Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

avukat arkadaşlar soruma cavap alamadım.lütfen,bizim için çok acil bir durum.ne yapmamız gerektiği hakkında fikir verebilir misiniz???

MERHABA..acil cevap verebilirseniz çok sevineceğim.28 yıllık evli bir bayan eşinden ayrılmaya karar veriyor.sebeb geçiimsizlik ve cimriilik..v.s. şiddet ve aldatma yok.4 yıl önce eşi bir daire geçen yılda bir otomobiil alıyor.bu durumda boşanma halinde kadının hukuksal durumu ne olur. yeni yasaya göre bu daire ve arabanın yarısı kadının olabilir mi.nafaka talep etmiyor. yeterki boşansın.kadının en küçük bir ekonomik gücü yok.avukat tutamıyor.bu durumda baro ücretsiz avukat tahsis ediyor mu?...şimdiden ilgilenen ve biilgi veren avukat üyelerimeze sonsuz teşekkürler...

Baro durumu kötü olan ve bunu kanıtlayan insanlara avukat tayin eder, bu kurumun adı adli yardımdır. Bayan daire ve otomobilin yarısında hak sahibi olur.

Miras yoluyla geçen hisseli mallarda ortaklığı gidermenin iki yolu vardır. Birincisi diğer hissedarlarla anlaşarak hangi malın kime ait olacağı konusunda bir protokol yapmak, diğer yol ise açılacak dava ile tüm yerlerin satılarak paraların paylaşılmasını sağlamaktır, başka bir yolla oturduğunuz evin tapusunu üzerinize almanız mümkün değil.

Baro durumu kötü olan ve bunu kanıtlayan insanlara avukat tayin eder, bu kurumun adı adli yardımdır. Bayan daire ve otomobilin yarısında hak sahibi olur.

sevgili serenn çok teşekkür ederim.ben bir kadın derneği başkan yardımcısıyım.zaman zaman böyle sorunlarla bize başviran hanımlarımız oluyor...sen ve senin gibi avukat üyelere şimdiden yapacakları yardımlar için teşekküürler..iyiki varsınız...kaydirigubbakcemile5

değerli avukatlar, eşimin 6 yaşındaki yeğeninin annesi oldukça sorunlu
velayeti babada olmasına rağmen annenin yaptıklarından ötürü biz anneyle görüşmesini mahkeme kanalıyla engellemek istiyoruz...

konu çok uzun olduğu için KK nın bir derdim var bölümünden ayrıntılı olarak bilgi edinebilirsiniz sanıyorum...

yine de sormak istediğiniz başka birşey olursa sizleri seve seve cevaplanrırım

http://www.kadinlarkulubu.com/bir-d...na-evlat-arasina-girmeli-mi-girmemeli-mi.html

Merhaba Avukat Arkadaşlar,soruma yanıt alabilirsem çok memnun olacağım şimdiden teşekkür ederim.Boşanma davası süresince tedbir nafakası ve sonrasında bağlanan nafakayı eski eşim olacak şahıs kendi rızası ile ödememekte direniyordu,Avukatım icra yoluyla maaşından kesinti yapılmasını sağladı,onuda çok az miktarda avukatım aracılığıyla alabildim,daha ödeyeceği büyük bir mebla vardı ama bu miktarın yarısı ödenecek miktar olarak hesaplanmış ,Avukatıma bu durumu sorduğumda,icra takibi sırasında itiraz ettiği her ay icra takibi durdurulur ve o ayki nafakanızı alamazsınız diyor ben bunu anlayamıyorum bu hak bana verilmiş o nasıl itiraz eder ve alacağım nafakayı alamam,beni aydınlatırsanız çok sevineceğim,birde Avukatıma telefon açıp ben nafaka ödemeyeceğim demiş bu durumda ne yapmalıyım.

avukat hanım merhabalar ben 18 yıllık evliyim 2000 yılında kendi üstüme tamamen benim kazancımla bir ev aldım fakatbir yazlık ve birde arsam var bende çalıştığım halde eşim onları kendi üstüne yaptı yazlık ve arsa 2005 te satın alındı,eşimin ilk evliliğinden bir kızı var eşime herhangi bir şey olsa bu malları sattırabilirmi ben mağdur olmaktan korkuyorum kız 25 yaşında ve miras peşinde bu kızdan nasıl korunurum bana kin duyuyor ama hepsini ben çok çalışarak yaptım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Nafakaya mahkeme kararı ile hükmedilir, ilamlı icradır yani. Öyle her ay itirazla falan nafaka durmaz. Nafaka ödemeyeceğim demesi önemli değil, zaten maaşına konduysa her ay düzenli olarak kesilir.

