Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

kolaylıklar dilerim..

Son düzenleme:
ve
Kahvekokusu, vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum

merhaba
aslında derdimi buraya yazıp yazmamayı çok düşündüm ama kendi başıma işin içinden çıkamadım.

ben yaklaşık 1.5 senelik evliyim. ve 4.5 aylık hamileyim. olayın ayrıntısını yazıp sizi sıkmak istemem. benim sorum ben yaklaşık 1 hafta önce eşimden şiddet gördüm. yüzümde vücudumda darp izi olmadığı için ispatlayamıyorum ama ben de ve bebeğimde yarattığı ruhi travmayı ifade etmem mümkün değil. üstelik bu eşimin bana karşı ilk yanlışı da değil.
olay zamanı üzüntüden ve darbeden dolayı ağrılarım arttı.kasılmalar yaşadım. bebeğimi kaybetme riski yaşadım. ailem gelip beni aldı.ertesi günü doktora gittim eşim ne doktora geldi ne de o günden beri aradı. üstelik aileme bir mail yollamış ki akıllara zarar. kzınız nasıl gittiyse gelir gelip özür dilemem hatta gelmese de sorun değil demiş.zehir zemberek. o mailde bana vurduğunu itiraf da ediyor.
boşanmak üzereyim kararımı verdim dava açacağım ama haklarımı bilmek istiyorum. eşim bunca hatasına rağmen anlaşmalı boşanmaz çirkefleşecektir daha önce yaptıkları bana yaşattıklarından bana zorluk çıkaracağını biliyorum.

darp raporu ile ispatlayamasam da yazdığı itirafi le mahkeme de hakkımı savunabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. hukuk bilgisi olan yada kk da mesleği avukat olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. bilgiye ve akla çok ihtiyacım var şuan.

yazdıklarınız benim içn çok önemli. karar vermem de yardımcı olacak. komşularımdan tanıklık isteyebilirim sanırım.yüksek ihtimal sesleri duyarak şahit olmuşlardır. daha önce benim işimden çıkmamı sağlamak için çalıştığım kurumda müdürümle tartışmış olay çıkarmıştı. eğer maddi özgürlüğümü ve kişisel haklarımı elimden alması da manevi şiddet kabul ediliyorsa bunu da kanıtlyabilirim.

eşimin itiraf ettiği maili mahkemede geçersiz saydırmaya çalışması o yazmış demesi ihtimal dahilinde. çünkü kendisi sistem uzmanı istediği her pc ye ve hesaba ulaşabilir. ben şifrelerimi hesaplarımı değiştirdim ama ne kadar işe yarar bilmiyorum.

bni hala aramadı doktora gittiğimi bildiği halde hala ne ondan ne ailesinden tık yok.tamamen ilgisiz. bu tavrı da işe yarar mı acaba?

şu an bile eşim yavuz hırsız misali hatasını bastırmaya çalışmakta. ben bana vurduğu için boşanacağım ama o kendisini tahrik ettiğimi şiddetli geçimsizlik olduğunu savunacak.
şiddetin boyutu da şu şekilde ben koltukta otururken üstüme uçtu resmen karnıma oturdu ben 56 kiloyum o 107 kilo!! bileklerimi tutup kendimi savunmamı engelledi.çenemi sıkıp yüzüme vurdu bırak ellerimi dediğimde bana emretme yalvar bırakayım dedi. nasıl bir psikoloji ise!! psikopat eğilimleri var.geçmişe bakıp düşününce bazı eylemlerinin normal olmadığını farkettim. zaten öncelikle acayip kıskanç beni kısıtlayacak engelleyecek boyutta.sözleriyle manevi şiddeti var. umarım bunlar ondan kurtulmama yeter. çünkü biliyorum ki boşanmamak için elinden geleni yapacak yada ilerde bebeğimi almak için çok uğraşacak. benim istediğim onu benden ve bebeğimden uzak tutmak. çünkü eşim mahkemenin izin verdiği zamanlarda bebeği görmekle yetinmeyip çocuğumu kaçırabilcek krakterde bi insan.

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba,

Öncelikle ilgi ve yardımınıza teşekkür ederim.

