Aşırı yemek seçen ve sağlıksız beslenen eş

Siz yemeğinizi yapın elbet çaresiz kalıp oturacak sofraya
Evlendiğimizde eşim de sebze yemezdi, et ağırlıklı yemekler, tavuk, lahmacun kebap falan severdi
Şimdi her şeyi yiyor, biraz da sevdiği şeyleri keşfettim gibi mesela sebzenin yanında bulgur pilavı olsun her türlü yer, hangi sebze olursa olsun yanına üç dört kaşık bulgur tamamdır :)) bakliyata da alıştı kışın her hafta bir gün kurufasulye bir gün nohut mutlaka yaparım. Eskiden balığı sadece tava yerdi şimdi fırında yiyor, palamut mevsimi şu an fırında,kağıtta sağlıklı tarifler yapın. Siz yapın koyun ortaya alışacaktır elbet, bazen de bilmedikleri için sevmiyorum diyorlar, anneleri sevdiğini yesin diye yapmıyor öyle gidiyor sonra. Eşim ne yaparsan yap bezelye verme bana derdi bir kez tavuklu yaptım bir tadına bak istersen dedim şimdi buzluk bezelye dolu :))) o bahsettiğiniz abur cuburları yıllardır eve sokmuyorum ben, anlata anlata vazgeçirdim.

Beslenme alışkanlığını değiştirmek belli bir yaştan sonra zor. Maddi kısmını geçtim fizyolojik olarak ciddi zararları var yanlış alışkanlıkların. Bunu yavaş yavaş değiştirebilirsiniz. MEsela ben bekarken cips ağzıma sürmezdim ayçiçek yağı içmek gibi gelirdi, eşim yavaş yavaş beni de alıştırdı evlenince ister istemez benzeşme oluyor. Siz bunu sağlıklı tarafa doğru kullanın. Tavuk seviyorsa sebzeli tavuklu yemek yapın.

Sınır koymadan büyütülen ve büyüdüğü sanılıp evlendirilen bir çocuk , eşiniz büyüyememiş..

yeni hesabınızla da bu hesabınızdaki konuların aynılarını açmaya devam ediyorsunuz. Ben bu konunun defalarca kez konuşulduğunu hatırlıyorum. Size hatta yemek konusunda hanımlar baya önerilerde bulunmuştu. Üzerinden bu kadar zaman geçmiş yine aynı yerdesiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçük çocuk gibiymis eşiniz. Eşim de çok yemek seçer, büyük oğlum da bunun sıkıntısını çok yaşadık. Evde belli yemekler piştiği için sebze yemeyi reddetti, ikinci de eşim de akillandi. Her yemeği yemeye başladı. 2. De yemek seçme problemi çok az. Bir de hamilelikte annenin yediği yemeklerden bebeklerin belli tatlara aşina oldugunu ve onları yemeğe başladıklarında zorlanmadiklarini okumuştum .

Siz kendinize de sebze yapın mutlaka eşiniz yemek istemiyorsa yemesin. Çocuk değil ki aman aç kalmasın diye siniz

Sonra kırkına gelmeden geçirilen kalp krizi, yapılan anjiolar, takılan stentler, ömrün geri kalanında diyet yemekler, sağlıksız bir hayat, çocuklara yük olma...
Evet çok doğru ama yemeyen insana zorla yediremiyorsun
Zeytinyağlı yemekler,, mezeler,,,, ,, salatalar,,, yoğurt la filan biraz daha masumlaştırıyoruz olayı

sakın büyük konuşmayın annesi öğretmemiş diyerek!
17 yaşının içinde kızım için neler yaptım ne taktikler denedik bende babaannesi de ne uğraştık
gene seçti hep seçti seçiyor.. annesiyle alakalı da olmayabiliyor
o zaman da alıştırmamışsınız ladını bende duydum zaman zaman çevremdem

beddua etmek isterseniz Allah sana yemeyen çocuk versin diyin derler bizim oralarda :)

Keşke öyle olsa ama aşırı inat sevmediği yemeği yaptığım için yemek yemeyip tartıştığımızı biliyorum niye yemediğimi bile bile bunu yaptın diye
Kendi yapsın o zaman. Ben evde o bunu sevmiyor bu bunu sevmiyor diye pişirmeme olayına karşıyım. İsteyen yer, istemeyen kendi yapar

Böyle beslenme mi olur Allah aşkına hep et hep et insanın bağırsağı düğümlenir..... Abur cubur zaten çok zararlı, bu şekilde beslenerek ancak kendi bedenine zarar verirsin. Eşin görüntüsünün de iyi olduğunu hiç zannetmiyorum, her gece çikolatayla cipsle anca göbeğin 1 km öteden gider. Bence çok dert edinmeyin bu kafayla, bu beslenmeyle bua dam zaten 65 yaşını anca görür, kısmet artık 2. kocayı düzgün sağlıklı yiyen birinden seçersiniz

Yemek seçmesi ayrı problem cips sevmesi ayrı problem bence. Bilmiyorum da çok sağlıksız diyorlar.

Öğretmekle öğrenir bilmiyorum.
Kolay gelsin.

Cips gerçekten berbat. Hayvansal yağ kullanılana kullanıla trans yağ olmaktan da çıkıyor, bir kere fabrika belgeselini görmüştüm artık makine yağına falan dönüyor al arabanı yağla o derece. 1 paket cipsle 1 paket bitter çikolata aynı kalori ama çikolata iyi kaliteyse %500000 daha sağlıklı.

Cocukken bende cogu seyi yemek istemezdim. Babaannemin kurali vardi. Evde ne varsa onu yiyeceksin, sukredeceksin cunku evimizde yemek pisiyor. Aç kalsam da farkli yemek yapmazdi. Su an asla yemek secmiyorum, herseyi severek yerim. Ileride cocugunuz olunca ciddi problem yasarsiniz. Ayri yemek hazirlamayin. Evde ne varsa onu yesin. Hergun disaridan soylemeyez, yavas yavas yiyerek alisacak.

Ay arkadaşımın kocası da böyle. günde ikibucuk litre kola içer, bakkal dükkanı gibi abur cuburlarla dolu ev. Nerede cer çöp var yer, sebze pismisse yemek söyler . Gercekten insan sinir olur ya. Kilosu falan nasıl? Beli yağ bağladı mi yoksa yese de yaramayan cinsten mi?

Doğrudur.
Ben tadını bilmiyorum hiç merak etmedim.

Ya o cola gerçekten bağımlılık yapıyor bende günde 2.5 litre içiyordum 2 ay oldu bırakalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…