• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

Su altin meraklisi aileleri anlamiyorum. Ogullari evlenecegi zaman guya yardim ediyorlar, evlendikten sonra takilardan harcadiklari parayi faiziyle aliyorlar. Kasikla verip kepceyle cikartiyorlar. Sonra da adi yardim etmek oluyor bunun. Etrafta anlata anlata bitiremiyorlar sunu aldik bunualdik butun dugunu biz yaptik demeler. Ohooo. Yalanin bini bir para.

Ah be canim ya. Bende anlamiyorum ki.. Seninde benden kalir yanin yokmus. Hem kendileri yangindan mal kacirir gibi davranirlar hemde biz sorunca ne merakliymissin derler.. Sana anlatamam icimin nasil bu yuzden kavruldugunu. O yapmis oldugu hareketleri anneme hakaret edercesine konusmalari. DÜN GIBI hatirliyorum ya ne kadar unutmus gibi davransamda icimden ah su icimden cikmiyor ya cikmiyor. Ne salakmisim 8 sene göremedim.. SALAKLIGIM YUZUNDEN HAYATIMI KARARTTIM.
cnm en çok da eşinin böyle değiştiğini görmek o sevdiğin adam gitmiş olması... en çok bunlar acıtır ama yaşamayan bilmez ve buna mı takıosunuz derler oysa sorun ondan daha derindir kimse bilemez... bende kafamı çok duvarlara vurdum ve inan ben ve ailem hiç bi şey istemedik düğün bile onların istediği gibi mevlütlü oldu yani herşeye evt diyen bi gelindim belki de burda hata yaptım

Ben konunuzu ilk defa okuyorum. Bence de yaşanılanlar, yenilir yutulur şeyler değil. Biz altınları, 2 gün sonra balayına gitmemize rağmen, annemlere verdik. Eşimin tarafından kimse de sormadı ne yaptınız diye. Demek istediğim, kimin altın düşkünü olduğu belli. Ama olan olmuş, bunları düşünüp düşünüp kendine eziyet etme. Eşinin bundan sonra ki tavırları önemli. Peki bu kadar şeyden sonra, nasıl tatlıya bağladınız?

İnsanda yüktür , geçmişin izleri.Ve mutluluk bazı zamanlarda bu yüklerden kurtularak yakalanır.Evet sizin dediğiniz özelliklere sahip olmanızı saygıyla karşılıyorum ancak yeni bir hayat kurmak ve bu yuvayı devam ettirmek bazen bunlardan vazgeçmenizi gerektirir.Hani hep söylenir ya '' evlilik fedakarlık gerektirir '' diye.İşte bunlardan edilmeyecekse fedakarlık nelerden edilecek.Tabiiki şimdi siz sonra da eşiniz.

Size burada şunları desek;
-boşanın işe yaramaz o adam
-süründürün de anlasın anyayı konyayı
-affetmeyin yakın yıkın
bu ve bunun benzeri şeyleri bizim söylememiz ya da sizin yapmanız ne kazandırır bir düşünün.Olacak olan tek şey şudur ki '' herşey dahada berbat hal alır'' ve sonunda ayrılırsınız.Ama ayrılmakta çözüm olsa keşke.Hadi ayrıldınız ve bir zaman sonra bir başkası ile evlendiniz.Nereden bileceksiniz ki bundan daha iyi olacağını.Yapılan en büyük hata şudur '' elindekinin kıymetinin bilinmemesi''Emin olun daha çok mücadele edeceğiniz konularınız olacak ileride.Bunlar size çok basit gelecek.

Arkadaşım ben yaşadım bunu ve 2,5 sene oldu.Halen acısını atamadım.Şimdi ise dediğim şu '' o kadar aptalca şeylerden evliliğimiz bitmiş ki.ama şimdi anlayabiliyorum ancak'''

O yüzden ne olursa olsun incinmiş bir yüreğiniz var.bunu kabul ediyorum ve bu şekilde yaklaşın ama asla yıkıcı olmayın yapıcı olun ki evliliğiniz kurtulsun.Yoksa bu evlilikte geçmişinizde kalır ve bir yük daha alırsınız sırtınıza.

Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle

Ben konunuzu ilk defa okuyorum. Bence de yaşanılanlar, yenilir yutulur şeyler değil. Biz altınları, 2 gün sonra balayına gitmemize rağmen, annemlere verdik. Eşimin tarafından kimse de sormadı ne yaptınız diye. Demek istediğim, kimin altın düşkünü olduğu belli. Ama olan olmuş, bunları düşünüp düşünüp kendine eziyet etme. Eşinin bundan sonra ki tavırları önemli. Peki bu kadar şeyden sonra, nasıl tatlıya bağladınız?

Kolay baglayamadik tabii. 2 Ay boyunca kavga ettik. Ama öyle böyle kavgalar degil. Birgun annemlerin ve annesigillerin gelecegi gun Ramazan yemegi vericektik aileler toplandigi gun yani kavga kiyamet koptu oda "neden ariyormusum onu ben durmadan eve gel diye" oldu. Misafirler gelcek evde durmasi gerekirken neden 2 dkda olsa disari cikiyor ki? ciktin hadi tamam aradim diye neden bu kadar olay yaratti anlamadim. vazolar fln kirildi bu olayin uzerine annemler geldi yine kendi ailem aramizi yapti benim gozler sis.. nefret ediyordum artik ondan. Bana gelip annenleri ara gelmesinler dedi bende iyi senin annenlerde gelmesin o halde dedigimde BENIM AILEM BENIM EVIM GELIRLER ! dedi.. Ya anlatmadigim o kadar olay var sözler varki.. yine "BUMU" taktigin denilecek diye anlatmiyorum. Aksam oldu yemek yenildi kimse anlamadi kavgayi ailemden haric en son annemler gitti ben tabi kendimi tutamadim. Agliyorum ama nasil agliyorum.. Babama bende gelicem sizle, yada siz gitmeyin beni birakmayin diye nasil agliyorum. O anki psikolojimi anlatamam size ya suan bile o gunleri yasiyor agliyorum.. Ne hallere düstük 8 senelik iliski 2,5 ayda CEHENNEM oldu bana. Icimden nasil atabilirim ki kolay kolay ya ?

Bu benim evim benim ailem lafina ifrit oldum. Sözde bu erkekler yeni nesil ama kafa hala gerilerde. Artik erkek tarafinin üstteoolduğu zamanlar çok gerilerde kaldi. Bunu birilerinin erkeklere anlatması gerekiyor.

Bu benim evim benim ailem lafina ifrit oldum. Sözde bu erkekler yeni nesil ama kafa hala gerilerde. Artik erkek tarafinin üstteoolduğu zamanlar çok gerilerde kaldi. Bunu birilerinin erkeklere anlatması gerekiyor.

Yok daha bana kendisi, Bu ailenin kizi oldun o evden ciktin. Kendi evinize 2 gider bizim eve 5 gitmelisin. Ben bu sözleri duydukca cinnet geciriyorum. Ne demek ya ne demek? Bana 25 senedir annesigil mi emek vermis annesigilmi büyütmüs benide ben ailemi atip ailesini bas taci edicem? O zaman beni degilde köyden sus pus olan ezik olan bir kizi alicakti.

Canım evliliğin ilk yılı savaşla geçiyo
Bende 11 yıl birliktelikten sonra evlendim evlendik etmediğimiz kadar kavga ettik
Hep benim evim benim ailem muhabbet aynı oluo ev önce kadının sonra bizim dieceksin ailende benim onlar sadece annen baban dieceksin
Birazda alttan al misafir gelio geç mi geldi kocan sonra konuş canım ayıp oldu sanki bidakine erken gel lütfen de
Senin annenler geldiğinde sürat mı asıyo geç mi geldi ? Onunkiler geldiğinde mutfaktan çıkma 3 saat mi oturucaklar ağırdan ağırdan takıl

Yok daha bana kendisi, Bu ailenin kizi oldun o evden ciktin. Kendi evinize 2 gider bizim eve 5 gitmelisin. Ben bu sözleri duydukca cinnet geciriyorum. Ne demek ya ne demek? Bana 25 senedir annesigil mi emek vermis annesigilmi büyütmüs benide ben ailemi atip ailesini bas taci edicem? O zaman beni degilde köyden sus pus olan ezik olan bir kizi alicakti.
Cinnet gecirilmeyecek gibi değil ki durum. Sanki ogullarina es değil de kendilerine besleme aliyorlar. Allah hicbir bekar kardeşimizin boyle erkeklerle karsilastirmasin.

