Avukat hanım, ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. Eşim ise yerel bir gazetede asgari ücretle çalışıyor. Eşimin adına olan kredi kartını ödeyemedik ve şu anda borcumuz bayağı yükselmiş durumda. Benim sizden öğrenmek istediğim bir kaç şey var.
1- Eşim evimize haciz geleceğini düşünüyor ancak evimiz kira olduğu için ve adımıza herhangi bir mal varlığı olmadığı için eşyalarımıza gelir diyor. Eşimin maaşı olduğu için eşyalarımıza haciz gelir mi?
2- İcra Müdürlüğünden "ortak kullanım alanı" adı altında bir belge alınırsa eşyalara haciz gelmiyormuş. Yani benim böyle bir belge almam gerekliymiş. Acaba böyle bir belge veriliyor mu? ve bunun için nereye müracaat etmem gerekli? Ben İcra Müdürlüğü yazdım ama öyle tahmin ettiğim için yazdım.
3- Eşiminde benimde maaşlarımızdan başka gelirimiz veya adımıza kayıtlı arsa, araba vs. gibi hiç bir mülkümüz yoktur. Eşimin maaşının asgari ücret olması nedeniyle eşyalarımızı alırlar mı acaba? Lütfen beni bu konularda aydınlatır mısınız? Durumumuz gerçekten çok acil. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.a.s.
merhaba bu sorum cevaplanirsa gercekten cok mutlu olucam
ben 18 yasina girip resit oldugum zaman ismimi degistirmek istiyorum.bir sorun yasanir mi bu yuzden yani zorluk falan cikar mi?cok ugrastirir mi?simdiden tesekkurler
merhaba yardımınıza ihtiyacım var eşimin şans oyunları oynamak gibi bir alışkanlığı var şu an tedavi görüyor ancak bir miktar borç yaptı ve şu an onları ödüyoruz ben daha fazla borca girmesinden korkuyorum bu durumda benim kendi üstüme para veya mal olursa evlendikten sonra edinilmiş onları kaybedermiyim yani haciz falan gelirmi birde şu an boşanmıyoruz ancak eğer boşanırsak mal paylaşımı olmaması için birşey alırsam falan başkasının üstünemi almak zorundayım yada parayı başkasının hesabınamı yatırmalıyım çünkü herşeyi benim kazancımla yapıyoruz çok teşekkürler
e-devlet şifresiyle sisteme girildiğinde neler görülebilir? Takipteki kredi borçları görülür mü? Çok acil bilgiye ihtiyacım var. Birde borç ödenincede eski bilgiler görülürü mü? yada geçen yıllarda çekilip ödenmiş krediler görülebilir mi? Çok acil bilgiye ihtiyacım var
2010 model toyota corolla araba aldık, şirket gaz pedali sorunu yüzünden geri çağırdı bir cisim takıp halloldu dediler, bu sabah arabayı çalıştıramadık servis geldi benzinden kaynaklanıyor dedi .Bu arabadan çok soğuduk binmek istemiyoruz alalı 4 ay oldu geri iade edebilirmiyiz ,kredi kullanarak aldık .Beni en kısa sürede aydınlatırsanız çok memenun olurum .Saygılar.
merhabalar
biz ailecek babamdan dolayı mağdur oluyoruz.
kendisi nereye nasıl harcadığını bilmediğimiz krediler alıyor. ilçemizde ne kadar banka varsa hepsinden kredi kartı çıkartıyor, kredi çekiyor. fakat bunları evine harcamıyor.
biz borcunu duyduğumuzda ailece birlik olup borçlarını kapatıyoruz o da her seferinde yeminler sözler veriyor bir daha olmayacak diye ama sözünde durmuyor. Şöyle ki kendisi memurdur ve 2000 de yaptığı borç toplam üç yıllık maaşı kadardı. borcu ödedik. beş sene sonra yine toplam iki yıllık maaşı kadar borç yapmış .onu da kapatıyoruz kendisini emekli ettirip emekli ikramiyesini borçlara yatırarak. şimdi yine birkaç bankadan kredi aldığını öğrenmiş bulunuyorum. ama henüz itiraf etmedi. bir bankadan çekip diğerine yatırmak suretiyle idare ettiği sürece söylemez zaten. biz onun kredi borçlarıyla bizi mağdur etmesine engel olmak için ne yapabiliriz. televizyonda eşin onayı olmadan kredi çekilemez, başkasına kefil olunamaz demişlerdi ama uygulamada öyle bir şey yok sanırım. annem mahkemeden bir karar falan çıkartabilir mi? bankalardan uzak durması senet işlerine bulaşmasın diye. ya da babamın borçlar iyice faizlenmeden öğrenmek için yapabileceğimiz yasal haklarımız nelerdir? ben ve kardeşim çalışıyoruz babamın bizle ilgisi olmayan borçları yüzünden bize haciz gelir mi? bizim kendi çalışmalarımızla aldığımız mülk elimizden alınabilir mi? cevaplarsanız çok sevinirm . ilçemizde bir avukata danışmaya utanıyorum herkes birbirini tanır çünkü
soru:mrb öncelikle tşk şimdiden soruma gelince .Babam rahmetli olalı 27 yıl oluyor dedemde öldü bize tapulu tapusuz üzerimize arsa dükkan ve tarlalar düştü.ama daha bunlara bir hak iddaa edemiyoruz
sebebi amcam hepsini elinde tutuyor .birde rahmetli bekar bir amcam daha vardı ondanda bize birşeyler düşüyor amcam üzerimize geçirmiyor biz 6 kardeşiz annemizde öldü
bu konuda ne yapabiliriz üzerimize nasıl alabiliriz ve nasıl hak iddaa edebiliriz .biraqaz karmasık ama ?
