- 26 Mart 2010
- 1.450
- 8
öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum
anlattıklarınızdan ben şunu anladım eşlerden birinin vefatı durumunda kalan eş ve miras bırakanın anne ve babası mirasa eşit olarak ortak, eğer anne baba ölmüşse o zaman kardeşler mirascı oluyor
doğru anlamışmıyım acaba? Peki mirasçıların herhangi olumsuz bir hareketi olmasada mirasçılıktan çıkarılamaz mı ? ve çıkarmak için nereye başvurmak gerekir
Vaktinizi ayırıpta cevap yazarsanız çok memnun olurum
doğru anlamışsınızvereliniortak
mirasçıların herhangi bir olumsuz hareketi olmasa da sebep gösterilmeden mirasçılıktan çıkarmak mümkündür , fakat ölümden sonra bu durumu öğrenen mirasçılar dava açarlar ise , paylarına düşen kısmın tamamını alamasalar dahi ''saklı pay'' olarak nitelendirilen miktarı alırlar..
kolaylıklar dilerim..
Detelina merhabalar..
Öncelikle mahkeme celbinin neye ilişkin olduğunu yazmamışsınız. Yani müşteki sıfatı ile darptan sizin açtığınız dava mı, yoksa davada sanık sıfatıyla mı görünüyorsunuz bu önemli.
Müşteki olan yani sizi yaraladığı için dava açan siz iseniz zaten bir problem yok. Ancak sanık sıfatı ile hakaret davası ile ilgili yargılanacaksanız, olayı olduğu gibi anlatacaksınız. Zaten eşinizin ablası, ettiğiniz hakaretleri tanıklarla ispatlamak zorunda.
Cep telefonunuza gelen mesajlar bir başka suç konusudur. Bununla ilgili Cumhuriyet savcılığna suç duyurusunda da bulunabilirsiniz.
Söylediğim gibi, size gelen tebligatın üzerine bir bakın müşteki sıfatlı mı yoksa sanık sıfatlı mısınız, görüşmek üzere bize de bilgi verirseniz sevinirim şutarafagitti
merhaba
aslında derdimi buraya yazıp yazmamayı çok düşündüm ama kendi başıma işin içinden çıkamadım.
ben yaklaşık 1.5 senelik evliyim. ve 4.5 aylık hamileyim. olayın ayrıntısını yazıp sizi sıkmak istemem. benim sorum ben yaklaşık 1 hafta önce eşimden şiddet gördüm. yüzümde vücudumda darp izi olmadığı için ispatlayamıyorum ama ben de ve bebeğimde yarattığı ruhi travmayı ifade etmem mümkün değil. üstelik bu eşimin bana karşı ilk yanlışı da değil.
olay zamanı üzüntüden ve darbeden dolayı ağrılarım arttı.kasılmalar yaşadım. bebeğimi kaybetme riski yaşadım. ailem gelip beni aldı.ertesi günü doktora gittim eşim ne doktora geldi ne de o günden beri aradı. üstelik aileme bir mail yollamış ki akıllara zarar. kzınız nasıl gittiyse gelir gelip özür dilemem hatta gelmese de sorun değil demiş.zehir zemberek. o mailde bana vurduğunu itiraf da ediyor.
boşanmak üzereyim kararımı verdim dava açacağım ama haklarımı bilmek istiyorum. eşim bunca hatasına rağmen anlaşmalı boşanmaz çirkefleşecektir daha önce yaptıkları bana yaşattıklarından bana zorluk çıkaracağını biliyorum.
darp raporu ile ispatlayamasam da yazdığı itirafi le mahkeme de hakkımı savunabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. hukuk bilgisi olan yada kk da mesleği avukat olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. bilgiye ve akla çok ihtiyacım var şuan.
yazdıklarınız benim içn çok önemli. karar vermem de yardımcı olacak. komşularımdan tanıklık isteyebilirim sanırım.yüksek ihtimal sesleri duyarak şahit olmuşlardır. daha önce benim işimden çıkmamı sağlamak için çalıştığım kurumda müdürümle tartışmış olay çıkarmıştı. eğer maddi özgürlüğümü ve kişisel haklarımı elimden alması da manevi şiddet kabul ediliyorsa bunu da kanıtlyabilirim.
eşimin itiraf ettiği maili mahkemede geçersiz saydırmaya çalışması o yazmış demesi ihtimal dahilinde. çünkü kendisi sistem uzmanı istediği her pc ye ve hesaba ulaşabilir. ben şifrelerimi hesaplarımı değiştirdim ama ne kadar işe yarar bilmiyorum.
bni hala aramadı doktora gittiğimi bildiği halde hala ne ondan ne ailesinden tık yok.tamamen ilgisiz. bu tavrı da işe yarar mı acaba?
şu an bile eşim yavuz hırsız misali hatasını bastırmaya çalışmakta. ben bana vurduğu için boşanacağım ama o kendisini tahrik ettiğimi şiddetli geçimsizlik olduğunu savunacak.
