- 13 Mart 2015
- 2.965
- 4.478
- 158
- 40
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Sizin ben boydan attığınız fotoğrafı hatırlıyorum (yanlış anlamayın manyak değilim görsel hafızam iyi) kilolu görünmüyorsunuz, hareketsizlik belli sadece. Bildiğim kadarıyla siz zaten terapi alıyorsunuz ama erkek arkadaşınızın yolundan benim kuzenim de geçti. İkimiz de aynı sporları yaptık hep, 30 yaşındayım inanılmaz atletik bir insanım ben hala ama o kaybetti bunu maalesef. Kendisi için tek önerim spor. Başka türlü beslenmesini toparlayamaz. Spora başladığında ancak kendi vücudunun ne durumda olduğunu anlayabilir.Benim erkek arkadaşım çok zayıf kalorilerini genelde bira, döner, makarna, hamburger, kokorec, midye dolma gibi aşırı sağlıksız şeylerden alıyor. Ben kiloluyum sağlıksız şeylere meylim var ama aşırı kilo aldığım dönemler dışında asla yemek seçmem sebze meyve yerim. Bir gün evlenir de çocuğumuz olursa yani Allah korusun ama yeme bozuklugu garanti gibi geliyor. Gunde sadece 1 doner ve bira içen bir baba strese girip girip yemeğe abanan bir anne. Çocuğa karar vermeden önce cidden sağlıklı dengeli sebze meyve ağırlıklı sofrada ailece yemeyi öğrenmemiz lazım. Konuyu ve önerileri takipteyim.
Bezelyeli patates yemeği yiyor da onu bile söylenerek yiyor da bakalım bazı kesin yemediği şeyler var ıspanak ve pırasa gibi en azından onları yapmam da bir çözüm yolu bulmam lazım sanırım.
Bir de yemeklerin yanında salata yer onlar sağlığını kurtarır mı bilemiyorum
ee söylemeyin o zaman. Hep onun sevdiği yemekleri yapmayın mesela?Merhaba
Bendensin arkadaşım
Eşim et dışnda çok az şey yer
Sebze Yemez içinde et varsa az bişi yer
Sırf sebze ağırlıklı asla
O yemeyince bende yemiyorum
Canım istemiyor arada yapardım eskiden artık yapmıyorum
Mantı tavuk sote korisoslu tavuk
Köfte et ızgara
Kurufasulye felan
Dön dur aynı yemek
Mesela şimdi yarın ne yemek yapcam diye düşünüyorum
Jelibon yer çoçuk gibi çips eksik olmaz bende seviyorum şimdi Allah var
Ona uydum bende resmen
Patates kızartması olmadan kahvaltı olmaz bizde mesela
Alkol da var
Alıp içer arada bazen sık sık
Sigara desen var
Sağlığından endişe ediyorum söylesem konuşsamda kendisine çok karışılmasını istemez
Ayyy ama gına geldi banada
Çoçuk olunca alkol eve almıcakmş
Güveniyorum söz verdi
Evinle ilgilenir bazen yada ben söylerim
Yemek yapar mutfakta temiz çalışır dolabı düzenlidir
Arada ben hastaysam yada yorgunsak dışardan yeriz ben evde yemeğe alıştırmaya çalışıyorum
Sebzeli etli yemeklerden başla
Belki sever
Alışır belki
Merhaba
Bendensin arkadaşım
Eşim et dışnda çok az şey yer
Sebze Yemez içinde et varsa az bişi yer
Sırf sebze ağırlıklı asla
O yemeyince bende yemiyorum
Canım istemiyor arada yapardım eskiden artık yapmıyorum
Mantı tavuk sote korisoslu tavuk
Köfte et ızgara
Kurufasulye felan
Dön dur aynı yemek
Mesela şimdi yarın ne yemek yapcam diye düşünüyorum
Jelibon yer çoçuk gibi çips eksik olmaz bende seviyorum şimdi Allah var
Ona uydum bende resmen
Patates kızartması olmadan kahvaltı olmaz bizde mesela
Alkol da var
Alıp içer arada bazen sık sık
Sigara desen var
Sağlığından endişe ediyorum söylesem konuşsamda kendisine çok karışılmasını istemez
Ayyy ama gına geldi banada
Çoçuk olunca alkol eve almıcakmş
Güveniyorum söz verdi
Evinle ilgilenir bazen yada ben söylerim
Yemek yapar mutfakta temiz çalışır dolabı düzenlidir
Arada ben hastaysam yada yorgunsak dışardan yeriz ben evde yemeğe alıştırmaya çalışıyorum
Sebzeli etli yemeklerden başla
Belki sever
Alışır belki
Basit görünümlü ama sinir krizi sebebi haklısınız. Yemek zevki farklı olabilir ama dediğiniz gibi sürekli sağlıksız olmaz olmamalıda. İleride daha büyük sağlık sorunlarına yol açacak farkında değil. Aynı şeyi çocuk yemiyor diye izin veren annelerde var mesela bizim tanıdıklarımızda da çoktu gerekirse yemek dışında hiçbir şey vermeyeceksin ki acıksın. Bi sınırı olmalı bence. Sık et yemekten ziyade içinde sürekli krema, sos bulunması çok sıkıntılı. Onun dışında et faydalıdır ama faydasını öldürüyor böyleceTavuk soteden başka bişey yemiyoruz gına geldi kendime ayrı da yapmaya üşeniyorum. Sebze yok, sadece et tava, kremalı makarna ve genelde hep tavuk.
Geçen akşam yemek yememişti tokum diye sonradan geç acıktı geçiştirmek için acıktım diyince normal makarna yapıyım dedim hemen dışardan yemek söyledi.
Çikolata abur cubur yiyorsa aşırı abartıyor. Bir oturuşta bir sürü paket çikolata, şeker , cips yani yenir ama çok abartılı buluyorum.
Maddi olarak da çok tutuyor malesef sonra da bişey almadık ki para nereye gidiyor tarzı muhabbet. Para zaten gidiyor gitmesine de bu tarz şeylere günlük en az 60-70 vermeye gerçekten çok acıyorum. Hele ki dışardan yemek yersek falan hayli hayli bütçeyi aşıyor.
Ben bi de çocuk düşünüyorum o çocuğa yazık valla şimdiden düşününce cinnet geçireceğim gibi hissediyorum.
Bebek olunca yemem yapmam diyor ama inanmıyorum. Telefon bağımlılığı da var mesela yemek yerken bile bişeyler açıp izliyor sürekli instagram vs
Yalnız yorumlardan gördüğüm üzere bazı evlilikler karı koca değil anne çocuk ilişkisine dönmüş yemek konusunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?