Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

cevaplarınız için çok teşekkür ederim, olayı kısaca anlatayım
bir aş.nin ödenmeyen ssk prim borçları nedeniyle şirketten ayrıldıktan 3 yıl kadar sonra ödeme emri geldi, ödeme emrine karşı biz kuruma itiraz ettik kurum bu itirazı kabul etmedi, daha sonra dava açtık, mahkeme bilirkişi raporuna dayanarak bu borçtan sorumlu olamayacağımıza karar verdi, karşı taraf bu kararı temyiz etti, dosya yargıtaya gitti
yargıtay bu kararı yasal süre olan 7 günlük sürede dava açılmadığı gerekçesiyle bozdu
sonrasında tesadüfen 6183 sayılı kanunu okurken farkettik, kanunda dava açmak için yasal süre var ve biz bu süreden sonra açmışız davayı
ama aynı kanunda cebri takibata geçilebilmesi için ödeme emri gereklidir ödeme emri gönderildikten sonra borçlu gereğini yapmazsa haciz konabilir deniyor
bunun üzerine tapu dairesinden evin tapu sicil belgesini aldık bu belgede kurumun haciz koyduğu tarih ödeme emrinin bize gönderildiği tarihten 15 gün öncesi yani önce haciz konmuş sonra ödeme emri geldi
kurumun önce haciz koyup sonra ödeme emri göndermesi kanuna aykırı değil midir? yargtayın bozma kararına bu nedenle itiraz edebilir miyiz?
bu olay başımıza gelene kadar bu tarz konularla ilgimiz olmadığından acaba ben mi yanlış anlıyorum?

iyi günler.ben telefon sapığı tarafından rahatsız edildikten sonra şikayetçi oldum bugün mahkeme kağıdı geldi elime..olaylar fazla büyüdü düşünmediğim şekilde ben şikayetimden vazgeçip mahkemeyi iptal ettirebilirmiyim acaba

sizin durumunuz baya karışık bence konusunda uzman bi melektaşdan yardım almalısınız.konunuzla ilgili bilgilerin yer aldığı sayfayı size özelden mesaj atıyorum o sayfayı bi inceleyin örnek danıştay kararlarıda mevcut.amme alcaklarında her nekadar kanuna aykırı olsada ödeme emri gönderilmeden haciz işlemi yapılan durumlar oluyormuş.Tabi süresi içersinde işlemin iptali yolları açık.sayfayı dikkatle incelersiniz.sorunuza birazda olsa yanıt bulabilirsiniz.umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz

Son düzenleme:
stylish özelden mesaj atamadım özeliniz kapalı galiba burdanda link veremiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba benim de bir sorum olucak yardımcı olursanız cok sevinirim...
Yaklaşık bundan 2,5 hafta önce bir siteden eğitim cd'si siparişi verdim..
Fakat burası bi forum sitesi sanırım kendileri cekip gönderiyolar cd'leri
Bana banka hesap numarası verdiler.Oraya para yatırdım 15 tl.
Ama beni haftalardır oyalıyolar bi türlü gelmedi ve biz bu süreç içerisinde mailleştik..
Hata olduğunu ve en kısa zamanda telafi edeceklerini felan belirttiler.
Sonuç yine hüsran tabiki site sorumlusunun adı soyadını biliyorum
ınanın parayı önemsediğimden felan değil sadece insanları bu şekilde oyalamalarına sinir oldum.
Nasıl şikayet edebilirim davacı olurum...
Yanıt alabilirsem sevinirim çok teşekkürler..

Merhabalar benim sizden bi fikir almak istiyorum akrablarımızdan aldıgımız bir gayri menkulümüz var gayri meunkuli 9 yıl önce kişilere noter huzurunda paralarını vererk evi üstümüze aldık ve sadec tapuya gidip imza atmaları kaldı fakat akrabalarımız tapu işlemleri için gelmiyorlar.bir avukata danıştım ve tapu tascil davası açmamız gerektiğini söyledi.bu davayı avukat tutmadan açabilirmiyiz ve dava ne kadar sürer.egerki taraflar dava açıldıktan sonra mahkemeye gelmezlerse sonucu ne olur.

