• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

bir altın yüzünden boşanacak mısınız şimdi?
bana sorarsanız sizin "altınlar annemde kalcak" gibi bir tavır sergilemeniz çok yanlış olmuş
eğer karşımdaki insan bana da böyle direkt tavır gösterse o zaman ben de inat eder o altınları alırdım.
sonuçta altınlar neden annenizde kalıyor ki? kendi eviniz yok mu?
annenizin de altınlar için bu kadar inat etmesi, taa yuvanızı yıkma boyutuna gelmesine rağmen çok ilginç olmuş yani.
başka bir anne olsa, derdi ki " kızım bir altını neden sorun yapıyorsunuz, değer mi. boşver" falan derdi ne bilim.
sonuçta onun ailesi için de bu geçerli ama eşiniz en azından altınlar evde falan diyip ailesini ikna etmiş, ama sizin aile altınları sizin eve bile bırakmıyor anlaşılan. olan size oluyor haberiniz yok.
yarın birgün yuvanız yıkılınca , o altınları çöpe atasınız gelir de bir işe yaramaz işte..

Olaydan 2,5 ay gectigi icin simdilerde iki ailede acmiyor bu konulari. Ama esimin ailesi cok dengesiz bugun iyiler yarin bir kusurunuzu bulup esime yansitirlar.

Olayda ne biliyormusun? O gunden bu yana esime karsi guvenim kalmadi telefonu alsa mesela annesi arasi "aha yine benim hakkimda konusuyorlar" oluyor. Kp ogluna biz kvyle kahvaltidayken benim hakkimda konusmus ya "hirsiz olayini" o yuzden hep icimde bu annesiyle konusunca veya babasiyla ne dediler diyorum direk. Veya annesigile gitmesini istemiyorum, giderse acaba nasil donecek diye dusunuyorum.. Bi tedirginlik var o gunden beri buda beni rahatsiz ediyor.
Bunlari zamanla atlatacaksin bnde 1yil surdu bu ne konusuyorlar acaba dusuncesi sonra atlattim

bir altın yüzünden boşanacak mısınız şimdi?
bana sorarsanız sizin "altınlar annemde kalcak" gibi bir tavır sergilemeniz çok yanlış olmuş
eğer karşımdaki insan bana da böyle direkt tavır gösterse o zaman ben de inat eder o altınları alırdım.
sonuçta altınlar neden annenizde kalıyor ki? kendi eviniz yok mu?
annenizin de altınlar için bu kadar inat etmesi, taa yuvanızı yıkma boyutuna gelmesine rağmen çok ilginç olmuş yani.
başka bir anne olsa, derdi ki " kızım bir altını neden sorun yapıyorsunuz, değer mi. boşver" falan derdi ne bilim.
sonuçta onun ailesi için de bu geçerli ama eşiniz en azından altınlar evde falan diyip ailesini ikna etmiş, ama sizin aile altınları sizin eve bile bırakmıyor anlaşılan. olan size oluyor haberiniz yok.
yarın birgün yuvanız yıkılınca , o altınları çöpe atasınız gelir de bir işe yaramaz işte..

Benim annemin hic bir sucu yok, esim annenlerde misafirler var kasasina koysun gelince aliriz demisti. ? bunda ne sorun buldun anlamadim. Ayrica kendi annesindeydi altinlar zaten 2 senedir nisanlandigimdan beri kendilerdeyken sorun olmadi annemdeyken 10 gun kaldi diye sorun cikartildi. Ee haliyle senin annende olsa der biz bunlardayken sorun yapmadik Kiz tarafinda kalmasi gerekirken verdik onlara bende kalinca neden sorun oluyor diye DEMEYEN DÜSÜNMEYEN ANNE YOKTUR BU DURUMDA ! Ne onda ne bunda en buyuk suc esimde.
Ayrica babasi balayindan gelir gelmez altinlari sorgular arastirir olduuu sen neyin iknasindan bahsediyorsun ki? Ya Allah askina once iyi okuyun sonra yargilayacaksaniz yargilayin ama DOGRU YARGILAYIN.

