Asiri kafaya takmalarim ve kendi kendine konusmalarim

new_yorker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
415
488
103
37
Arkadaslar merhaba,

Size ciddi olarak ve objektif olarak kendi sorunumdan bahsedecegim, benzer durumda olan ya da cevresinde duyan varsa lutfen yardimci olun.

Ben herseyi cok fazla kafama takan biriyim ama bu normal seviyede degil. Alinganlik degil, bana yapilan bir yanlisi, ozellikle de guvendigim, insan yerine koydugum birinin yaptigi yanlisi kafamda cok fazla buyutuyorum.

Esimle evlenmeden once bir sene nisanli kaldik. O bir sene icerisinde esim yapmadigi iskenceyi birakmadi bana, saymadigi hakaret, laf, kufur kalmadi. Aslinda karakter olarak o seviyede kotu birisi degildi, onceden tanistigimizda oyle degildi, ama o yuzuk takildigi andan itibaren adam kafayi yedi resmen, bambaska biri oldu, bana ve aileme sacma sapan sebeplerden etmedik laf birakmadi. Ben nisanliyken hastanelik oldum, kalp carpintilari gecirdim ama nisani bozamadim, atamadim, iki kez doktora gittim, bir kez psikolog arkadasimla konustum ama olmadi, atamadim nisani. Ozguvenim yoktu, nisandan donmeyi bosanmak kadar kotu saniyordum o zamanlar malesef. Sonra esim son gaz bir de dugunde bana bagirdi cagirdi, bagirdi cagirdi avazi ciktigi kadar, uzerimde gelinlik varken, orda ben cok kotu oldum, bir an var ya beyin kanamasi gecirdigimi dusundum, omrumde duymadim, damadin geline bagirdigini. Ama dugunu bozamadim, evlendim. Kucuk de degildim, 25 yasindaydim, ama her yapilani sineye cektim ve evlendim.

Arkadaslar bes senedir evliyim, esimin her yaptigi, her dedigi, her saydigi laf dun gibi aklimda hala. O kadar etkisinde kaldim ki psikolojik olarak bir anini bile kafamdan atamiyorum. Dugun kelimesinden, dugunlerden nefret ediyorum, sosyal medyada insanlarin dugun fotograflarini gorunce elim ayagim bosaliyor hemen, 5 yildir sadece iki kez dugune gittim, ikisinde de dugun boyunca agladim. Yani o kadar kotu idim cunku ben, gelinligim uzerime kefen oldu yemin ederim.

Cevremdeki butun arkadaslarima nasil bir nisanlilik, nasil bir dugun gecirdigimi anlattim, herkes dinleyip hayret ediyor, herkes nasil nisandan donmedigime hayret ediyor, herkes esimin o zamanlar nasil bu kadar cirkin bir adam olduguna cok sasiriyor, bir kisi yok ya dugunde damadin geline avazi ciktigi kadar bagirdigi.

Bunlari her kavgada esime soyluyorum, her kavgada ortaya dokuyorum, kavga daha da, daha da siddetleniyor, umrumda degil ama o kadar o anin etkisinde kalmisim ki ne yapsam icimden cikmiyor, birden agzimdan dokuluyor hersey, cunku zaten icimde yasiyor o acilar 5 yildir.

Arkadaslar bir de ben o kadar kafayi bozdum ki, surekli kendi kendime konusuyorum. Yani bu normal seviyede degil. Boyle baya baya kendi kendime konusuyorum, el hareketleri yapa yapa hem de, sinirleniyorum, bagirip cagiriyorum bazen, bazen de yine yalnizken, araba surerken falan bagira bagira konusuyorum, hep kafama taktigim konulari ama, ya inanin elimde degil, deli derler boyle birine. Bunlar da hep esim yuzunden, arabada gidecegim yere kadar bagirip cagiriyorum esime (yalnizken yani, o yokken)

Bir iki defa esim gordu, kaynanam gordu, ne yapiyorsun dediler, hic dedim, kv kizim senin aklinda var mi yoksa, ne bu boyle el haraketleri yapa yapa kendi kendine konusuyorsun dedi. Esim de cinlerle mi konusuyorsun falan dedi, ya o seviyede yani, kendime hakim olamiyorum.

Cahil de degilim, master mezunuyum, ama kafaya takmaktan kafayi yedim, sinirlerim falan cok yiprandi. Esim falan umrumda degil de, cocugum var iki yasinda, ona kotu ornek olacagim, o da gorecek boyle konustugumu, bagirdigimi, anlayacak bir terslik oldugunu.

Arkadaslar bana ne tavsiye edersiniz, nedir bu asiri kafaya takma, yapilanlari bir turlu unutamama, kendi kendime bagirmalar, lutfen dalga gecmeden ciddi cevaplar verin. Psikologa gidecegim tamam ama sizler de bir yardimci olun.

