Atanmamla ve benimle dalga geçilmesi

limonluekler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
357
156
33
27
Öncelikle herkese mutlu günler diliyorum. 3 yıldır kamu personeli olarak çalışıyorum. Çalıştığım kurumda nispeten az yoğun olan bir bölümdeyim ve çaycısından,temizlik personeline,onlardan diğer memuruna kadar herkesin dilinde bu durum. Herkes bizim bölüme geçmek için can atıyor sürekli bu konuda laf atıyorlar yata yata para kazanıyorsunuz,keşke biz o bölümde çalışabilsek diye. Asıl olay ise geçen gün bilgi yarışması tarzı bir oyun oynuyorduk genel kültür üzerine ben hepsini bilemedim ve sen atandığına emin misin,başka şekillerde mi kamuya girdin(kendileri bir şekilde girip kadro alanlardan),yatıyorsunuz,bizim çocuklarımız özelde sürünüyor siz rahat rahat para kazanıyorsunuz,zaten başka ilçelerden geliyorsunuz kendi ilçenizde çalışın buraya gelmeyin diye dalga geçmeye başladılar şok oldum hiçbir şey diyemedim. 2 gün oncede bana dediler ki bizim açıktan lise,üniversite bitirme sınavlarımız var sen zaten yatıyorsun işin az sen yaparsın hem görelim bakalım üniversite sınavını kazanabilecek misin yoksa o da atandığın gibi mi olacak(tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum). Herkesin ortasında bana kpss ile girmemişsin imasında bulundular ya hiçbir şey diyemedim çok üzüldüm. Yani bunu diyen lise mezunu bile değil,sorsan Çanakkale zaferini bilmez bana saydığı lafları bir duysanız. Bizlerin yerine layık gördükleri çocukları da aof mezunu yani maddi manevi imkanları olduğu halde gitmiş aof okumuş senin çocuğun ben ne yapayım? Aof begenmemezlik yapmıyorum yanlış anlaşılmasın ama ben cebimde harçlık olmadan üniversite okudum, 4 yıl emek verdim atanmak için. Ağlaya ağlaya masa başında uyuyakalıp ders çalışırdım onun için çok zoruma gitti Üniversiteye hazırlık için motivasyonum bile gitti yapamazsam daha neler neler söyleyecekler, bir de onların sınavı haftayaymış sanırım nasıl hayır yapamam diyeceğimi de bilemiyorum. Lütfen bir akıl verin

Takma güzelim . Kıskanıyorlar işte ,boşver kimseye birşey ispat etme zorunda değilsin tam tersi onlara onları takmamakla en güzel dersi verirsin . Zaten amaçları seni üzmek. Hiç umursama her mesleğin ve kurumun yoğun olduğu bölümler olur veya yoğunluğun az olduğu yerler olur . Örnek veriyorum bir gümrük memuru kadını ile erkeği aynı bölümünde çalışamaz , gümrük memuru kadın bir tırı sınır kapısında tırların içine girip arama yapamaz ama erkeği yapar ,ikisi de aynı ücreti alır . Onlar kötü insanlar takma

Lütfen herkes kendi işini yapsın!!
benim kalbimi bu kadar kırmasaydınız elimden geleni yapardım kusura bakmayın yapamam diyeceksiniz

evet bu bölümdeyim çok şükür bin şükür Allah herkesin kalbine göre veriyor işte diyin bide

utanmaz terbiyesizler...

Aglayacagina iki cevap verseydin keşke.

Neden demoralize oluyorsunuz ki? Ne sekilde geldiginiz kimseyi ilgilendirmez.Genel kültürünüz de onlari baglamaz.
Çocuklarini layık gördükleri yeriniz icin problemi olan sizi oraya atayana gitsin sikayetlensin..
Umrum olmazdı benim..
Gercekten takmadığınızı gorduklerinde susarlar.Keyfinize bakın.

siz mesafeyi aşmışsınız. insanlarda hadlerini bilmiyor bu durumda . mesafe koyun. güzelce bir laf yerleştirin saygınızı seviyenizi bozmadan. bir iki derken haddlerini bilirler.
Size katılıyorum. Aradaki sınır kalkmış. Konu sahibi ; En baştan çizmeniz gerekirdi sınırı. Ama hala geç değil. Bu kadar samimi olmayın. Kimsenin haddi değil sizinle o şekilde konusmak. Bunu açık bir şekilde belirtin..

ağlayacağınıza cevaplarını verip sustursaydınız ya. "sizin haddinize mi beni eleştirmek. herkes ilk önce kendine bakacak. İster torpil ister atanma sizi ne ilgilendiriyor. Kendinize gelin. Bir daha bununla ilgili şaka, dalga ya da ima bile yapan olursa cevabım çok daha ağır olur" de bakalım sesleri çıkıyor mu?

