Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhabalar ben nısan 26 da turkıyede evlendım ve ıtalyaya gelın gttım 5 ekımde 2.5 ayda sıddet kufur asagılama tehtıt v.s ne kadar kotuluk varsa basıma geldı dılım yok tanıdıgım yok eve kapatıldım resmen ve 2 gun once gene dayak yedım kollarımda morluklar var bende dayanamadım polıse gıttım tercuman falan gedı kcamdan sıkayeytcı oldum atladım bır ucaga geldım ama dertler sımdı daha beter esım kurt pkk v.s gıbı azılıpolıtıkmı ne o tur arkadasları cok yurtdsındada ıcındede ıtalyada polıste sıkayetım var uluslararası bosanma purasodurlerı nelerdır ne yapabılırım ınnın cok zor durumdayım en kısa zamanda sızden hbr beklıyorum

benim sorum biraz uzun olacak umarım sabırla okursunuz
2007 aralık ayında eşimin beni aldattığını öğrendim ama o zaman bunu ispat edmemiştim elimde sadece kime ait olduğunu bilmediğim bir tel nosu vardı evliliğimiz bir şekilde devam etti temmuz ayında eşim bana şiddetli geçimsizlikten dava açtı görüşülen celsede eşim msn yazışmalarını kabul etti tel nosunun msn de yazıştığı kişiye ait olduğunu , kendisinde yakaladığım 2. hattında bir arkadaşına ait olduğunu söyledi davanın 2. celsesinden 1 gün önce davadan vazgeçti ve dava vazgeçme nedeniyle rededildi
bu arada kendisi evi terketmişti ve bana devamlı eve döneceğini söylüyordu bir şekilde beni oyaladı yani
şimdi ben ona dava açıyorum ve şu an o ilk yakaladığım mesaj gelen telin ve kendisinde yakaladığım 2. hattın kime ait olduğunu biliorum ikiside aynı kişiye ait şu an beraber olduğu kişiye ait telefonlar
hatta kaç aydan beri aynı evde kaldıklarını nerede kaldıklarını herşeyi bilorum ayrıca beraber gören insanlar var ancak ne yazık ki şahitlik yapacaklarını sanmıyorum
şu anda anlaşmalı boşanma yapalım dedim isteklerim şunlar

1. 10 bin maddi 10 bin manevi
2. arabamızın yarısı
3. 17 aylık bebeğim için 400lira nafaka
bu arada 2003 yılında evlendik arabanın 2800 lira kredi borcu var arabanın yaklaşık degeri 15 16 bin lira.. ben çalışıyorum eşimin maaşı yaklaşık 2200 benimkide 1500 şunu da belirteyim görülen ilk celse de hakim bebeiğme 350 lira tedbir nafakası bağladı ama bunu hiç almadım
o adam ( eşim diyemiyorum) 8- 9 bin vermeyi kabul ediyor ama arabayı isteme diyor
bebeğim için nafakayı çok buluyor

şimdi size sorum dava çekişmeliye giderse ne olur
şimdiden teşekkürler eğer ilgilenirseniz çok sevinirim

Dava çekişmeliye giderse talep ettiğiniz kadar tazminat alamayabilirsiniz, aldatmalarda çok tazminat bağlanmıyor. Ama arabanın yarısını alırsınız, 2002 yılından sonra alınnan mallar eşler arasında paylaştırılıyor. Bir de çekişmeli olursa dava uzar, temyiz aşaması falan var çünkü.

Dava çekişmeliye giderse talep ettiğiniz kadar tazminat alamayabilirsiniz, aldatmalarda çok tazminat bağlanmıyor. Ama arabanın yarısını alırsınız, 2002 yılından sonra alınnan mallar eşler arasında paylaştırılıyor. Bir de çekişmeli olursa dava uzar, temyiz aşaması falan var çünkü.

cevabınız için teşekkürler bende istediğim kadarını alamayacağımı biliyorum
ama en azından bir tahminiz vamıdır tazminat için??
en son 10 bin vermeyi kabul etti ama arabayı isteme diyor sizce ne yapmalıyım ?

cevabınız için teşekkürler bende istediğim kadarını alamayacağımı biliyorum
ama en azından bir tahminiz vamıdır tazminat için??
en son 10 bin vermeyi kabul etti ama arabayı isteme diyor sizce ne yapmalıyım ?