Daha fazla uzatmabdr a git. burada sana kimse yardimci olamaz. senin gibibolmasa da annem de gecmise takik yasar. 55 yasinda bak senin kadar abartmamis olsa da bu takintilari nedeniyke hem kendinde hem de bizlerde ruhsalbyaralar acti ve simdi kendinde bizde bu yaralar fiziksel hastaliklara yol acmaya basladi.

Psikologdan başkası yardımcı olamaz canım. Çok kötü şeyler hep içinde kalmış o yüzden kendinle savaş içindesin. Benzer bir şey yaşadım senin kadar olmasa da eşimin ailesinin yaptıklarını unutamadım hep içimde kaldı zamanla eşime yansıtmaya başladım bütün hıncımı ondan çıkardım bir sürü sorun yaşadık bu yüzden çok geç gittim psikoloğa 2yıl sonunda keşke daha önce gitseydim dedim 1aylık bir terapi ile aştım herşeyi. Kesinlikle iyi bir psikolog yada psikiyatr bulun zaman kaybetmeyin daha fazla 5 yıl çok uzun bir süre. Kendinle barışman lazım. Çok geçmiş olsun canım. Sormak istediğin olursa cevaplarım elimden geldiğince.

5 yildir atamadim icimden, dun gibi hatirlarim yasadiklarimi. Oysa esim bana bagirdi cagirdi hayvan gibi yarim saat sonra dokture dokture kahkahalar ata ata oynadi ve herseyi o anda unuttu, soyledigimde de bir gr birsey hatirlamiyor, oysa yemin ederim neler neler yapti ya, bir ani aklimdan ve icimden cikmiyor. Ama ben unutamadim. Psikolaga gidecegim de faydasi olur mu? Zamanin cozemedigini o mu cozecek ya da ilac falan almam gerekir mi?

Psikolog tabiki sizi biraz rahatlatır fakat herşey sizde bitiyor onların elinde de sihirli bir değnek yok geçmişi unutturacak. Bende biraz sizin gibiyim yapılan yanlışı asla unutmuyorum geçmiş gitmiş diye bir şey yok içimde büyütüp dağ yapıyorum sonra sadece kendime zarar veriyorum. Bu kendi kendinize konuşmalarınız için mutlaka bir doktora gidin.

hiçbiri senin sağlığından önemli değil
daha ilerisi olmadan boşan bence de

Kendin etmişsin kendin bulmuşsun. Nişanın ilk dönemlerinde atmalıydın yüzüğü kafasına. Kendine kızman gerek eşine değil. Bundan sonrası için boşanırdım. Zaten konularından mutsuzluk ve umutsuzluk akıyor. Psikologa değil psikiyatriste gitmen gerek senin. Yani tıp fakültesini bitirmiş gerçek bir doktora.

Sen hatayi en basta yapmissin.
Yasinda kucuk degilmis evlenirken.
İnsan kendi kaderini kendi cizer.

Ama tabi olan olmus artik.
Keskelerle avunmanin bir faydasi yok.

Ya tum yasanilanlari unutmaya calisacaksin, dusunmeyeceksin, icinde kin buyutmeyeceksin.
Ya da bosanip yoluna bakacaksin.

Bu karar tamamen sana kalmis.
Evlendikten sonra neler yasadigini ne kadar anlatsan da anlayamayiz, yasayan sensin.
Karar sende...

Bütün konularınızı konulara yaptiginiz hemen hemen tüm yorumlari biliyorum ve bunlardan yola cikarak esiniz ve evliliginiz sizi fazlasiyla yormus sinirlerinizi ve ruhunuzu yipratmis

Oncelikle yapacaginiz sey bir psikiyatriye gitmek zaten duruma gore sizi psikologa yonlendirecsktir yada tedaviye kendisi devam edecektir

Kendinizi aklinizi ve ruhunuzu topladiktan sonra esinizle devap ettirip ettiremeyeceginizi dusunursunuz ya biseyleri toplamaya calisirsiniz yada bitirirsiniz

Allah yardimciniz olsun gercekten sixin icin cok uzuluyorum eskiden bosanma kelimesini en son kelime olarak kullanirdim cunku orfumuz adetimiz inanclarimiz geregi boyle olmak zorunda gelirdi ama biz gereksoz sıkıntılari dert edip kendimizi harap ettigimizde orf adet gelenek kurallarini bize benimsetmis insanlar yanimkzda olmuyor

Sizinki gibi degil ama bende zaman zamsn kendi kendime konusuyorum zaten delirmenin esiginde goruyorum kendimi

Yanlis anlamayin inancli biri oldugunuzu biliyorum cok sukur hakkini veremesemde bende inancliyim ama soyle dusunun bu dunyaya bir daha gelmeyecegiz evet belki herkesin sıkıntılari var yukleri uzuntuleri var ama ustumuzden atabilecehimiz kadarini atalim bati

çok üzüldüm durumunuza bende hiç unutmuyorum geçmişi vs insanı ne kadar yıpratır bilirim düşünmekten hasta olduğum bile oldu lütfen yardım al ve aşamazsan ayrıl çok gençsin ömür böyle geçmez

Eski konularını da biliyorum, bazılarını es geçtim bazılarına direk yazdım boşanmalısın diye. Bu evlilikten sana hayır gelmeyecek, zaten hiç de gelmemiş.
Anlamıyorum aileniz falan hiç mi uyarmadı sizi nişanlılık döneminde, o kadar tedavi de görmüşsünüz, fark etmemiş olamazlar.
Boşanın, bundan kötü olmaz ya.