Klasik kompleksli insan davranışı
Önceki çalıştığım yerde müdürüm yapıyordu
Bizim meslekte bi sınav var ben sınavı ilk seferde kazanmıştım o 3-4 kere girip sonunda kazanmıştı
Her hatamda en ufak şeyde sınavı kazanmışsın ama iş tecrüben yok , işte işi bilmeyenler kazanıyor bu sınavı gibi laflar atıyordu pigme
Komplek işte
Senin arkadaşlarında öyleler
Çalışsaymışta kamuyu kazansaydık o zaman
Onlar kazandı da sen hakkına mı girdin

Takmayın , üzülmeyin fakat atandım diye kendinizi geliştirmeyi , güncel olayları takip etmeyi bırakmayın.

İşinizi en iyi daha nasıl yapabilirsiniz onu araştırın. Donanım sahibi olun..

Bizim, Üniversite de bir arkadaşımız vardı gecesini gündüzüne katıp çalışmış okul birinciliği ile Üniversiteye ek puan alarak gelmişti tabiri caizse inek gibi çalışmıştı fakat Dünyadan bi haberdi , hiç bir sosyal faaliyeti olmamıştı, ne kitap okuma aliskanliği vardı ve güncel olayları ne Siyaseti takip ediyordu bazen biz onun, Üniversiteyi nasıl kazandığına şaşırıyorduk.

Çok teşekkür ederim Ağızlarının payını vermedim diye kendime kızıyorum asıl

Herşey sizin duruşunuza bağlıdır. Yenilecek lokma gibi durursanız sizi yerler yani.
Ayrıca bu tür suçlama nedeniyle dava açma hakkınız olduğunu bilin yani. Aynı iş yerinde çalışıyorsunuz diye niye hayatınız cehennem olsun.Ben olsam bir kez bile bir ithamda bulunursanız sizi teftişe vereceğim, amir de buna göz yumuyorsa onu da şikayet edeceğinizi belirtin.Öyle şeymi olur ya niye bu tipler bana denk gelmez anlamam ki.Bir güzel stres atardım.

Aof begenmemezlik yapmıyorum
Yapıyorsunuz.
Ben de aofü beğenmemezlik yaparım, yaparken de "Yapmıyorum" demem.
Örgün eğitim, ne derseniz deyin daha etkili, kullanabilene.

Konunuz için de şunu diyebilirim; birkaç genel kültür sorusuna cevap veremediniz diye tüm bilgi birikiminizi genelleyip etiketleyecek insanlar karşısında sessiz kalmayın ve bunu ifade edin, ya da en azından özgüveninizi zedelemelerine izin vermeyecek bilinçte kalın. Onların, hakkınızda ne düşündüğü, sizi öyle biri yapmaz.

"Diyenlere bakın hele, iki-üç soru bilince kendinizi Einstein mı sandınız? Ay ilahi, kendi aramızda basit bir oyuna bu kadar manayı nasıl yükleyebiliyorsunuz? Hayret ettim doğrusu, sanki işteki koca koca insanlar arasında değil ilkokuldaki sümüklü bebelerin arasındayım"
Deyip, üzerine de bir kahkaha ile cila yapsanız güzel olurdu.

Bu olay da kendinizi daha da geliştirmeniz için bahane olsun, daha hırsla, güzel çalışırsınız.

Niye üzülüyorsunuz buna?
Evet işim çok rahat yata yata para kazanıyorum, siz de biraz fazla yatın benim yerimde olmak için falan diyeceksiniz, bir daha konuşmazlar. Bu insanların amacı zaten sizin savunmaya geçmeniz, umursamazsanız seslerini keserler.
Biraz daha seviyelerine inmek isterseniz kudurun deyip geçebilirsiniz

Evet böylesi gerçekten çok uygun olur. Çok teşekkür ederim tam olarak böyle söyleyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…