Aşk ve evlilik

İşte bazilarina yaka silktirir bazilarina şükrettirir

Bizi karşı koltuktan izliyordunuz heralde. Bu kadar ayrıntı, “sürekli” bir de . Tebrikler
hanımefendi sıradanlaştığınızı söyleyen sizsini bir insan nasıl sıradanlaşır eşinizden bahsetmiyorum genel konuşuyorum şimdi insan tanımadan evlenmeyin insan tanımak nedir senin tavrına verdiği tepkiler ben bardak kırdım geldi bağırdı 10 kere kırdım bağırdı en sonunda su istedi ben su vermem bardak kırılır kızarsınız diye

Anlıyorum ne demek istediğinizi. Siz de haklısınız. Kendimi savunamıyorum bu anlamda hatalarım oldu. Hatta şu bardak kırılma meselesine benzer bişey de yaşadık. Yemeği yere döktü yerleri de yeni silmiştim adamın bütün gününü mahvettim bağırmadım tabi ama çok söylendim kızdım. Ne kadar saçmaymış, gereksizmiş. Tekrar silsem elime mi yapışırdı sanki. Bu tür küçük şeyler zamanla daha büyük bi yıkıma sebep oldu belki de . Onun da hataları vardı tabiki hatalar tek taraflı değil ama benim adıma konuşursak evet benim de çöktü.

Senin tarif ettiğin aşk biter. Yani hergün beraber olduğun birini görünce kalbin çarpmaz . Evlilikte aşk, başka türlü bişey.
Gördüğünde kalbini çarptırmaz tabi ama onu bir daha göremeyeceğini düşünmek korku veriyorsa o zaman evlilik aşkı vardır aranızda.

Bana göre evliliğin temel maddeleri sevgi saygı ve sabırdır. En önemlisi sabırdır hatta. İnsana sabretmek hele de evlilikte sabretmek çok zordur. Bazı şeyleri görmezden gelmek lazım. Olabilir insanız tabi ki hata yapacağız demek lazım ve kabullenmek lazım. Bizim en büyük sorunumuz bu bence tahammülsüzlük. Tabi bazı şeyler karşılıklı olunca anlamlı. Sizin birbirinize tahammülünüz kalmamış gibi ben öyle anladım

Bu mesajınıza yönelik yazıyorum, biz de eşimle nisanliyken evimizi daha yeni yerlestiriyorduk ve benim ceyizlerim tencere tava vs. Hala memleketten gelmemişti, ayni sehirde yaşıyorduk ben nöbetten çıktım sabah yeni eve gittim uyudum, uyaninca temizlik yapcaktim ama aşırı yorgundum , eşim de gitmiş alış veriş yapmış evde hiç birşey yoktu küçük bir tava da almış yumurta kırmak için özenmiş kahvaltı hazırlamış beni uyandırdı, ben salak tabi uyandım suratım 5 karış yorgun olunca öyle olurum, söyledim neden gittin böyle bir tava aldın güzel biirsey alsaydın diye tabi sonra morali bozuldu aşırı pişman oldum,inan kaç yıl geçti içimden çıkmıyor o gün .....bazen biz kadınlar böyle şeyler yapabiliyoruz artık yapmıyorum mesela çoğu şeye takilmam, birşey mi dokulmus kırılmış hiç umursamam

Başlarda öyle dediginiz bana sevgililik ve evliliğin ilk dönemleri gibi geldi yani belki 4-5 sene. Zaten sevgiliyken dağ ayısı olsa evlenmezdiniz çünkü çok aşık değildim diyorsunuz. Yani yine diyorum bence sorunuz size uymuyor.

Birdaha göremeyeceğim diye korkmaktan ziyade canı sağolsun diyebiliyorum sadece. Biraz da hem onun adına hem kendi adıma birbirimize daha fazla zarar vermeden, yormadan, yıpratmadan çekilelim istiyorum. Herkesin iyiliği için bu gerekli diye düşünüyorum. Şuan Allah korusun canına bi zarar gelse tabiki yıkılırım fakat bensiz daha mutlu olabileceğini düşününce de vazgeçmek en doğrusu. Mutlu olmasa da huzurlu olacak en azından artık. Bi zaman sonra mutluluğu da tekrar bulacak o hoş olmayan boşanma sonrasındaki o bunalımlı süreç geçtikten sonra. Keza benim için de öyle. Keşke yürütebilseydik ama olmadı.

Bu kadar farkındaysan neden değiştirmiyorsun bazı şeyleri?
Bir yıl ayrılık kararı için çok kısa değil mi?

Ben aşık olmadığım biriyle evlenmezdim sanırım, yani esime asik olup evlendim amaask nedir diye sorsan sana net birşey söyleyemem, senin dediğin gibi görünce kalbim çarpar dokununca titrerdim,uzaktaydik aşırı ozlerdim,evlilikten önce çok sorguladım kendimi, gerçekten aşık mıyım? Yapabilir miyim diye? ama her aşk evliliği de yürümüyor, evlilik ciddi fedakarlık gerektiriyor ve saygıyı elden bırakmamak şart, saygı işi eşimin bana taa sevgilikte koyduğu bir şarttı kesinlikle birbirimize saygılı olacağız demişti

İkiniz için de hayırlısı olsun. Umarım bundan sonra mutluluğu yakalarsınız.

Hanımefendi erkekleri tanımıyor musunuz? Evlendikten sonra deyim yerindeyse köprüyü geçtikten sonra salıyor çoğu kendini Sevgiliyken, daha doğrusu evlendiğim güne kadar çok iyiydi, mükemmeldi. Evlilik biraz sıradanlaştırdı beni onun gözünde . Evet benim hatalarım da buna sebep olmuş olabilir ama üzülerek söylüyorum “artık benim” kafasına da büründü evlendikten sonra . Cesaret geldi adama.

