bubölüme herkes her soruyu avukat arkadaslara sorabilirler.
AVUKAT ARKADASLAR SORULARIMIZA CEVAP VERIRSENIZ VE BIZLERI AYDINLATIRSANIZ MADUR KADINLARIMIZA COK YARDIM ETMIS OLACAKSINIZ.MÜKAFATINIZ ISE SADECE ICTEN YÜREKTEN YAPILAN DUALARDIR:NEDEMISLER KIMININ PARASI KIMININ DUASI
merhaba acıl yardımınıza ıhtıyacım warr...dun sahıbınden.com adresınden bı araba begendık ve tlfnda anlastık... 1500 kapora verdık bankadan tc kımlık nosu ıle...adam doktor oldugunu soyledı adı bekır akyol dıe gecıor ınternet sıtesınde...bugunde ulasamayınca adama sıteyle ıtıbata gectık ve dolandırıcı oldugunu soledı adamın...bız werdııgmız parayı gerı alabılırmıyız adamnın 2 tane tlfn numarası war elımızde acelee yardımm????
Rica ederim canım.Hakim olsam bir hukukçu gözüyle bakarak seni haklı bulurdum.Çünkü 4 yıllık bir ilişkinin ardından ve nisanlılıktan sonra seni terk ettiginden bahsediyorsun ve ortada terk etmesini haklı kılacak derecede bir sebep yok.Davayı actıgında hakime 4 yıllık iliskiniz boyunca seni tanıması gerektigini nasıl bir kisiligin oldugunu bildigini karakterinden sikayetciyse neden seninle nisanlanıp daha sonra terk etme olayıyla gururunu incittigini vs. söyleyebilir ve böylece manevi tazminat talebine haklı bir gerekce bulursun.Maddi tazminat icinse bunlara bile gerek yok evlilik hazırlıgı icin neler aldıysan ne masraflar ettiysen bunları talep et.Hatta bazen kadınlar nisanlandıklarında nisanlılarının istegiyle isten cıkabiliyorlar.Böyle bir durum varsa yani onun istegiyle isten cıkma durumun falan mevcutsa calıssaydın elde edecegin maası bile talep edebilirsin.Aklına takılan birsey olursa her zaman yardımcı olurum.İnsallah magduriyetini giderebilirsin..
arkadaslar annemle babam temmuz 2007den beri ayrı yasıyorlar. annem babamın bosanma davası acmasını bekliyor ama babam da ısrarla acmıyor. cevreden duydugum kadarıyla 3 yıl boyunca bosanma davası acılmaksızın ayrı yasanırsa direkt bosanmıs oluyormussun yonunde. birkaç avukata danıstım oyle birsey olmadıgını soylediler. ama benim yine de kafama takıldı. eger boyle birsey varsa bu 3 yıl dolmadan annem acmak istiyor bosanma davasını, mal paylasımı vs için.
bidaha yazayım gözden kaçtı galiba.ben esimden ayrılmak üzereyüm ve haklı durumdayım.5 ay önce dilekçe werdim ama ne dava günü ne bi cewap gelmedi avukatım a soruyorumö bekliyoruz diyo.bu garip diilmi.? şimdiye kadar ne olması gerekirdi????
Merhaba,
benimde mağduriyetim 1,5 yıl önce internet üzerinden yaklaşık 20 bin liramız çalındı. durumu 2 saat sonra farketmiş olduğumuzdan bankayla görüşüp paranın havale edildiği hesaba el koydurduk ve 2-3 gün içinde bize paranın yaklaşık 19 binini geri ödediler.Fakat hırsızlığı yapan kişi bin lirayı kullanmış olduğundan bu parayı 5-6 ay kadar alamadık. Daha sonra bankayla sürekli görüşmelerimiz sonuç verdi ve banka bize paranın kullanılan kısmı olan bin lirayıda ödemiş oldu. tabi biz para çalındığı gün savcılığa suç duyurusundada bulunmuştuk. Ve geçenlerde eşimi (bu arada hesap eşimin üzerine) savcılıktan çağırıp davacı olup olmadığını sormuşlar. ve eşimde davacı olduğunu söylemiş. Bugünde bi kağıt gelmiş ve 22 nisanda mahkeme olacağını, bu mahkemede mutlaka bulunması gerektiğini,yoksa zorla getirileceği yada dava masraflarını ödeyeceği gibi bişeyler yazıyomuş.
fakat eşim iş dolayısıyla önümüzdeki hafta yurt dışına çıkıyor ve 3 ay süreyle orda kalacak. yani mahkeme tarihinde burda olması mümkün değil.
Bu durumda biz ne yapmalıyız. Bu davadan şu aşamada vazgeçmek mümkünmüdür. Bize bir yol gösterirseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar siteye girmeyeli çok zaman oldu şimdi avukat arkadaşlara birşey danışmak istiyorum acil bir cevap verirseniz sevinirim.kız kardeşim 9 mayıs 2009 da evlendi şimdi daha 22 günlük bir bebeği var eşiyle problem yaşıyor boşanmak istiyor hakları nedir nasıl hareket etmeli bunlarla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. insanın başına böyle şeyler gelmeyince ne yapacağınını nasıl hareket edeceğini bilmiyor belki bir çare bulabilirim diye danışmak istiyorum....
merhaba benim sorum şu
anonim şirketlerde amme alacağı için ( ssk prim borcu) yapılan ödeme emri tebliğlerinde;
şirket adına çıkarılan ve şirket adresine tebliğ edilen ödeme emrinden eski yönetim kurulu üyesi sorumlu tutulabilir mi?