Merhabalar...
Alacaklı taraf kanunda belirtilen sebepler dahilinde mal varlığına dava sonuna dek tedbir koydurabilir. Bunun için %15 oranında bir teminat aranır. Bahsettiğiniz miktar için bin beş yüz lira teminat alınır. Ancak alacaklı sigorta şirketi veya banka gibi maddi yönden güçlü bir kurum ise mahkeme takdirle teminat aramayabilir.
Saygı ile...
Benim de merak ettiğim bir konu var eğer yanıtlarsanız çok memnun olurum.
Çocuğu olmayan eşlerden birinin vefatı durumunda erkeğin veya kadının akrabaları kalan mirastan pay alma hakkına sahipmidir?
Erkeğin annesi veya kardeşleri çocuksuz eşe kalan mallardan hak dava edebilirler mi ?
Ederlerse yüzde kaç oranında hakları var eğer böyle bir hak varsa eşler hayattayken bunları haklarından (Anne ve kardeşleri) nasıl mahrum bırakabilirler mi?
Şimdiden çok teşekkürler
Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.Altsoyu(çocuğu) bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.Sağ kalan eş, Mirasbırakanın ana ve baba zümresi ile birlikte mirasçı olursa, mirasın yarısından pay alır , diğer yarısı da mirasbırakanın ana babası arasında paylaştırılır.kardeşler ancak mirasbırakandan önce ölen ana ve babanın yerine mirasçı olabilirler.
mirasbırakan hayatta iken ; Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse, yahut Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın ailesi üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemişse mirasçılarını mirasçılıktan çıkarabilir..
kubrabarbaros_canbey;
yanlış yönlendirilmişsiniz..asıl borçlu siz iseniz borcu ödemeniz gerekir..bir avukata gidip yüz yüze yardım almanızı öneririm,
kolaylıklar..
Merhaba arkadaşlar,
Sevimsiz bir konu farkındayım ama inanın bunu yaşamak mı zor yazmak mı bilemiyorum.
Özetle, eşimin "ablası" (abla diyorum düşmanımız bile olmaya hakkı yok) evlendiğimizden beri bizimle uğraşıyor geçtiğimiz yaz benim evde yalnız olduğum bir gün kapıma gelip zile basıp ben açtığımda "bizi binadan çıkarıyorlar, vay siz mi çıkarıyosunuz" dedi ben de "ne dediğini anlamadım bunlarla uğraşacak vaktim yok" dedim fakat bayan oldukça kontrolsüz biri ve aniden bana saldırdı kolumu tırmaladı v.s. akabinde ben polise şikayette bulundum (kısa geçiyorum sıkmak istemem) çünkü bu ilk vukuatı değildi daha önce de bana saldırdı artık haddini aştı. Doktordan (sıyrık ve morluk) rapor aldım ve dilekçeme ekledim. Kendisi de gidip ifade verirken benim de bana saldırdığında hakaret ettiğimi ve "onun da şikayetçi olduğunu" söylemiş. Cürrete bakarmısınız Allah aşkınıza...kadın saldırıp bir de üste çıkma çabasında. Kimse kapısına gelip saldırana "aaa teşekür ederim aman ne iyi ettin güzel kardeşim demez"...Herhalde artık "defol kapımdan burda işin yok artık senin tüm rezilliğini mahmemeye taşıyacağım" da diyebilelim. Az bile. Neyse elime mahkeme kağıdı geldi, iki gün sonra duruşma var. Şimdi ben davaya savunma dilekçesi eklemek istiyorum yani kendisinin kapıma gelip saldırdığı için kendimi nefsi müdafaa kapsamında korumak amaçlı kovduğumu içeren bir dilekçe ne şekilde düzenlenir avukat arkadaşlar??? Lütfen yardım...
Bunlara ek olarak; bayanın cep telime gece vakti hakaret mesajı çekmesi, eşimin msn adresine girip özel-mahrem maillerimizi okuması da ayrı suçlar olarak değerlendirilmeli ki kişilerin mail adresleri TCK' ya göre malları olarak değerlendirilip hırsızlık kapsamında ele alınıyormuş....AVUKAT ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM.
merhabalar dükkan kiracımıza ihtarname çektirmek için avukata vekalet vermiştk noterde ihtarname için olduğunu belirtmiştk ona göre hazırlamışlardı bu verilen vekalletle avukat başka herhangi bişey yapabilirmi ihtar çekmek dışında şimdiden teşekkürler