Kendi kendine konuşman iyi bir şey.
Özgüvenini arttırır
Hem de insanın en iyi dinleyicisi kendisi
Seni rahatlatıyorsa ne güzel

Sonuçta gerçeklerin farkındasın
Hayali biriyle, bir şeyle konuşmuyorsun
Rahatlamak için yapıyorsun bunu

Diğer konuda da yardım almanın iyi olacağını düşünüyorum
Hayat üzüntüyle takıntıyla geçmez

Canım bence abartılacak bir durum değil bu, bende kendi kendime konuşuyorum kendi kendime bir muhabbet sorma kafa dengi kimse olmadığından kendimizle konuşuyoruz (canım kendim ) o yüzden bu abartılacak bir durum değil bence ama eşine kızgınlığın konusunda şunu söyleyeyim o kötü anları unutmaya çalış çünkü o günün gerginligiyle yapmıştır mutlaka bilinçli olduğunu sanmıyorum ben unutmayıp sürekli dile getirdiginde daha da kötü bir hal alacak, esin sinirlenecek sen ona karşı kin besleyeceksin evliliğiniz zarar görür sadece o yüzden bazı şeyleri unutmak gerek

Aslinda karakter olarak o seviyede kotu birisi degildi, onceden tanistigimizda oyle degildi, ama o yuzuk takildigi andan itibaren adam kafayi yedi resmen, bambaska biri oldu,

Güzel kız kardeşim. Bu adam değişmemiş. Hep öyleymiş sen anlamamışsın. Rol yapmış, elde edince de gerçek yüzünü göstermiş çiyan. Önce bu adamdan ayrıl. Ama senin cinlerle konuştuğunu sanıyor ya. Ben olsam bu adamı bir güzel korkuturdum da öyle ayrılırdım. Evet cinlerle konuşuyorum de de şu adamın bi aklını al bakalım :) Öyle gıcık oldum ki..

Kısaca önerim
Aklını al
Boşan
Terapi al
Yeni hayatına başla :)

+1

Senin eski konularını da hatırlıyorum. Sen tam bir adım atamıyorsun güçlü durup. Mesela o düğünü yapmayacaktın . Adam sana rengini başta belli etmiş.şimdi de kendinden emin olduğun halde boşanamıyorsun. Bu şekilde pasif kaldıkça da kendini yiyip bitiriyorsun, başka yerden patlak veriyor. kendini yiyip bitiriyorsun dışarıya yansıtmadığın için. İçine dönüp kendin için bişeyler yapmalı ve kafanı rahatlatmalısın

ben de aynen böyleydim aynen bu anlattıklarınızı ben yazsam aynen bunları yazarım
6-7 sene önce olmuş olayları sanki daha dün değil beş dakika önce olmuş gibi hatırlayıp karşımda muhatabım varmış gibi konuşup anlatıp kavga ederdim

benim de 2 yaşında çocuugm vardı o zamanlar ben konuştukça bakardı bana
psikiyatriye gittim ama acıkcası çok düzenli değil o yuzden düzenli gitsem faydası olur mydu bılemıyorum
ama olurdu heralde

ben cocuk bıraz buyuyunce calısmaya başladım
hergun iş uğraş kosturma bana iyi geldi
kafam dağıldı artık konuşmuyorum kendı kendıme
ben işe yürüyerek gidiyorum 2km falan yürüyorum , işe ilk başladıgım zamanlarda düşünün yollarda kendi kendime aynen anlattıgınız gibi el kol hareketlerı bıle yapıp konusurdum
son 8-9 aydır daha iyiyim dediğim gibi bir de benım sorunun kaynağı kaynanamdı
şimdi çalıştıgım için meşgulum kendisini çok daha az görüyorum onun da cok büyük katkısı var
ama sizin eşinizle ilgili problem o yüzden ciddi bir şekilde doktora gitmeyi deneseniz inanıyorum sonuc alırsınız insallah
hatta belki eşinizle birlikte gitseniz daha iyi olur

aaa şimdi hatırladım yazarken benim de kendi kendime konusuyorum dıye konum vardı hatta bakabılırsınız cok eskıden
yalnız degılsınız yanı olabılır böle şeyler
new_yorker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…