• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

Temennim bir an önce herşeyinizin yola girmesi.

Evlilik öncesi kendini yeterince geliştirememiş ve özgür iradesi ile bu zamana kadar karar alamamış kişiler - bay/bayan farketmez- evlendikten sonra hep başkalarının etkisi altında kalır.

Sakin olun , dua edin ve çabalayın.İyi niyetinizin , dürüstlüğünüzün karşılığını muhakkak olarak alacaksınız.Bu illa ki sizin istediğiniz manada olacak değil.Ama şimdi ki dürüstlüğünüzün ve çabanızın karşılığı muhakkak olacaktır.Hemde sizi mutlu edecek şekilde olacak

Sulh vakti söz vermek kolaydır.Asıl mesele o vakit gelince verilen sözlerin tutulmasıdır.Flört ve evlilik arasındaki fark işte bundan kaynaklanıyor :KK66:

Sağlıcakla kalın

Aynen flört döneminde hersey güllük gülistanlikti cunku cok iyi biliyordu, bir yanlisindan nisani atabilecegimi. Az mi pesimden kosturmustum onu.. Simdi evlendik E nede olsa aldi eline.. Bosanmaktan korktugumu dul damgasi yemekten korktugumu bildigi ivin simdi tuzu kuru napsam susar saniyor. Dualarin icin cok sagol icimi rahatlattin. Insallah dedigin gibi olur, her serden bir hayir, her hayirdanda bir ser dogarmis. Hayirlara vesile olur insallah yasadiklarim. Allaha havale ediyorum yasadiklarimi ve yasatanlari.

Saygilarimla

Aman arkadaşım .... Uzatmadan halledin.Bende vakti zamanında aynı hatayı yaptım.İnatlaştık , küstük,yatak ayırdık,konuşmadık ve sonra ne oldu dersin ? İkimizde tersten gördük. Yani bu savaşın kazananı olmayacak asla.Bence gelin siz sulh yapın ve bitirin bu savaşı.Çünkü kaybederseniz ikinizde kaybedersiniz.Kazanırsanız da yine ikiniz....

Aynen dedigin gibi ufak seyleri buyuttuk ve unutulmaz laflar sarfettik, icimize baya bi isledi. 2.5 ayda neler yasadik o olaydan sonra bavulunu alip gitmesi mi dersin, bana tokat atmasi mi.. ya anlatmadigim anlattikca uzayacagini bildigim o kadar oaly yasadim ki. Ama olaylar hep bu sorundan kaynaklaniyor. 2,5 ayim bana zehir oldu, cicim aylari yerine oldu sana zehir aylari. Ne yapsam nerelere gitsem bilmiyordum, ama suan iyiyizde bu elbet birgun yine patlaklik vericek. Aynen erkekler odundur odun :/ evlenince bunun onayini bizzat veriyorum!

canim ya bu kadar kotu kavgalar hic olmamis sana tavsiyem oturup dusun bosanmak mi devam etmek mi cunku gercekten hep daha siddetli olur kavgalar. ben bagirma olayina bile cok karsiyim bugunun bagrisirsin bir cizgi daha asilir o saygi duvari diger kavgada kufurler baslar sonraki kavgada el kaldirmalar. iyi dusun bosanmak istemiyorsan sakin olup dusunmelisin

bide gercekten evliligin ilk aylari cok zor bence. bizde hicbir problem yoktu ama ben alisamadim bir turlu hep mutsuzum hep mutsuz. sabah opuyomus esim beni pis pis.bakiyomusum adama hic iyi davranmiyorum. anneme gidecektim kalcaktim iki gun nasil mutluydum anlatamam. esim sakaya vurup gidip anne evinde prenses hayatina alisip donmem dersen gelir zorla geri getiririm hiii diyodu. oda.biliyodu cok zorlandigimi ama gecti cok sukur esimin sabri sayesinde. kimse bana dememisti evlilik ilk zamanlar zordur sen yinede esine guler yuzlu ol diye. simdi sende altin sorunu olmasada yine ilk aylar diye naptim niye evlendim ben diyecektin

