benim sorum biraz uzun olacak umarım sabırla okursunuz
2007 aralık ayında eşimin beni aldattığını öğrendim ama o zaman bunu ispat edmemiştim elimde sadece kime ait olduğunu bilmediğim bir tel nosu vardı evliliğimiz bir şekilde devam etti temmuz ayında eşim bana şiddetli geçimsizlikten dava açtı görüşülen celsede eşim msn yazışmalarını kabul etti tel nosunun msn de yazıştığı kişiye ait olduğunu , kendisinde yakaladığım 2. hattında bir arkadaşına ait olduğunu söyledi davanın 2. celsesinden 1 gün önce davadan vazgeçti ve dava vazgeçme nedeniyle rededildi
bu arada kendisi evi terketmişti ve bana devamlı eve döneceğini söylüyordu bir şekilde beni oyaladı yani
şimdi ben ona dava açıyorum ve şu an o ilk yakaladığım mesaj gelen telin ve kendisinde yakaladığım 2. hattın kime ait olduğunu biliorum ikiside aynı kişiye ait şu an beraber olduğu kişiye ait telefonlar
hatta kaç aydan beri aynı evde kaldıklarını nerede kaldıklarını herşeyi bilorum ayrıca beraber gören insanlar var ancak ne yazık ki şahitlik yapacaklarını sanmıyorum
şu anda anlaşmalı boşanma yapalım dedim isteklerim şunlar
1. 10 bin maddi 10 bin manevi
2. arabamızın yarısı
3. 17 aylık bebeğim için 400lira nafaka
bu arada 2003 yılında evlendik arabanın 2800 lira kredi borcu var arabanın yaklaşık degeri 15 16 bin lira.. ben çalışıyorum eşimin maaşı yaklaşık 2200 benimkide 1500 şunu da belirteyim görülen ilk celse de hakim bebeiğme 350 lira tedbir nafakası bağladı ama bunu hiç almadım
o adam ( eşim diyemiyorum) 8- 9 bin vermeyi kabul ediyor ama arabayı isteme diyor
bebeğim için nafakayı çok buluyor
şimdi size sorum dava çekişmeliye giderse ne olur
şimdiden teşekkürler eğer ilgilenirseniz çok sevinirim
Dava çekişmeliye giderse talep ettiğiniz kadar tazminat alamayabilirsiniz, aldatmalarda çok tazminat bağlanmıyor. Ama arabanın yarısını alırsınız, 2002 yılından sonra alınnan mallar eşler arasında paylaştırılıyor. Bir de çekişmeli olursa dava uzar, temyiz aşaması falan var çünkü.
cevabınız için teşekkürler bende istediğim kadarını alamayacağımı biliyorum
ama en azından bir tahminiz vamıdır tazminat için??
en son 10 bin vermeyi kabul etti ama arabayı isteme diyor sizce ne yapmalıyım ?
benimde bir sorum olacak;bundan 5 yıl evvel bir alışveriş mağazasından alışveriş yapmıştım.iki taksidini ödedim sonra işten ayrılıp evlenmek zorunda kaldım.bu zaman zarfında hiç bir ödeme yapamadım çünkü eşime söylemeye çekindim.şimdi acaba benimle ilgili bir aran ma kararı çıkmımıdır.inanın korkudan tatile bile çıkamıyorum.hatta tekrar çalışmayı düşünüyorum ama sabıka kaydı almaya çekiniyorum.şimdiden teşekkürler.
merhaba serenn hanım...
Ben size bir yakınımın başına gelen olaydan bahsedeceğim..
şiddetli geçimsizlik ten dolayı yakınım eşinden boşanmak istiyordu ve buna bir türlü cesaret edemiyordu.
Daha dğrusu ailesi ve yakınlarının bu gibi durumu hiç yaşamamış olmasından dolayı üzülmelerinden korkuyordu.
2002 yılıda evlendiler ve o tarihten bu yana şiddet,hakaret,küfür,aşşalama bir kadına yapılmayacak yada bir insana yapılmayacak daha bir sürü olay meydana geldi..
Bazı olaylarınada kendi gözlerimle şahit olduğum için yaşamış olarak yazıyorum
Bu gibi olayların ardından yakınımızın eşi en sonunda yapacağını yaptı ve kendi bir cep telefonu edinerek ve yakınımızın bir ilişkisi olduğunu lanse etti içinede alakasız hiç tanımadığı kişilerin msjları var... Bunu boşanmada delil göstereceğini bir celsede boşanacağını kendisinden mal beyan edemeyeceğini ve bir çok tehtidi çirkin sözleri dile getirdi... daha sonrada aile yakınlarımızla bize tekrar haber geldiki anlaşarak boşanalım yoksa bu olayı herkes duyar diye ahlaksız bir teklif yolladı.
size sorum içinde bulunduğumuz bu durumda ne yapmamız gerekiyor ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.bizi bu konuda aydınlatırsanız çok seviniriz. şimdiden teşekkürler.. (dahada yazmadığım bir çok hakaret var.)
merhaba..acil yanıt verebilirseniz sevinirim.. 1 aralık 2008 tarihinde eşimle anlaşmalı olarak boşandık. dilekçeyi veren taraf benim.. kararı aps ile eşimin adresine göndermişler.. ve tebellüğ ettikten sonra onbeş gün itiraz hakkı varmış.. bu süre sonunda kesin karar çıkıcakmış.. bu hususu anlayamadım.. lütfen açıklarmısınız.. birde eşim anlaşma protokolünü ve duruşmada yazılan kararı imzaladı ama şimdi pişman ve tekrar birleşmek istiyor.. benimse böyle bir niyetim yok.bu onbeş günlük itiraz süresinde itiraz ederse ne olur ve nasıl bir süreç başlar.. teşekkürler..
peki bu temyiz süresi içinde neye itiraz etme hakkı var.. boşanma kararına mı? yada vereceği nafakaya itiraz edebilirmi veya protokolde yazan diğer hususlara? teşekkür ederim.
Merhaba Seren hanım,bende Size birşey sormak istiyorum yanıtlarsanız çok sevinirim. Biz 15 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. Yakınlarımızdan birinin (Ablamın) çocuğunu kendi nüfusumuza geçirmek istiyoruz.Çocuğun anne babası hayatta. Yasalara göre böyle birşey mümkün mü? Mümkünse nasıl bir yol izlememiz gerekir. Şimdiden çok teşekkür ederim.
merhaba,
50 milyarlık tazminat davası açmak için mahkeme masrafı ne kadar tutar ?yardımcı oluabilirseniz sevinirim...
Merhaba avukat hanım, evliyim ve şu sıralar bebeğimiz olmadığı için tedavi görüyorum. Memurum ve ilaçların bir kısmını devletin karşılaması için infertilite raporunu çıkarmam gerekiyor. İstemem de, ileride herhangi bir ayrılık durumunda bu rapor başıma iş açabilir mi? Eşim benden ayrılmak istediği zaman çocuğu da olmuyordu diye bu raporu mahkemeye verebilir mi? Ayrılmada geçerli bir sebep olur mu?