Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Selam benimde bi sorum olacak lütfen banada bilgi verebilirmisiniz .Benim arkadaşım Ağustost 2008 de evlendi.Aralık ayında anlaşamadılar ve ailesinin yanına döndü.boşanmak istiyorlar.Mayıs ayında mahkemeleri var.1 sene dolmadığı için problem olurmu yoksa iki tarafta istiyo diye hakim boşanmalarına karar verirmi ,Lütfen avukat arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.

1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma dava açsalarda sonuç alamazlar.Fakat şiddetli geçimsizlik nedeniyle taraflardan biri dava açıp tanık dinleterek 3-4 celsede sonuç alabilir.ama zaten bu süreçte sizin durumunuzda 1 yıl zaten dolmuş olur.oyüzden aslında bence 1 yılı doldurup anlaşmalı boşanma yolunu seçmek daha doğru.en azından bu süreçte daha iyi düşünme fırsatı bulurlar.

2007 tılında da aynen bu şekilde bir ihtarname göndermişlerdi aradığımda aynen sizin dediğiniz gibi yetmedi demişti ancak borç tutatınıda aynen sanki hiç borç ödenmemiş gibi bir tutar vermişlerdi.Şunu anlamadım aslında borca yetecek kadar eşya neden almamış olabilirler.Sonuçta sadece tv ve buzdolabı yoktu diğer beayz eşyalarda vardı.Sonradan tekrar icra gelmesinden korkuyorum.İcra dairesinden gelen bir yazı yok şuanlık ama sadece kendi antetli kağıtlarına yazılan bir kağıt vardı kapıda.Hem zarfa falan da koymamışlardı :çok üzgünüm:

merhaba benimde sorunum kardeşimin evliliği benim kardeşim çok yavaş ve sessiz bir kız onun için sorunları ile biz ilgileniyoruz konu şu kardeşim 9 senelik evli 7 yaşında 1 oğlu var 10 ay kadar önce eşini bıakıp annemlere döndü ama daha dava açamadı çünkü anlaşmalı boşanma istiyor eşide buna her şeferinde tamam deyip barışmak için uğraşıyor hatta bizde son dönemde bir kez daha dene aradaki çocuk için demeye başlamıştık ama eşi işinden ayrıldı neyse sonuç olarak 2 gün önce adam annemlerin kapısına dayandı ve kavga çıkardı annemi ve kardeşimi darp etti karakolluk oldular kardeşim davacı oldu ama sonra çalıştığı işyerinde ki buna benzer olaylar yaşayıp işten atılan arkadaşları olduğunu hatırladı ve davadan vaz geçti şimdi çocuk kardeşimde ama baba gelip almaya çalışabilir ve yine olay çıkabilir diye korkuyoruz çocuk için bir tedbir alabirmiyiz boşanma davası açılmadan böyle bir şey olabilirmi aynı tedbir kardeşim içinde alınabilirmi anlaşmalı boşanmalarda böyle bir işleme gidilebilirmi teşekkürler

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Ben evlenirken kızlık soyadımla eşimin soyadını beraber kullanmaya karar vermiştim. Ama şimdi zor oluyor. Uzunluğu beni yormaya başladı. Sadece eşimin soyadını kullanmak istiyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirirmisiniz. Teşekkür ederim.

merhaba
kreşlere emanet ettiğimiz süre boyunca kameralar sayesinde takip ettiğimiz çocuklarımızı ve çalışanları geçtiğimiz haftalarda alınan bir karar sonucu artık izleyemiyoruz gerekçesi bana göre saçma "özel hayatın mahremiyeti" bu konuda yargı yolu açık mıdır açıksa nerelere başvurabiliriz bu konuda bilgi almak istiyorum teşekkür ederim

merhabalar,kızımı özel eğitim kurumuna gidiyor.Babası işten çıktı, sözleşmemizi fes etmek istiyouz fakat kabul edilmiyor.Anayasanın 4077 sayısının 10. maddesinin e bendine göre yasalarda haklıyım.Ama sözleşmede bu madde yok diye kabul etmiyorlar.Şözleşmede haksız şartlar var.İşten çıkış ve muhatarlıktan fakirlik kağıdı götürdüm red ettiler.Lütfen yardımcı olun.

Merhaba benim de bir sorum var. Bir işyerinde işçi yıllık izine çıkmak istemediği halde işyeri tarafından zorla yıllık izine gönderilebilir mi? Cevaplarsanız sevinirim aynı soruyu daha önce de sormuştum ama yanıt alamadım

Merhaba,

14 gün önce ne yazık ki babamızı kaybettik. Babamın yaklaşık 5 senedir süren kredi kartı borcu vardır. En son bildiğim kadarıyla 64 milyar borcu vardı. 4 senedir de maaşının 1/4 ü borçları için kesilmektedir. Babam Emekli Sandığı mensubu emekliydi. Geride ev hanımı annem, SSKlı çalışan 21 yaşında kız kardeşim ve yine SSKlı çalışan 22 yaşında ben varım. Henüz ölümüyle ilgili hiç bir işlem yaptırmadık. Sırasıyla ne yapmamız gerekiyor. Ayrıca borçlar için kardeşim ve benim reddi miras yapmamız gerektiğini söylüyorlar, aynı zamanda annemde reddi miras yaparsa maaşından da feragat edecek midir? Yoksa maaşı almaya devam eder mi? Ya da bankalarla herhangi bir anlaşma yolu var mıdır?

