Hemen sorumu sorayım. Kayınvalidem 90 lı yılların başında açtığı avukatlık bürosunun kapanışını vergi borcu olduğu için yapamamış. 2003 yılında da vefat etti. Geçen hafta kayınvalidem adına eskiden oturdukları eve vergi dairesinden vergi borçlarının taksitlendirilmesiyle ilgili bir yazı gönderilmiş. Eşimle görümcem anneleri vefat ettiği zaman miras reddi de yapmamış. Durum gösteriyor ki nerdeyse 15 seneden fazla birikmiş borç var ve bu borç da mirasçıları olan eşime ve ablasına mı kalacak? Şuanda borç için kimse görümceme yada eşime bir yazı vs. göndermedi, sanırım henüz kayınvalidemin ölümünden vergi dairesi haberdar değil. Evimize bir gün bu yüzden haciz gelir mi? Yada bu borcu üstlenmemenin bir yolu varmı? Çünkü ödeme imkanımız kesinlikle yok.
Lütfen çok acil yardımlarınızı bekliyorum hanımlar...
MERHABA..acil cevap verebilirseniz çok sevineceğim.28 yıllık evli bir bayan eşinden ayrılmaya karar veriyor.sebeb geçiimsizlik ve cimriilik..v.s. şiddet ve aldatma yok.4 yıl önce eşi bir daire geçen yılda bir otomobiil alıyor.bu durumda boşanma halinde kadının hukuksal durumu ne olur. yeni yasaya göre bu daire ve arabanın yarısı kadının olabilir mi.nafaka talep etmiyor. yeterki boşansın.kadının en küçük bir ekonomik gücü yok.avukat tutamıyor.bu durumda baro ücretsiz avukat tahsis ediyor mu?...şimdiden ilgilenen ve biilgi veren avukat üyelerimeze sonsuz teşekkürler...
mrb avukat arkadaşlar banada yardım ederseniz çok mutlu olurum.biz dedemden kalma eski bir müstakil evde oturuyoruz ama tapusu bizde degil ve annemler 3 kardeş dayımlar dedemden kalma yeni dairelerde oturuyolar dükkanda var kirasını onlar alıyor arazilerde var dayımların durumu çok iyi biz sadece şuan oturdugmuz müstakil evin tapusunun annemin üzerine geçmesini istiyoruz ama onlar hep geçiştiriyo ve burası bizim size vermeyiz şeklinde davranıyolar annemde tatsızlık olmasın diye hiçbişey yapmıyo dedem vefat edeli 4 sene olcak bizim maddi durumumuz iyi degil ve bu evin tamiri içinde çok ugraştık bütün bu zorluklardan sonra ihtiyacı bile olmayan nankör insanların bu hakkımızdan bizi yoksun bırakmasını istemiyorum biliyorum çok uzattım dertliyim kusurabakmayın vefattan sonra zaman aşımıda oldu neyapabiliriz hiçbir bilgimiz yok ama bu haksızlık bitmeli lütfen bilgilendirirseniz duacınız olurum şimdiden teşekkürler
Baro durumu kötü olan ve bunu kanıtlayan insanlara avukat tayin eder, bu kurumun adı adli yardımdır. Bayan daire ve otomobilin yarısında hak sahibi olur.
Merhaba Avukat Arkadaşlar,soruma yanıt alabilirsem çok memnun olacağım şimdiden teşekkür ederim.Boşanma davası süresince tedbir nafakası ve sonrasında bağlanan nafakayı eski eşim olacak şahıs kendi rızası ile ödememekte direniyordu,Avukatım icra yoluyla maaşından kesinti yapılmasını sağladı,onuda çok az miktarda avukatım aracılığıyla alabildim,daha ödeyeceği büyük bir mebla vardı ama bu miktarın yarısı ödenecek miktar olarak hesaplanmış ,Avukatıma bu durumu sorduğumda,icra takibi sırasında itiraz ettiği her ay icra takibi durdurulur ve o ayki nafakanızı alamazsınız diyor ben bunu anlayamıyorum bu hak bana verilmiş o nasıl itiraz eder ve alacağım nafakayı alamam,beni aydınlatırsanız çok sevineceğim,birde Avukatıma telefon açıp ben nafaka ödemeyeceğim demiş bu durumda ne yapmalıyım.
avukat hanım merhabalar ben 18 yıllık evliyim 2000 yılında kendi üstüme tamamen benim kazancımla bir ev aldım fakatbir yazlık ve birde arsam var bende çalıştığım halde eşim onları kendi üstüne yaptı yazlık ve arsa 2005 te satın alındı,eşimin ilk evliliğinden bir kızı var eşime herhangi bir şey olsa bu malları sattırabilirmi ben mağdur olmaktan korkuyorum kız 25 yaşında ve miras peşinde bu kızdan nasıl korunurum bana kin duyuyor ama hepsini ben çok çalışarak yaptım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
merhaba benim sormak istediğim babam sigortalı çalıştığı iş yerinde iş veren babamın adına 25 milyar kredi çekip özel okulda okuyan kızının okuluna yatırtıyo yani banka direk okula havale yapıyo babam şuan orda çalışmıyo ve eve icra sayımına galdiler asıl kullanan kişi için babam takip başlatabilirmi kullanan kişide kefil gözüküyo kefilimin kızına para yattı diyerek acil cevap bakliyorum taşekkürler