Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Telefonu ve simkartı karakola götürmeniz yeterli. Şikayetçi olursunuz. Sms ler de delil olur. Tabi ki mesajları da silmemeniz lazım.

avukat arkadaşlara sormak istiyorum Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum avukat arkadaşlara birşey sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinicem. ben 2 yıllık evliyim eşimle para konusunda anlaşmazlıklarımız oluyor. ben 1 yıldır çalışıyorum ve ben çalışmaya başlayınca kredi çekerek araba aldık 1 yıldır kredi ödüyoruz ve borcumuz bitmek üzere ama eşim ben çalıştığımdan beri sen kaç para getiriyosun ki senin paranla mı adam oldum ben diyor ama maaşımı da alıyordu. Şimdi ise para getirdiğin için triplere giriyorsun senin paranı istemiyorum diyor (borcumuz bitti ya) ve ben senden daha çok kazanıyorum senin getirdiğin para kaçpara ki diyor ve arabayı satıp bana araba bedelinin %20 sini vereceğini söylüyor ama ben de %50 sinin benim olduğunu evlendikten sonra edinilen mallar yarı yarıya paylaşıldığını söyledim (zaten her tartışmamızda ayrılmaktan bahsediyor) ayrılmak istiyorsan boşanma davası aç dedim ama arabanın yarısı benim bunu kafana koy dedim o da o zaman arabayı 2 gün önce satarım üzerimde mal görünmediği için benden hiçbirşey alamazsın dedi sizce böyle birşey yapabilir mi yani arabayı satarsa parasını da saklarsa ben bu arabayla ilgili hak tabep edemezmiyim? Ayrıca çalışıp eve katkıda bulunduğum için daha fazla miktarda tazminat almaya hakkım varmı? şimdiden teşekkürler

Merhabalar avukat hanım benim 17 yaşında bir kızım var eşimle evlilik sözleşmem yok fakat 2000 yılında kendime bir daire aldım., kızıma bu daireyi bağış yapmak istiyorum eşimin önceki evliliğinden olan kızı bu daireden hak talep edebilirmi bu bağışı bozarmı teşekkürler...

slm Avukat hanim benimde bir sorum var bana yardimci olursaniz sevinirim...

be almanya da yasiyorum esimin 1. evliliginden 1989 yilinda dogmus suan 19 yasini bitirip 20 ye girecek bir kizi var ve biz nafaka ödüyoruz sözde okuyor babasiyla da görüsmüyor ....
annesi su ana kadar calismadigi icin nafakayi yüksek ödüyorduk simdi annesi BACKEREI acmis....
acaba nafakamiz biraz azalirmi birde ne zamana kadar ödüyecegiz biz nafakayi.....

Merhaba bir sorum daha var. Bir işyerinde işçi yıllık izine çıkmak istemediği halde işyeri tarafından zorla yıllık izine gönderilebilir mi? Cevaplarsanız sevinirim ayrıca ilk soruma da cevap verir misiniz?

meraba benimde bir sorum var ama uuzn uzun yazmam lazım....annem bundan iki sene önce kandırılıyor...iş kurulur...ve iş te yetki herşey annemde olacakmış ancak işler diğer ortaktan dönecek...ancek ortak kağıt üzürinde değil annem tek sahip....neyse anneme boş çekler imzalatılıyor ve 9 gün sonra adam çeklerle kayboluyor...ve işte bundan sonra bu olay başlıyor adam çeklri piyasaya üstüne para yazıp çıkarıyor....geçen sene annneme ahkemeden kağıt gelir şu kadar para yatırın diye galiba banka borcunun faizini durdurmak için mi ne....onu ödemiiş sonra bir daha gelmiş...annem iş halloldu zannediyor ancak 3 gün önce annem tutuklandı ve 10 milyar para istendi çeki elinde bulunduran adam tahsil edilmesini istemiş ve edildi.neyse dah a 10 milyarlık çek ve bir de açık çek varmış piyasada annemin hiç kazancı olmadı...dolandırıldı ve dolandırııcılıkla suçlanıyor...şimdi biz ne yapacağız hukuki haklarımız ne ne olue acil yardım edinnnnnnnn