yazargidekendine cpost: 36798432 .!.:
Bende bu takinti o olaylardan sonra oldu. Sanki yine bi arkamdan is ceviriyorlarmis gibime geliyor..
Sen esine bak ve kendine cekmeyi basar kim ne derse desin sana deger veriyorsa karsisindakinin dedigini umursamayacaktir
Dinleyebilir o kisiyi konusabilir ama sana deger verdigi ve seni uzmedigi surece sana kirici birsey soylemedigi surece sorun yok disariyi unut esin ile arandaki iliskiye bak ve bu aile iliskisi olsun sen onu karsi taraf olarak gorursen aile kavrami olusmaz kocan ve sende onun karisisin bunu hissettir diger kisilerin dediklerine fazla takilma esine bak yeterli bu kuskularin azalacaktir

sırf bu altın görgüsüzlüğü yüzünden düğün falan yapmayacağım kimse hak iddia edemesin üzerimizden.

Sen esine bak ve kendine cekmeyi basar kim ne derse desin sana deger veriyorsa karsisindakinin dedigini umursamayacaktir
Dinleyebilir o kisiyi konusabilir ama sana deger verdigi ve seni uzmedigi surece sana kirici birsey soylemedigi surece sorun yok disariyi unut esin ile arandaki iliskiye bak ve bu aile iliskisi olsun sen onu karsi taraf olarak gorursen aile kavrami olusmaz kocan ve sende onun karisisin bunu hissettir diger kisilerin dediklerine fazla takilma esine bak yeterli bu kuskularin azalacaktir

aynen canim bu dedigini zorda olsa yapmaya calisiyorum, zorda olsa kendimi tutuyorum artik yavas yavas.. Inanirmisin artik tartismaktan yoruldum?

Benim annemin hic bir sucu yok, esim annenlerde misafirler var kasasina koysun gelince aliriz demisti. ? bunda ne sorun buldun anlamadim. Ayrica kendi annesindeydi altinlar zaten 2 senedir nisanlandigimdan beri kendilerdeyken sorun olmadi annemdeyken 10 gun kaldi diye sorun cikartildi. Ee haliyle senin annende olsa der biz bunlardayken sorun yapmadik Kiz tarafinda kalmasi gerekirken verdik onlara bende kalinca neden sorun oluyor diye DEMEYEN DÜSÜNMEYEN ANNE YOKTUR BU DURUMDA ! Ne onda ne bunda en buyuk suc esimde.
Ayrica babasi balayindan gelir gelmez altinlari sorgular arastirir olduuu sen neyin iknasindan bahsediyorsun ki? Ya Allah askina once iyi okuyun sonra yargilayacaksaniz yargilayin ama DOGRU YARGILAYIN.
öncelikle konu açmışsın biz de yorum yapıyoruz.
bence evet gayet güzel annende suç var. bu benim yorumum sen beğenmemiş olabilirsin.
ayrıca benim annem olsa bu durum da bile , "Olsun kızım, altın ne ki, bir altın için yuvana zarar verme" derdi. o yüzden zaten annenin tavrı bana tuhaf geldi.

öncelikle konu açmışsın biz de yorum yapıyoruz.
bence evet gayet güzel annende suç var. bu benim yorumum sen beğenmemiş olabilirsin.
ayrıca benim annem olsa bu durum da bile , "Olsun kızım, altın ne ki, bir altın için yuvana zarar verme" derdi. o yüzden zaten annenin tavrı bana tuhaf geldi.

Anladim, kv ve kpi hakli buluyosun:) Dogru okudugundan eminmisin? Sadece sen bu dusuncedesinde.. Esin annene hirsiz muamelesi yapip altinlar gelecek buraya diyerek almasida normaldir senin icin. Ne kadarda genissin sen öyle ya ne guzel.