Merhaba,benimde sizlere bir sorum olacak.Cevap verirseniz çok sevinirim,çünkü ne yapacağımızı bilmiyoruz.Sorum şu:Biz üç kardeşiz,ancak diğer iki erkek kardeşlerim-abilerim-ailemi üzecek davranışlarda bulundular.Annem,babam ve ben büyüğüyle görüşmüyoruz.Küçüğüylede pek aramız yok.Annemin üzerine olan bir ev var.Annem bu evden diğer iki kardeşin varis olarak faydalanmasını istemiyor.Düşünceside mal varlığını bana bırakmakmış.Annem bunun için ne yapmalı?
Teşekkür ederim.

merhaba benim iki sorum olacak, annem 2000 yılında girdiği işten 2009 yılında bir darp olayı ile ayrıldı. darp olayının olduğu gün adliyeye gidip suç duyurusunda bulunduk adli tıptan rapor aldık. Patronu anneme çıkış belgesini ve tazminatını vermedi bu yüzden annem işsizlik maaşı alamadı bu yüzden tazminatı için mahkemelik oldular.darp olayının davası görüldü hakim patronu suçlu buldu ve hapis cezasını para cezasına çevirip 3 milyar para cezasına çarptırdı temyiz yolu açık olmak şartıyla. Avukat anneme bu üç milyarın hepsinin mahkemeye ödeneceğini bizim elimize herhangi bir para geçmeyeceğini söyledi

1. sorum gerçekten elimize bir para geçmez mi bütün para mahkemeye mi kalır?

diğer sorum ise tazminatla ilgili. Eski patronu anneme 6 milyar teklif etti mahkemeden vazgeçmesi kşuluyla zaten hakkının bu kadar olduğunu söyledi. Sorum şu tazminatın ne kadar olacağını kime hesaplattırabilirz bir de eğer kabul etmez de davamızda devam edersek bu dava ne kadar uzayabilir? Uzaması halinde alacağımız tazminatta bir artış olur mu?

Avukatımızdan sağlıklı bilgiler alamadığımız için iş bana düştü araştırıp duruyorum bi bayana el kaldıran onu darp eden adamın yaptıkları yanına kar kalsın istemiyorum, avukatta karşı tarafla anlaştı gibi bir izlenim uyandırıyor bizde hareketleriyle. Arıyoruz telefonunu açmıyor, hakkımızı aramak yerine verdiği parayı teklif edin uzatmayalım diyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bize yardımcı olursanız çok sevinirim şimdidden teşekkürler herkese :a015:

çok acil yardım gerekli şubat 25 yani 1 gün sonra mahkemem var ve kesin boşanmak istiorum şiddetli geçimsizlik söz konusu ama nasıl bir konuşma yaparsam hakimin kararı boşanma ile sonuçlanır bu adamı daha fazla taşımak istemiorum lütfen acil yardım bekliorum

merhaba arkadaşlar bende 8 gün önce başıma gelen bir olaydan dolayı mağdurum bilgi almak istiyorum ne yapıcağımı bilemiyorum
16.02.2010 tarihinde laptopumu bir bilgisayarcıya demo program yükletmek için belge imzalıyarak bıraktım.Akşamda tekrar belge imzalıyarak laptopumu geri aldım.Yalnış program yükledikleri için ertesi gün sabahtan tekrar götürdüm bana yükleme işlemini yapacak kişinin orda olmadığını pc ile işim yoksa bırakıp akşam alabileceğimi söylediler bende bıraktım fakat bu sefer hiç bir belge imzalatmadılar.Akşam iş çıkışı bilgisayarcı firmaya doğru giderken telefon geldi bana bilgisayarımın çalındığını söylediler firmaya gittiğimde kamera kayıtlarının olup olmadığını sordum ve bana kamera sistemlerinin bozuk olduğunu söylediler.orda çalışan bayanla beraber karakola gittik ben firmadan şikayetçi oldum bayanda hırsızlardan şikayetçi oldu karakolda tutanak tutturup çıktık.Firma maduriyetimi gidericeklerini söyledi görüşmeye gittiğimde bana bir kaç teklifte bulundu pcmin şuanki degeri 600 tl imiş tabi onlar olaya ikinci el gibi bakıyolar ya bunu verebiliriz yada pcmin değerinde sıfır bir pc verip aradaki farkı ödiyerek alabilirmişim başka bi önerileride benim bilg.in özelliklerinde ikinci el bir bilg. veririz ama ne zaman vereceklerine dair bişey yok onların eline ne zaman öle bir bilg. gelirse.Burda benim kanuni haklarım nelerdir neler yapabilirim verdikleri tekliflerden birini kabul mu etmeliyim bilgi verirseniz sevinirim...

