• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı yemek seçen ve sağlıksız beslenen eş

Bende bunun sadece kırmızı et yiyeni var. Etobur besleniyoruz. Ayda yılda bir sebze pişirince de ben dahil kimse yemiyor. Besinlerden alamadığımız şeyleri de gıda takviyeleriyle gidermeye çalışıyoruz. 50 mizi görmeden kalpten gitmeyelim diye çareyi spor yapmakta bulduk. Elimizde değil sebzeyi bile ancak bol etliyse yiyoruz. Böyle aile boyu öküzüz biz😔
Valla ben çaresini bulamadım... İnsanın yeme düze pek değişmiyor malesef...

Ne diyebiliriz ki sağlıksız kötü bir durum
.eşiniz büyümemiş ergen gibi geldi bana. Sadece makarna ve tavukla hayat mi geçer..insan bıkar yahu..karnıyarık çok severim ama sürekli yesem tiksinir bikarim. Bir evde sebze de pismeli et de tavuk da bakliyat da.. dengeli beslenmekbudur zten daha bugün derste çocuklara anlattım..yeme düzenini değiştirmesi gerekiyor tabi nasıl olcaksa
Onun dışında çocuk düsünmeyin daha yanı böyle bir düzende çocuk yetiştirme zor olur.

Bir de burada yazannomjs etle beslemiyoruz erkekelr et tavuk sever diye genelkanı var ama çoğu araştırma gösteriyor ki en sağlıklı beslenme şekli akdeniz tipi beslenme sebze meyevnin olduğu bir beslenme yanı.. mis gibi sebzeye herkes burun kiviriyir şöyle bi ıspanak yemeği yiyen yok sanki.. Tavuk dönerlr kızartmalar olmuş herkesin beslenme tarzı..

Benim erkek arkadaşım çok zayıf kalorilerini genelde bira, döner, makarna, hamburger, kokorec, midye dolma gibi aşırı sağlıksız şeylerden alıyor. Ben kiloluyum sağlıksız şeylere meylim var ama aşırı kilo aldığım dönemler dışında asla yemek seçmem sebze meyve yerim. Bir gün evlenir de çocuğumuz olursa yani Allah korusun ama yeme bozuklugu garanti gibi geliyor. Gunde sadece 1 doner ve bira içen bir baba strese girip girip yemeğe abanan bir anne. Çocuğa karar vermeden önce cidden sağlıklı dengeli sebze meyve ağırlıklı sofrada ailece yemeyi öğrenmemiz lazım. Konuyu ve önerileri takipteyim.

Benim erkek arkadaşım çok zayıf kalorilerini genelde bira, döner, makarna, hamburger, kokorec, midye dolma gibi aşırı sağlıksız şeylerden alıyor. Ben kiloluyum sağlıksız şeylere meylim var ama aşırı kilo aldığım dönemler dışında asla yemek seçmem sebze meyve yerim. Bir gün evlenir de çocuğumuz olursa yani Allah korusun ama yeme bozuklugu garanti gibi geliyor. Gunde sadece 1 doner ve bira içen bir baba strese girip girip yemeğe abanan bir anne. Çocuğa karar vermeden önce cidden sağlıklı dengeli sebze meyve ağırlıklı sofrada ailece yemeyi öğrenmemiz lazım. Konuyu ve önerileri takipteyim.
Sizin ben boydan attığınız fotoğrafı hatırlıyorum (yanlış anlamayın manyak değilim görsel hafızam iyi) kilolu görünmüyorsunuz, hareketsizlik belli sadece. Bildiğim kadarıyla siz zaten terapi alıyorsunuz ama erkek arkadaşınızın yolundan benim kuzenim de geçti. İkimiz de aynı sporları yaptık hep, 30 yaşındayım inanılmaz atletik bir insanım ben hala ama o kaybetti bunu maalesef. Kendisi için tek önerim spor. Başka türlü beslenmesini toparlayamaz. Spora başladığında ancak kendi vücudunun ne durumda olduğunu anlayabilir.
Kuzenim bunu benimle antrenman yapınca anladı. Kendisi erkek bu arada. Aramızda da 8 gün var sadece. Yaşımız da aynı yani.

Ben ete düşkün degilim ama eşim her gun yemek ister ve her gun tavuk, et yaparim ama sebzeli olur. Et pişiyor diye neden sade et yiyorsunuz ki makarnayla, atın etin yanina havuç, brokoli, bruksel lahana vs sebze bir şeyler yesin yemiyorsa aç dursun.
Sebzesiz sade et pişirdiğim pek olmaz benim illa bir iki cesitte sebze eklerim.

Bezelyeli patates yemeği yiyor da onu bile söylenerek yiyor da bakalım bazı kesin yemediği şeyler var ıspanak ve pırasa gibi en azından onları yapmam da bir çözüm yolu bulmam lazım sanırım.
Bir de yemeklerin yanında salata yer onlar sağlığını kurtarır mı bilemiyorum

Onun sağlığı onu ilgilendirir.
Siz onu annesi değilsiniz.
Çocuğunuz gibi davranmayın.
Onun yüzünden siz sağlığınızdan oluyorsunuz.
Günlük yemek ne istiyorsanız onu yapın olması gerektiği gibi.
İster yer ister yemez.