Ve benim anlamadigim olay, ben bu altin konusunda kv'me söyleyecegimi söyledim bana "ayy ne kadar altin meraklisiymissin dedi" SIZE SORUYORUM Altin meraklisi benmiyim onlarmi? balayindan gelir gelmez ayagimizin tozuyla ne ugradigimiza sasirdik kp hemen altinlarin pesine düsmüs kv gerdek gecesi oglunun yanina gelip altinlari nereye koycaksiniz ertesi gun balayina gidiyosun demesi vs.. ama benmisim altin meraklisi:)

Allah Allah bu altınlar düğünde takılmadı mı?Onlara ne oluyo ben anlamadım ya:KK57:.İstediğine verirsin.Onlarınki Terbiyesizlik açgözlülük resmen.Altınlar sizin.Ne derlerse desinler.Siz eşinize ailesini kötülemeyin,altınları da bankaya koyun en iyisi.Bi süre daha sorarlar baktılar alamıyorlar susarlar yani:)

Allah Allah bu altınlar düğünde takılmadı mı?Onlara ne oluyo ben anlamadım ya:KK57:.İstediğine verirsin.Onlarınki Terbiyesizlik açgözlülük resmen.Altınlar sizin.Ne derlerse desinler.Siz eşinize ailesini kötülemeyin,altınları da bankaya koyun en iyisi.Bi süre daha sorarlar baktılar alamıyorlar susarlar yani:)

Baktim susmuyorlar, zoraki ev aldircam catir catir harcicam.. Yetti ya..

Anladim, kv ve kpi hakli buluyosun:) Dogru okudugundan eminmisin? Sadece sen bu dusuncedesinde.. Esin annene hirsiz muamelesi yapip altinlar gelecek buraya diyerek almasida normaldir senin icin. Ne kadarda genissin sen öyle ya ne guzel.
bunun genişlikle falan alakası yok. elbette sen ne yaşıyorsun biz burdan bilemeyiz.
konuya ne yazdıysan onun üzerinden yorum yazıyoruz.
kv, kp i de haklı bulmuyorum. ancak pislikle pislik olunmaz, onlar böyle yapıyor diye ben yuvamı bozmazdım. bu nedenle de fikrimi bu yönde söyledim.
madem kendini bu kadar haklı görüyorsun, fikir danışmak istemiyorsun o zaman neden açtın konuyu anlamıyorum?
verme altınlarını ve boşan. bize ne?

vala bişi yazmaya gerek yok sen baya şehir kızısın ezikte deilsin köylü kızları gibi sen bi çare bulursun canım alttada kalan bi tip deilsin bravo böle ol ezdirme kendini ben ezdirdim ne olduki hasta oldumla kaldım

Evet evet ortadan yok olmaları daha iyi.Altın yok problem yok:KK11:Cicim aylarınız da zehir olmuş:KK43:

Aynen güzelim :( Onu birak hic birseyimde tat almadim ki, herseyimde birseyler yasandi özelliklede görümcemle ilgili. Bari bu duzgun gitseydide sasirsaydim… Neyse napalim kaderim böyleymis.

bunun genişlikle falan alakası yok. elbette sen ne yaşıyorsun biz burdan bilemeyiz.
konuya ne yazdıysan onun üzerinden yorum yazıyoruz.
kv, kp i de haklı bulmuyorum. ancak pislikle pislik olunmaz, onlar böyle yapıyor diye ben yuvamı bozmazdım. bu nedenle de fikrimi bu yönde söyledim.
madem kendini bu kadar haklı görüyorsun, fikir danışmak istemiyorsun o zaman neden açtın konuyu anlamıyorum?
verme altınlarını ve boşan. bize ne?