Yaa aynen aynen. Annem bana bulasik yikatmazdi evi temizletmezdi kiyamazdi bana. Ne pisiricem derdi yoktu ütü birikti derdim yoktu bunlarin hepsini ben evlendikten sonra ilk kez yaptim ve yasadim. Haklisin bak banada kimse demedi zor gecicek diye. Sadece kendim yasiyorum bu zorluklari saniyordum bu foruma denk gelene kadar.. Cok tuhaf bir psikoloji ya. Anne evine donmek istesende eskisi gibi olamayacagini bilmek.. Donmek isteyipde donememek.. ne kadarda zormus meger. Kanser olmassam iyi bu dert yuzunden. Esimi seviyorum ama bu olaylar yuzunden uzaklastim ondan. Sanki ailem istemedigim birisine vermiste ben tanimadigim birisiyle evi paylasmak zorundaymis gibi hissediyorum. Senin böyle demenle bir nebzede olsa rahatladim canim ya :)

sonuçlandırılmayan mesele şu ki '' neden evlilik öncesi yaşanılanları evlilik sonrasına taşıyor taraflar''

İnsanın yol ayrımıdır bu duraklar.Evlilikten önce ne yaşandıysa orada kalmalı.Ve artık herkes yeni hayata uyum sağlamalı.İnsan geçmişinden tabiiki kopmayacak ama ne geçmişi ile yaşayacak ne de geçmişte yaşayacak.

Benim eşimle kendimizin anlaşamayıpta tartıştığımız birbirimizi kırdığımız olmadı ama kayınvalide yüzünden çokkkkk oldu kayınvalide kelimesini gördüğüm an tüylerim ürperiyor aslında büyükler yapsa büyüklüklerini biZlerde hiçbir sorun kalmayacak ne kadar isterdim sevdiğim bir kaynnm olsun nerdee görmeye tahammül edemiyorum

Aman arkadaşım .... Uzatmadan halledin.Bende vakti zamanında aynı hatayı yaptım.İnatlaştık , küstük,yatak ayırdık,konuşmadık ve sonra ne oldu dersin ? İkimizde tersten gördük. Yani bu savaşın kazananı olmayacak asla.Bence gelin siz sulh yapın ve bitirin bu savaşı.Çünkü kaybederseniz ikinizde kaybedersiniz.Kazanırsanız da yine ikiniz....

Nasil sonuclandi sizde peki? Bosandiniz mi anlamadim tam..

i
Bu olaylardan sonra kp ve kv ne kadar yakinlik göstersemde, icten gelmedigini biliyorum. Söylenenler unutulmaz, unutulamayacak kadar saygisizcaydi. Rabbim mutlulugunu arttirsin canim. Keske benimde kocam senin kocan gibi laf dinlese..

Bak tatlım bir sor bakalım buradaki arkadaslara kaç kişi der eşimin ailesiyle hiç problem yaşamadım. ..sor bakalım kaç kişi içinden geldiği gibi davranıyor?var ama nadir...

sizde herkes kendini haklı görüyor ve bunu ispat etmeye çalışıyor...

1.ailelerde işin içine girdiği için esin gururundan o altınları senin kasaya koymuyor..sana güvenmediginden değil senin ona ve ailesine güvenme digini dusunuyor...başta ailesinin doldurusuna gelmiş ama artık aileden çıkmış olay yeterince saygısızlık olmuş o yüzden de ınada binmis...
2.sen ailelere bu kadar yansitildigi için ve esin zamaninda seni anlamayip ailesinin tarafında olduğu için gururuna yediremiyorsun...sen de ona güvenmiyorsun Ailene söyledikleri ve o zaman ki davranışı için. ..Ayrıca sen de ında bindirdirmissin o altınları senin kasaya koyduğu zaman sana guvenecek anlamını kendine çok yüklemissin. ..

yani bir evliliği sarsacak 3 ana şey görüyorum gurur, inat ve güvensizlik. ..ve boyle giderse bunlar daha da çok doğuracak zamanla...Bu ortamda saygı barinamaz sevgi de olsa bile olduğunun farkına varamazsiniz...