Neden alıştırmaya çalışıyorsunuz ailesi ile yaşarken onlar yapamamış,kendi de yalnız yaşamıştır büyük ihtimalle ee kendi de yapmamış.
Sizin mi boynunuzun borcu?
Bir de yemeği siz yapıyorsunuz üstüne onun sevdikleri yapılıyor genelde ee siz?
Hatta yorumlarda da eşine göre yapanı ya da karıştırıp alıştırmaya çalışanları gördüm.
Bana çok saçma geldi fedakarlık da değil ki bunun adı?
Kendinden kısıp kısıp sürekli karşıdakine vermek.
İlişki böyle bir şey değil ki.

Sebze gibisi var mı ya mis gibi hıh.
Hele karnabaharın köpeği olurum ahah😂
Abur cuburlar yerine sağlıklı atıştırmalıklar yapın hatta öğretin beraber yapın o ne öyle verin yiyim çekilin yatayım adamı. Cips yerine mısır patlatın az yağlı az tuzlu.
Sebze yemeğini inadına pişirirdim ben olsam her gün dışardan yemeğe bakalım ne kadar gücü yetecek. Beğenmeyen de kalksın kendisi yapsın.

Yemek yememe kısmı ayrı bı dertte ben bide şu telefon olayına takıldım. Yemek yerken bile birakmamak nedir ya? Birde çocuk yapmayı düşünüyorsunuz aman ha diyeyim bu kadar telefona bağımlı bir insansa eğer sizin işiniz çok zor olur söyleyeyim. Her sorumluluk sizde olur , cocukla 5 dk oynadıktan sonra sıkılır, bakımını yapmaz, yeme alışkanlığının çok değişeceğini sanmıyorum hatta babası yüzünden çocuk abur cubura ve telefon ve TV'ye erken yaşta maruz kalabilir. Bence bu alışkanlıklarını biraz duzelttikten sonra en azından körelmeye başladıktan sonra çocuk düşünün yoksa sizin için herşey dahada zorlaşır. Düşünün şuan halihazırda 1 çocuğunuz(eşiniz) varken 2 tane olmuş olacak ve bu 2. Çocuk ağlayacak sizlayacak sürekli bakım isteyecek vs vs. Yani kısacası nacizane tavsiyem şuan kesinlikle çocuk DÜ-ŞÜN-ME-YİN

Merhaba
Bendensin arkadaşım
Eşim et dışnda çok az şey yer
Sebze Yemez içinde et varsa az bişi yer
Sırf sebze ağırlıklı asla
O yemeyince bende yemiyorum
Canım istemiyor arada yapardım eskiden artık yapmıyorum
Mantı tavuk sote korisoslu tavuk
Köfte et ızgara
Kurufasulye felan
Dön dur aynı yemek
Mesela şimdi yarın ne yemek yapcam diye düşünüyorum
Jelibon yer çoçuk gibi çips eksik olmaz bende seviyorum şimdi Allah var
Ona uydum bende resmen
Patates kızartması olmadan kahvaltı olmaz bizde mesela
Alkol da var
Alıp içer arada bazen sık sık
Sigara desen var
Sağlığından endişe ediyorum söylesem konuşsamda kendisine çok karışılmasını istemez
Ayyy ama gına geldi banada
Çoçuk olunca alkol eve almıcakmş
Güveniyorum söz verdi
Evinle ilgilenir bazen yada ben söylerim
Yemek yapar mutfakta temiz çalışır dolabı düzenlidir
Arada ben hastaysam yada yorgunsak dışardan yeriz ben evde yemeğe alıştırmaya çalışıyorum
Sebzeli etli yemeklerden başla
Belki sever
Alışır belki

Merhaba
Bendensin arkadaşım
Köfte et ızgara
Kurufasulye felan
Dön dur aynı yemek
Ona uydum bende resmen
Alkol da var
Sigara desen var
Sağlığından endişe ediyorum söylesem konuşsamda kendisine çok karışılmasını istemez
Güveniyorum söz verdi
Arada ben hastaysam yada yorgunsak dışardan yeriz ben evde yemeğe alıştırmaya çalışıyorum
Belki sever
Alışır belki
ee söylemeyin o zaman. Hep onun sevdiği yemekleri yapmayın mesela?
Çocuğunuz olsa öyle yapmazsınız.
Ama eşinize çocuğunuz gibi davranıp üstüne her şeyi yapmasına izin veriyorsunuz.
Çok tezat.
Bir de kendi yeme düzeninizi bozmuşsunuz onun için.
Ne kadar mantığa sığmayan cevaplar okuyorum şurada ya.

