Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Merhabalar...benimde bir sorum vardı...
evimi 7 ay önce kiraya verdim 3 aydır kiramı vermiyor hatta 1000tl olan depozitoyu dahi vermedi...hergün arıyoruz sürekli bizi oyalıyor... kiracımın maddi durumu iyi ve bankada parası olduğunu da biliyorum...kiramı elden alıyordum...bu konuda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kiramı nasıl alabilirim?yardım ederseniz sevinirim...şimdiden teşekkürler...

Merhabalar...benimde bir sorum vardı...
evimi 7 ay önce kiraya verdim 3 aydır kiramı vermiyor hatta 1000tl olan depozitoyu dahi vermedi...hergün arıyoruz sürekli bizi oyalıyor... kiracımın maddi durumu iyi ve bankada parası olduğunu da biliyorum...kiramı elden alıyordum...bu konuda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kiramı nasıl alabilirim?yardım ederseniz sevinirim...şimdiden teşekkürler...

Birikmiş kira alacağı için daha önce ihtar çekmediyseniz icra takibi yapmanızı öneririm.(örnek 13 ile) bu 1 haklı ihtar yerine geçer. 30 gün sonra sonraki o ayın kirası yine gecikirse noterden ikinci ihtarı çekersiniz.

Eğer birinci ihtar sonrasında birikmiş kira borcunu 30 gün içinde kapatmazsa, o da tahliye sebebidir.

Ayrıca Kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir kira dönemi içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara gerek kalmaksızın, kira dönemi sonunda tahliye istenebilir.Bunun için aynı kira dönemi içinde, 30 gün arayla,iki haklı ihtar gerekiyor

Son düzenleme:
Merhaba benim de bir sorum var, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

Yaklaşık 1,5 sene çalıştığım bir iş yeri vardı. 1 sene önce ayrıldım. Çalıştığım süre boyunca sadece 5 ay sigortamı yaptı. Elimde sigortasız dönemlerde çalıştığıma dair belgeler var. (Bunlar orada çıkardığımız dergide künyede yazan ismim.) Şu anda şirketi beni bir dönem sigortasız çalıştırdığı için şikayet edebilir miyiz? Ne yapmam gerekir?

Teşekkürler

Elinizdeki belgelerle iş mahkemelerinde ssk ve işverene karşı hizmet tespiti davası açabilirsiniz.5 yılllık hak düşürücü süre var.Ayrıca çalışma bölge müdürlüğüne şikayette edebilirsiniz.

Son düzenleme:
benimde bir sorum olucaktı arkadaşlar babam başka bir kadınla 4 senedir birlikte yaşıyor ve anneme bakmıyor benim dügünümde harcaması için anneme emekli maaş kartını verdi ve artık maaş sana dedi annemde geçimini bununla saglıyordu 2 sene önce babam kadının evini yeniden döşemek için kredi çekmiş ve annem 260 ytl para alıyor tam kredi bitti maaşı tam alacak zannederken yine anneme oyun yapıyor kredi çekiyor yine az para geliyor anneme sorum şu anneme bakmadıgı için magdur durumda çünki annem babama karşı nasıl bir davranışta bulunmammız gerek boşanmak istemiyor annem çünki kalp hastası ilaçlarımı alamam diye korkuyor babamın kendine ait iş yeri var birlikte oldugu kadını ve oglunu gül gibi geçindirirken annemi magdur ediyor annembabamın maaşını tam alması için nerye müracat etmeliyiz yardımcı olursanız çok memnun olurum

Öncelikle allah yardımcınız olsun.Medeni kanunMADDE 198.- Eşlerden biri, birliğin giderlerine katılma yükümlülüğünü yerine getirmezse, hakim onun borçlularına, ödemeyi tamamen veya kısmen diğer eşe yapmalarını emredebilir.
V. Tasarruf yetkisinin sınırlanması
MADDE 199.- Ailenin ekonomik varlığının korunması veya evlilik birliğinden doğan mali bir yükümlülüğün yerine getirilmesi gerektirdiği ölçüde, eşlerden birinin istemi üzerine hakim, belirleyeceği malvarlığı değerleriyle ilgili tasarrufların ancak onun rızasıyla yapılabileceğine karar verebilir.
.
MADDE 196-Eşlerden birinin istemi üzerine hakim, ailenin geçimi için her birinin yapacağı parasal katkıyı belirler.
Eşin ev işlerini görmesi, çocuklara bakması, diğer eşin işinde karşılıksız çalışması, katkı miktarının belirlenmesinde dikkate alınır.
Bu katkılar, geçmiş bir yıl ve gelecek yıllar için istenebilir.