Söz konusu borçtan yönetim kurulu üyesinin sorumlu olması için ödeme emrinin yönetim kurulu üyesi adına düzenlenip o kişinin adresine tebliğ edilmesi mi gereklidir?
Acil olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
merhaba benim sorum şu
anonim şirketlerde amme alacağı için ( ssk prim borcu) yapılan ödeme emri tebliğlerinde;
şirket adına çıkarılan ve şirket adresine tebliğ edilen ödeme emrinden eski yönetim kurulu üyesi sorumlu tutulabilir mi?
Söz konusu borçtan yönetim kurulu üyesinin sorumlu olması için ödeme emrinin yönetim kurulu üyesi adına düzenlenip o kişinin adresine tebliğ edilmesi mi gereklidir?
acil olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim[/QUOTE
ALINTI YAPARAK YANITLIYORUM.Bu konuda uzman meslektaşlar varsa onlar daha çok yardımcı olacaklardır.
Kanuni temsilciler (yönetim kurulu üyeleri)kamu borçlarının ödenememesinden dolayı kusurlu olmadıklarını veya bunun ihmallerinden kaynaklanmadığını kanıtlamak suretiyle sorumluluktan kaçabilirler. Ancak, kanıt mecburiyeti kanuni temsilcinindir.
Örneğin, bir kamu borcunun ödenmeme nedeninin temsilcinin kendi kusur veya ihmalinden kaynaklanmadığını, ortaklığın bu borcu ödeyecek gücü bulunmadığını kanıtlayan yönetim kurulu üyesi sorumluluktan kurtulabilir.yönetim kurulu üyelerine müracaat edilebilmesi için, tüzel kişilik hakkında yapılan takibin semeresiz kalması, yani borcu tümü ile karşılamamış olması gerekir. Bunun göstergesi ise şirketin acz içinde olması, yani şirket hakkında "Aciz fişi"nin tanzim edilmiş olmasıdır. Ancak bazı hallerde, acz fişi hukuken düzenlemeyecek olsa dahi, şirketin acz halinde bulunduğu açıksa, yine yönetim kurulu üyesi aleyhine takip yapılabilir. Örneğin, asıl borçlu şirketin bulunamaması, tüm malvarlığının haczedilmesine karşılık haczedilen malların değerinin borcu karşılamaya yetmeyecek derecede olduğunun mahkeme kararı veya Bilirkişi aracılığı ile tespit edilmiş olması gibi.
Yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğu, görev yaptığı süre ile sınırlıdır ALINTIDIR
merhaba bu 2. sorum cevaplanır mı bilmiyorum ama yinede yazıyorum, zaten bu biraz daha karışık bir konu;
yargıtayda görülen dava dosyamıza yargıtay; 6183 sayılı yasanın 58. Maddesine göre ödeme emrine 7 günlük sürede itiraz edilmediği için lehimize verilen kararı bozdu,
yargıtaydan bu karar geldikten sonra tapudan öğrendik ki; evimize ödeme emri bize tebliğ edilmeden 15 gün önce haciz konmuş, yani haciz konduktan 15 gün sonra bize ödeme emri gönderildi
6183 sayılı yasanın 54. ve 55. maddelerinde cebri takibatta borçluya ödeme emri gönderilir ödemezse haciz uygulanır deniyor
bu durumda yargıtayın kararına bu sebeple yani ödeme emri olmadan haciz konduğundan ödeme emrinin yasaya aykırı olduğuna dair itiraz edebilirmiyiz?
umarım bu sorumu yanıtlayabilecek birileri vardır burda :uhm:
merhabalar ben de bir konuda akıl danışmak istiyorum tüketici şikayetleri bölümüne yazdığım konuyu buraya da alıyorum yardımcı olursanız sevinirim
teşekkürler
kapıdan alışveriş mağduruyum
aslında kolay kolay kapıyı açmam böyle seyyar satıcılara ama evde yalnız değildim kızım yanımdaydı ondan da cesaret alarak açmış bulundum daha doğrusu satıcı olduğunu açınca anladım
EFOR alışveriş merkezinin yeni açılacak şubelerinin reklamını yaptığını bir hediye çekilişi yaptıklarını söyledi istememe rağmen ısrarla bir kart çektirdi kartta temizlik robotu kazandığım yazıyordu çok şanslısın satış fiyatı 1300 tl gibi birşey söyledi eğer bir tanede elindeki katalogdan ürün alırsam hediyeyi alabileceğimi söyledi hiç ihtiyacım olmamasına rağmen ısrarlarıyla bir düdüklü tencere aldım 180 tl ye taksit yapıldı 30-30
önden de 30 tl verdimtaksit kart düzenlendi bir de sözleşme imzalandı ancak sözleşmenin bir nüshası bana verilmedi sonra farkettim bunu
neyse kazandığım ürün bir türlü gelmedi geçen gün aradılar ödemeniz var diye ben de hediyem gelmedi ki dedim kdv sini ödeyin gönderelim dediler 290 tl kdv ödemem gerekiyormuş ki bu ayrıntı bana söylenmemişti hediye kartının bir yerinde kdv müşteriye aittir yazıyor ma hiç bahsetmediği için ve ücretsiz sahip oluyorsun dediği için dikkatimi çekmemiştihediyenizi de tencerenizi de istemiyorum kaporamı getirip tencerenizi götürün dedim hiç kullanmadım iade yok dediler hediyeden vazgeçebilirsiniz ama tencereyi ödemeniz gerek dediler
kaymakamlığa şikayet dilekçesi yazdım yarın götüreceğim eşim aradı icraya verdik demişler bir tanıdık avukata danıştım sen yine de götür dilekçeni dedi
iyi niyet ve