Eşinizinki duygusal açlık bence
Herkes abur cubur sever de bu çok fazla olmuş
Benim eşim de et sever mesela ben onun kadar sevmem
Nohut pişince evde ona etli nohut yaparım kendime nohut salatası kızım da nohut leblebi gibi yemeyi sever o da öyle yer
Eğer et yiyorsa siz de yemeklerin içine dahil edin
Bir de zaten parasını geçtim o çok pahali da iki gün üst üste disardsn yemek yiyince midem agriyor benim

Benım esım de sızın esiniz gıbı. Hep tavuk et sote kremalı makarna vs vs. Ben kendı yıyecegım yemekleri de yapıyorum sebze yemekleri yavas yavas alısıyor. Yemiyor dıye yapmamazlık etmeyin bence alıstırmaya calısın. Bayıla bayıla yemese bıle 2 3 kasık alip sorun cıkarmıyor esım ya da hıc sevmedıgı bıseyse yanındaki pilavı veya corbayı onun ıcın yapıyorum onu yıyor . Cocuk ıcın de cok onemlı tabı ornek alıyorlar ama yıne de alıstırmaya baglı oldugunu dusunuyorum. Benım babam da cok yemek seçerdi sorun ederdi ama annem yılmadı yaptı bıze alıstırdı her seyı. Sız yaptıkca alısacaktır ılerde cocugunuz. Abur cubur konusunda da cok haklısınız bizde de cok para gidiyordu ama maddi acıdan sıkıntı olunca bıraktık. Almak veya yapmak ıstedıgınız bıseyler varsa konusup butce ayırıp kalanıyla abur cubur almasını sağlayabilirsınız. Yani biz baktık para yetmiyor dısardan yemeyi de azalttık abur cuburu da mecbur. Yetmezse azaltır diye dusunuyorum.

Merhaba
Bendensin arkadaşım
Köfte et ızgara
Kurufasulye felan
Dön dur aynı yemek
Ona uydum bende resmen
Alkol da var
Sigara desen var
Güveniyorum söz verdi
Belki sever
Alışır belki

Birer litre asit alın için midenizi kökten bitirin daha iyi :olamaz:

Son düzenleme:
Herkesin kendi bedeni, kendi seçimi. Sen brokoli yersin, o günde 2 paket sigara içer. Karşındakini değiştiremezsin. Ama aile bütçeniz için ortak bir mutfak planlaması yapmalısınız.

Tavuk soteden başka bişey yemiyoruz gına geldi kendime ayrı da yapmaya üşeniyorum. Sebze yok, sadece et tava, kremalı makarna ve genelde hep tavuk.
Geçen akşam yemek yememişti tokum diye sonradan geç acıktı geçiştirmek için acıktım diyince normal makarna yapıyım dedim hemen dışardan yemek söyledi.
Çikolata abur cubur yiyorsa aşırı abartıyor. Bir oturuşta bir sürü paket çikolata, şeker , cips yani yenir ama çok abartılı buluyorum.
Maddi olarak da çok tutuyor malesef sonra da bişey almadık ki para nereye gidiyor tarzı muhabbet. Para zaten gidiyor gitmesine de bu tarz şeylere günlük en az 60-70 vermeye gerçekten çok acıyorum. Hele ki dışardan yemek yersek falan hayli hayli bütçeyi aşıyor.
Ben bi de çocuk düşünüyorum o çocuğa yazık valla şimdiden düşününce cinnet geçireceğim gibi hissediyorum.
Bebek olunca yemem yapmam diyor ama inanmıyorum. Telefon bağımlılığı da var mesela yemek yerken bile bişeyler açıp izliyor sürekli instagram vs
Basit görünümlü ama sinir krizi sebebi haklısınız. Yemek zevki farklı olabilir ama dediğiniz gibi sürekli sağlıksız olmaz olmamalıda. İleride daha büyük sağlık sorunlarına yol açacak farkında değil. Aynı şeyi çocuk yemiyor diye izin veren annelerde var mesela bizim tanıdıklarımızda da çoktu gerekirse yemek dışında hiçbir şey vermeyeceksin ki acıksın. Bi sınırı olmalı bence. Sık et yemekten ziyade içinde sürekli krema, sos bulunması çok sıkıntılı. Onun dışında et faydalıdır ama faydasını öldürüyor böylece :D Ben ne aşırı sağlıkçıyımdır ne de sağlıksız takılırım. Sebzeyi de inanılmaz severim eti de... Bazı günler sadece sebzeyi fırına verir yerim bazen iskender yaparım. Ama gerçektende gereğinden fazla yağ, tuz, şeker tükettiğinde halsizlik, stres yapıyor. Bağışıklık sistemini yavaşlatıyor. Çocuğa hiç yardımcı olamaz zira önce kendisinden başlaması lazım.

Yalnız yorumlardan gördüğüm üzere bazı evlilikler karı koca değil anne çocuk ilişkisine dönmüş yemek konusunda. 🤦‍♀️

%100000000
Onu yemem bunu niye yaptın diye mızmızlanan çocuk/erkekler, peşlerinde kaşıkla dolaşıp yemek yedirmeye çalışan anne/eşler...

Back