benimde avukat arkadaşlarıma bir sorum olacaktı eşimin ayrıldıgı kişi 17 yaşına kadar kızını yanına almadı sonra eşimden nafaka almak için çocugunda aklını çelerek yanına aldı bu süre zarfında babaannede kalıyordu ilk iş olarak velayet davası açtı eşim itiraz etmedi ama mahkemede yalancı şahitlik yaptılar ve kızına bakmadıgını idda ettiler eşim yine tek annesinde kalmak istiyor diye itiraz etmedi ve velayet nneye verildi arkasından nafaka davası açtılar tabi burdan çok yüksek bir mebla istediler mahkeme 150 ytl karar verdi ama eşim işsiz oldugu için ödiyemedi geçici olarak biryerde ssk çalıştı ve 6 ay önce çıkarıldı işten şimdi icraya verilmiş eski iş yerine icra gelmiş ama kızı 18 yaşını doldurdu ve iş buldugu halde çalışmıyor bizim ödemek zorunda oldugumuz nafaka 18 yaşına gelene kadar olan miktarmıdır yoksa çalışmayıp evde oturdugu zamanda vermek zorundamıyız ? birde bu icraya ödiyecegimiz nafakayı çocugun kendimi alacak yoksa annesimi alacak?

Eşinize birşey olarsa bu malların 1/4ü size kalır, 3/4ü eşinizin kızına kalır. Malları üstünüze almanız mümkün ama bu seferde eşinizin kızı açacağı tenkis davası ile yine sizden hak talep edebilir.

Eşler birbirinin borcundan sorumlumudur

--------------------------------------------------------------------------------

Bana yazacağım konuda yardımcı olursanız sevirim.
Kısaca yazmaya çalışacağım eşim daha önceki çalıştığı iş yerinde patronu eşimin adına bir yer açtı ve ticari kredi çektiler işler yolunda gitmedi iflas ettiler borcun bir kısmını gayrimenkullerle ödediler ama önemli bir bölümü kaldı kredi temerrüte düştü bir süre sonrada bize ödeme emri geldi.o aradada eşim ortak bir iş yeri açtı ama benim üzerime ödeme emri gelincede bankadaki parayı arabayı benim üzerime yaptı sizce eşimin borcundan dolayı ben sorumlu olurmuyum.şirket,araba,parayı benden alabilirlermi?
Not:Kredi borcunu eski patronu yapılmakta olan bir evi var o bittikten sonra satıp ödeyecek,mayıs haziranda biter diyor o zamana kadar banka beklermi?

merhaba benim sormak istediğim babam sigortalı çalıştığı iş yerinde iş veren babamın adına 25 milyar kredi çekip özel okulda okuyan kızının okuluna yatırtıyo yani banka direk okula havale yapıyo babam şuan orda çalışmıyo ve eve icra sayımına galdiler asıl kullanan kişi için babam takip başlatabilirmi kullanan kişide kefil gözüküyo kefilimin kızına para yattı diyerek acil cevap bakliyorum taşekkürler

Babanız asıl borçlu, diğer kişi kefilse yapacak bişey yok, babanız borcu öder. Ama krediyi asıl kullanan kişi farklı, babanız kefilse o zaman parayı ödeyip asıl borçluya karşı icra takibi başlatabilir.

bende avukata soracaktim.cok bunalimdayim senelerdir.Ben 19 senelik evliyim kavga gurultuyle gecen seneler cocuklarim icin dayanan ben onlara dayanirken ben sagligimdan oldum tabiki sinir hastasi oldum tansiyonum cikti ictigim ilaclardan sinir icin ictigim ilaclar felaket kilo aldirdi daha neler.esim supheci paronayak bir insan ama kendi kabul etmiyor.calistigim sure icinde butun paralarimi kendi aldi alinan mallarda kendi ustune yaptirdi yeni evlendigimiiz senelerde bende hic para olmazdi benim aile icinde gordugum boyle degildi insan ayni evde yasiyor saklisi olmaz para ortadadir lazim olan alir o benim bunu kullandi ailesinin sozuyle oglum bosanirsaniz mallari o alir diye ona yaptirmislar o zamanki cahilligim benim boylelikle seneler gecti simdi arsa alicam diyor bende diyorum bana 3 tane daire al cocuklarima benden kalsin .sonra kendin ne istiyorsan al diyorum hayir diyor para canlisi olma seni oldururum bosarim diyor ben zaten hazirim dedim her zaman soyluyorum sana.kafanizi sisirdim icim oyle doluki ne yapacagimi bilmiyorum kendisi o kadar umursuz bir insan hic bir seye aldirmayan biriki.beni ciltirtiyo yurt disindayim ve ne yapacagimi bilmiyorum

