• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

Bende aralik 2011 de evlendim.hemde kacarak.annem babam dugunume gelmedi kactim diye.ama dugunde halay caldirdik o sirada annemle babamin yanina gittik esimle birlikte ellerini optuk geri donduk dugune.ve benim altinlarda hala annemde.hic sormaz benim esim noldu altinlar diye.burda sorun altin diil zaten esiniz.cok ayip etmis.sizde gorumcenize hirsiz demissiniz ne kadar saka yoluyla olsada yanlis yapmissiniz.esinizin ailesi de supermis gercekten...

sagol canım bunu bılıyorum da konu sahıbının ıkıncı uyeliğiymiş. sagolsun bi arkadaş o sayfayı gönderdi. ama burda ne yazıyosa orda da o yazıyor. aynı mesajı kopyalamış.

pardon o halde :KK48: hemen atlamışım ben fark etmeden tam olarak ne sorduğunuzu
rica ederim..;)

seni çok iyi anlıyorum benim eşimin ailesi de düğün sabahı gelip almışlardı ve benden habersiz alıp satmışlar sorduğum zaman ne altın meraklısısın bizden değerli mi derler ama bu eşimle benim aramda soğukluk yarattı bizde 4 yıl sevgili olduktan sonra evlendik ama bende çok mutlu değilim eşim çok fazla değişti benim de 1 yıl oldu evliliğim bitme noktasına geldi bu aileler niye karışıyorlar anlamıyorum :(

Aynen ya bende direk anneme verdim, sonra hatta iki sene annemin kasasinda durdu, ama allah var kv hic sormadi karismadi, maalesef onlar araya girince sorun cikiyor iste...:KK14:
Evet etrafı gözlemlemek gerekio düğün mevzularında kim ne sorun yaşamış
Ona göre davranıcaksın kocanla konuşursan ay takıları anneme vericem ay kimde dursun die adam kendi annesini hırsız gibi görüosun sanır

seni çok iyi anlıyorum benim eşimin ailesi de düğün sabahı gelip almışlardı ve benden habersiz alıp satmışlar sorduğum zaman ne altın meraklısısın bizden değerli mi derler ama bu eşimle benim aramda soğukluk yarattı bizde 4 yıl sevgili olduktan sonra evlendik ama bende çok mutlu değilim eşim çok fazla değişti benim de 1 yıl oldu evliliğim bitme noktasına geldi bu aileler niye karışıyorlar anlamıyorum :KK43:
Nasıl yani ?
Nerden almışlar altınları senin evinden mi

düğünün ertesi günü sabahtan ne işleri varsa geldiler eşimde vermiş benim hiç haberim yok ve satmışlar künyeler fln dahil :(

Ben eşiyle para, mal ayrımı yapsınlar demedim ki zaten. Ailesinin tutumuna karşı pasif kalması beni sinir etti. Altın da altın diye tutturmak nedir? Ya da evinde altınları aramak için düzen kurmak? Adam diyemiyor mu 'Anne, baba! O altınları nerede saklayacağımıza bırakın da biz karar verelim' Yani erkek tarafının nedir bu çekememezliği? Nişanda onlarda kalmış. Düğünde de kız, annesinin saklamasını istemiş. Bence bundan doğal olan bir şey yok. Kasa dediniz. Haklısınız. Ama şöyle bir durum var. Nişanda da altınları bankada kasaya koyabilirlerdi. Yani erkek tarafında kalınca problem olmuyor da kız tarafında kalınca mı problem oluyor? Olayın elbette ki iç yüzünü bilmiyoruz. Belki konu sahibesi değişik şekilde anlatıyor bize. Bilemem. Hadi kızla tartışıyorlar peki neden anneye babaya da hursızsınız diye çıkışıyorlar? Kına konusunu okudum daha önce ama siz demesiniz bu konunun sahibine ait olduğuna dikkat etmezdim. Bilemiyorum. Nereden tutsan elinde kalacak cinsten. Geleceği pek de sağlıklı bir evlilik gibi durmuyor.

Bende demiyorum ki o adamin ailesinin tutumu harika diye. Elbette yaptiklari güzel degil, hatta çok çirkindir o altinlari kontrol etmek felan, fakat konu sahibi bunun önlemini alabilirdi. Insan az çok esinin ailesini tanir, nasil düsünüyor, neyi takinti yaparlar bilir.

Dedigim gibi altinlari kasaya atabilirdi. Bu çok uzun süren büyük bir islem degil ki. Ben mesela istesem bile annem yine altini kabul etmezdi. O sorumlulugu almak istmezdi ve karsi tarafa yalnis yansir diye asla o altinlari kabul etmezdi. Ve en dogrusu budur zaten. Nasil açik oldugun halde, muhafazakar kayinpederin varsa, önlemini alip mini etek giymiyorsan. Bu konudada karsinda cahil/cirkef bir aile varsa esini zor durumda birakmayarak kasaya koyabilirdi o altinlari.

