• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı yemek seçen ve sağlıksız beslenen eş

Yemek seçen insan gerçekten çok zor. Ben arkadaşıma tahammül edemiyorum eşim yemek seçse eşim olmazdı muhtemelen. Eskiden ben de yemek seçerdim sonra üniversiteye gittim yemekhanede yemezsen aç kalıyorsun, bir gün dışarıdan iki gün dışarıdan ne para ne mide dayanıyor. Sonrasında şunu farkettim çoğunu şımarıklıktan yemiyormuşum. Bazılarının tadını bile bilmiyordum ama yemem diyordum.

Yemek seçmek bana tamamen şımarıklık geliyor. Bazı yemekler insanları rahatsız eder gerçekten yiyemez ona sözüm yok. Tamam damak tadı diye bir şey var ama seni çok rahatsız etmiyorsa insan her şeyi yiyebilir.

Ben bulgur pilavının tadını hiç sevmiyorum mesela evde eşime kızıma pişiririm kendim yemem ama misafirliğe gittiğimde tabağıma koyduklarında yemem bunu demem. Yediğimde ölmüyorum sonuçta. Bir kere eşimin iş arkadaşları 3 çift akşam yemeğine geldiler. Misafirlerden biri başladı ben onu yemiyorum, bunu ağzıma vurmam, şunu sevmem ay kalk git diyecektim zor tuttum kendimi. Evinde ye o zaman kardeşim beni niye yoruyorsun

Konu sahibi bence siz kendi beslenmenizden ödün vermeyin. Yapın eşiniz ister yesin ister yemesin. Sonunda mecbur kalacaktır. Hayır bir de yemek seçen insanın bunu niye pişirdin diye diretip sorun çıkartması gerçekten saygısızlık.

Paketli gıdaya gelince çocukluğumda severdim sonrasında hiç abur cubur yemedim. Çikolatayı bile aramam aklıma gelmez gidip alayım diye. Paketli gıdan seven insan bırakır mı veya nasıl bırakır bilemiyorum o yüzden

Estağfurullah.

Bravoluk bir durum değil.

Ben de yemek çok seçerim, yemeğin içine et istemem. Eti sadece köfte, lahmacun ve pide olarak tüketebilirim mesela.

Ama öyle paketli yemek de sevmem. Bir çok bisküvi,çikolatanın da tadını bilmiyorum.
Benim büyük kızımda yemeğin içinde et sevmez ama sebze de sevmez🤪🤪

Abur cubur gerçekten bağımlılık yapıyor

Eee ne yiyor kendisi?
Kanayan yaram🙈

Köfte,, tavuk,, makarna,, nohut kuru fasulye,,, pilav,,, yeşil mercimek,, şehriye çorbası,,, börek,, patates böyle geçiyor günleri
Sebze yaptığımda pilav üstü 3 kaşık alır tamam

Kanayan yaram🙈

Köfte,, tavuk,, makarna,, nohut kuru fasulye,,, pilav,,, yeşil mercimek,, şehriye çorbası,,, börek,, patates böyle geçiyor günleri
Sebze yaptığımda pilav üstü 3 kaşık alır tamam
Olsun ya o kadar da kötü değil bence.
Baklagil yiyor. Köfte, tavuk yiyor.
Bazı çorbaları içiyor.

ben degişik degişik yemekler yapmayı çok seven biriyim ama eşim yemiyor damak tatlari hiç uyumlu degil.. çok farklıyız biz..

Bezelyeli patates yemeği yiyor da onu bile söylenerek yiyor da bakalım bazı kesin yemediği şeyler var ıspanak ve pırasa gibi en azından onları yapmam da bir çözüm yolu bulmam lazım sanırım.
Bir de yemeklerin yanında salata yer onlar sağlığını kurtarır mı bilemiyorum
Aynı şeyleri aynı tip yemekten bıkmış olabilir bende öyleyim yeni şeyler deniyorum çok güzel oluyo mesela ince kiyim pisarayi soganla kavurup üstüne yumurta ve kaşarla ceviriyorum. Ya da ıspanağın böreğini, grateni yapıyorum gibi.

Aynı şeyleri aynı tip yemekten bıkmış olabilir bende öyleyim yeni şeyler deniyorum çok güzel oluyo mesela ince kiyim pisarayi soganla kavurup üstüne yumurta ve kaşarla ceviriyorum. Ya da ıspanağın böreğini, grateni yapıyorum gibi.
Evet yemek olayı benim için de çok sıkıcı oluyor maalesef.

En iyisi kahvaltı.

40 yaşını geçince güt hastalığıyla başlar kalp krizi şeker tansiyon devam eder 60 yaşına gelince sürekli hastanelerde geçecek bir hayat bakıma muhtaç hale gelme ve çocuklara yük olunan bi yaşlılık dönemi
O yüzden sebze ve meyveyi hayatımıza dahil etmek zorundayız sevmesekte

Eşiniz kadar olmasa da bir evde farklı türde yemeklerden hoşlanan kişiler olabilir. Bizim ev de öyle mesela ama yemek hazırlayan buna göre hazırlar. Siz neden kendinize göre hazırlayamıyorsunuz? Ben de etsiz doymam, sebzeler anca etin yanına garnitür olabilir benim için ama sofrayı da sadece kendime göre hazırlamam yani. Eşim kendine tavuk sote yaparsa oğluma da buharda pişmiş sebze hazırlar,ben de eşime taze fasulye yaptıysam kendime buzluktan köfte çıkarırım.

