Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir


selam arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum lütfen bir avukat arkadaş yardımcı olsun bana ben 2003 te evlendim 2002 yılındada babamı kaybettim babam ölmeden önce emekli değildi sonra biz annemi babam üzerinden emekli yaptık yalnız ben evlenirken çeyiz parası almadım acaba şu an müracaat etsem alabilirmiyim bağkur emeklisi babam benim bi kaç arkadaşım almışlar yalnız araştırdığım kadarıyla bağkurlulara verilmiyomuş ama yasa çıkmış artık veriliyormuş lütfen cevapsız bırakmayın beni bana acil yardımcı olurmusunuz
 
merhaba acıl yardımınıza ıhtıyacım warr...dun sahıbınden.com adresınden bı araba begendık ve tlfnda anlastık... 1500 kapora verdık bankadan tc kımlık nosu ıle...adam doktor oldugunu soyledı adı bekır akyol dıe gecıor ınternet sıtesınde...bugunde ulasamayınca adama sıteyle ıtıbata gectık ve dolandırıcı oldugunu soledı adamın...bız werdııgmız parayı gerı alabılırmıyız adamnın 2 tane tlfn numarası war elımızde acelee yardımm????
 

Canım alacak davalarında miktari 590 lirayı gecen alacaklarınız icin senetle ispat zorunludur.Senetten kasıt bildigimiz senetle sınırlı degil karsı taraftan alacaklı oldugunu bildiren herhangi bir belge senet niteligi tasır simdi sizin yapmanız gereken bankadan karsı tarafa havale yaptıgınıza dair bir belge bir dekont vs. bulmanız banka mutlaka size bu konuda bir belge vermistir vermediyse bile bankaya giderek ya da bankanın internet subesini kullanarak yaptıgınız islemleri görebilir bunlarla ilgili dekont bastırabilirsiniz zaman kaybetmeden karsı tarafa para havalesi yaptıgınızı ispatlay6an bir belge edinin su da önemli siz parayı yatırdınız peki acıklama olarak ne yazdınız parayı gönderirken neyin karsılıgı olarak gönderdiniz ins. kaparo vs. gibi bir acıklama yazmıssınızdır yoksa karsı taraf bana borcu vardı ödedi vs. gibi yalanlar söyleyerek sizin iddianızı cürütebilir öyle bir durum olursa da tanıklarla ispat etmeye calısın tanık olarak sahibinden.com isimli sitenin yetkilileriyle iletisime gecin onlardan size yardımcı olamalarını isteyin nerde yasıyorsunuz bilmiyorum ama her nerede yasarsanız yasayın mahkemede onları tanık gösterirseniz yol masraflarını vs. karsıladıgınız takdirde tanık olarak gelip ifade vermek zorundalar onların tanıklıgı sizin cok isinize yarayacaktır hemen bir avukatla görüsün ve belgeyi temin ederseniz avukatınıza verip icra takibi baslatın mahkeme banka hesap numarasının sahibine ve sizi dolandıran kisiye ulasacaktır sizin yapmanız gereken su asamada sadece bir belge edinmek avukatınıza basvurmak ve tanık bulmaktır gecmis olsun ins. o adam yaptıgının karsılıgını fazlasıyla görür..
 

aslıcım inan içimi çok rahatlattın ben gerçekten ne yapacağımı bilemiyordum
örnek verdiğin iş gibi bi durumum yok ama maddi olarakta gerçekten çok masrafa girdik
aslında bunların hiçbiride önemli değil 4 yıl hatta 5 yıl boyunca kandırıldığma yanıyorum
nasıl bi işmiş bu anlayamadım. mafoldumben
bu arda aklıma bişey geldi bunlar bi süre sonra takılarını istemeye gelirler. kimisi ver diyor kimisi onlar yüzüğü attı verme diyorlar.
sence ne yapmalıyım?
tekrar çok teşekkür ederim by:enbuyukkk:
 
arkadaslar annemle babam temmuz 2007den beri ayrı yasıyorlar. annem babamın bosanma davası acmasını bekliyor ama babam da ısrarla acmıyor. cevreden duydugum kadarıyla 3 yıl boyunca bosanma davası acılmaksızın ayrı yasanırsa direkt bosanmıs oluyormussun yonunde. birkaç avukata danıstım oyle birsey olmadıgını soylediler. ama benim yine de kafama takıldı. eger boyle birsey varsa bu 3 yıl dolmadan annem acmak istiyor bosanma davasını, mal paylasımı vs için.
 