Ha altinlari kendi kasalarina koyupta kv/kp halen dert ediyorsa ve esi o altinlari kendi annesine vermek isteseydi ben konu sahibini desteklerdim fakat konu bu degil.

Zaten bu konuya yaklasimi çok kötü, bos yerine esi ile tartisip sonradan annesini aramak küfür etmek,bosanmak istemek,.. yangina körük ile gitmek degilmi? Dügünde görümcene hirsiiz demek yangin ile körüke gitmek degil mi? Son dedigin ile gerçekten hemfikirim. Bu konuyu nerden tutsan elinde kaliyor ne yazikki.

Daha önceki konudada görümce güya konu sahibin "soyun" "para cikar" söyledigini yazmamisti ve bircok insan görümceye söylenen hirsiz lafini dogal olarak yalnis bulmustu. Yani bu seferde böyle söylemesi kendini biraz hakli cikarmak adina yapiyor.

Simdi söyliyeceklerimi daha öncede demistim, suc resmen konu sahibin. Nisanda altinlari kv'deye verdi icin bu seferde "oh olsun kendi anneme verecem" mantigi ile gidip annesine verdi.

Yoksa her mantikli insan bilmezmi o altinlari kendi kasasina koymayi? Balay cokmu acildide 1 gün altinlari kasaya koymayi bekliyemediniz?

Yani konuya nerden turarsan elinde kaliyor. Ben konu sahibin esi olsam benim bacimi cahil görup,hirsiz diyen. Ilk haftada anneme saymadiklarini birakmayan ve bosanma lafini kullanan kisiden sogardim.

Ayrica evlilik söz dinlemek demek degildir. Esin köpek sende sahibisin demek degildir. Evlilik birbirini dinlemektir. Ailelere karsi hasasiyetleri bilip ortak karar almaktir. Madem aile cok cahil,akli altinda. O altini kendi kasana koyarak önlemini almis olurdun. Ama hayir,yangina körükle gitmeyi tercih ettin. Oh halde artik sonuclarinada katlanman gerek :KK14:

Dipnot: Artik suna gerdek gecesi demeyin ya! Bir kadin olarak zaten cok asaglayici bir kelime! En azindan dügun gecesi deyin lütfen.

Bana hak vermeniz için laf ebesi olduğumu iddaa etmişsiniz. Ben o sizin dediğiniz "çıkar, soyun" gibi kelimeleri eklemedim onlar zaten vardı. Başta detaylı okusaydınız keşke.

Bana hak vermeniz için laf ebesi olduğumu iddaa etmişsiniz. Ben o sizin dediğiniz "çıkar, soyun" gibi kelimeleri eklemedim onlar zaten vardı. Başta detaylı okusaydınız keşke.

Onca sey yazdigim, sadece bu'mu dikkatini çekti? Birseyler söylicektimde ama demicem :KK14:

Düğünde takıları nedeniyle gelin-damat, kız tarafı-erkek tarafı arasında çıkan sıkıntılarla alakalı ne kadar çok konu açılıyor.

Resmen takılar nedeniyle en mutlu olunması gereken zamanlar kabusa dönüyor.

En iyisi kimse kimseye birşey takmasın, onca kavga gürültü de yaşanmaz.

Huzur herşeyden kıymetli benim gözümde.

Konunu ben de hatırladım. Sen eşinle konuş, altınlar bana takılmadı mı, bana takıldı. Takılan takı, altın kadına aittir, neyin hesabını yapıyorsun de. Aynısını kayınvalidenizede söyleyin. Çok sıkıştırırlarsa planlarım var, yatırım yapmayı düşünüyorum dersin. Altın meraklısı dedilerse de hiç bozulma, evet meraklısıyım insan bir defa evleniyor ömründe bir defa bu kadar çok hediye geliyor hatta takıp takıştıracağım ay ne güzel gibi tepkiler verin :D bence hiç sinirlerinizi bozmayın gülün söyleyin onlar çatlasınlar. Sonuçta altınlar sizinnnnn, kayınvalideniz ne kadar konuşursa konuşsun onlar sizin :KK66:

Altınlar bir yana, kocamın davranışı beni çok etkiledi. Yani düşünsene ayağımda ev terlikleri elimde ne çanta ne anahtar.. Sokağın ortasında beni bıraktı.

Anneme "hırsız muamelesi yaptı"

Kocamla anlaşıp verdik neticede o altınları. Babasına biz anlaştık hallettik altınları diyememesi.. Davranışları beni çok üzdü..

Bizim düğün takılarını ailelerden kimseye emanet etmek istemiyordum, el koyacaklarından değil ama iyi koruyamayacaklarını ve diğer tarafın bunu sorun edeceğini düşünerek. Neyse ki kimse haddini aşan yorumlarda ve önerilerde bulunmadı. Birkaç gün evde durdu, sonra gittik kasamıza koyduk bankada.
Yani demek istediğim, sizin annenizde de eşinizin annesinde de durması sorun. Çoğunlukla bu durum geleneksel takılan ailelere batar.