Bu maddelere dayanarak aile mahkemesinde eşinizin maaşına el koymak için dava açabilirsiniz.Ayrıca da yargıtay 3. hukuk dairesinin bununla ilgili kararı var diye hatırlıyorum.

Ayrıca oturduğunuz ev sizinse satılmasını engellemek için tapudan üzerine aile konutu şerhi koydurmanızı tavsiye ederim

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kocası veya karısı alkolik, kumarbaz ve kötü yaşam tarzına sahip olanları sevindirecek bir karara imza attı. Yargıtay, verdiği kararda, eşi alkolik ve kumarbaz olanların maaşının evin idaresini üstlenecek yeterliliğe sahip diğer eşe verilebileceğine karar verdi. Yargıtay’ın bu kararına göre, çiftler boşanmadan da evliliği devam ettirmek için alkolik, kumarbaz ve evin idaresini yapamayan diğer eşin maaşının kendilerine bağlanması talebiyle dava açabilecekler.

“Eve bakmıyor” dedi kazandı

Susurluk Aile Mahkemesi’nin kararını bozan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, 45 yıllık evli olan çiftlerden kocanın evine bakmadığını, elektrik su faturasını ödemediğini köy bakkalını kendisi ile alışveriş yapmaması konusunda uyardığını ve kumar oynadığını ileri sürerek aylık 300 YTL nafaka bağlanmasını talep eden davacı eşi haklı buldu. Yargıtay, Bağ-Kur emeklisi kocanın maaşının eşe bağlanması gerektiğine karar vererek şu görüşleri dile getirdi: “Davalının Bağ-Kur’dan aldığı yaşlılık aylığını doğrudan diğer eşin almasına karar verilmesinde Bağ-Kur Yasası yönünde bir engel bulunmamaktadır. Davalı kocanın sorumluluk sahibi olmadığı ifade edilmektedir. Medeni Kanun’un 198. maddesinin öngördüğü koşulların gerçekleştiği kabul edilebilir.Alıntıdır...

benimde bir sorum olucaktı arkadaşlar babam başka bir kadınla 4 senedir birlikte yaşıyor ve anneme bakmıyor benim dügünümde harcaması için anneme emekli maaş kartını verdi ve artık maaş sana dedi annemde geçimini bununla saglıyordu 2 sene önce babam kadının evini yeniden döşemek için kredi çekmiş ve annem 260 ytl para alıyor tam kredi bitti maaşı tam alacak zannederken yine anneme oyun yapıyor kredi çekiyor yine az para geliyor anneme sorum şu anneme bakmadıgı için magdur durumda çünki annem babama karşı nasıl bir davranışta bulunmammız gerek boşanmak istemiyor annem çünki kalp hastası ilaçlarımı alamam diye korkuyor babamın kendine ait iş yeri var birlikte oldugu kadını ve oglunu gül gibi geçindirirken annemi magdur ediyor annembabamın maaşını tam alması için nerye müracat etmeliyiz yardımcı olursanız çok memnun olurum

diğer meslektaşımın verdiği bilgilerin dışında ayrıca anneniz,''nafaka davası'' açabilir.dava aile mahkemesinde görülür.bu davanın boşanma davası ile birlikte açılması şart değil,tarafların ayrı yaşadıklarının ve haklılığının ispatı yeterli.bununla birlikte,bağlanacak nafaka miktarı,ekonomik durumlarıyla doğru orantılı tabiki.mahkeme tarafından nafakaya hükmedilmesi durumunda,yapılacak icra takibi ile direkt babanızın maaşından kesintiye gidebilirsiniz..