Mesajı ilk olarak Mart ayı başında yazmıştım dolayısı ile aslında dava görüldü. Msj arada kaybolup yanıtsız kaldığından tekrar ettim ve davanın görüldüğünü eklememişim.

Beni derinden sarsan şu ki; ben şikayet ettiğim halde hanımefendi karakola gittiğinde onun bana saldırdığını benim de hakaret ettiğimi "asıl onun şikayetçi olduğunu" ifade etmiş dolayısı ile elime gelen kağıtta ben müşteki olacağım yerde "müşteki - sanık" konumundayım:1shok:

Mahkemeye çıktık ben gayet öğrenci konumunda öğretmeninin karşısına çıkmış gibi mahçup ve şaşkındım. Kendisi ise gayet pişkin ve de köy kabadayısı duruşu ile hakimin bile dikkatini çekti ve Hakim Bey "Öncelikle burasının mahkeme olduğunu unutmayın ve duruşunuzu düzeltin diye" uyardı. Onun yerine ben utandım. Sonra da öncelikle onun ifadesini aldı ve de oldukça sinir bozucu konuştuğundan Hakim "böyle konuşmaya devam ederseniz salondan çıkartıcam" dedi....Sıra bana geldiğinde Hakim bey' in sinirleri gerilmişti ve ben "Aaa.... demeden" tamam çıkın dedi..."ama ben ne zaman ifademi kıllanıcam" bile diyemedim. Yazılı olarak önceden yazmıştım. Hakime verdim. Özetle, benim kendisini defalarca saldırımasından dolayı artık caydırıcı olması bakımından adalete bildirmek durumunda kaldığımı, fakat ne yazık ki hakkımı ararken karşı tarafın bir sözü ile nerdeyse "sanık" konumuna düştüğümü ifade etmiştim. Dava bir sonraki celseye ertelendi.

Şaşkınım inanın, ben hakkımı ararken karşı taraf dedi (ki öyle demesi gerekir çünkü benimle ilgili elle tutulur bir şikayeti olmadığından ve kendisi fazlsıyla suçlu olduğundan bir yerden beni suçlaması gerekirdi. Ben uslübümü bozacak olsam bana cep msj.yazdığında yanıt verirdim ki vermedim bu kolayca kanıtlanabilir. Araştırsınlar. Oysa hanımefendi en yakın arkadaşının tanık olabileceğini söyledi. Tabi ki mahkeme "şahit" gösterilen ismin kendisinin en yakın arkadaşı olduğunu yedikleri içtiklerinin ayrı gitmediğini bilemez. Fakat, 6 aylık bebeği olan biri o esnada nasıl tanık olmuş merak ediyorumlmaz: Olması için kapımda yatması gerekir ki kendisi 3 kat yukarıda oturuyor lakin arkadaşını kurtarmak için yapmayacağı yoktur. Ben bu kadar entrikayı filmlerde izlerdim şimdi tam ortasındayım. Şaşkınım, ben bu rezilliği şikayet etmesem devam edecekti ki ilk değildi, daha önce de oldu. Ettim zor durumda kaldım:çok üzgünüm: Ozaman her saldırıya uğrayanın saldırganı kendisini kurtarmak için en yakın arkadaşını şahit gösterse kurtulmuş mu olacak ?! Nasıl bir yol izlemeliyim ?! Şahit olabileceği söylenen ismin saldırganın en yakın arkadaşı olduğuna mı dikkat çekmeliyim. Gizli tanık diye bir şey olabiliyor m?. Komşularmız bu bayanın defalarca bana saldırıda bulunduğunu ve huzurumuzu kaçırdığını gördüler fakat ben şu ana kadar kimseyi bu olaya dahil etmek istemedim. Olay genelde kocalarının işte olduğu saatlerde olduğundan ben kimseyi şahit gösterip kocasıyla eşler arasında herhangi bir tatsızlığa sebebiyet vermek istemediğimden gidip görenlere "siz olanları gördünüz lütfen benim de bulunmadığım bir ortamda gidip şahitlik yapın doğruyu söyleyin ben ne dediğinizi bile bilmeyeyim sadece doğruyu söylemeniz zaten her şeyi açığa çıkartır" demeye çekiniyorum. Şahit olan sonradan bu bayanın saldırısına maruz kalmasın acaba gizli tanıklık edilebiliyor mu ?Lütfen bana yol gösterin ?! Ben nerdeyse şikayet ettiğim için pişman olacağım ama etmezsem de bunun sonu yoktu....korktuğumu sanıp devam edecekti?! Elbette ki adalete sığınmalıydım ama sonucu bu mudur ?! Kadın belli ki kendisini kurtarmak için senaryo yazıyor ve ben ağzım açık sadece izliyorum:1shok::1no2:turkbayragi:çok üzgünüm:

sitaree merhaba;
lütfen bulunduğunuz ilin adli yardım bürosundan bir avukat bulun,ya da bildiğiniz bir avukat var ise gidip yüz yüze görüşün , zira davanız çekişmeli boşanma davası olacağından haklı iken haksız duruma düşmenizi istemem..
geçmiş olsun dileklerimle..
kolaylıklar..

Son düzenleme:
Avukat arkadaşlardan bilgi almak istediğim bir konu var...

Yaklaşık 15 gün önce babama,bir motorsiklet ters yola girerek çarptı ve kaçtı.Babamı yoldan geçen insanlar,çağırdıkları ambulansa bindirip hastaneye yollamışlar.Çok şükür hayati herhangi problemi yok fakat yüzü asfalta çarpmak suretiyle oldukça kötü durumda.Morluklar oldukça fazla ve sol kaşından yanağına doğru da dikiş attılar.Bu durumu ile ilgili tüm raporları da gerekli yerlerden alınmış durumunda..

Kaçan sürücü yaklaşık 10 gün sonra teslim oldu ve bizimle hiçbir bilgisi paylaşılmıyor.(Yaşı,ifadesi vs..)

Şimdi doğal olarak bir mahkeme süreci başlayacak ,şu an bir avukat arayışımız sürmekle beraber,ben ön bilgi almak açısından,maddi manevi hangi haklara sahip olduğumuzu,mahkemede özellikle neyin üzerinde durmamız gerektiğini merak ediyorum...

Cevaplarsanız çok sevinirim...Teşekkürler...

Geçmiş olsun diyorum öncelikle...
Öncelikle sürücü hakkında bir ceza davası açılacak... Kazadan sonra çarpıp kaçması, babanızın durumuyla ilgilenmemesi ve ters yönden gelmesi aleyhinde ceza artırıcı hususlardır.

Bunun yanında bir de maddi - manevi tazminat davası açmanızı öneririm. Babanızın yüzünde kalıcı bir iz oluşması gibi bir durum söz konusu olacaksa bu raprolarla zaten belirtilir. Bu durum hem cezayı artırıcı etki yapar hem de tazminatın miktarını artırır.

Avukat aramalarınızda özel mesajla tarafıma mail adresinizi ileterek ulaşabilirsiniz. Kendim takip edebileceğim gibi, yönlendirebileceğim pek çok meslektaşım mevcut.
Saygı ile...

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum..

bende bi soru sorıyım cvplarsanız çok sevinirim sözlüm şuan cezaevinde 1 ay oldu ben onu nasıl görebilirim bi akıl verin

çok tşk ederim canım. zorlukları göze alıyorum ama sanırım eşim söz konusu olunca daha da zor günler bekliyor beni. sağlam deliller bulmam gerekecek..

cevabınız için çok teşekkür ederim. saygılarımla.....

avukat arkadaşlar varsa soru sormak istiyorum.dedim babasının üzerine kayıtlı tarlaları var ama daha dedmin üzerine tabulu değil ve 3 abisinin çocukları da mirasa ortak.dedmin babası sağken tarlaları paylaştırmış ama üzerlerine geçirmemiş.dedmlerde kendilerine ait olan bölüme zeytin ekmişler.yaklaşık 10,12 sene önce tarlalardan doğalgaz hattı geçti ve bu sebeple zeytinler sölükdü.sonrasında şirket tarla parası verdi ve dedmin diğer 3 abi çocuklarına de bölüştürdü.bu bölüştürmeden sonra dedmler şirkete dava açtılar ve bir avukat tuttlar. dedim kardeş çocukları ve dedem avukata vekalet verdiler.avukat mahkemeyi yürttü ve şuan sonuçlanmış ve bitmiş durumda.alıancak para 35bin ve avukat davayı durdular diyormuş ve para vermiyormuş.biz avukattan şüpheleniyoruz acaba paraları kendisimi aldı böyle bir yetkisi varmı çünkü ona vekalet verildi.vekalete görede parayı istediği gibi yönlendirir die biliyorum.acil cvp verirseniz sevinirim.

