Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Evinizdeki eşyalara haciz gelir maalesef bunun için böyle bir belge alabilme imkanınız yoktur. Ancak haczedilen malların faturası mevcut ve sizin ya da başka birinin üzerine ise hacizden itibaren üç gün içinde icra müdürlüğüne istihkak iddiasında bulunabilirsiniz. Haciz esnasında da malların eşinize ait olmadığını beyan etmeniz gerekir. Ancak evinizde ederi çok yüksek bir mal yok ise bankalar genellikle bu malları haczederek yeddi emin olarak size bırakmaktadırlar. Bu durumda hacizli malları elinizden çıkarmamanız gerekir. Eşinizin maaşı üzerine haciz konulması yoluna gidilecek ve maaşının 1/4 kadarı kesilecektir. Banka ile görüşerek borcunuzun yapılandırıllması konusunda yardımcı olmalarını istemelisiniz. Bu durumda uygun taksitlerle borcunuzu ödemenizi sağlayabilirler.
Saygı ile...

merhaba bu sorum cevaplanirsa gercekten cok mutlu olucam
ben 18 yasina girip resit oldugum zaman ismimi degistirmek istiyorum.bir sorun yasanir mi bu yuzden yani zorluk falan cikar mi?cok ugrastirir mi?simdiden tesekkurler

Aysu Hnm merhabalar...
Herhangi bir zorluk çıkmaz ancak mahkemede isminizi değiştirmeniz için geçerli bir nedeniniz olup olmadığı değerlendirilir. Örneğin adınız Aysu ancak herkes sizi Didem olarak biliyor ve bu şekilde sesleniyorsa bu geçerli bir gerekçedir. Bu durumda bir iki tanıkla durumu ispatlayabilir ve sabıkalı veya aranan bir kimse değilseniz isminiz değiştirilebilir. Ancak geçerli nedeni ispatta güçlük çekerseniz, değiştirmede de sorunla karşılaşabilirsiniz.
Saygı ile..

İyi günler diliyorum.
Eşinizin böyle bir alışkanlığı ve ciddi savurganlığı var ise, mahkemeden kısıtlanması talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda mal varlığını, vasisi yönetecektir. Kendi üzerinize olan mallarınıza eşinizin borcu nedeniyle haciz konmasına imkan bulunmamaktadır, geliriniz de aynı şekildedir. Borç kimin adına ise ancak onun mallarına el konabilir. Bundan sonra edineceğiniz mallardan eşinizin hak sahibi olmamasını istiyorsanız malları başkasının üzerine almalısınız. Ancak bu da hileli bir işlem olacağından eşiniz aksini iddia etmek suretiyl boşanma neticesinde yine sizden hak talep edebilir.
Saygı ile...

Asıl olarak neyi öğrenmek istediğinizi yazmamışsınız. Ancak tahminen cevaplamak isterim. E-devlet şifresiyle girildiğinde, bir araca ilişkin bilgiler gibi şeyler görülebilir. Takipteki kredi borçları bankaların özel sistemleri ve Merkez Bankası tarafından görüntülenebilir. Eski borçlarınızın ödenip ödenmediği de bu sistemden görülebilir.

Benzer bir davada tüketici mahkemesi kararı ile aracın değiştirilmesi kararı aldırmıştık. Siz de tüketici mahkemesine açacağınız dava ile bu yönde bir karar aldırabilirsiniz. Yardım isterseniz özel mesajla da tarafıma ulaşabilirsiniz. Öte yandan hem size hem sitedeki diğer üyelere bilgi olması açısından belirtmek isterim, tüketici mahkemesinde açılacak davalar harçtan muaftır.
Saygı ile...

Aslı Hnm merhabalar...
Geçmiş olsun diyorum önce. Mağduriyetiniz üzücü. Yukarıda da benzer bir cevap vermiştim, babanız savurganlığı kontrol edilemez ölçüde yaşayan birine benziyor. Bu durumda savurganlığını belgeleyerek babanızın kısıtlanması için bir dava açmalısınız. Bu kısıtlanma durumunda kendisi borç yapamaz, kredi çekemez, tüm mallarının yönetimi bir vasiye verilir. Bu vasi ailenizden biri olabileceği gibi çoğunlukla bir hukukçu da olabilmektedir. Siz de mahkemeye başvurarak kısıtlanma talebinde bulunmalısınız.
Saygı ile.

soru:mrb öncelikle tşk şimdiden soruma gelince .Babam rahmetli olalı 27 yıl oluyor dedemde öldü bize tapulu tapusuz üzerimize arsa dükkan ve tarlalar düştü.ama daha bunlara bir hak iddaa edemiyoruz
sebebi amcam hepsini elinde tutuyor .birde rahmetli bekar bir amcam daha vardı ondanda bize birşeyler düşüyor amcam üzerimize geçirmiyor biz 6 kardeşiz annemizde öldü
bu konuda ne yapabiliriz üzerimize nasıl alabiliriz ve nasıl hak iddaa edebiliriz .biraqaz karmasık ama ?