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

Başınız saolsun.allah sizlere çok uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin.Borçlar için babanızın vefat tarihinden itibaren 3 ay içinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak reddi miras yapabilirsiniz.uzmanlık alanım değil ama cevap vermeye çalışıcam.Reddi miras olsada ölenin kamudan aldığı emekli maaşı eşi ve çocuklarına bağlanır diye biliyorum.Hatta bununla ilgili yargıtay kararıda mevcut.Bu maaş terekeye girmez.

Kullanılmayan izinlerin kullandırılması normal ve yasal bir uygulamadır.Bunun nedeni çalışanların izinlerinin birikmesini engellemektir.Fakat sizi ücretsiz izine çıkarıyolarsa bu yasal değildir.

bu konuda hiç kimsenin ilgisi ve bilgisi yok mu arkadaşlar lütfen yanıy verir misiniz

merhaba ben karsılıksız cekten hapıs yatanların cıkıcagı ıle ılgılı bır haber duydum dogrumu acab aavukat arkadaslara soruyorum

merhaba,
lütfen yardimci olun bana aklim karisik . esimden bosanmak istiyorum severek evlendik ama gitdikce birbirimizden uzaklastik , dövmeler , hakaretler, saygisizlik, güvensizlik var artik bunca zaman cocugum icin dayandim 17 aylik bir oglum var birde hamileyim cok kararsizim en büyük sorunum eger dava acsam cocuklarim ne olacak ben onsuz yapamam bunlari yine cekerim ama cocugumdan vaz gecemem maddi durumumda yok lütfen bana yol gösterin lütfen.

AVUKATLARDAN ACIL YARDIM ISTIYORUM bir daire buldum fiyati baya uygun kiradan kurtulmak icin almak istiyorum ama dairenin tapusu yok ama butun kooperatif uyeleri noterlikten imza verecekler bu belgeyle evi sonra satabilir yada kiraya verebilirmiyim yada baska bir problemle karsilasirmiyim lutfen acil cevaplarmisiniz simdiden tesekur ederim

Sevgili Avukat Arkadaşlar;
Bu sorumu cevplarsanız çok minnettat olacağım.Eşim devlet memuru ve çalıştığı iş yerinde müdürü ile aralarında baya bi sorunlar çıktı.İdari mahkemeler cezalar vs sürec işledi.Bu konularda tamemen haklı olduğunu da belirtmek isterim.Ancak müdür önceki haftalarda Ankara'ya giderek genel müdürlükten samimi dostları aracılığıyla eşimin tayinini başka bir ile çıkarttı.(bu ille arası 120 km)Ben sınıf öğretmeniyim ve bu durum canımızı çok sıktı haliyle biz de idari mahkemeye itiraz edicez.Sizce eşimin tayini geri döner mi? saygılar

benim sormak istediğim kredilerle ilgili internette çok araştırdım fakat örnek teşkil edecek ve bir açıklık getirecek cevap bulamadım
ticaretle uğraşıyoruz ve bankadan yıllar öncesine dayalı 3 aylık ödemeli hareketli krediden yararlandık tabiki ipotek karşılığı zor anlar için az göstererek az limitli aldık ödemelerde aksama yok ve hakedişin yarısı kullanılmadı bile şube uzaklığından yakına talep ettiğim andan itibaren hesaba bloke kondu ve hakkettiğim rakamı kullandırtmıyorlar
merak ettiğim kısım benim buna itirazım oldu fakat cevap şuan sistem böyle kullandıklarınızı taksitle ödeyin o zaman açılır diyorlar açılması çokta önemli değil merek ettiğim bankaların böyle yapmaya hakları varmı ? hakedilmiş bir hakkı dondurabiliyorlarmı ?
ben dahil birkaç firmaya aynı sistemi uygulamaya almışlar aynen o firmalarında ödemede hiç aksamaları yok
bu konuda bilgi ve haklarımı yapabileceklerim hakkında bilgilendirmeniz mümkünmü
şimdiden teşekkürlera.s.

merhaba benim avukat arkadaşa sormak istediğim anlaşmalı boşanma olduktan sonra hakim boşadıktan sonra boşanma ilamını taraflardan biri alırda diğeri almazsa ne olur yada hiç alınmazsa ne olur açıklarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…