Delillerinizi görmeden bir şey söylemek çok zor, hakimlerin bu konuda takdir hakları var. Bir yorum yapmak yanıltıcı olur, kendinizin karar vermesi gerekli.

benimde bir sorum olacak;bundan 5 yıl evvel bir alışveriş mağazasından alışveriş yapmıştım.iki taksidini ödedim sonra işten ayrılıp evlenmek zorunda kaldım.bu zaman zarfında hiç bir ödeme yapamadım çünkü eşime söylemeye çekindim.şimdi acaba benimle ilgili bir aran ma kararı çıkmımıdır.inanın korkudan tatile bile çıkamıyorum.hatta tekrar çalışmayı düşünüyorum ama sabıka kaydı almaya çekiniyorum.şimdiden teşekkürler.

benimde bir sorum olacak;bundan 5 yıl evvel bir alışveriş mağazasından alışveriş yapmıştım.iki taksidini ödedim sonra işten ayrılıp evlenmek zorunda kaldım.bu zaman zarfında hiç bir ödeme yapamadım çünkü eşime söylemeye çekindim.şimdi acaba benimle ilgili bir aran ma kararı çıkmımıdır.inanın korkudan tatile bile çıkamıyorum.hatta tekrar çalışmayı düşünüyorum ama sabıka kaydı almaya çekiniyorum.şimdiden teşekkürler.

Sizin olayınızda olsa olsa aleyhinize icra takibi başlatılmıştır, ondan da haberiniz olmadan ceza falan çıkmaz. Bu nedenle kesinleşmiş bir ceza olmadan sabıka kaydına yansımaz, çekinmenize gerek yok bu durumdan, sabıka kaydı alıp bişey olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

merhaba serenn hanım...
Ben size bir yakınımın başına gelen olaydan bahsedeceğim..
şiddetli geçimsizlik ten dolayı yakınım eşinden boşanmak istiyordu ve buna bir türlü cesaret edemiyordu.
Daha dğrusu ailesi ve yakınlarının bu gibi durumu hiç yaşamamış olmasından dolayı üzülmelerinden korkuyordu.
2002 yılıda evlendiler ve o tarihten bu yana şiddet,hakaret,küfür,aşşalama bir kadına yapılmayacak yada bir insana yapılmayacak daha bir sürü olay meydana geldi..
Bazı olaylarınada kendi gözlerimle şahit olduğum için yaşamış olarak yazıyorum
Bu gibi olayların ardından yakınımızın eşi en sonunda yapacağını yaptı ve kendi bir cep telefonu edinerek ve yakınımızın bir ilişkisi olduğunu lanse etti içinede alakasız hiç tanımadığı kişilerin msjları var... Bunu boşanmada delil göstereceğini bir celsede boşanacağını kendisinden mal beyan edemeyeceğini ve bir çok tehtidi çirkin sözleri dile getirdi... daha sonrada aile yakınlarımızla bize tekrar haber geldiki anlaşarak boşanalım yoksa bu olayı herkes duyar diye ahlaksız bir teklif yolladı.
size sorum içinde bulunduğumuz bu durumda ne yapmamız gerekiyor ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.bizi bu konuda aydınlatırsanız çok seviniriz. şimdiden teşekkürler.. (dahada yazmadığım bir çok hakaret var.)

Olay sizin boşanmak isteyip istememenize göre değişir. Boşanmak istiyorum ya da istemiyorum ve taleplerim şunlar diye yazarsanız ben de sizi aydınlatırım.

merhaba..acil yanıt verebilirseniz sevinirim.. 1 aralık 2008 tarihinde eşimle anlaşmalı olarak boşandık. dilekçeyi veren taraf benim.. kararı aps ile eşimin adresine göndermişler.. ve tebellüğ ettikten sonra onbeş gün itiraz hakkı varmış.. bu süre sonunda kesin karar çıkıcakmış.. bu hususu anlayamadım.. lütfen açıklarmısınız.. birde eşim anlaşma protokolünü ve duruşmada yazılan kararı imzaladı ama şimdi pişman ve tekrar birleşmek istiyor.. benimse böyle bir niyetim yok.bu onbeş günlük itiraz süresinde itiraz ederse ne olur ve nasıl bir süreç başlar.. teşekkürler..

