• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

Bence o altınları ortak bi kararla 5 yıldızlı otellerde çatır çatır yiyin. Anca kendinize gelirsiniz. Çünkü o altınlar sizi boşanmaya kadar götürcek ve ondan sonra ortada altın olmazsa sorun da olmaz :D Ve asıl yapmanız gereken aile konularına hiiç girmemek. Bak şuan herkes kendi çatısı altında uyuyor dimi sizde öyle eşinizle kendi yuvanızdasınız.. Huzurlu olmaya bakın.. Ayrıca unutulur tabii ki yaşananlar, biz neler neler unuttuk bi bilsen : )

Cidden unutulur mu? Bilmiyorum ama bu konu yuzunden yapmis oldugum evlilikten 8 senemin bosa harcanmasindan o kadar pismanim ki… Ne kadarda salakmisim diyorum kendi kendime, esimin huyu degisecegini saniyordum verdigi sözlerine göre ama huylu huyundan vazgecmiyor bildigin gibi.

Dul kal diyorsun .. Dul kalmak ne demek biliyormusun peki? Sen evli degilsin sanirim..

Evliyim ve çok şükür uzun yıllardır süren mutlu bir evliliğim var.. Eşim bana bir günden bir güne sizin yaşattıklarınızı yaşatmadı. Sorunlarımız oldu elbet ancak hiçbir zaman saygı sınırlarını zorlamadık. Sizin yaşadıklarınızı, size yapılanları, sizin yazdıklarınızla okudum. Kadın veya erkek hiç kimse bu davranışları hak etmez. Kaldı ki dul kalmak olayına sizin kadar ölümcül bakmamaktayım. Kaç insan hayatını hangi zorluklardan, hangi noktalardan yeniden kuruyor.

Ha eşim düzelir diyorsanız ne mutlu size.. Ha düzelmez ama ben devam edeceğim, ben böyle kabul ediyorum diyorsanız da o zaman çok isyan etmemek gerek diye düşünüyorum.

Evliligim zaten yokus asaga gidiyor. Aman ailesine laf söyletmesin, aileside ailesi. Nisanliyken bu kadar aile düskünü degildi düskündüde bu kadar degildi, bana inat edermis gibi delisi oldu ailesinin.. Gaza gelmiyorum diyor ama geliyorda ayni zamanda.. Söz konusu keske sadece altin olsa. Dedim ya guven problemi .

canim kimse ailesine laf soletmez bende soletmem aile insanin cani kani. artik o senin ailene bisi derse aileme laf atma hayatim cunku o artik seninde annen bende sizi kilere etmicem cunku senin annen artik benimdw annem bu manasiz konu kapansin demelisin

Kusura bakmayin ama temeliniz bu kadar curukken ustune fazla kat cikamazsiniz gibi geliyor. Guvensizlik ve altin mevzulari cok can sikici. Ayrica altinlar sizin ister annenize birakirsiniz ister bakkala nedir bu altin meraki? Koskocaman insanlarin dustugu duruma bak.

Evliliklerin saçma sapan şeylerden yıkıldığının bir özeti.Aslında ortada büyük bir problem de yok.Çözülebilecek bir mesele.Nasıl mı ?

1-İlk önce her ikinizde sakinleşecek , inadı bırakacak , suçlamadan konuşup birbirinizi DİNLEYECEKSİNİZ

2-Artık bir aile olduğunuzu ve bu aileyi dağıtmasına kimsenin gücü yetmeyeceğini birbirinize AŞILAYACAKSINIZ

3-Aslında var olan sıkıntı , sıkıntı denilemeyecek kadar küçük bir mesele olduğunun farkına varacak , halinize ŞÜKREDECEKSİNİZ

4-Her ne problem olursa olsun zamanında çözülmeli prensibinden yola çıkarak bu problemi ertelemeden ortak bir nokta bularak-ki bu da ancak karşılıklı iletişimden geçer - ve de empati kurarak , kimseyi suçlamadan problemi çözeceksiniz.