merhaba benim de bir sorunum var yardımcı olurmusunuz ben 25 yıllık evliyim 6 yldır da emekliyim. eşim evliliğimin ilk 2 yılından sonra çalışmadı .bir oğlum var 20 yaşında ünüversiteye gidiyor .oğlum dedim tolum şartlar kısaca iki yıl öncesine kadar gayretimle bu evliliği getirdim ancak çalışmamakla kalmayım bizi defalarca borç batağına soktu sonuçta sabır tükendi şartlar oluştu yine böyle bir borç furyasından sonra ona kapıyı gösterdim .ancak kalan borçlar oğlumun okul masrafları bir yana onun canımı sıkan davranışları evliliğimi bitirmem gereğini doğurdu ancak mahkemeye ayıracak param yok size sorum boşanmak için kaç yıl ayrı kalmak gerek ikincisi bu dava bana kaça patlar ne olur beni aydınlatın çok bunaldım .sabırla okuduğunuz için ilginiz için teşekkürler

Günlerdir soruma bir cevap gelir diye bekledim ama sanırım tüm avukat arkadaşlar çok meşgul.

Son düzenleme:
Merhabalar, ben 5 ay önce evlendim, evlenirken kendi soyadımı almadım. Ama şimdi soyadımı da kullanmak istiyorum. Sürekli karışıklık çıkıyor sosyal hayatımda kendi soyadımla beni biliyorlar. Eşimin bir itirazı yok zaten. Peki şimdi soyadımıda kullanmak için ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Canım geçmiş olsun öncelikle.Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle boşanma davası açabilirsin,süre beklemene gerek yok.Belliki eşinin sorumsuz davranışları evliliğinizi çekilmez hale getirmiş.Eğer maddi durumun avukat tutmaya elverişli değilse,baro kalemine müraacat edin,adli yardımdan faydalanın.Onlar bir avukat görevlendirir sizin için.Avukata ücret ödemezsiniz,sadece dosya masrafı verirsiniz.Masrafta 50 Ytl civarında tutar(mal tasfiyesi felan yoksa)Dilerim her şey yoluna girer sizin ve oğlunuz için.
sonradan dikkat ettim,emekli maaşınız varsa adli yardımdan faydalanamayabilirsiniz.

Son düzenleme:

TMK m 187:
"Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir."Bu maddeye göre,nüfusa bir dilekçeyle müraacat edin.

Anneniz durumu anlatan güzel bir dilekçeyle,Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunsun en kısa zamanda.Dolandıran şahsın adresi vardır umarım.Çok geçmiş olsun.

Gülcee çok teşekkür ederim cevapladığın için..

Merhaba benim de bir sorum var, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

Yaklaşık 1,5 sene çalıştığım bir iş yeri vardı. 1 sene önce ayrıldım. Çalıştığım süre boyunca sadece 5 ay sigortamı yaptı. Elimde sigortasız dönemlerde çalıştığıma dair belgeler var. (Bunlar orada çıkardığımız dergide künyede yazan ismim.) Şu anda şirketi beni bir dönem sigortasız çalıştırdığı için şikayet edebilir miyiz? Ne yapmam gerekir?

Teşekkürler

slm
faturalı alacak takibi nasıl yapılır? Avukat tutmadan kendim halledebilirmiyim?

slm
faturalı alacak takibi nasıl yapılır? Avukat tutmadan kendim halledebilirmiyim?

Faturayı icra takibine konu yapıcaksın.İlamsız icra yoluyla tahsil edebilirsin avukat tutmana gerek yok ama ödeme emri, takip talebi hazrılamanda bir yardım alman gerekira.s.

benimde bir sorum olucaktı arkadaşlar babam başka bir kadınla 4 senedir birlikte yaşıyor ve anneme bakmıyor benim dügünümde harcaması için anneme emekli maaş kartını verdi ve artık maaş sana dedi annemde geçimini bununla saglıyordu 2 sene önce babam kadının evini yeniden döşemek için kredi çekmiş ve annem 260 ytl para alıyor tam kredi bitti maaşı tam alacak zannederken yine anneme oyun yapıyor kredi çekiyor yine az para geliyor anneme sorum şu anneme bakmadıgı için magdur durumda çünki annem babama karşı nasıl bir davranışta bulunmammız gerek boşanmak istemiyor annem çünki kalp hastası ilaçlarımı alamam diye korkuyor babamın kendine ait iş yeri var birlikte oldugu kadını ve oglunu gül gibi geçindirirken annemi magdur ediyor annembabamın maaşını tam alması için nerye müracat etmeliyiz yardımcı olursanız çok memnun olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…