merhaba serenn hanım...
Ben size bir yakınımın başına gelen olaydan bahsedeceğim..
şiddetli geçimsizlik ten dolayı yakınım eşinden boşanmak istiyordu ve buna bir türlü cesaret edemiyordu.
Daha dğrusu ailesi ve yakınlarının bu gibi durumu hiç yaşamamış olmasından dolayı üzülmelerinden korkuyordu.
2002 yılıda evlendiler ve o tarihten bu yana şiddet,hakaret,küfür,aşşalama bir kadına yapılmayacak yada bir insana yapılmayacak daha bir sürü olay meydana geldi..
Bazı olaylarınada kendi gözlerimle şahit olduğum için yaşamış olarak yazıyorum
Bu gibi olayların ardından yakınımızın eşi en sonunda yapacağını yaptı ve kendi bir cep telefonu edinerek ve yakınımızın bir ilişkisi olduğunu lanse etti içinede alakasız hiç tanımadığı kişilerin msjları var... Bunu boşanmada delil göstereceğini bir celsede boşanacağını kendisinden mal beyan edemeyeceğini ve bir çok tehtidi çirkin sözleri dile getirdi... daha sonrada aile yakınlarımızla bize tekrar haber geldiki anlaşarak boşanalım yoksa bu olayı herkes duyar diye ahlaksız bir teklif yolladı.
size sorum içinde bulunduğumuz bu durumda ne yapmamız gerekiyor ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.bizi bu konuda aydınlatırsanız çok seviniriz. şimdiden teşekkürler.. (dahada yazmadığım bir çok hakaret var.)

benim sorum biraz uzun olacak umarım sabırla okursunuz
2007 aralık ayında eşimin beni aldattığını öğrendim ama o zaman bunu ispat edmemiştim elimde sadece kime ait olduğunu bilmediğim bir tel nosu vardı evliliğimiz bir şekilde devam etti temmuz ayında eşim bana şiddetli geçimsizlikten dava açtı görüşülen celsede eşim msn yazışmalarını kabul etti tel nosunun msn de yazıştığı kişiye ait olduğunu , kendisinde yakaladığım 2. hattında bir arkadaşına ait olduğunu söyledi davanın 2. celsesinden 1 gün önce davadan vazgeçti ve dava vazgeçme nedeniyle rededildi
bu arada kendisi evi terketmişti ve bana devamlı eve döneceğini söylüyordu bir şekilde beni oyaladı yani
şimdi ben ona dava açıyorum ve şu an o ilk yakaladığım mesaj gelen telin ve kendisinde yakaladığım 2. hattın kime ait olduğunu biliorum ikiside aynı kişiye ait şu an beraber olduğu kişiye ait telefonlar
hatta kaç aydan beri aynı evde kaldıklarını nerede kaldıklarını herşeyi bilorum ayrıca beraber gören insanlar var ancak ne yazık ki şahitlik yapacaklarını sanmıyorum
şu anda anlaşmalı boşanma yapalım dedim isteklerim şunlar

1. 10 bin maddi 10 bin manevi
2. arabamızın yarısı
3. 17 aylık bebeğim için 400lira nafaka
bu arada 2003 yılında evlendik arabanın 2800 lira kredi borcu var arabanın yaklaşık degeri 15 16 bin lira.. ben çalışıyorum eşimin maaşı yaklaşık 2200 benimkide 1500 şunu da belirteyim görülen ilk celse de hakim bebeiğme 350 lira tedbir nafakası bağladı ama bunu hiç almadım
o adam ( eşim diyemiyorum) 8- 9 bin vermeyi kabul ediyor ama arabayı isteme diyor
bebeğim için nafakayı çok buluyor

şimdi size sorum dava çekişmeliye giderse ne olur
şimdiden teşekkürler eğer ilgilenirseniz çok sevinirim

merhaba arkadaslar avaukat arkadaslara bi sorum olucak ben bi adama santas davası actım ama sonra sikyetimi geri almaya gittim yanlız savcılık davyaı acmış mahkemem varmıs ben davamdan vazgecicem bildiğim kadarıyla hakim bana ceza vericek mesgul ettim diye benim merak ettiğim vazgecince dava ilk celsede bitermi bide ne kadar ceza verilir para cezasına donermi donersede nekadar oderim çok merak ediyorum lutfen biri cev versin ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…