Hiç kimse ama hiç kimse sana şunu şunu şöyle şöyle yap , şöyle şöyle konuş diyemez.Çünkü olayı yaşayan ve konuşma esnasında konuşmanın seyrini belirleyecek olan sizsiniz.

Ayrıca unutmayın ki !!! mutluluk ve huzur bile belirli bir çabadan ve sıkıntılardan sonra gelir.Yani bu yaşadığınız her şey imtihanınızdır.Sakin kalmaya ve akıllıca davranmaya özen gösterin.Taraflar birbirlerini yalnızlığa terkettikçe boşluk hep başkaları tarafından doldurulur.Birbirinizi yalnızlığa terketmeyin.

Eğer ki eş olmaya niyetliyseniz , bu sıkıntıları yenmek zorundasınız.Ama niyetiniz eş olmak değilse - eşiniz ve sizin için diyorum tabiiki - o zaman oyun oynamanın alemi yok.Evlilik baştan sona hep mücadele , hep çaba ve hep idare sanatıdır.bizim istediğimiz evlilikler ancak dizilerde olur.Dolayısıyla her ikinizde çabalayın.Eşinizle anlaşmaya başladıktan sonra da kardeşinin biletini kesersiniz.Ama önce birbirinize inanmalısınız.

Sarılın birbirinize sıkı sıkı ....

Altinda altin , Ne altin meraklisi bir Ailesi varmis esinin hey Allahim..
Onlara ne altinlardan ?
Altin senin altinin nerde nasil saklarsan saklarsin ister Annene verirsin ister tutar cöpe atarsin.. KiMENEE !!

Bu kayinvalide ile kayinbaba oldukca isin cok zor ustelik bide gorumce var , sen durduk yere caliyosun dememissinki , orkestra gormus soylemis , hayir onlar soylerken kimse duymadimi utanacagina bide iftira atiyor terbiyesiz....

Esine gelince 8 yildir berabersiniz ustelik suan evli , bunca yilin hicmi degeri hatri yoktuda bu sekilde tavir takiniyor.
sana soylicek tek seyim var , herkesi adam edersin ama anne baba lafi dinleyeni adam edemezsin...

Edemiyorumda zaten. Zamaninda bu huyu yuzunden attigim yuzugu simdi evli oldugum icin kolay kolay atamiyorum. Yasim daha cok genc ama ruhum baya bi yaslandi artik yemin ederim. Kafayi yemek uzereyim haklida olsam hakkimi savunmaktan o kadar yoruldum ki.. Herseyi ispatlamaktan, ispatlayamadigimda yargilanmaktan. Herseyi burnumdan getirdiler ve getirmeyede devam ediyorlar. Ne yapacagimi bilmiyorum cokda dogru yazmissin ayrica.

Bu problemler boyle basladiysa senin esinde anaci babaciysa vay halinize bu evlilik bu kadar saygisizlikla ne kadar surer oda bilinmez. Benim kayinvalidemde istedi altinlari ama annem guzellikle onlar cocuklarin sende yada bende durmasi hos degil dedi ve gece sonunda bize verdiler. Sonrasinda ne kayinvalidem altinlari sordu nede baska birisi. Aileside yalanini cikarmak icin filan altinlar nerde diye sormus onlara ne? Esin senin arkanda durmuyorsa ben gecmis olsun diyicem cunku bu hep boyle gider. Oturup adam akilli konusmaniz lazim aranizda

Hersey ESDE bitiyor. O benim arkamda olmadigi sürece ben kendimi korumak zorundayim. Adam akilli konusmaliyizda kendisi konusmaya acik degil. Her konu acildiginda bir parlamalar, bir öfkeler.. Artik yoruldum ya.. Beni koru demekten yoruldum benim arkamda dur demekten yoruldum..