Eşiniz kocaman adam,kendi sağlığına kendisi dikkat etsin,siz onun bakıcısı değilsiniz,kendinizi de düşünerek yapın yemekleri. Onun sevdiği çeşit de olsun sizinki de olsun zor değil ki.

Bende tavuk yemiyorum, yiyemiyorum ama evde pisiriyorum, hatta kanat yapacağım fırında eşime çocuklara,yanına mercimek corbası yaptim,krutonla salatayla geçireceğim bu akşamı ben.
Kızım bamya ve pırasa sevmez,bende/eşimde bayılmıyorum ama yiyoruz eşimle oturup,kızıma mercimek falan pisiririm bu ikisinden biri varsa yemekte.
Eşime her gün et/tavuk/balık pisirsem mutluluktan uçar muhtemelen ama ben öyle bir menü düzenlemiyorum,bakliyatta de pişer, sebzelerde mutlaka her gün eşim seviyor diye et pişiremem. Kusura bakmasin artik yapacak birşey yok.
Bugün evdekilere supangile yaptım,kendime kabak istedi canım,attım fırına esmer şekerle fırın poşetinde,tahinle cevizle yiyeceğim. Benden başka seveni yok diye pişirmemezlik etmiyorum acıkçası.

Yani kısacası herkesin sevmedigi yemekler illaki vardır ama bu demek değil ki tek tip beslenecegiz.
Ilerde doğacak çocuğunuzun eşiniz gibi makarna,tavukla hatta aburcuburla beslenmesini istemiyorsanız,mevsimine uygun sebzeleri,bakliyatları pişirin,eşinizde yesin yani kocaman adam. Bir yemek sevmez,iki yemekten hazzetmez anlarım ama böylesi uygunsuz bence. Bakliyat sevmiyorum mesela yıllarca yemesem aramam ama evde haftada 1 mutlaka pişer,herkes yer bende dahil. Ben yemesem,burun kıvırsam cocuklarımda yemez ki. Bir tavukta sorunum var,bana rağmen yemeyen yok evde onu da zira tavukta olsa ayrımcilik yapmayip ki kokusuna bile tahammülüm yok,oturuyorum o masaya,az ondan,az bundan yiyor kalkıyorum tavuğa dokunmadan. Eşinizde tiksinmiyorsa yiyebilir herşeyden azar azar, ölüm yok ucunda.

Tavuk soteden başka bişey yemiyoruz gına geldi kendime ayrı da yapmaya üşeniyorum. Sebze yok, sadece et tava, kremalı makarna ve genelde hep tavuk.
Geçen akşam yemek yememişti tokum diye sonradan geç acıktı geçiştirmek için acıktım diyince normal makarna yapıyım dedim hemen dışardan yemek söyledi.
Çikolata abur cubur yiyorsa aşırı abartıyor. Bir oturuşta bir sürü paket çikolata, şeker , cips yani yenir ama çok abartılı buluyorum.
Maddi olarak da çok tutuyor malesef sonra da bişey almadık ki para nereye gidiyor tarzı muhabbet. Para zaten gidiyor gitmesine de bu tarz şeylere günlük en az 60-70 vermeye gerçekten çok acıyorum. Hele ki dışardan yemek yersek falan hayli hayli bütçeyi aşıyor.
Ben bi de çocuk düşünüyorum o çocuğa yazık valla şimdiden düşününce cinnet geçireceğim gibi hissediyorum.
Bebek olunca yemem yapmam diyor ama inanmıyorum. Telefon bağımlılığı da var mesela yemek yerken bile bişeyler açıp izliyor sürekli instagram vs
Bu konuyu detaylıca eşinizle konuştunuz mu ?

sakın büyük konuşmayın annesi öğretmemiş diyerek!
17 yaşının içinde kızım için neler yaptım ne taktikler denedik bende babaannesi de ne uğraştık
gene seçti hep seçti seçiyor.. annesiyle alakalı da olmayabiliyor
o zaman da alıştırmamışsınız ladını bende duydum zaman zaman çevremdem

beddua etmek isterseniz Allah sana yemeyen çocuk versin diyin derler bizim oralarda :)
Ne ara 17 oldu abla çok şaşırdım:)

Bende çok severim abur cubur, hazır yemek ama çok abartılı geldi eşiniz. Ciğer, sakatat vs yemem ama evde piserse tadına bakar çorba yerim. Cips vs ise ayda 2-3 gün film gecesi yaparız o zaman yerim. O zaman bile ertesi güne küçük küçük sivilcelerle uyanırım. Bırakması zor ama azaltması bile kâr şu durumda

Cips gerçekten berbat. Hayvansal yağ kullanılana kullanıla trans yağ olmaktan da çıkıyor, bir kere fabrika belgeselini görmüştüm artık makine yağına falan dönüyor al arabanı yağla o derece. 1 paket cipsle 1 paket bitter çikolata aynı kalori ama çikolata iyi kaliteyse %500000 daha sağlıklı.
o cipsleri nasıl yiyorlar ya, ben bir paket aldığımda ertesi güne falan mutlaka kalıyor. canım cips istediğinde kalkıp patates kızartıyorum. sadece 1 orta boy patates ama. gerçekten patates en azından :KK70: kullandığım yağ da normal ayçiçek yağı. sonuçta derin yağda pişen bişey olduğu ve kızartma olduğu için her zaman her zaman yemiyorum ama cipse kaçmaktan daha iyi geliyor bana. bir paket cips 10-11 lira. kaç gram var ki içinde? paketin yarısından fazlası hava. dün pazardan 1 kg patates aldık 8.5 liraydı. hele ki baharatlı cipsler tamamen iğrenç, içinde çin tuzu var çok sağlıksız ve bağımlılık yapıyor.

Back