Selam Kizlar,

Bu Konuyu Dikkatli Okumanizi Istiyorum, Düsüncelerinize Cok Ihtiyacim Var.

Evleneli 2,5 ay oldu ama hala unutamiyorum olaylari dun gibi yasiyorum hala. çıkmaz yoldayım. Nerden başlayacağımı bilmiyorum.. Bir görümcem var akıllara zarar, ruh sağlığı yerinde olmayan bir insan. Sevgili döneminden beri anlaşamayız eşimin kız kardeşiyle ( bu arada 6 senedir sevgilyiz 2 sene nişanlı toplamında 8 sene birlikteliğimiz var) herneyse cahildir dedim iyi olmaya çalıştım dügüne kadar iyiydik canımlı cicimli olmasada şakalaşıyorduk ara sıra. Takı esnasında orkestra gelin hanım görümceniz para çalıyor dedi bende çakaaal dersiniz ya hani bende hırsııız dedim güldüm geçiştirdim. Kınadada yaşanmışlar oldu tatsızlıklat oldu özetliyorum sizlere. O olay kapandı orda biz balayına gidicektik ertesi günü dedimki eşime anlaştığımız gibi kalsın ben anneme veriyim altınları gelir gelmez alıp kendi kasama yatırıyım. Önce tamam demişti annesiyle gerdek gecesi eve girmeden oğlunu fitnelemişse artık bilemicem niye annenlere gidiyor anneme niye vermiyoruz güvenmiyormusun falan gibi sözler sarfetti ki annesindeydi bütün altınlar daha öncesinde nişandan sonra bizim adetten verilmez kızda kalır ama annemler tutup verdiler altınları kayınvaldime güvenilmese o zamanda güvenilmez, asıl sen güvenmiyorsun falan dedim gittim annemlere verdim altınları akşamıda balayına uçtuk. Geri dönüşte kayınvalidemlere kahvaltıya gittik kayınbabam eşime altınları naptınız diye sormuş oda eve sakladık demiş gerçeği dememiş böylece kendi adına orta yolu bulmuş.. Biz kayınvalidemle kahvaltıdaykrb kayınbabam eşimi kaldırıyor erzak aldım sizin eve bahanesiyle bizim eve geçiyorlar altınları nereye sakladınız diyor eşimin yalanını çıkarıyor. Ve aynı zamanda o orkestra şakasınıda görümcem kayınbabama söylemiş ona hırsız dediğimi ve tabii ki eklemelerle süslemelerle aktarmış soyun dediğimi çıkar paraları dediğimi falan dediğimi demiş hakkımda iftira atmış binevi. Bunu babası eşime söylediğinde beni annesigilden aldı eve geçtik anında o altınları annenlerden alcaksın! Benim ailem hırsız mı? Sen ne diyorsun gidip alcaksın. Dur sus bi dinle ben kendimi bi izah ediyim diyorum nuh diyor peygamber demiyor . Alacaksın diyor almicam dedim gidip ben alıyorum dedi. Bende bu modla gidersen boşanırız olur biter ne güven var ne başka birşey dedim arabasına bindim annemler bırakırsın beni defolır gidersin dedim yolda arabada tartıştık beni yaka paça arabadan attı yolun ortasında.. Bende o sinirle annesini aradım ağzıma geleni saydım mutlusunuzdur inşallah zil takıp oynayın falan dedim. Arkadaşımdan rica ettim annemlere bıraktı. Annesi babası ve kendisi bizdelerdi. Ağzıma geleni oda aynı şekilde paylaştık. Babam annem çok yıprandı konuşmadan boşanmaya kararlıydık. Saygı yoktu konuşmaların içinde.. Annem sinirle aldı altınları masaya koydu alın dedi zaten kızım geldiğindr alcaktı bu uslup neyın nesi dedi. Ben krndi altınlarımı ellemedim kaldı kı kızımkını mı alcam falan dedi… Kendisi kiz kardesine "Hirsiz" dedigimi dusundugunden anneme asil siz hirsizsiniz gibi laflar sarfetti. Ben annesine nisandan sonra altinlar hep sizdeydi sorun olmadida ben balayindan gelene kadar anneme verdim annemde kasasina koydu diye mi sorun oluyor dedim. Bu kadin ayni zamanda cok ezildiginden benimde ezilmemi kocam tarafindan dinlenmemi istiyor. Yani onlarin gucune giden esimin beni dinleyip onlara degilde anneme vermem oldu. Ya bilmiyorum napıcam bilmiyorum eşimin bu ailesine düşkünlüğünü onların Ağzına bakmasını.. Nasıl değiştireceğimi bilmiyrum akıl verin lütfen! O gunden bu yana yani 2,5 ay aramiz limoni hele ben cok mecburmusum gibi dört duvar arasindayim.. Ask evliligi oldu bana Izdirap evliligi resmen. Nisani atip geri taktigima cok pismanim. Esim eskiden beni hic kirmaz benim dedigimden cikmazdi simdi o konusmalar yuzunden sanki ailesine karsiyimda istemiyorum gibi davranir oldu. bu olay yuzunden gelemedik kendimize.