aslında ben sizde karşılıklı sevgi olduğunu görüyorum. .ama siz belki bu konu da bile tereddüt ediyorsunuz..olacak 3 şey var bu şekilde devam ederseniz;
1.evliliginiz böyle sürüp gidecek ve kötü kötüyü çağırır hesabı kötü duygular iyileri zamanla içinde öyle bir g izleyecekki belki de nefret edip iyice kin sdönecek. ..ve bu da herhangi bir hastalık ya da psikolojik olarak kötü etkileyecek...cunku beyin bir süre sonra ister istemez etkilenir bu kötü hisleri en ve vücut bir şekilde zamanla tepkisini gösterir. ..
2.biz zamanla bu evliliği yürüytemiyoruz deyip göze alıp bazı şeyleri bosanacaksiniz. ..
3.ise biri vitesi geri alacak...evde tartışmanın olmadığı karşı tarafı suclamadigi olumsuz düşünceleri bastırmak çalıştığı ortam yaratilip onun verdiği huzuru yakalaması lazım ki..bunun icin yapanın içinde fırtınalar kopacak ama hakim olmayı başarırsa fırtınadasonraki ssessizlik huzura dönecek ve iyi hisler ortaya çıkmaya başlayacak. .yani ben öyle olacağını umuyorum..haa karşı taraf bunu suistimal edebilir ama en azından evlilik kurtarılması isteniyorsa son şans verilebilir bu şekilde. ..esiniz yapacağını sanmıyorum çünkü ailesi onu topa tutar diye dusunur..ama siz yaparsanız aileniz sizi yargılamaz kız ailesi kızmutlu olsun huzurlu olsun diye uuğraşır. .aradaki fark bu canım. ..

bak soylediklerim yanlış anlama tamamen yardım amaçlı yazıldı ve dışarıdan bir göz olarak. .ve en yakınında böyle bir evlilik yasanilmis olarak...iyi olursunuz umarım. ..

canim ya bu kadar kotu kavgalar hic olmamis sana tavsiyem oturup dusun bosanmak mi devam etmek mi cunku gercekten hep daha siddetli olur kavgalar. ben bagirma olayina bile cok karsiyim bugunun bagrisirsin bir cizgi daha asilir o saygi duvari diger kavgada kufurler baslar sonraki kavgada el kaldirmalar. iyi dusun bosanmak istemiyorsan sakin olup dusunmelisin

Aynen. 8 Sene o kadar guzel seyler yasadikki ben kolay kolay silemiyorum, ezip gecemiyorum o yillarimizi. Anlatamam canim cikmazin dibindeyim.. ne yapacagimi nasil devam edecegimi bilmiyorum. Tamam bosaniyoruz diyoruz o annesine ben anneme gidiyorum bi bakiyorum ben bi kösede aglamaktan helak olmusum o odasindan cikmaz olmus annesigilde. ertesi gunde bize geldiler olayi hallettik falan. Off..

sonuçlandırılmayan mesele şu ki '' neden evlilik öncesi yaşanılanları evlilik sonrasına taşıyor taraflar''

İnsanın yol ayrımıdır bu duraklar.Evlilikten önce ne yaşandıysa orada kalmalı.Ve artık herkes yeni hayata uyum sağlamalı.İnsan geçmişinden tabiiki kopmayacak ama ne geçmişi ile yaşayacak ne de geçmişte yaşayacak.

Evet, gecmisten ders alarak yoluna devam edicek ama… Ya icimdekiler? ben cok detayciyimdir kafami herseye takarim, bu kadar detayci bi insan bunu nasil unutup yoluna devam edebilir. Etsede icinde hep kalacaktir. Unuturum tamam diyemiyorum.. Kendimi cok iyi taniyorum.. Ondan bu hareketi beklemedigimden bu hayal kirikligim. Hayal kirikligi Gecmis icinde Gelecek icinde en derin yaradir Bence.

Aynen dedigin gibi ufak seyleri buyuttuk ve unutulmaz laflar sarfettik, icimize baya bi isledi. 2.5 ayda neler yasadik o olaydan sonra bavulunu alip gitmesi mi dersin, bana tokat atmasi mi.. ya anlatmadigim anlattikca uzayacagini bildigim o kadar oaly yasadim ki. Ama olaylar hep bu sorundan kaynaklaniyor. 2,5 ayim bana zehir oldu, cicim aylari yerine oldu sana zehir aylari. Ne yapsam nerelere gitsem bilmiyordum, ama suan iyiyizde bu elbet birgun yine patlaklik vericek. Aynen erkekler odundur odun :/ evlenince bunun onayini bizzat veriyorum!