Merhaba,
benimde mağduriyetim 1,5 yıl önce internet üzerinden yaklaşık 20 bin liramız çalındı. durumu 2 saat sonra farketmiş olduğumuzdan bankayla görüşüp paranın havale edildiği hesaba el koydurduk ve 2-3 gün içinde bize paranın yaklaşık 19 binini geri ödediler.Fakat hırsızlığı yapan kişi bin lirayı kullanmış olduğundan bu parayı 5-6 ay kadar alamadık. Daha sonra bankayla sürekli görüşmelerimiz sonuç verdi ve banka bize paranın kullanılan kısmı olan bin lirayıda ödemiş oldu. tabi biz para çalındığı gün savcılığa suç duyurusundada bulunmuştuk. Ve geçenlerde eşimi (bu arada hesap eşimin üzerine) savcılıktan çağırıp davacı olup olmadığını sormuşlar. ve eşimde davacı olduğunu söylemiş. Bugünde bi kağıt gelmiş ve 22 nisanda mahkeme olacağını, bu mahkemede mutlaka bulunması gerektiğini,yoksa zorla getirileceği yada dava masraflarını ödeyeceği gibi bişeyler yazıyomuş.
fakat eşim iş dolayısıyla önümüzdeki hafta yurt dışına çıkıyor ve 3 ay süreyle orda kalacak. yani mahkeme tarihinde burda olması mümkün değil.
Bu durumda biz ne yapmalıyız. Bu davadan şu aşamada vazgeçmek mümkünmüdür. Bize bir yol gösterirseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler.
 
bidaha yazayım gözden kaçtı galiba.ben esimden ayrılmak üzereyüm ve haklı durumdayım.5 ay önce dilekçe werdim ama ne dava günü ne bi cewap gelmedi avukatım a soruyorumö bekliyoruz diyo.bu garip diilmi.? şimdiye kadar ne olması gerekirdi????
 
sayın avukat hanımcım vefat eden babamızdan 30sene önce alınmış olan bır arsa mıras kaldı fakat 48 hıssedarı var çoğu vefat etmiş ancak 9 tanesı bulundu ddıyerlerının ne oldu meçhul arsayı satmak ıstıyoruzne yapabılırız yardımcı olursanız sevınırım tesekkurlerımı sunarım sımdıden
 
arkadaşlar siteye girmeyeli çok zaman oldu şimdi avukat arkadaşlara birşey danışmak istiyorum acil bir cevap verirseniz sevinirim.kız kardeşim 9 mayıs 2009 da evlendi şimdi daha 22 günlük bir bebeği var eşiyle problem yaşıyor boşanmak istiyor hakları nedir nasıl hareket etmeli bunlarla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. insanın başına böyle şeyler gelmeyince ne yapacağınını nasıl hareket edeceğini bilmiyor belki bir çare bulabilirim diye danışmak istiyorum....
 

Sizin bahsettiğiniz 3 yıl daha önce herhangi bir sebeble boşanma davası açılması ve mahkemece reddedilmesi durumunda geçerli olabilecek bir koşuldur.Sizin mesajınızdan daha önce açılmış ve reddedilmiş bir dava olmadığı anlaşılıyor
 
Son düzenleme:

5 ay uzun bir süre duruşma gününün belli olması gerekirdi.belli olmasa bile dilekçenizin hangi mahkemeye düştüğü ve dosya numarası belli olmuştur.ordan duruşma gününü öğrenebilirsiniz.
 

eşiniz kendisi katılamayacaksa vekil tayin edebilir.avukat eşiniz yerine duruşmayı takip eder
 

herhangi bir mal rejimi seçmememişlerse evlendikten sonra edinilen malların yarısında kızkardeşinizinde hakkı var.Çocuk çok küçük olduğundan ve anne bakımına muhtaç olduğundan istisnai durumlar hariç mahkeme yüksek ihtimal velayeti anneye verir.Kız kardeşiniz çocuk için iştirak nafakası talep edebilir.diğer durumlarda alıntı yaparak yanıtlıyorum.

Yoksulluk nafakası, boşanma neticesinde yoksulluğa düşecek olan eşe ödenen nafakadır. Kusursuz ya da diğer eşe göre daha az kusurlu olan tarafa hükmedilir. Taraflar eşit kusurlu ise yoksulluk nafakasına hükmedilmemektedir. Buna karşılık her iki taraf da kusursuz ise, nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaksızın boşanma neticesinde yoksulluğa düşecek olan eş lehine nafakaya hükmedilebilir.

Tedbir nafakası, boşanma gerçekleşene ve kesinleşene kadar bağlanan nafakadır. ıki şekilde talep edilebilir. Boşanma davası açmadan, ayrı yaşamaya hakkı olan eş diğer eşten hem kendisi hem de varsa çocukları için tedbir nafakası talebinde bulunabilir.

