisi çekti gitti ve ozamandan beri haber alamıyorum .Avukatı aradı dava açtık dedi ama ne bir celp nede başka birşey geldi.Adresini bilmiyorum ailesi yerini söylemiyor ben tazminat talep edicem demiştim sanırım oyüzden şimdi ben nasıl bir prosedür uygulamalıyım.İkamatim başka bir şehirde şu an ailemin yanında istanbul'da kalıyorum.Barodan avukat isteyebiliyormuşuz galiba o şekilde yapmak istiyorum ama nasıl bir yol çizicem bilemiyorum.(Yardımcı olursanız çok sevinirim..