Kimileri sizi de suçlamış ama ben sizde bir hata göremiyorum. Benim altınlarım ve ben nerede ve kimde istersem orada ve o kişide durur. Nişanda siz altınları onlara verince herhalde bağışladınız falan sanmışlardı. Düğündeki altınları da annenize bırakınca korktular zaar. Bir bayan nispet yaptığınızı yazmış ama ben öyle yaptığınıza inanmıyorum. Adam beni onların yüzünden arabadan atacak, aileme küfürler yağdıracak. Ohhh! Az bile yapmışsınız. Evleriniz yakın galiba. Size rahat vermezler. Böyle şeyleri gördükçe 'evlenmeyeceğim' diyorum. Nasıl bir ailesi var bu adamın? Afedersiniz ama çirkef bir aile.

Çok detaycı bir babası var. Yani düşünün, başayından önce altınları oğluna sormuş naptınız diye oda eve sakladık demiş balayından gelene kadar (10gün) bunu atıp tutmuş gelir gelmez biz daha kahvaltıdayken zeytin aldım bırakıp gelelim diyerek oglunu sorguya tutmus hani nerde altınlat falan diye oda orda itiraf etmesiyle babasının surat asması bir oldu. Beni eşim annesigilden aldı noldugunu bilmeden beni yargıladı evimize vardığımızdada gidiceksin o altınları alacaksın dedi. Bende zaten alacaktım ama o tavırlarını gördüğüm anda bende inat yaptım almıyorum dedim oda alıcaksın dedi almıyorum dediğimdede kendisi almaya gitti. Anneme üzülecek birşey der diye arkasından gittim ama o durumumuzu görmelisin ağlaya ağlaya yeni yaşındım mahallede bağıra bağıra gidiyoruz. Yok 5 km mesafe var..

canm bende aynı şeyleri yaşadığım için için konu sahibine hak veriyorum ailesine bi şey diyememiş sevdiği kadını savunması gerekirdi ve en önemlisi arabadan atma gibi şeylerle eşine davranmaması gerekirdi bence mesafe koy ailesiyle arana ileride başka şeylerle mahvetmesinler bu evliliği saten baştan yeterince yıpratmışlar bilsinler hatalarını

Bence en baştan yapmanız gerekeni yapın,eşinizle ortak kasanıza koyun bankada,yoksa bu altın olayı gereksiz yere daha çok sorunlar yaşatıcak gibi gözüküyo size.

Şu altın olayına kocalarınızı neden karıştırırsınız anlamam
Hiç konusunu açmadan toplayıp vericeksin annene olup bitecek
Düğün gecesi verdim anneme 15 ay oldu kocam hala tek kelime etmedi

Anasının ağzına bakan kocadan karıya hayır olmaz
Barışıcaksan kocanla Bayram seyran dışında gitme kvye
Ayrıca şaka da olsa hırsız denir mi ?

Kocam kendi karisti olayin icine. kv "dugun gecesi" geldi ogluna sormasiyla ortayi karistirmasi bir oldu. geriside anlattigim gibi balayindan sonra oldu.

sagol canım bunu bılıyorum da konu sahıbının ıkıncı uyeliğiymiş. sagolsun bi arkadaş o sayfayı gönderdi. ama burda ne yazıyosa orda da o yazıyor. aynı mesajı kopyalamış.

Aynen. Baslangici degisik sadece. Bazi arkadaslar ekleme yapti kendini hakli cikartmak icin demiste.. Önce dogru duzgun okusun sonra yargilasin ..

seni çok iyi anlıyorum benim eşimin ailesi de düğün sabahı gelip almışlardı ve benden habersiz alıp satmışlar sorduğum zaman ne altın meraklısısın bizden değerli mi derler ama bu eşimle benim aramda soğukluk yarattı bizde 4 yıl sevgili olduktan sonra evlendik ama bende çok mutlu değilim eşim çok fazla değişti benim de 1 yıl oldu evliliğim bitme noktasına geldi bu aileler niye karışıyorlar anlamıyorum :KK43:

Ah be canim ya. Bende anlamiyorum ki.. Seninde benden kalir yanin yokmus. Hem kendileri yangindan mal kacirir gibi davranirlar hemde biz sorunca ne merakliymissin derler.. Sana anlatamam icimin nasil bu yuzden kavruldugunu. O yapmis oldugu hareketleri anneme hakaret edercesine konusmalari. DÜN GIBI hatirliyorum ya ne kadar unutmus gibi davransamda icimden ah su icimden cikmiyor ya cikmiyor. Ne salakmisim 8 sene göremedim.. SALAKLIGIM YUZUNDEN HAYATIMI KARARTTIM.

Back