ben sorduğum soruyu bulamıyorum cevabına bakabilmek için lütfen yardım edin buraya sormuştum

avukat arkadaşlar acil cevaplarınızı bekliyorum

bizim alt komşumuz sürekli sarhoş gezen birisi ve son 1 yıldır silahla dolaşıyor sarhoş olduğu içinkimse muhatap olmak istemiyor ama iyice azıttı artık silahla insanları tehdit etmeye başladı.
en ufak bi seste binaya silahla çıkıyor.. bina olarak rahatsız oluyoruz dediğim gibi sürekli sarhoş olduğu için konuşamıyolar bile
bunun için ne yapmamız gerekir TEŞEKKÜRLER

bunun için çeşitli yollara başvurulabilir.
savcılığa suç duyurusunda bulunabilirisniz bu bir bu kişi malik mi yoksa kiracımı kiracıysa bina olarak karar alıp ama oy birliğiyle karar alıp bu kişiyi binadan attırabilirsiniz malikse attırabilmek için bina olarak para toplayıp onun payını satın almanız gerekir o şekilde binadan attırabilirsiniz.
suç duyurusu bulunma halinde her kes kişisel olarak yaşadığı şeyi yazar ve davada da bu durumu sözlü olarak bildirir

merhaba arkadaslarim su anda bi haber aldim cok morelim bozuldu.benim bii erkek kardesim var 24 yasinda bilgisayar mühendisligi okuyor gecen seneden 3dersi kalmis bu sene onu veriyor,ama gecenler de basina bi olay gelmis.ve moreli cok bozuk ona cil cevap vermem motivasyon yapmam lzim.anlatigina göre bi arkdasi esrar satiyormus baska bi arkadasida o sehre yeni gelmis ve esrar alacak birini sormus oda ben icmiyorum ama bi tanidga götürüm demis.tam götürdügü sirada polisler baskin yapmis.bunu araciliktan 1gün iceri almislar ve tutuksuz yargilanmak üzere servest kalmis.arkadaslar sizce bu olaydan bisey cikarmi kardesime bi zarari olurmu.kizlar cevap hemen verirseniz seinirim kardesimin sinav haftasi ve cok paniklemis onu sakinlestirmem lazim.simdiden cok tesekür ederrrrim hepinize.

Biz henüz evlenmedik ama şubat ayında nikah işlemleri için başvurduk ve memura kızlık soyadımı kullanmak istediğimi belirttim. Bunla ilgili işlemler yapıldı. Ancak çok uzun olacağından şimdi kızlık soyadımı kullanmak istemiyorum . Ne yapabilirim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkürler...mirmirmirmir

merhaba zamanında eşim için ev alınmış ama kayınvalidenin yani annesinin üzerineyapılmış şimdi kaınvalidem daireyi eşimin üzerine vermek istiyor fakat bunun için kardeşlerinin de imzası lazım eğer kardeşleri imzayı vermezse kayınvalidem satış yaparak eşime kardeşlerin imzası olmadan satış yapabilirmiİ??şimdiden teşekkürler...

merhaba

Araba almak istiyorum.bir tane araba buldum ama arabanın sahibi bayanda ölmüş 99 depreminde.
Bu arabada erkek kardeşine kalmış kardeşide en yakın arkadaşına satmış arabayı ama alan kişi satışı üstüne almamış gerek duymamış yani.
Şimdi aracı bize satmak istiyor bende aracın satışını üzerime almadan parasını vermek istemiyorum doğal olarak.
Veraset davası için bir hafta 10 gün müsade istediler.
Merak ettiğim konu veraset davası kaç günde sonuçlanır acaba???
Ölen bayanın ne kocası ne çocukları varmış.hukuki olarak 2 kardeşe kalmış araç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…