şiddetin boyutu da şu şekilde ben koltukta otururken üstüme uçtu resmen karnıma oturdu ben 56 kiloyum o 107 kilo!! bileklerimi tutup kendimi savunmamı engelledi.çenemi sıkıp yüzüme vurdu bırak ellerimi dediğimde bana emretme yalvar bırakayım dedi. nasıl bir psikoloji ise!! psikopat eğilimleri var.geçmişe bakıp düşününce bazı eylemlerinin normal olmadığını farkettim. zaten öncelikle acayip kıskanç beni kısıtlayacak engelleyecek boyutta.sözleriyle manevi şiddeti var. umarım bunlar ondan kurtulmama yeter. çünkü biliyorum ki boşanmamak için elinden geleni yapacak yada ilerde bebeğimi almak için çok uğraşacak. benim istediğim onu benden ve bebeğimden uzak tutmak. çünkü eşim mahkemenin izin verdiği zamanlarda bebeği görmekle yetinmeyip çocuğumu kaçırabilcek krakterde bi insan.
Avukat arkadaşlardan bilgi almak istediğim bir konu var...
Yaklaşık 15 gün önce babama,bir motorsiklet ters yola girerek çarptı ve kaçtı.Babamı yoldan geçen insanlar,çağırdıkları ambulansa bindirip hastaneye yollamışlar.Çok şükür hayati herhangi problemi yok fakat yüzü asfalta çarpmak suretiyle oldukça kötü durumda.Morluklar oldukça fazla ve sol kaşından yanağına doğru da dikiş attılar.Bu durumu ile ilgili tüm raporları da gerekli yerlerden alınmış durumunda..
Kaçan sürücü yaklaşık 10 gün sonra teslim oldu ve bizimle hiçbir bilgisi paylaşılmıyor.(Yaşı,ifadesi vs..)
Şimdi doğal olarak bir mahkeme süreci başlayacak ,şu an bir avukat arayışımız sürmekle beraber,ben ön bilgi almak açısından,maddi manevi hangi haklara sahip olduğumuzu,mahkemede özellikle neyin üzerinde durmamız gerektiğini merak ediyorum...
Cevaplarsanız çok sevinirim...Teşekkürler...
Geçmiş olsun diyorum öncelikle...
Öncelikle sürücü hakkında bir ceza davası açılacak... Kazadan sonra çarpıp kaçması, babanızın durumuyla ilgilenmemesi ve ters yönden gelmesi aleyhinde ceza artırıcı hususlardır.
Bunun yanında bir de maddi - manevi tazminat davası açmanızı öneririm. Babanızın yüzünde kalıcı bir iz oluşması gibi bir durum söz konusu olacaksa bu raprolarla zaten belirtilir. Bu durum hem cezayı artırıcı etki yapar hem de tazminatın miktarını artırır.
Avukat aramalarınızda özel mesajla tarafıma mail adresinizi ileterek ulaşabilirsiniz. Kendim takip edebileceğim gibi, yönlendirebileceğim pek çok meslektaşım mevcut.
Saygı ile...
sitaree merhaba;
diğer tarafta da anlattığım gibi sizin davanızda tanıkların ifadeleri yarışacak..burada önemli olan husus boşanmaya sebebiyet veren olaylarda karşı tarafın daha fazla kusurlu olduğunu ispat etmek..mail mahkemenin vicdani kanaatine etki edebilir de etmeyebilir de fakat ilk bakışta çok kuvvetli bir ispat aracı değil gibi görünüyor..
bu nedenle kendinize adam akıllı tanıklar bulmanızı öneriyorum..önceki işyerindeki bahsettiğin kişiler,komşular,dayak olayından sonra dertleştiğin kişi olabildiğince fazla tut tanıklarını..ayrıca yine söylediğim gibi bilmiyoruz etmiyoruz tarzında ifadeler kullanacak tanıklar sana lazım değil,''oldu'',''gördüm'','işittim'',''şahit oldum''tarzında net ifadeler kullanmalılar..
ama lütfen bulunduğunuz ilin adli yardım bürosundan bir avukat bulun,ya da bildiğiniz bir avukat var ise gidip yüz yüze görüşün , zira davanız çekişmeli boşanma davası olacağından haklı iken haksız duruma düşmenizi istemem..
geçmiş olsun dileklerimle..
kolaylıklar..
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Evinizdeki eşyalara haciz gelir maalesef bunun için böyle bir belge alabilme imkanınız yoktur. Ancak haczedilen malların faturası mevcut ve sizin ya da başka birinin üzerine ise hacizden itibaren üç gün içinde icra müdürlüğüne istihkak iddiasında bulunabilirsiniz. Haciz esnasında da malların eşinize ait olmadığını beyan etmeniz gerekir. Ancak evinizde ederi çok yüksek bir mal yok ise bankalar genellikle bu malları haczederek yeddi emin olarak size bırakmaktadırlar. Bu durumda hacizli malları elinizden çıkarmamanız gerekir. Eşinizin maaşı üzerine haciz konulması yoluna gidilecek ve maaşının 1/4 kadarı kesilecektir. Banka ile görüşerek borcunuzun yapılandırıllması konusunda yardımcı olmalarını istemelisiniz. Bu durumda uygun taksitlerle borcunuzu ödemenizi sağlayabilirler.
Saygı ile...
bunun için çeşitli yollara başvurulabilir.avukat arkadaşlar acil cevaplarınızı bekliyorum
bizim alt komşumuz sürekli sarhoş gezen birisi ve son 1 yıldır silahla dolaşıyor sarhoş olduğu içinkimse muhatap olmak istemiyor ama iyice azıttı artık silahla insanları tehdit etmeye başladı.
en ufak bi seste binaya silahla çıkıyor.. bina olarak rahatsız oluyoruz dediğim gibi sürekli sarhoş olduğu için konuşamıyolar bile
bunun için ne yapmamız gerekir TEŞEKKÜRLER