canim yakinlik gosterme sadece guler yuzlu ol. onlara gidince yuzunu asma onlarda dicek biz bu kiza kotu davrandik hala bize guler yuzlu iyi gelinmis valahi diye. bende cok sicak biri degilim ama guler yuzluyumdur ordan yirtiyorum hep:-) bizde evlenmeden once ben cok susluyum diye baya kv falan cekiniyodu benden yemek yapmam aileye uzak dururum diye. sonra ben uzak durmadim hep guler yuzlu pldugum icin hicbir sorun kalmadi. bosanmak yine kolay cnm ama hep mutsuz bir evlilik en kotusu bence kendin oturup dusun. esinden falan ozur dile demiyorum sakin dileme sadece artik konuyu kapat yarin hafta sonu guzel bir kahvalti ve guler yuzle esini uyandir bak nasil guzel bir gun gecireceksin :-)

Kv simdide hergun arar aramadigi gunler benden bekler gunluk raporunu ne yapacagimi falan alir. Bundanda biktim ya. Ben mecburmuyum kücük cocuk gibi hesap vermeye? hafta 3-4 gun evine gitmeye? O eskidenmis.. Haftada 1-2 gidilir tamamda hergun arayip sorguya cekmesi falan rahatsiz oluyorum ama bunu nasil dile getirecegimi bilmiyorum.

Edemiyorumda zaten. Zamaninda bu huyu yuzunden attigim yuzugu simdi evli oldugum icin kolay kolay atamiyorum. Yasim daha cok genc ama ruhum baya bi yaslandi artik yemin ederim. Kafayi yemek uzereyim haklida olsam hakkimi savunmaktan o kadar yoruldum ki.. Herseyi ispatlamaktan, ispatlayamadigimda yargilanmaktan. Herseyi burnumdan getirdiler ve getirmeyede devam ediyorlar. Ne yapacagimi bilmiyorum cokda dogru yazmissin ayrica.

Keske nisani attiginda oyle kalsaydi , bazen nisanliyken gormek istemedigimiz hatalari aslinda evlilikte daha cok buyuyor..
kolay atilmiyor evet , ama insan birkere doguyor ve izdirap gibi yasamaktansa zorlada olsa kolay olmasada eger o yuzuk cikacaksa cikar birgun.
umarim araniz duzelir , evliligin ilk aylari hatta ilk yili cok zormus , kendimdende bilirim suan 4 aylik evliyiz ve daha tam oturtamadik aslinda ayni evde yasadigimizda hersey daha farkli oluyor zamanla daha guzel olacagindan eminim.

Sende esine saygi duy bunu bekler ozaman saygi olmali ama sizin evin kapisindan girdikten sonra ailesiyle yada sizin ailenizle olan seyler oldugu yerde kalmali eve tasirsaniz bunlari gelip aranizi kimsenin bozmasina gerek yok cunku siz gerekeni eve sokmus tartisiyor olursunuz ne senin ne onun ailesi evinizde tartismaya donusmesinn

Olaydan 2,5 ay gectigi icin simdilerde iki ailede acmiyor bu konulari. Ama esimin ailesi cok dengesiz bugun iyiler yarin bir kusurunuzu bulup esime yansitirlar.

Olayda ne biliyormusun? O gunden bu yana esime karsi guvenim kalmadi telefonu alsa mesela annesi arasi "aha yine benim hakkimda konusuyorlar" oluyor. Kp ogluna biz kvyle kahvaltidayken benim hakkimda konusmus ya "hirsiz olayini" o yuzden hep icimde bu annesiyle konusunca veya babasiyla ne dediler diyorum direk. Veya annesigile gitmesini istemiyorum, giderse acaba nasil donecek diye dusunuyorum.. Bi tedirginlik var o gunden beri buda beni rahatsiz ediyor.

Kv simdide hergun arar aramadigi gunler benden bekler gunluk raporunu ne yapacagimi falan alir. Bundanda biktim ya. Ben mecburmuyum kücük cocuk gibi hesap vermeye? hafta 3-4 gun evine gitmeye? O eskidenmis.. Haftada 1-2 gidilir tamamda hergun arayip sorguya cekmesi falan rahatsiz oluyorum ama bunu nasil dile getirecegimi bilmiyorum.