Yazıp yazıp sildim ne yazık ki.
Burda bazen bir yorum yapiyorum,bana kızıyorlar.Ama oyle iste.Saygi! Gerçekten cok onemli,bunun yaninda devamli herseye trip atmak söylenmek ayni zamanda bunlarda.Ben kendimde yasadigim icin söylüyorum.Yipratiyor arkadas.Karsi taraf aşkından olse de,geberse de isin icine saygisizlik girince konu hakarete varinca,olur olmadik şeylere soylenince aşk maşk kalmıyor.Bir ilişkiye aşkla da baslasaniz bu iki taraf icinde gecerli elbette,zamanla bunlari yapiyorsaniz bir seyler tükeniyor.Eskisi gibi olmuyor.

Umarim bundan sonra hersey gonlunuzce olur.

Nasıl olsa benim, bosayamaz da başkasında sevemez diyor sanirim

Bu kadar farkındaysan neden değiştirmiyorsun bazı şeyleri?
Bir yıl ayrılık kararı için çok kısa değil mi?
Malesef o son şansı kaybettik biz artık. Bizden geçti. 2 aydır annemin evindeyim ben. Ara ara tabiki iletişime geçti ben yüz vermedim. Bu süreçte babamı kaybettim bi süre yanımda oldu bana destek oldu ama sonuç yine hüsrandı . Tabi ben ayrılık kararını babam ölmeden önce çoktan almıştım zaten. Yine de kendisinin hala ciddiyetimin farkında olduğunu sanmıyorum. Kendisini o mahkeme kapısınının önünde bulduğunda anlayacak ancak. Bilmiyorum çok yorulduk yıprandık aynı şeyleri tekrar yaşamaya tahammülüm yok göze alamıyorum. Ona da güvenemiyorum bu konuda. Eminim o da bana güvenmiyor. Bir de o oturaklı, lafı sözü bir adam gitti farklı bi kişiliğe büründü. En ufak bişeyde boşanmakla tehdit etmeye başlamıştı son zamanlarda. Siniri geçince sinirle söyledim diyip tam bi aşk pıtırcığına bürünürdü. Sonra en ufak bişeyde yine tekrar aynı boşanma tehditleri, hakaretler.. işi gücü de rast gitmedi battı. Canı çok sıkkındı kafası bozuktu bi kaç aydır. İyice dengesizleşmişti. İşe gir dedim emir altında çalışmam tekrar iş kuracağım dedi. O sıra maddi sıkıntı benim canıma tak etti. Ailesiyle de aram iyice açıldı bu arada. Onlar da bana düşman oldular. Artık aşılamayacak kadar büyüdü problemler. En ufak bi umut ışığı olsa ‘seviyorum ben o yeter’ diyeceğim ama göremiyorum. Daha evliliğimin ilk yılı yeni doldu iş kuracağım diye bileziklerime göz dikti mesela. Gönlüm razı olmadı ben onları daha zor günler için veya mesela bi ev satın almak için tutmak istiyordum. Siz olsanız verir miydiniz kuracağı işten hiç ümidiniz olmadığı halde? Kusura bakmayın çok uzattım ama sorunlar büyüdü büyüdü bitmek bilmedi. Ya biz aşmayı bilemedik, o kadar beceriksizdik ya da gerçekten aşılamayacak durumda ve geriye boşanmaktan başka çare kalmadı…

Ne doğru söylediniz. Sabır da çok önemli. Biz onu da yitirdik. Birbirimize tahammülümüz kalmadı hiç. Ben açıkçası oldum olası hep sabırsız, tahammülünü çok çabuk kaybeden, çok çabuk sıkılan bi insan olmuşumdur. Ki bu evliliğine doğasına aykırı. Bu yüzden çok zorlandım açıkçası. Eşim bana karşı hep sabırlıydı ve bana hep derdi ki ben aslında bu kadar sabırlı, anlayışlı bir insan değilim. Sadece sana karşı böyleyim. Sen farklısın derdi. Ki zamanla gördüm gerçekten anne babasına karşı bile tahammülsüz onlarla bile zor anlaşan bir insan. Birgün bi baktım bende “herkes” gibi olmuşum artık onun için. Bu noktada çok üzüldüm kırıldım zaten. Yine vazgeçmedim , hatayı kendimde aradım , kendimi değiştirmeye çalıştım , onu tekrar kazanmaya çalıştım fakat ben verdikçe o aldı, ben yapıcı olmaya çalıştıkça o yıktı. Ben alttan almaya çalıştıkça o git gide daha da üstüne gelme çabası içine girdi. Onun yaptığı saygısızlıklar benimkini aştı. O noktada bıraktım artık.

Sorunlar üst üste gelmiş haklısın. Hayırlısı olsun dünyanın sonu değil elbette , hayat devam edecek. Umarım çok daha mutlu olursun. Mantıklı davranabildiğin ve dirayetli olduğun için kutluyorum seni.

Evet benim anlattığım olay da bi süre içimden çıkmadı üzüldüm. Dediğiniz gibi yapıyoruz böyle şeyler inanın bende bidaha yapmadım ama başka bi sebepten başka bi tartışmada alakasız yere sürekli yüzüme vuruldu bu olay “sen eften püften sebepten bile huzursuzluk çıkarıyordun” diye. Yapmaya çalıştığımı çabamı görmedi ne yazık ki. Hiç takdir etmedi. Hep hatalarımı yüzüme vurdu durdu. Kapanan konular sürekli tekrar açıldı bu da çok yordu yıprattı evliliğimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…