Sen fikir vermiyorsun, anlamadan yarim yamalak okumanla yargiliyorsun. Yargilayacaksin tabii, tabii ki de her fikir benim icin önemli ama bunu dogru düzgün anladiktan sonra yapilirsa daha mutlu olurum. Tskler...

vala bişi yazmaya gerek yok sen baya şehir kızısın ezikte deilsin köylü kızları gibi sen bi çare bulursun canım alttada kalan bi tip deilsin bravo böle ol ezdirme kendini ben ezdirdim ne olduki hasta oldumla kaldım

Yok ben ezdirmem kendimi canim.. Annem'den aldigim en iyi ders bana bu oldu. Annem kayinvalidesnden neler neler cekti.. Haksizliklara mi susmadi? görümcesinin kiskancliklarina mi dertlenmedi? Ama hic birindede sesini cikarmazdi. Onun yerine ben cildirirdim aklim erdikten sonra babaanneme karsi susmazdim annem simdi rahim kanseri napti? Kendine yapti? Benim kendime verdigim söz ONUN GIBI OLMAYACAGIM oldu.. Köselerde aglamak yerine kalbimi kirmaya tenezül edenin kalbini de kirarim. Sakin ola sende artik kendini ezdirme. Hangi devirde yasiyoruz ya ? Eskidenmis öyle sus pus herseyde cekil kenara ezil… Herkese hak ettigi degeri ver, kirmaksa kirmak sevmekse sevmek Adamina göre muammele yap..

Yok ben ezdirmem kendimi canim.. Annem'den aldigim en iyi ders bana bu oldu. Annem kayinvalidesnden neler neler cekti.. Haksizliklara mi susmadi? görümcesinin kiskancliklarina mi dertlenmedi? Ama hic birindede sesini cikarmazdi. Onun yerine ben cildirirdim aklim erdikten sonra babaanneme karsi susmazdim annem simdi rahim kanseri napti? Kendine yapti? Benim kendime verdigim söz ONUN GIBI OLMAYACAGIM oldu.. Köselerde aglamak yerine kalbimi kirmaya tenezül edenin kalbini de kirarim. Sakin ola sende artik kendini ezdirme. Hangi devirde yasiyoruz ya ? Eskidenmis öyle sus pus herseyde cekil kenara ezil… Herkese hak ettigi degeri ver, kirmaksa kirmak sevmekse sevmek Adamina göre muammele yap..
aynen bende öle olacam bundan sonra beni üzeni bende üzecem nede olsa üzenin yaptı gözükmüüo kapatılıo bir kalıp sabunla benimde yıkasınlar bitti

O altınlar hem dinen hemde hukuken size ait diye biliyorum. Altınlarınızı ne yaptığınızdan kime ne?
Bence görümcenizle aranızda hırsız muhabbeti geçtiği için eşinizin ailesi altın mevzusuna takılmış bu kadar.

Bu arada görümcenize hırsız demeniz ayıp olmuş gerçekten. Kusura bakmayın ama ben bu kelimeyi öylesine söylediğinizi düşünmüyorum. Zaten aranızda uyum yokmuş, sizde fırsattan istifade iğnelemişsiniz gibi geldi bana. Orkestradaki eleman espri olsun diye söylemiştir.

Altınlarınızı yanınıza alsaydınız keşke. Biz eşimle öyle yaptık. Sorunda yaşamadık. Kayınpederiniz altınlar nerede dediği zaman eşinizin babasına çekinmeden sizin ailenizde olduğunu söylemesi gerekirdi. Babadan tepki geldiğinde de eşimin altınları bende karışmadım demeliydi ama nerde:KK51:?

Bundan sonra eşinizin ailesiyle saygı sınırları içerisinde ilişkilerinize devam edin. Görümce vs... ile tartışmaya girmeyin ve size ait olan şeyleri siz muhafaza edin. Eşinizle olan ilişkinizi de zamana bırakın derim. Erkek milleti konuşmaktan anlamaz. Şimdi konuşup bir şeyleri açıklamaya çalışsanız evliliğinizin gidişatıyla ilgili olarak endişelendiğinizi düşünerek havaya girecektir. En iyisi zaman bırakıp hiçbir şey yokmuş gibi davranmak. Tabi bu arada eşinize ailesiyle ilgili atıp tutmamanızı tavsiye ederim.

Malum ülkemizdeki tüm erkek aileleleri asilzadelerden oluşuyor ya :KK53:...

Back