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim arkadaşlar allah razı olsun sizden bir evlat babasının ölmesini istermi bizleri bu dereceye kadar üzün bir insanın evladı olduguma inanamıyorum

benim sorunumla ilgilenip cevapladığınız için çok teşekkür ederim .En güzel günler sizinle olması dileğimle.

Merhaba

Yurtdışına ihracat yapan bir firmayız. Çalıştığımız nakliye firması Almanya'ya gitmek üzere ihraç ettiğimiz 27 kolilik mallardan 1 kolisini kaybetmiştir. Düzenlenen konşimentonun arkasında, kayıp vb. gibi durumlarda sorumluluk kabul etmediğini mini ve de açık gri puntolarla yazmışlar. Bunu sonradan sovundular bize..
Bu durumda hakkımızı almamız için yapmamız gerekenler nelerdir. Ayrıca böyle uyarı yazıları için kullanılması gereken punto boyutu nedir?

Yardımcı olursanız çokk sevinirim.. a.s
İyi çalışmalarr

avukat arkadaslar, kız kardesim bosanma asamasında eşi devlet memuru 2 cocugu var. eşinin üzerine bankada paraları ve yine eşinin üzerine araba var. eşi bu aşamada banka hesabını ve arabayı bir akrabasının veya tanıdıgının üzerine geçirip kız kardesimin hakkı olan yarısını vermek istemiyor duydugumuza göre. bu durumda haklarımız nelerdir ve ne yapabiliriz.yani bosanma süreci öncesi veya esnasında bu işlemi yaptıgını ispat edersek alabilirmiyiz hakkını. yada bunu nasıl yapabiliriz. tesekkürler.

Arkadaşlar benimde bir sorunum var yardımcı olursanız çok memnun olurum.2003 yılında babam tarafından bir alışveriş merkezinden telefon alınmıştı.Ancak maddi durumumuz o zamanalr iyi olmadığı için taksitleri ödeyememiştik.2006 yılında Alışveriş merkezi tarafından ihtarlar geldi sonrada icra kağıdı.Evde olmadığımız birgün icra memurları eve gelmişler kapıyı açtırmışlar borca karşılık buzdolabımızı ve televizyonumuzu almışlar.Eve geldiğimizde şok olmuştuk.Herneyse geçen günlerde bu alışveri,ş merkezi terardan ihtarname gönderdi normal antetli kağıdına yazmış ve göndermiş borcunuz hala devam ediyor hukiki işlermler başlatılacak falan filan diye.Sizlere şunu sormak istiyorum haciz geldiğinde borç sona ermezmi borca karşılık sonuşta eşyaları aldılar.Tekrardan ne parası almak istiyorlar analamdım.Yardımcı olursanız memnun olurum.Yoksa delirmek üzreyim :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

merhaba
benimde bir sorum olacak,eylül ayında kira sözleşmem yenilendi,4 yıldır bu evde oturuyorum.Kira sözleşmesinde 1 ay öncesinden bildirmek kaydıyla evi boşaltabilir diye bir madde var,bu kira sözleşme bitiminden bir ay öncemidir?,ben 1 ay sonra evi boşaltmak zorundayım,eğer evsahibim sözleşme dolana kadar çıkamazsın derse ne yapmam lazım?Bir de depozitom var,onu kesin vermek istemeyecektir,şimdiden çok teşekkürler.

merhaba benimde bir sorunum var.
geçen yıl özel bir tıp merkezinde dişlerimi yaptırdım
Fakat Dr hatasından kaynaklanan problemlerim oldu.
Diş hekimleri odasına şikayet ettim.
Bilirkişi muayene etti. Sonra Diş hekimleri odasından beni aradılar, aynı merkeze tekrar gidin Dr değişmiş yeni doktor eksikleri giderecek dediler.
Bende iyi niyetimden kabul ettim.
Kabul etmez olsaydım yeni hekim daha beter çıktı. Sağlam 3 dişimi kaybettirdi.
Şimdi tekrar diş hekimleri odasına durumu dilekçe ile bildirdim.
Beni yeniden bilirkişiye çağıracaklarını söylediler.
Fakat bu çağırılmayı bekleme süresincede problemi biz görmeden başka hekime gitmeyin dediler ki ben hergün ağrı kesici içmek zorunda kalıyorum. İnat etim beklicem Diş hekimleri odasından raporu alıcam. Raporla birlikte doğrudan dava açabilirmiyim. Bir senede bana yaşattıklarının hesabını sormak istiyorum. Avukat yardımı almam gerekirmi? Teşekkürler

avukat arkadaşlar bir sorum olacak.sürekli kanunlar yasalar değiştiği için bunu sorma gereği duydum.
boşanma davası acarken erkeğin davayı acması veya kadının davayı acması arasında fark varmı.yani eskiden kadın dava acarsa nafaka alamaz derlerdi.acaba hala öylemi.??????