canim git gide azalir gitmeler ilk zamanlar bizde cok gidiyorduk. esinle eglenmeye baslayinca esin gitmek istemicek. bizde oyle oldu esim aman artik gitmeyelim ya gezelim tozalim iyice dedi. ama ilk zamanlar ilk 5 ay bizimde evliligimiz zordu esim degilde ben cok zorlandim gercekten ve o zaman pek guler yuzlu olamiyordum esime yazik oda korkuyordu nolucak bu kiz hep.mutsuzmu diye sonra ben alistim evlilige yuzum hep gulmeye basladi esimde dahada sevgi dolu oldu. ondan diyorum sana guler yuzlu olmaya calis

Cidden unutulur mu? Bilmiyorum ama bu konu yuzunden yapmis oldugum evlilikten 8 senemin bosa harcanmasindan o kadar pismanim ki… Ne kadarda salakmisim diyorum kendi kendime, esimin huyu degisecegini saniyordum verdigi sözlerine göre ama huylu huyundan vazgecmiyor bildigin gibi.

Bak canım bazı arkadaşlar çok doğru söylemiş. Eşine ailesini asla kötüleme. Sen kötülersen hemen savunmaya geçer çünkü.. Şöyle düşün sen anlayışlısın asla ailesinden şikayet etmiyorsun, ne olursa olsun saygıda kusur etmiyorsun o zaman ne oluyor? Ailesi sana laf söyledi mi eşin bu sefer seni savunuyor. Hemde evinizde huzursuzluk olmuyor. Laf dalaşı karşılıklı olur o bişey deyince sen susarsan ya da mantıklı cevap verirsen devam etmez. Susar oturur o da sana hak verir.

İş sana düşüyor şuan da eşinle açıkça konuşacaksın. "Evliliğimizin başından bu yana yaşadıklarımızdan dolayı huzursuzum. Kötü olaylar yaşadık acemiliğimize geldi. Altınlar seninkilerde dursa ne olur benimkilerde dursa ne olur onlar bizim anne babalarımız bizden iyi bakarlardı." şeklinde konuşup yumuşatacaksın.. "Sonra evliliğimizin tadını çıkarmamız gereken zamanlar bunlar değerini bilelim" seni seviyorum diyip sarıl tamamdır:) Yoksa ortada gerçekten bir sorun yok tek kötü yanı ailelere fena yansımış o.. Altınları da sorma bida alıp kaçacak değil ya. Sen böyle yumuşak davranırsan o kendi ortak hesaba koyar zaten. Erkekler böyle işte illa kadın yumuşatıcak ortamı yapıcak yoksa kendileri düşünmezler :D :D

Evliliklerin saçma sapan şeylerden yıkıldığının bir özeti.Aslında ortada büyük bir problem de yok.Çözülebilecek bir mesele.Nasıl mı ?

1-İlk önce her ikinizde sakinleşecek , inadı bırakacak , suçlamadan konuşup birbirinizi DİNLEYECEKSİNİZ

2-Artık bir aile olduğunuzu ve bu aileyi dağıtmasına kimsenin gücü yetmeyeceğini birbirinize AŞILAYACAKSINIZ

3-Aslında var olan sıkıntı , sıkıntı denilemeyecek kadar küçük bir mesele olduğunun farkına varacak , halinize ŞÜKREDECEKSİNİZ

4-Her ne problem olursa olsun zamanında çözülmeli prensibinden yola çıkarak bu problemi ertelemeden ortak bir nokta bularak-ki bu da ancak karşılıklı iletişimden geçer - ve de empati kurarak , kimseyi suçlamadan problemi çözeceksiniz.

Hiç kimse ama hiç kimse sana şunu şunu şöyle şöyle yap , şöyle şöyle konuş diyemez.Çünkü olayı yaşayan ve konuşma esnasında konuşmanın seyrini belirleyecek olan sizsiniz.

Ayrıca unutmayın ki !!! mutluluk ve huzur bile belirli bir çabadan ve sıkıntılardan sonra gelir.Yani bu yaşadığınız her şey imtihanınızdır.Sakin kalmaya ve akıllıca davranmaya özen gösterin.Taraflar birbirlerini yalnızlığa terkettikçe boşluk hep başkaları tarafından doldurulur.Birbirinizi yalnızlığa terketmeyin.