Boşanma davası ile birlikte, dava sonuçlanıncaya ve karar kesinleşinceye kadar yine hem eşin kendisi için hem de varsa çocuk için talep edilebilir. Genelde dava dilekçesinde, boşanmaya karar verilmesi halinde, çocuk için hükmedilen tedbir nafakasının kesinleşmeden itibaren iştirak nafakası olarak devamına; eş için hükmedilen tedbir nafakasının ise yoksulluk nafakası olarak devamına karar verilir.

Nafaka miktarı neye göre belirlenir, kesin bir kriteri var mıdır?

Nafaka miktarının tespitinde kesin bir kriter ya da sınır söz konusu değildir. Hakim her somut olayın özelliğine, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına göre takdir hakkını da kullanarak hakkaniyete göre karar vermektedir.

Nafaka ödeme yükümlülüğü ne zaman sona erer?

ıştirak nafakası, velayetin taraf değiştirmesi halinde, velayet hakkının sona ermesi halinde sona erer.

Yoksulluk nafakası ise, nafakanın kaldırılması davası neticesinde hakimin kararı ile, lehine nafaka hükmedilen tarafın evlenmesi ya da evliymiş gibi yaşaması halinde, tarafların yeniden evlenmesi halinde ve taraflardan birinin ölümü ile sona erer.

Tedbir nafakası, boşanma davasında hükmedilmişse hakimin boşanmaya karar vermesi halinde kararın kesinleşmesi ile; boşanmaya karar verilmemesi halinde ise hakimin belirleyeceği süreye kadar, belirlenmezse red kararının kesinleşmesi ile sona erer.

Boşanma davası açılmaksızın tedbir nafakası davası açılmış ise, hakimin belirleyeceği süreye kadar, süre belirlenmemişse tarafların boşanmasına kadar ya da talep halinde hakim kararı ile kaldırılmasına karar verilinceye kadar devam eder.alıntıdır
 
Son düzenleme:

???
.........................................
 
merhaba bu 2. sorum cevaplanır mı bilmiyorum ama yinede yazıyorum, zaten bu biraz daha karışık bir konu;
yargıtayda görülen dava dosyamıza yargıtay; 6183 sayılı yasanın 58. Maddesine göre ödeme emrine 7 günlük sürede itiraz edilmediği için lehimize verilen kararı bozdu,
yargıtaydan bu karar geldikten sonra tapudan öğrendik ki; evimize ödeme emri bize tebliğ edilmeden 15 gün önce haciz konmuş, yani haciz konduktan 15 gün sonra bize ödeme emri gönderildi
6183 sayılı yasanın 54. ve 55. maddelerinde cebri takibatta borçluya ödeme emri gönderilir ödemezse haciz uygulanır deniyor
bu durumda yargıtayın kararına bu sebeple yani ödeme emri olmadan haciz konduğundan ödeme emrinin yasaya aykırı olduğuna dair itiraz edebilirmiyiz?
umarım bu sorumu yanıtlayabilecek birileri vardır burda :uhm:
 
 

sorunuzu daha açık yazabilirmisiniz.Şimdi size takip yapıldı siz itiraz ettiniz karşı taraf itirazın iptali davası açtı.mahkeme lehinize sonuç verdi.karşı taraf temyiz edince yargıtayda bozdumu yerel mahkeme kararını...Birde haciz işlemi yargıtay kararı bozduktan sonramı oldu .
 
Son düzenleme:
 
Son düzenleme:
meraba benimde bir konu hakkında sizlerin yardımına ihtiyacım var,yardımcı olursanız çok sevinirim.
ben 2 yıl önce anlaşmalı olarak boşandım ve şuan 13 yaşında olan kızımın velayetini ben aldım, boşandığım dönemde babası nafaka yada herhangi bir tazminat istememem durumunda boşanmayı kabul etti.2 yıldır çocuğun bakımı ve hertürlü ihtiyaçlarını ben karşılıyorum bundan 6 ay kadar önce kendisi evlendi şimdiden başka şehre yerleşiyor bundan sonra çocuğu arayıp sorcağını sanmıyorum, bende zorlaşan hayat şartları ve kızımın ihtiyaçlarının artmasından dolayı nafaka davası açmak istiyorum.
size sorum şöyle bildiğim kadarıyla kendisi şuan sigotalı bir işte çalışmıyo buna rağmen nafaka davası açtığımda bunu kazanabilirmiyim ve dava ne kadar süre devam eder ? birde şuan hangi şehre yerleştiğini biliyorum ama açık adresini bilmiyorum bu durumda dava nasıl sürer ?
biraz fazla oldu kusura bakmayın ama bir sorum daha var,benim avukat tutcak maddi durumum yok barodan avukat isteme hakkım varmı ,eğer varsa nasıl başvurabilirim ?
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…