Sabrediceksin, ne olursa olsun güler yüzünü ve saygını eksik etmeyeceksin. Eşine surat asma hiç, birlikte bir şeyler yapmaya çalışın elbet düzelir o da. Haftanın 3-4 günü ailesine gitmez.. Yani anlar umarım sizin artık ayrı bi hayatınızın olduğunu! Bence evliliğin ilk yılı sabır yılı ben böyle diyorum :) Cicim ayı da hikaye.. Asıl cicim aylarını 2,5 yıllık evliliğimizde yaşıyoruz :D Her şey yerine oturdu, artık birbirimizi biliyoruz. Ha hiç kavga etmiyomuyuz evet hem de kedi köpek gibi ama o da nazarımız galiba :D :D

Yaa aynen aynen. Annem bana bulasik yikatmazdi evi temizletmezdi kiyamazdi bana. Ne pisiricem derdi yoktu ütü birikti derdim yoktu bunlarin hepsini ben evlendikten sonra ilk kez yaptim ve yasadim. Haklisin bak banada kimse demedi zor gecicek diye. Sadece kendim yasiyorum bu zorluklari saniyordum bu foruma denk gelene kadar.. Cok tuhaf bir psikoloji ya. Anne evine donmek istesende eskisi gibi olamayacagini bilmek.. Donmek isteyipde donememek.. ne kadarda zormus meger. Kanser olmassam iyi bu dert yuzunden. Esimi seviyorum ama bu olaylar yuzunden uzaklastim ondan. Sanki ailem istemedigim birisine vermiste ben tanimadigim birisiyle evi paylasmak zorundaymis gibi hissediyorum. Senin böyle demenle bir nebzede olsa rahatladim canim ya :)

aynen canim bende oye. universtede annem aman yemek yapip yorulma kizim git disarda ye arkaslarinla yemek derdi. evlendim hersey bana kaldi hep yorgundum hic kendime vakit bulamiyordum ev islerinden. e bide acamiyim hicbisiyi hizli yapamiyorum. surekli herseye agliyordum esimde yardim etmiyordu calisiyo diye. anneme kiziyorum niye verdi hemen beni diye halbuki baya tutturduk evlenmek icin esime zaten cok asiktim. ama o ilk bes ay aski bile unuttum ev derdinden. fakat hepsi gecti simdi hizlandim ev islerinde bide artik esimde diyo aman yapma bisi olmaz diye artik cok takintida yapmiyorum temizlige hersey duzene girdi

Benim eşimle kendimizin anlaşamayıpta tartıştığımız birbirimizi kırdığımız olmadı ama kayınvalide yüzünden çokkkkk oldu kayınvalide kelimesini gördüğüm an tüylerim ürperiyor aslında büyükler yapsa büyüklüklerini biZlerde hiçbir sorun kalmayacak ne kadar isterdim sevdiğim bir kaynnm olsun nerdee görmeye tahammül edemiyorum

Aynen onlarin o yasta yaptiklarini ben bu yasimda bile yapmam. Birakirim yasasinlar hayatlarini, anlamiyorum ki bu yasimizla onlara akil mi vermeliyiz? Zaten demiyorlarmi olgunluk yasta degil yasadiklarinizdadir diye.

Sabrediceksin, ne olursa olsun güler yüzünü ve saygını eksik etmeyeceksin. Eşine surat asma hiç, birlikte bir şeyler yapmaya çalışın elbet düzelir o da. Haftanın 3-4 günü ailesine gitmez.. Yani anlar umarım sizin artık ayrı bi hayatınızın olduğunu! Bence evliliğin ilk yılı sabır yılı ben böyle diyorum :) Cicim ayı da hikaye.. Asıl cicim aylarını 2,5 yıllık evliliğimizde yaşıyoruz :D Her şey yerine oturdu, artık birbirimizi biliyoruz. Ha hiç kavga etmiyomuyuz evet hem de kedi köpek gibi ama o da nazarımız galiba :D :D