Sizin yardiminiza cok ihtiyacim var ..
valla bu adamların ailelerinden neden kopamadıklarını ve çağresini bulan varsa Allah rızası için paylaşsın:)
ne bu yaaa,normalde kız çocuğu aileye duşkun olur falan derler ama evlenınce biz evimizi hemen benimsiyoruz erkekler hala annecim babacım modunda.hatta evlenince anne ve babaları daha da kıymetli oluyor bence:)
bende eşimle aile muhabbeti yüzünden tartıştım bı kaç saat once,dışarı çıktı hala gelmedi de ondan sinirliyim biraz:)neysee,bi arkadaş evliliğin 2.senesi düzeliyor gibi bişey demiş umarım oyledir..

ayyyyyyyy aynı benim ayrıldığım erkek arkdaşımın sözleri.sizi okadar anlıyorumki benim de kasım da nişanım olacaktı aileler biliyordu bozdum ben de işi.bu erkekler neden böyle ya

valla bu adamların ailelerinden neden kopamadıklarını ve çağresini bulan varsa Allah rızası için paylaşsın:)
ne bu yaaa,normalde kız çocuğu aileye duşkun olur falan derler ama evlenınce biz evimizi hemen benimsiyoruz erkekler hala annecim babacım modunda.hatta evlenince anne ve babaları daha da kıymetli oluyor bence:)
bende eşimle aile muhabbeti yüzünden tartıştım bı kaç saat once,dışarı çıktı hala gelmedi de ondan sinirliyim biraz:)neysee,bi arkadaş evliliğin 2.senesi düzeliyor gibi bişey demiş umarım oyledir..

Aynen ya yemin ederim dusuncelerimi dile getirmissin. Kendisi nisanliyken sozluyken vs. hic bu kadar kiymet vermedigi babasina annesine aman annecim sunu istemis hemen yapayim babama saygisizlik olmasin gidelim fln gibi sözler sarfeder oldu. Ya nasil oluyorum biliyormusun 8 senedir bir insan nasil rol yapar ya ? Ya ben cok cahildim 8 sene göremedim yada kendisi cok cakaldi 8 sene iyi yapti rolunu. Nisanimi attigimda mailler smsler neler neler yazmisti ya 1 hafta kapimdan ayrilmamisti ne icin?? NE ICIN? hayatimin icine etmek icin mi ??? Attigimda oylede kalsaymis keske. YILLARDA BU KESKEYI SÖYLECEGIM !

Aynen ya yemin ederim dusuncelerimi dile getirmissin. Kendisi nisanliyken sozluyken vs. hic bu kadar kiymet vermedigi babasina annesine aman annecim sunu istemis hemen yapayim babama saygisizlik olmasin gidelim fln gibi sözler sarfeder oldu. Ya nasil oluyorum biliyormusun 8 senedir bir insan nasil rol yapar ya ? Ya ben cok cahildim 8 sene göremedim yada kendisi cok cakaldi 8 sene iyi yapti rolunu. Nisanimi attigimda mailler smsler neler neler yazmisti ya 1 hafta kapimdan ayrilmamisti ne icin?? NE ICIN? hayatimin icine etmek icin mi ??? Attigimda oylede kalsaymis keske. YILLARDA BU KESKEYI SÖYLECEGIM !
canım benim eşimin ailesi iyi yine çok şükür de seninkiler bana tehlikeli geldi,aman dikkat et..baksana resmen iftirada atıyorlar,işin zor valla.hem araları bozulmasın bişey demeyelim de demek yok,fişekliyolarda kocanı.Allah kolaylık versin.annengil ne diyor durumuna?şimdi aranız nasıl ailelerle

