Aşırı yemek seçen ve sağlıksız beslenen eş

Yalnız yorumlardan gördüğüm üzere bazı evlilikler karı kocadan anne çocuk ilişkisine dönmüş yemek konusunda.

Benim gördüğüm de ne kadar çok sağlıksız ve bilinçsiz beslenen insanımız olduğu Hiçbir şey yapamıyorsan da biraz tavuk haşla/köfte yap, yanına az biraz bulgur veya makarna koy, bir de salata yap al sana sağlıklı öğün.Onu da yapamıyorsan güzel, taze bir ekmeğe domates yeşillik peynir koy sandviç yap.
Yukarda jelibonlar, cipsler, tek öğün beslenenler onu da alkolle yapanlar, sadece et yiyenler ... acaip acaip şeyler var. Okullarda dengeli beslenme öğretilmeli bence, ana besin grupları ve her grup günlük ne kadar yenmeli gibi konular verilmeli en azından.

Ispanaklı ya da pırasalı börek gibi alternatifler yapın.
Pırasanın salatası da güzel olur. Eşinizi bir çocuk gibi düşünün

Veriliyor aslında ama çok değil. Şu çinlilere bayılıyorum bebeleri o sebzeleri öyle bir yiyorlarki bitiyorum resmen. Bizde obezitede ilk sıralarda. Heryerde şekerli karbonhidratlı tarifler diyorum bizim hiçmi sağlıklı yemeğimiz yok. Aslında biraz sebze salatalarına özensek ne varki. Her yer sarma, börek, pasta. Çocuk beslenmelerine bakıyorum çocuğun iki günlük alacağı şeker miktarı bir küçük çantada. Marifet onu koymak değil sebzeyi eti sevmesini sağlamakken bizim memleket onu koymayı marifet biliyor

Dün iş yerinde yemeği beğenmedği için ekmek arası sandviç yemiş gelirken de bişey alma dedim ama acıkmış evde meyve olmadığını da hesaplayamadım malesef çocuk gibi mızmızlandı diyorum çorba var kahvaltılık var yemiyor. Sonra bildiğin uykusunda sayıkladı mızmızlandı inanamıyorum gerçekten

Ay aklıma şey geldi.. Biz evlendik, eşim tutturdu ben pırasa sevmem pırasa yemem vs.. İyi dedim, olabilir, herkes her şeyi sevmek zorunda değil. Kendime kadar yaptım geçtim.

Gel zaman git zaman ıspanaklı börek istedi yaptım. Çok güzel olmuş ama anneminki gibi değil dedi. E dedim normal o anne böreği, onun böreğini seviyorsan ondan iste o yapsın.

3 gün sonra kayınvalideme gittik, pırasalı börek yapmış, benim gurme kocam löp löp gömüyor :) dedim senin sevdiğin ıspanaklı börek bu mu, evet dedi bu :))) Kayınvalidem gülüyor bıyık altından..

Velhasıl, yeme düzeninizi değiştirecekseniz direkt sebzeden başlamayın derim. Haftada 3 akşam baklagil, 2 akşam balık-salata koyasınız kırmızı et ve abur cubur için 2 akşam kalıyor. Genelde balık ve baklagilleri herkes sever. Yanında zeytinyağlı yapsanız o yemese bile siz yersiniz. Benden göre göre eşim de pırasa yemeye başladı. Damak zevki yavaş yavaş gelişir.

Evde tatlı, pasta yapsam onlarda çok şekerli dışardan almasını engellesem olur mu sağlıklı yapabileceğim ama sağlıklı olduğu anlaşılmayan şeyler varsa önerilerinizi bekliyorum adama bu sağlıklı diyince kaçıyor

Bu benim kocam ama o aburcubur da yemez. Hiçbir şey yemez. Yemek yüzünden ben de kafayı yiycem.

Siz Adanalı mısınız bilmiyorum da bir de Adanalılar aşırı derecede acı yiyor. Şok olmuştım.

Ben her türlü baharattan nefret ederim bu arada. Tuz dahil.

Ben de çok çok seçiyorum işte..,
Evet adanalıyım

Küçük kızım 4.5 yaşında acı yemeye bayılır şalgam şırdan mumbar hele başında yer bititirir kanımızda var demek ki

Fit browni tarifi vereyim
3 adet muz
3 adet yumurta
8 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemrk kaşığı bal
Karıştır pişir 25 dakika 180 derece

Kakaolu puding
1 adet muz
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşıgı chia
Vanilya
Tatlısı az gelirse biraz bal katılabılır
Karıştırın bir gece dolapta bekledın

Benım oğlum eşim bayılıyor bunlara

Kuru meyveler güzel atıştırmalık
Sonra meyveli yoğurt bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…