Acaba ben 2,5 senelik olabilecekmiyim? Ne guzel cok sevindim adina, Rabbim mutlulugunuzu arttirsin. Eger dedigin gibiyse bu bir senenin cabuk gecmesini dileyecegim :(

aynen canim bende oye. universtede annem aman yemek yapip yorulma kizim git disarda ye arkaslarinla yemek derdi. evlendim hersey bana kaldi hep yorgundum hic kendime vakit bulamiyordum ev islerinden. e bide acamiyim hicbisiyi hizli yapamiyorum. surekli herseye agliyordum esimde yardim etmiyordu calisiyo diye. anneme kiziyorum niye verdi hemen beni diye halbuki baya tutturduk evlenmek icin esime zaten cok asiktim. ama o ilk bes ay aski bile unuttum ev derdinden. fakat hepsi gecti simdi hizlandim ev islerinde bide artik esimde diyo aman yapma bisi olmaz diye artik cok takintida yapmiyorum temizlige hersey duzene girdi

Ne kadardir evlisin canim ? Insallah birgun bende Gecti simdi iyiyiz diyebilirim. O "gecti" kelimesini cok söylemek isterdim.

Ahh bu kaynanalar çatlayın patlayın aldık oğullarınızı

Evliyim ve çok şükür uzun yıllardır süren mutlu bir evliliğim var.. Eşim bana bir günden bir güne sizin yaşattıklarınızı yaşatmadı. Sorunlarımız oldu elbet ancak hiçbir zaman saygı sınırlarını zorlamadık. Sizin yaşadıklarınızı, size yapılanları, sizin yazdıklarınızla okudum. Kadın veya erkek hiç kimse bu davranışları hak etmez. Kaldı ki dul kalmak olayına sizin kadar ölümcül bakmamaktayım. Kaç insan hayatını hangi zorluklardan, hangi noktalardan yeniden kuruyor.

Ha eşim düzelir diyorsanız ne mutlu size.. Ha düzelmez ama ben devam edeceğim, ben böyle kabul ediyorum diyorsanız da o zaman çok isyan etmemek gerek diye düşünüyorum.

Öncelikle ne mutlu sana ki benim gibi bir esin yok. Ne yapalim, benimde kaderim sinavim buymus böyleymis.
Hayir tabii ki kabul ederim dövsede sevsede esimdir gibi salak sacma düsüncelerim yok. 2,5 aydir evliyim ve 8 senelik sevgili donemim icin ona sans veriyorum elbette böyle devam ederse canima kastim yok bosanirim.

Acaba ben 2,5 senelik olabilecekmiyim? Ne guzel cok sevindim adina, Rabbim mutlulugunuzu arttirsin. Eger dedigin gibiyse bu bir senenin cabuk gecmesini dileyecegim :KK43:

Morelini bozmak için söylemedim yani çoğu kişide olan durumlar bizde ayrılığın ucundan döndük büyük kavgalarla ama karşılıklı saygı ve anlayışla geçti gitti. İyi düşün sende inşallah musmutlu olursunuz canım : )

Aynen. 8 Sene o kadar guzel seyler yasadikki ben kolay kolay silemiyorum, ezip gecemiyorum o yillarimizi. Anlatamam canim cikmazin dibindeyim.. ne yapacagimi nasil devam edecegimi bilmiyorum. Tamam bosaniyoruz diyoruz o annesine ben anneme gidiyorum bi bakiyorum ben bi kösede aglamaktan helak olmusum o odasindan cikmaz olmus annesigilde. ertesi gunde bize geldiler olayi hallettik falan. Off..

canim ben hicbisi yokken mutsuzdum iste esim ne dese.alinip buyuk kavgalar cikartiyordum. sonra pismanlik duyuyordum cok erken evlendim keske evlenmeseydim falan diye bigun ruya gordum esim seni sevmiyordum hic ben ayrilalim diyo.nasil agliyorum ruyada uyandim cok uzuldum hala agliyorum sonra dedim yok iyiki evlenmisim ne cok uzuldum beni sevmiyo diye. sonra bahar geldi gezdik nisanda tatile ciktik hersey super oldu. aslinda iki gunluk bi yere tatile gidebilisiniz

Back