ablam boşanmak istiyo artık cocukların pisikolojiside bozuluyor.eşi cok zeki.boş kağıda imza attırmaya calışıyormuş ve evin tapusu ablamın üzerine onu alıcakmış.nafaka vermiycekmiş.bide kızı istemezmiş oğlanı istiyomuş.kız 8 aylık oğlan 3.5 yaşında.eşi memur.dava acmasını istiyo ablamdan.kavgalarında bile eşi hiç bağırmazmış.dışardan kimse geciminde sorun olduğunu bilmiyormuş.eşi sokağa atmaya calışmıştı ama şimdi akıllı direk otobüse bindirip yollıycakmış.iyice psikopatlaştı.nasıl bir cözüm bulunmalı bilmiyoruz.bu dava için bir yol gösterirmisiniz?????????????

mrb.arkadaşlar.benimde avukat arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.biraz uzun olucak fakat beni dikkate almanızı rica ediyorum.yaklaşık 2000-2005 yılı arası özel bir şirkette mağaza müdürlüğü yaptım.türkiyede her yerde şubeleri var ve gıde sektöründe.bulunduğum yerden marmarise tayinimi istedim eşimin işi dolayısı ile ve marmarise gittim orda 1 ay çalışmamışken hamile kaldığımı öğrendim.işimde bedensel olarak ağır bir iş olduğu için anlaşmalı olarak yani (hamilelikten sonra geri döneceğim )ayrıldım fakat ayrıldıktan sonra bebeğimi kaybettim.eşimde işleri orda yürütemeyince işe ilk başladığım bölgeye geri döndük.ben bu arada geçen süre zarfınca bir bebeğim oldu ve 3 yaşına getirdim.bir yıldan beri sürekli başvuru yapıyorum işyerime fakat cvp alamıyorum.beni işe almıyorlar.kıdemli arkadaşlarda böyle bir durumda tazminat almam gerektiğini söylediler.ben bu konuda hiç bilgi sahibi değilim. ya işimi yada bunca senenin karşılığı olan tazminatımı almak istiyorum.ne tür bir yola başvurabilirim ne tür haklarım var bunları öğrenmek istiyorum.lütfen çok rica ediyorum.yardım edermisiniz.işede ihtiyacım var.

Arkadaşlar benimde bir sorunum var yardımcı olursanız çok memnun olurum.2003 yılında babam tarafından bir alışveriş merkezinden telefon alınmıştı.Ancak maddi durumumuz o zamanalr iyi olmadığı için taksitleri ödeyememiştik.2006 yılında Alışveriş merkezi tarafından ihtarlar geldi sonrada icra kağıdı.Evde olmadığımız birgün icra memurları eve gelmişler kapıyı açtırmışlar borca karşılık buzdolabımızı ve televizyonumuzu almışlar.Eve geldiğimizde şok olmuştuk.Herneyse geçen günlerde bu alışveri,ş merkezi terardan ihtarname gönderdi normal antetli kağıdına yazmış ve göndermiş borcunuz hala devam ediyor hukiki işlermler başlatılacak falan filan diye.Sizlere şunu sormak istiyorum haciz geldiğinde borç sona ermezmi borca karşılık sonuşta eşyaları aldılar.Tekrardan ne parası almak istiyorlar analamdım.Yardımcı olursanız memnun olurum.Yoksa delirmek üzreyim :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Canım alışveriş merkezinin avukatı ile görüşün.Hacze gelen size yazıyı gönderen avukatla.Eşyaları satışa çıkarmadan size yeniden bilgi vermek istemişlerdir.Satış olmuş ise,satış bedeli borcunuzu karşılamamış da olabilir.Bunlar bir ihtimal.Siz muhakkak avukatla görüşün.Durumu öğrenin.Bir kolaylık tanıyacaktır.