Son düzenleme:

merhaba..acil yanıt verebilirseniz sevinirim.. 1 aralık 2008 tarihinde eşimle anlaşmalı olarak boşandık. dilekçeyi veren taraf benim.. kararı aps ile eşimin adresine göndermişler.. ve tebellüğ ettikten sonra onbeş gün itiraz hakkı varmış.. bu süre sonunda kesin karar çıkıcakmış.. bu hususu anlayamadım.. lütfen açıklarmısınız.. birde eşim anlaşma protokolünü ve duruşmada yazılan kararı imzaladı ama şimdi pişman ve tekrar birleşmek istiyor.. benimse böyle bir niyetim yok.bu onbeş günlük itiraz süresinde itiraz ederse ne olur ve nasıl bir süreç başlar.. teşekkürler..

Taraflar gerekçeli kararı aldıktan sonra 15 günlük temyiz süreleri olur boşanma davalarında. Eşiniz kararı tebellüğ ettikten sonra 15 gün içinde kararı temyiz ederse yani yargıtaya götürürse karar kesinleşmemiş olur. Yargıtaydan dosya dönüp karar onana kadar evli sayılırsınız. Dosyanın temyizden dönmesi de 1,5 seneyi bulur.

peki bu temyiz süresi içinde neye itiraz etme hakkı var.. boşanma kararına mı? yada vereceği nafakaya itiraz edebilirmi veya protokolde yazan diğer hususlara? teşekkür ederim.

Merhaba Seren hanım,bende Size birşey sormak istiyorum yanıtlarsanız çok sevinirim. Biz 15 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. Yakınlarımızdan birinin (Ablamın) çocuğunu kendi nüfusumuza geçirmek istiyoruz.Çocuğun anne babası hayatta. Yasalara göre böyle birşey mümkün mü? Mümkünse nasıl bir yol izlememiz gerekir. Şimdiden çok teşekkür ederim.

peki bu temyiz süresi içinde neye itiraz etme hakkı var.. boşanma kararına mı? yada vereceği nafakaya itiraz edebilirmi veya protokolde yazan diğer hususlara? teşekkür ederim.

Aslında anlaşmalı boşanmalarda her iki taraf protokol yapıp anlaştığı için temyizde hukuki yarar yoktur. Ama bazı durumlarda mahkeme kararı protokole aykırı olabiliyor, o zaman temyiz hakkı var. Eşiniz de sırf prosedürü uzatmak için davayı temyiz edebilir, temyiz süresi içinde mahkeme kararını temyiz ettiğini gösteren dilekçeyi mahkemesine vermeli ve temyiz harçlarını tamamlamalıdır.

Merhaba Seren hanım,bende Size birşey sormak istiyorum yanıtlarsanız çok sevinirim. Biz 15 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. Yakınlarımızdan birinin (Ablamın) çocuğunu kendi nüfusumuza geçirmek istiyoruz.Çocuğun anne babası hayatta. Yasalara göre böyle birşey mümkün mü? Mümkünse nasıl bir yol izlememiz gerekir. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Evlat edinmek için oturduğunuz yer aile mahkemesinde dava açmanız gerekiyor, evlat edineceğiniz çocuğa 1 yıl süreyle bakıyor olmanız ve evlat edinmenin çocuğun yararına olması şart. Bunun yanında evlat edinme konusunda küçüğün anne babasının da rızası olması ve mahkeme huzurunda bunu dile getirmeleri şart.

merhaba,

50 milyarlık tazminat davası açmak için mahkeme masrafı ne kadar tutar ?yardımcı oluabilirseniz sevinirim...

Merhaba avukat hanım, evliyim ve şu sıralar bebeğimiz olmadığı için tedavi görüyorum. Memurum ve ilaçların bir kısmını devletin karşılaması için infertilite raporunu çıkarmam gerekiyor. İstemem de, ileride herhangi bir ayrılık durumunda bu rapor başıma iş açabilir mi? Eşim benden ayrılmak istediği zaman çocuğu da olmuyordu diye bu raporu mahkemeye verebilir mi? Ayrılmada geçerli bir sebep olur mu?