merhabalar...
olayın üzerinden çoook uzun zaman geçmiş. olayı inceleyerek zamanaşımı tespitinde bulunmak gerekir. ancak herhangi bir zamanaşımı yok farzederek sorunuzu yanıtlıyorum. öncelikle miras bırakanlarınızdan size düşen payları öğrenmek için veraset ilamı çıkarmalısınız. uzun bir işlem değildir, sulh hukuk mahkemesi kısa sürede ilamı size verecektir. ardından üzerinize düşen malvarlığı üzerinde diğer mirasçılarla şu an ortak olduğunuzdan izale-i şüyu dediğimiz ortaklığın giderilmesi davasını açmalısınız. bu dava niteliğine göre uzun da sürebilir kısa da.

amcanız hileli şekilde malvarlıklarının tamamını elden çıkarmış ise, bu varlıkları tespit edip amcanıza karşı tazminat davası açmanız gerekecektir ki bu işin iyice meşakkatli kısmıdır. dilerim kötü varsayımlarınızın hiçbiri olmaz ve veraset ilamı ve ortaklığın giderilmesi dediğimiz yukarıdaki davayı açarak netice elde edersiniz.

yine de tüm bu işlemler oldukça güç olduğundan bir meslektaşımın işinizi takibi zorunlu görünüyor.
saygı ile...

cevabınız için teşkkür ederim a.s.

Benim de merak ettiğim bir konu var eğer yanıtlarsanız çok memnun olurum.
Çocuğu olmayan eşlerden birinin vefatı durumunda erkeğin veya kadının akrabaları kalan mirastan pay alma hakkına sahipmidir?
Erkeğin annesi veya kardeşleri çocuksuz eşe kalan mallardan hak dava edebilirler mi ?
Ederlerse yüzde kaç oranında hakları var eğer böyle bir hak varsa eşler hayattayken bunları haklarından (Anne ve kardeşleri) nasıl mahrum bırakabilirler mi?
Şimdiden çok teşekkürler

Öncelikle iyi geceler herkese.Benım de bana göre çok önemli bir sorunum ve sorum var.yaklaşık 3 yıl önce babamın kefilliğinde taşıt kredısiyle araba aldık eşimle beraber.bizim durumumuz yoktu babam ödeicekti.Babam olayın üstünden hemen sonra iflas etti ve 1.5 yıl arabayı ödemeden kullandık,bankanın bize verdiği avukat tanıdık olduğu için bizi 1 yıl idare etti ödeyebiliriz belki diye ama biz sadece 2 taksit ödeyebilmiştik,sonunda 2 sene önce yazın götürdük arabayı bıraktık icra yoluyla satıldı,15-20 binlik bir kalan borç çıkardılar.ama bizim onuda ödicek durumumuz yoktu çünkü ben okuyodum hala okuyorum eşimde tek maaşla geçindirmeye çalışıyo evimizi babam iflas ettiği için kendi borçlarını ödiyemiyo her yerden hayat vurdu.neyse biz araba satılalı 2 sene geçmesine rağmen 1 mılyon dahı ödiyemedik çünkü benden 5 mılyar ocakta 15 mılyarda şubatta öderseniz dosyanızı kapatırım dedi avukat,biz kendımızı zor geçindirirken ısteseler bı kerede 500 mılyon bıle veremıcekken benden 2 ay içinde 15 mılyar istediler.ödiyemıyoruz tabı.bu arada kredı aldığım bankanın köklü avukatlarından biriyle tanıştım,kendısı benım o bankadan kredı cektığimi bilmeden bana herşeyi anlattı,yani dosyaların belli seneler sonra rafa kalktığını söyledi 15 mılyarı verdiğim taktirde enayı durumuna düşüceğimi söyledi aile arasında 2-3 mılyar toparlayıp vericekken hapse falan girmezsınız sıkmayın kendınızı dıyerek bizi rahatlattı aılemde birşey olmaz dıye borcu ödemediler,şuanda babama icra kağıdı gelmiş.artık avukatı aramayya da utanıyorum ve ısın kotusu işletme okuyorum ve bir bankaya girebilirmiyim giremezmıyım bundan çok korkuyorum acaba bende icraya düştümmü yada hakkımda işlem başlarmı,okuyup yardım ederseniz çok sevinirim.

...................................

Son düzenleme:
kubrabarbaros_canbey;

yanlış yönlendirilmişsiniz..asıl borçlu siz iseniz borcu ödemeniz gerekir..bir avukata gidip yüz yüze yardım almanızı öneririm,
kolaylıklar..

öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum
anlattıklarınızdan ben şunu anladım eşlerden birinin vefatı durumunda kalan eş ve miras bırakanın anne ve babası mirasa eşit olarak ortak, eğer anne baba ölmüşse o zaman kardeşler mirascı oluyor
doğru anlamışmıyım acaba? Peki mirasçıların herhangi olumsuz bir hareketi olmasada mirasçılıktan çıkarılamaz mı ? ve çıkarmak için nereye başvurmak gerekir
Vaktinizi ayırıpta cevap yazarsanız çok memnun olurum

kubrabarbaros_canbey;

yanlış yönlendirilmişsiniz..asıl borçlu siz iseniz borcu ödemeniz gerekir..bir avukata gidip yüz yüze yardım almanızı öneririm,
kolaylıklar..

benı yanlış yönlendirdiğini düşündüğüm avukat köklü bir bankanın 25 yıllık avıukatı kendisi.15 mılyarlık borcumu dediğine göre 2.5-3 mılyara kapatabilirmişim.kabul etmek zorunda oldukları için ederlermiş.

Merhaba arkadaşlar,

Sevimsiz bir konu farkındayım ama inanın bunu yaşamak mı zor yazmak mı bilemiyorum.
Özetle, eşimin "ablası" (abla diyorum düşmanımız bile olmaya hakkı yok) evlendiğimizden beri bizimle uğraşıyor geçtiğimiz yaz benim evde yalnız olduğum bir gün kapıma gelip zile basıp ben açtığımda "bizi binadan çıkarıyorlar, vay siz mi çıkarıyosunuz" dedi ben de "ne dediğini anlamadım bunlarla uğraşacak vaktim yok" dedim fakat bayan oldukça kontrolsüz biri ve aniden bana saldırdı kolumu tırmaladı v.s. akabinde ben polise şikayette bulundum (kısa geçiyorum sıkmak istemem) çünkü bu ilk vukuatı değildi daha önce de bana saldırdı artık haddini aştı. Doktordan (sıyrık ve morluk) rapor aldım ve dilekçeme ekledim. Kendisi de gidip ifade verirken benim de bana saldırdığında hakaret ettiğimi ve "onun da şikayetçi olduğunu" söylemiş. Cürrete bakarmısınız Allah aşkınıza...kadın saldırıp bir de üste çıkma çabasında. Kimse kapısına gelip saldırana "aaa teşekür ederim aman ne iyi ettin güzel kardeşim demez"...Herhalde artık "defol kapımdan burda işin yok artık senin tüm rezilliğini mahmemeye taşıyacağım" da diyebilelim. Az bile. Neyse elime mahkeme kağıdı geldi, iki gün sonra duruşma var. Şimdi ben davaya savunma dilekçesi eklemek istiyorum yani kendisinin kapıma gelip saldırdığı için kendimi nefsi müdafaa kapsamında korumak amaçlı kovduğumu içeren bir dilekçe ne şekilde düzenlenir avukat arkadaşlar??? Lütfen yardım...

Bunlara ek olarak; bayanın cep telime gece vakti hakaret mesajı çekmesi, eşimin msn adresine girip özel-mahrem maillerimizi okuması da ayrı suçlar olarak değerlendirilmeli ki kişilerin mail adresleri TCK' ya göre malları olarak değerlendirilip hırsızlık kapsamında ele alınıyormuş....AVUKAT ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM.

Detelina merhabalar..
Öncelikle mahkeme celbinin neye ilişkin olduğunu yazmamışsınız. Yani müşteki sıfatı ile darptan sizin açtığınız dava mı, yoksa davada sanık sıfatıyla mı görünüyorsunuz bu önemli.
Müşteki olan yani sizi yaraladığı için dava açan siz iseniz zaten bir problem yok. Ancak sanık sıfatı ile hakaret davası ile ilgili yargılanacaksanız, olayı olduğu gibi anlatacaksınız. Zaten eşinizin ablası, ettiğiniz hakaretleri tanıklarla ispatlamak zorunda.

Cep telefonunuza gelen mesajlar bir başka suç konusudur. Bununla ilgili Cumhuriyet savcılığna suç duyurusunda da bulunabilirsiniz.

Söylediğim gibi, size gelen tebligatın üzerine bir bakın müşteki sıfatlı mı yoksa sanık sıfatlı mısınız, görüşmek üzere bize de bilgi verirseniz sevinirim şutarafagitti

Avukat arkadaşım eski eşimin ssk emekli maaşından nafaka kesiliyor.Fakat ben aynı şehirde değilim.O şehirdeki avukatım nafakayı alıyor ( devlet nafakayı bir müddet bekletip ödediği icin elime gec geciyor) sorum şu bu nafakayı yaşadığım şehir olan ist da tahsil etme imkanım varmı varsa ne yapmam gerekiyor.Araya aracı avukatımı koymadan devletten nasıl alabilirim? cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum zira buna cok ihtiyacım var.

merhabalar dükkan kiracımıza ihtarname çektirmek için avukata vekalet vermiştk noterde ihtarname için olduğunu belirtmiştk ona göre hazırlamışlardı bu verilen vekalletle avukat başka herhangi bişey yapabilirmi ihtar çekmek dışında şimdiden teşekkürler

sadece ihtarname çekmek ile yetkilendirdiyseniz özel vekalet anlamına gelir ve size vekaleten başka hiçbir işlem yapılamaz... kaldı ki genel vekaletname olsa dahi hukukçu bir meslektaşımın böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum.
saygı ile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…