Son düzenleme:

avukat arkadaslar, kız kardesim bosanma asamasında eşi devlet memuru 2 cocugu var. eşinin üzerine bankada paraları ve yine eşinin üzerine araba var. eşi bu aşamada banka hesabını ve arabayı bir akrabasının veya tanıdıgının üzerine geçirip kız kardesimin hakkı olan yarısını vermek istemiyor duydugumuza göre. bu durumda haklarımız nelerdir ve ne yapabiliriz.yani bosanma süreci öncesi veya esnasında bu işlemi yaptıgını ispat edersek alabilirmiyiz hakkını. yada bunu nasıl yapabiliriz. tesekkürler.

Boşanma davasını açmamış iseniz,tedbirli olarak açın.Ablanızın eşi arabayı başkasına satış yapmış gibi gösterse bile,satış bedeline de ortaktır ablanız.Banka hesabı da paylaşıma tabidir,yarısı ablanıza aittir.Bunun dışında boşanma davası açmadan önce,boşanmanın kuvvetle muhtemel olduğunu,ayrı yaşadıklarını ileri sürerek araca ve banka hesabına tedbir koydurabilirsiniz.Bunlar kesin sonuç verir diyemem.Hakimin takdirine,tedbir isteyenin delillerine bağlıdır.

avukat arkadaşlar bir sorum olacak.sürekli kanunlar yasalar değiştiği için bunu sorma gereği duydum.
boşanma davası acarken erkeğin davayı acması veya kadının davayı acması arasında fark varmı.yani eskiden kadın dava acarsa nafaka alamaz derlerdi.acaba hala öylemi.??????

ablam boşanmak istiyo artık cocukların pisikolojiside bozuluyor.eşi cok zeki.boş kağıda imza attırmaya calışıyormuş ve evin tapusu ablamın üzerine onu alıcakmış.nafaka vermiycekmiş.bide kızı istemezmiş oğlanı istiyomuş.kız 8 aylık oğlan 3.5 yaşında.eşi memur.dava acmasını istiyo ablamdan.kavgalarında bile eşi hiç bağırmazmış.dışardan kimse geciminde sorun olduğunu bilmiyormuş.eşi sokağa atmaya calışmıştı ama şimdi akıllı direk otobüse bindirip yollıycakmış.iyice psikopatlaştı.nasıl bir cözüm bulunmalı bilmiyoruz.bu dava için bir yol gösterirmisiniz?????????????

Davayı kadının ya da erkeğin açmasında fark yok.Açan haksız durumda olur gibi bir durum sözkonusu değil.Ama şöyle birşey varki ablanız davayı açar,boşanmayı gerektiren sebeplerini iddialarını belirtir.Davalı taraf bunların olmadığını ispat etmeye çalışır.Ablanızın eşiyle olan sorunlarına illa dışardan birinin tanıklık etmesi şart değil.Ablanıza eşinin yaptığı baskılara,huzursuzluklara siz şahit iseniz siz tanıklık yaparsınız.Çocukların velayeti ise annenin yaşantısında olağanüstü bir durum olmadıkça anneye verilir ki zaten ikisi de çok ufak çocuklarının.Dilerim yoluna girer herşey

Davayı kadının ya da erkeğin açmasında fark yok.Açan haksız durumda olur gibi bir durum sözkonusu değil.Ama şöyle birşey varki ablanız davayı açar,boşanmayı gerektiren sebeplerini iddialarını belirtir.Davalı taraf bunların olmadığını ispat etmeye çalışır.Ablanızın eşiyle olan sorunlarına illa dışardan birinin tanıklık etmesi şart değil.Ablanıza eşinin yaptığı baskılara,huzursuzluklara siz şahit iseniz siz tanıklık yaparsınız.Çocukların velayeti ise annenin yaşantısında olağanüstü bir durum olmadıkça anneye verilir ki zaten ikisi de çok ufak çocuklarının.Dilerim yoluna girer herşey

cok teşekkür ederim.....iyi calışmalar................

X