Canım herne olursa olsun eski pcni geri alamıyorsan eğer yenisini sana almak zorunda ilk önce git tüketici haklarına şikayet et daha sonra dava açabilirsin sonucta o firmanın sorumluluğu

Canım herne olursa olsun eski pcni geri alamıyorsan eğer yenisini sana almak zorunda ilk önce git tüketici haklarına şikayet et daha sonra dava açabilirsin sonucta o firmanın sorumluluğu

bende öyle düşünüp tüketici haklarına gittim ama elimde ikinci kez bıraktığıma dair bir belge olmadığı için ve yetkili servisine götürmediğim için bişey yapamazlarmış.Zaten normal olarakta hakkım o ürünün yıpranma payını hesaplıyarak düşülürmüş geriye kalan pc nin degerini öderlermiş. buda ikinci el fiyatı oluyormuş (
yani benim gözümde sıfır olan pc onlara göre ikinci el oluyor.

merhaba ..benim eniştem 4 gün önce intihar etti.. kredi kartına ve banka kredisine borcu var..banka kredisinin hayat sigortası yapılmış... ancak intihar ettiği için tazminat alamıyor.. bi senelik evli ve 4 aylık bebeği var..
1.. Eşi kredi kartı ve banka kredi borclarını ödememesi için ne yapmak lazım.. yada ödeyecek mi ?
2... reddi miraz yapılabilirmi.. (ancak üzerinde hiç bi mal varlığı yok)
3.. babasının 2 tane evi var..reddi miras yaparsa 2 tane evde hak sahibi olabilir mi... eşi yada bebeği..
sizce bu durumda ne yapılmalı..

Merhaba arkadaşlar,

İlk msj için sevimsiz bir konu farkındayım ama inanın bunu yaşamak mı zor yazmak mı bilemiyorum.
Özetle, eşimin "ablası" (abla diyorum düşmanımız bile olmaya hakkı yok) evlendiğimizden beri bizimle uğraşıyor geçtiğimiz yaz benim evde yalnız olduğum bir gün kapıma gelip zile basıp ben açtığımda "bizi binadan çıkarıyorlar, vay siz mi çıkarıyosunuz" dedi ben de "ne dediğini anlamadım bunlarla uğraşacak vaktim yok" dedim fakat bayan oldukça kontrolsüz biri ve aniden bana saldırdı kolumu tırmaladı v.s. akabinde ben polise şikayette bulundum (kısa geçiyorum sıkmak istemem) çünkü bu ilk vukuatı değildi daha önce de bana saldırdı artık haddini aştı. Doktordan (sıyrık ve morluk) rapor aldım ve dilekçeme ekledim. Kendisi de gidip ifade verirken benim de bana saldırdığında hakaret ettiğimi ve "onun da şikayetçi olduğunu" söylemiş. Cürrete bakarmısınız Allah aşkınıza...kadın saldırıp bir de üste çıkma çabasında. Kimse kapısına gelip saldırana "aaa teşekür ederim aman ne iyi ettin güzel kardeşim demez"...Herhalde artık "defol kapımdan burda işin yok artık senin tüm rezilliğini mahmemeye taşıyacağım" da diyebilelim. Az bile. Neyse elime mahkeme kağıdı geldi, iki gün sonra duruşma var. Şimdi ben davaya savunma dilekçesi eklemek istiyorum yani kendisinin kapıma gelip saldırdığı için kendimi nefsi müdafaa kapsamında korumak amaçlı kovduğumu içeren bir dilekçe ne şekilde düzenlenir avukat arkadaşlar??? Lütfen yardım...

Bunlara ek olarak; bayanın cep telime gece vakti hakaret mesajı çekmesi, eşimin msn adresine girip özel-mahrem maillerimizi okuması da ayrı suçlar olarak değerlendirilmeli ki kişilerin mail adresleri TCK' ya göre malları olarak değerlendirilip hırsızlık kapsamındae le alınıyormuş....AVUKAT ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM.

Abileriniz yasal mirascı oldugundan ancak bazı sartların varlıgı halinde mirascılıktan cıkarılabilirler bunlardan biri de ailesine karsı gerceklestirmek durumunda oldugu yükümlülükleri ihmal etmektir.Anneniz bu nedene dayanarak abilerinizi mirascı olmaktan cıkarabilir.Bunu da noter huzurunda hazırlayacagı bir vasiyetname ile gerceklestirebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…