Merhaba avukat hanım, evliyim ve şu sıralar bebeğimiz olmadığı için tedavi görüyorum. Memurum ve ilaçların bir kısmını devletin karşılaması için infertilite raporunu çıkarmam gerekiyor. İstemem de, ileride herhangi bir ayrılık durumunda bu rapor başıma iş açabilir mi? Eşim benden ayrılmak istediği zaman çocuğu da olmuyordu diye bu raporu mahkemeye verebilir mi? Ayrılmada geçerli bir sebep olur mu?

Eşiniz zaten bu sebeple sizden ayrılmak isterse ve raporunuz olmasa bile mahkeme sizi rapor için adli tıpa yollar. Şu an bu raporu alıp almamanızın bir önemi yok yani.

daha önceki soruma yanıt alamadım ama başka bir sorum daha olucak inşallah buna yanıt alabilirim
eşimin kullandıgı telefon hattı benim adıma yani evlenmeden önce almıştım ona geçen ay yada önceki ayda olabilir tam tarihini bilmiyorum ama eşime hakaret içerikli bir mesaj ve telefon gelmiş arayan ve mesajı çeken kızı şimdi ben bunların dökümanını nasıl çıkartırabilirm çünki hakaretlerin çogu bana edilmiş bende hakaret davası açmak istiyorum ve tanzimat istiyecegim yol gösterirseniz çok sevinirim şuan hamileyim ve benim huzurumu kaçırmak için devamlı eşimi rahatsız ediyorlar tabi buda bana üzüyor

başak 35 arkadaşım tel sana aitse olay çok basit operatörünü arayacaksın ve ayrıntılı döküman istyeceksin ya fatura adresine gönderirler yada verdiğn bir başka adrese gönderirler hatta faks nosu verirsen oraya da gönderebilirler sanırım
msj ayrıntılarını gönderirlermi bilemiyorum yani yazışmaları
ama iş mahkemeye dökülürse savcılık zatn tüm ayrıntıları istemen halinde operatöründen bunları ister merak etme

merhaba ben ağustos 2008 de kiracı olarak bir eve taşındım.Acil yerleşmem gerekiyordu biraz aceleye geldi ev bulmam ve yerleşmem.Evde görünürde bir sorun yok güzel bir ev.Ev sahibimle kontrat yaparken ev sahibim aslında evi vermeye ihtiyacı olmadığını boş tutmak istediğini ama binadaki arkadaşlarının ısrarıyla verdiğini söyledi.bizde 750 ytl kira 100 ytl aidat ve 1500 ytl depozito ile evi tuttuk.Kontratı imzaladıktan sonra evde sorun yok ama bundan sonrası için beni aramayın bişey olursa ben karışmam zaten istemeden veriyorum evi kullanın beğenmezseniz çıkarsınız dedi yani evdeki herşey bizim sorumluluğuma kaldı biz acelemiz olduğu için bişey diyemedik.Önce pek bir sorun çıkmadı çıkanlarıda biz hallettik ama kış geldi sorun başladı.Burası kooperatif evi dairedeki kombi inşaattan takılan kombiymiş yani 10 senelik filan ayrıca evsahibim burda sadece yazları çok az oturmuş kombiyi kullanmamış şimdi ben kullanıyorum ama evi ısıtamıyorum servis getirdim kombinin çok küçük daireler için uygun olduğunu söyledi benim dairem 130 metrekare bu yüzden ısıtmıyor dedi binadaki herkes değiştirmiş zaten bu nedenle.Ev sahibimi aradım bunun için en azından 2. el başka takılsın yada ben alayım kiradan keseyim dedim hiçbir şekilde kabul etmiyor siz alın beğenmezseniz çıkın zaten arkadaş zoruyla verdim evi ben hiç birşeyle uğraşamam diyor.Küçük çocuğum var ve başka bir ısıtıcıyla tek odada ısınıyoruz buda beni çok üzüyor kombili ev diye buna uygun fiyatlı bir ev tuttum ama sobalı gibi yaşıyorum ne yapmalıyım ev sahibime yaptırım uygulayabilirmiyim ben kombi almak istemiyorum benim evim değil çıkıcam ama taşınmakta çok masraflı hem haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.Ama yasal olarak ne yapabilirim bilmiyorum nolur acil cevap verirseniz sevinirim önümüz daha kış ve yavrum sürekli hastalanıyor.Ben hakkımı nasıl arayabilirim ne yapmalıyım nolur aciiiiiiiiil cevap teşekkür ederim avukat arkadaşlarım.

X