Eğer ki eş olmaya niyetliyseniz , bu sıkıntıları yenmek zorundasınız.Ama niyetiniz eş olmak değilse - eşiniz ve sizin için diyorum tabiiki - o zaman oyun oynamanın alemi yok.Evlilik baştan sona hep mücadele , hep çaba ve hep idare sanatıdır.bizim istediğimiz evlilikler ancak dizilerde olur.Dolayısıyla her ikinizde çabalayın.Eşinizle anlaşmaya başladıktan sonra da kardeşinin biletini kesersiniz.Ama önce birbirinize inanmalısınız.

Sarılın birbirinize sıkı sıkı ....

Bu yazdiklarinizi ciddiye alicam ve her cikmaz yola düstügümde acicam bu yorumunuzu okuyacagim. Esim bana bir kere olsun guvendigini gösterse, arkamda oldugunu ispatlasa hersey duzelicek de iste.. Sonucta yoruldum iftiralara gögüs gerip kendimi paklamaktan.. Bi kerede olsa O Benim arkamda olsada iftira bu esim bunlari yapmaz dese.. BIR kere.

canim git gide azalir gitmeler ilk zamanlar bizde cok gidiyorduk. esinle eglenmeye baslayinca esin gitmek istemicek. bizde oyle oldu esim aman artik gitmeyelim ya gezelim tozalim iyice dedi. ama ilk zamanlar ilk 5 ay bizimde evliligimiz zordu esim degilde ben cok zorlandim gercekten ve o zaman pek guler yuzlu olamiyordum esime yazik oda korkuyordu nolucak bu kiz hep.mutsuzmu diye sonra ben alistim evlilige yuzum hep gulmeye basladi esimde dahada sevgi dolu oldu. ondan diyorum sana guler yuzlu olmaya calis

Oh ne guzel, peki esinin annenlere gitmesiyle sorununuz varmi? veya varmiydi?

Keske nisani attiginda oyle kalsaydi , bazen nisanliyken gormek istemedigimiz hatalari aslinda evlilikte daha cok buyuyor..
kolay atilmiyor evet , ama insan birkere doguyor ve izdirap gibi yasamaktansa zorlada olsa kolay olmasada eger o yuzuk cikacaksa cikar birgun.
umarim araniz duzelir , evliligin ilk aylari hatta ilk yili cok zormus , kendimdende bilirim suan 4 aylik evliyiz ve daha tam oturtamadik aslinda ayni evde yasadigimizda hersey daha farkli oluyor zamanla daha guzel olacagindan eminim.

Evliligin ilk zamanlari ne de zormus meger. Bende hep annemlere gitme istegi oldu. Ya sakaymis gibi geldi bunlarin hepsi.. Evliligi benimseyemedim, hala icim yaniyor. Hep keske 3 ay oncesine gidebilsem diyorum.. Keske bu hatayi bastan anlayip o yuzugu dedigin gibi takmamis olsaydim diyorum, ama verdigi sözlere kandim. bilemedim..

canim git gide azalir gitmeler ilk zamanlar bizde cok gidiyorduk. esinle eglenmeye baslayinca esin gitmek istemicek. bizde oyle oldu esim aman artik gitmeyelim ya gezelim tozalim iyice dedi. ama ilk zamanlar ilk 5 ay bizimde evliligimiz zordu esim degilde ben cok zorlandim gercekten ve o zaman pek guler yuzlu olamiyordum esime yazik oda korkuyordu nolucak bu kiz hep.mutsuzmu diye sonra ben alistim evlilige yuzum hep gulmeye basladi esimde dahada sevgi dolu oldu. ondan diyorum sana guler yuzlu olmaya calis[/QUOT. Bizde de vardı o sorun ama artık ben hiç gitmiyorum çünkü kaynanam hiç gelmez hep işi vardır halbuki içi etmiyor gelmeye kıskançç

Temennim bir an önce herşeyinizin yola girmesi.

Evlilik öncesi kendini yeterince geliştirememiş ve özgür iradesi ile bu zamana kadar karar alamamış kişiler - bay/bayan farketmez- evlendikten sonra hep başkalarının etkisi altında kalır.