canım benim eşimin ailesi iyi yine çok şükür de seninkiler bana tehlikeli geldi,aman dikkat et..baksana resmen iftirada atıyorlar,işin zor valla.hem araları bozulmasın bişey demeyelim de demek yok,fişekliyolarda kocanı.Allah kolaylık versin.annengil ne diyor durumuna?şimdi aranız nasıl ailelerle

Simdi onlarda bende hic birsey olmamis gibi davraniyoruz yani arada sirada ugruyorum yanlarina.. Artik karismamaya calisiyorlarda o olay yasanmadan bu olgunlugu gostereceklerdi. OLGUN degiller. Hele ki o olaylar yasanildiginda kv hemen kalk oglum kalk bu böyle olmaz bosanin diyordu. DÜSÜN! Imtihanim bu olsa gerek, sabretmeyi deniyorum bu siralar.. Gittigi yere kadar artik bende yoruldum.

zor işler
eşiniz anneci biraz zaten hep böyle olur
baya saygısızlıkta olmuş

görümce gerçekten çalıyor muydu acaba şaka olsa söylenmez mikrofonla çok ayıp ya

Bu çok densiz olmuş ama.Herkese eşit gidildiği zaman kimsenin gönlü olmaz.Ve bu şekilde olduğu vakit inan hiç sorun çıkmaz.Abartmasına gerek yok

Simdi onlarda bende hic birsey olmamis gibi davraniyoruz yani arada sirada ugruyorum yanlarina.. Artik karismamaya calisiyorlarda o olay yasanmadan bu olgunlugu gostereceklerdi. OLGUN degiller. Hele ki o olaylar yasanildiginda kv hemen kalk oglum kalk bu böyle olmaz bosanin diyordu. DÜSÜN! Imtihanim bu olsa gerek, sabretmeyi deniyorum bu siralar.. Gittigi yere kadar artik bende yoruldum.
hemen çocuk da yapmayın bari 1 sene falan geçsin,birde çocuk olursa iyice psikolojin bozulur:(

Evliliğin ilk yılları çatışmalar normal diyecem de, 8 sene çk uzun be ya. Herkes birbirinin damarını biliyordur. Neye kızar ne ye kızmaz biliyordur. Bu 8 sene içinde ailelerde mutlaka ucundan kenarından dahil olmuştur. Hç mi tahmin edemedin. Ya belkide aslında senn tanıdığın gb dir. Ama gaza gelmiştir. Biraz zaman geçsin, braz izle bakalım.Ama çocuk olayına hç girme arkadaşım emin olana kadar, sana verebileceğim tek tavsiye budur. Sakın ha...

Aynen ya yemin ederim dusuncelerimi dile getirmissin. Kendisi nisanliyken sozluyken vs. hic bu kadar kiymet vermedigi babasina annesine aman annecim sunu istemis hemen yapayim babama saygisizlik olmasin gidelim fln gibi sözler sarfeder oldu. Ya nasil oluyorum biliyor musun 8 senedir bir insan nasil rol yapar ya ? Ya ben cok cahildim 8 sene göremedim yada kendisi cok cakaldi 8 sene iyi yapti rolunu. Nisanimi attigimda mailler smsler neler neler yazmisti ya 1 hafta kapimdan ayrilmamisti ne icin?? NE ICIN? hayatimin icine etmek icin mi ??? Attigimda oylede kalsaymis keske. YILLARDA BU KESKEYI SÖYLECEGIM !

Biz de sekiz seneden sonra evlendik ama bu kadar sene içinde birbirimizin paraya mala karşı tavrını biliyorduk. Bizde adet böyle altın annede kalır lafını ne o, ne ben ettik. Bir insana değil altın, iğne için bile o benim, durması gereken yer şurası derseniz karşı tarafa neden diye sorma hakkını vermiş olursunuz. Bu iki taraf için de geçerli.

Back