Sakin olun , dua edin ve çabalayın.İyi niyetinizin , dürüstlüğünüzün karşılığını muhakkak olarak alacaksınız.Bu illa ki sizin istediğiniz manada olacak değil.Ama şimdi ki dürüstlüğünüzün ve çabanızın karşılığı muhakkak olacaktır.Hemde sizi mutlu edecek şekilde olacak

Sulh vakti söz vermek kolaydır.Asıl mesele o vakit gelince verilen sözlerin tutulmasıdır.Flört ve evlilik arasındaki fark işte bundan kaynaklanıyor :KK66:

Sağlıcakla kalın

bide gercekten evliligin ilk aylari cok zor bence. bizde hicbir problem yoktu ama ben alisamadim bir turlu hep mutsuzum hep mutsuz. sabah opuyomus esim beni pis pis.bakiyomusum adama hic iyi davranmiyorum. anneme gidecektim kalcaktim iki gun nasil mutluydum anlatamam. esim sakaya vurup gidip anne evinde prenses hayatina alisip donmem dersen gelir zorla geri getiririm hiii diyodu. oda.biliyodu cok zorlandigimi ama gecti cok sukur esimin sabri sayesinde. kimse bana dememisti evlilik ilk zamanlar zordur sen yinede esine guler yuzlu ol diye. simdi sende altin sorunu olmasada yine ilk aylar diye naptim niye evlendim ben diyecektin

Bak canım bazı arkadaşlar çok doğru söylemiş. Eşine ailesini asla kötüleme. Sen kötülersen hemen savunmaya geçer çünkü.. Şöyle düşün sen anlayışlısın asla ailesinden şikayet etmiyorsun, ne olursa olsun saygıda kusur etmiyorsun o zaman ne oluyor? Ailesi sana laf söyledi mi eşin bu sefer seni savunuyor. Hemde evinizde huzursuzluk olmuyor. Laf dalaşı karşılıklı olur o bişey deyince sen susarsan ya da mantıklı cevap verirsen devam etmez. Susar oturur o da sana hak verir.

İş sana düşüyor şuan da eşinle açıkça konuşacaksın. "Evliliğimizin başından bu yana yaşadıklarımızdan dolayı huzursuzum. Kötü olaylar yaşadık acemiliğimize geldi. Altınlar seninkilerde dursa ne olur benimkilerde dursa ne olur onlar bizim anne babalarımız bizden iyi bakarlardı." şeklinde konuşup yumuşatacaksın.. "Sonra evliliğimizin tadını çıkarmamız gereken zamanlar bunlar değerini bilelim" seni seviyorum diyip sarıl tamamdır:) Yoksa ortada gerçekten bir sorun yok tek kötü yanı ailelere fena yansımış o.. Altınları da sorma bida alıp kaçacak değil ya. Sen böyle yumuşak davranırsan o kendi ortak hesaba koyar zaten. Erkekler böyle işte illa kadın yumuşatıcak ortamı yapıcak yoksa kendileri düşünmezler :D :D

Aynen dedigin gibi ufak seyleri buyuttuk ve unutulmaz laflar sarfettik, icimize baya bi isledi. 2.5 ayda neler yasadik o olaydan sonra bavulunu alip gitmesi mi dersin, bana tokat atmasi mi.. ya anlatmadigim anlattikca uzayacagini bildigim o kadar oaly yasadim ki. Ama olaylar hep bu sorundan kaynaklaniyor. 2,5 ayim bana zehir oldu, cicim aylari yerine oldu sana zehir aylari. Ne yapsam nerelere gitsem bilmiyordum, ama suan iyiyizde bu elbet birgun yine patlaklik vericek. Aynen erkekler odundur odun :/ evlenince bunun onayini bizzat veriyorum!

Herşeyin ilki her zaman zordur.İlişkinin , evliliğin,çocuğun...Çünkü bilmediğiniz bir şeye giriyorsunuz.Ama unutulmaz ilkler.O yüzden çaba ve dua.

Ama o ilklerin sonrası mutluluk ve huzur geliyor.

Back