• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık olmadığım kişiyle evlenmek

Niye illa hemen biri? 20 yaşındaysanız neyin acelesi bu? Bahsettiğiniz iki kişiyi de düşünmeyi bırakın. Evlilik konusunu uzun bir süre rafa kaldırın. Şu süreçte doğru karar veremezsiniz.

Evlenmeyi isteme sebebim ailem benimle beraber geldi memur olduğum şehire ve saat 6 dan sonra çıkamazsın mevzuları olsun dışarısı tehlikeli vs gibi baskılar oluşturdular gece hastane nöbetlerine bile kalmamı istemediler
E evlenince ne olacak eşin git gönlünce gez toz mu diyecek ? Her boşlukta ya sana bir iş bulacak ya tutup anasının yanına götürecek fazla yalan söyleme taraftarı değilim ama ailen bu kadar baskıcıysa nöbet zorunlu diyeceksin bir şekilde nöbet var gibi git gez toz atanmışsın paranı kazanıyorsun hapis hayatı yaşamanın anlamı yok

tabiki yapamaz ama anneme bunca zaman yaşadığım şeyleri nasıl anlatıcağımı bilmiyorum onun ümit ettiği şey mutlu bir evlilik düzgün bir damat adayıyken birden bunları duyması onuda üzücek
40 yaşına gelmiş gibi konuşmayın. Ki o yaşa gelmiş dahi olsanız bu ne umutsuzluk. Evlilik çocuk oyuncağı değil. 20 yaşında da koşa koşa evlenilmez. Anneniz de ne bu evlilik merakı , adam her yönden falso. Şaka gibisiniz

Ailenizin baskısından kaçayım derken hiç sevmediğiniz biriyle evlenerek hayatınızı karartırsınız, kendinize hiç acımanız yok mu? Sevgisiz evlilik yürümez.
İki gün sonra da iş yerinden birine aşık olur. Ne yaptım ben der. Bu sefer bambaşka yollara sapar. Daha yaşı da ufak çünkü. Sanki erkek kıtlığı var

Merhabalar
Nişana bir kaç ay kalmışken kimseyle paylaşamadığı bir konu hakkında sizlere danışmak isterim . Ben Ekim 2021 de bir adamla tanıştım ve güzel bir birlikteliğimiz vardı ama bazen ufak tefek sorunlar ve pürüzler ortaya çıktı sonrasında ailesi evliliği için yardım etmek istemedi ve babası bana parasını bir kuruş almamış olmama rağmen para yiyor gibi laflar söyledi ablasıyla anlaşamıyorum gerçekten çok kötü niyetli yaklaşıyor bana kendisi bana Mayıs ta evlilik teklifi etti ve bende kabul ettim bunlar yaşanmadan önce beni 5 gün başka kızla aldattığını öğrendim sonra affettim onu ama ben artık eskisi gibi ona hissedemiyorum onun elini tutmak bile istemiyorum kafamda mantık ve sevgi evliliği vardı çünkü Mart 2021 de sevdiğim hemde aşık olduğum adamdan ayrıldım alkolik olduğu için ama bu seferde onu hatırlamaya başladım bana dediği söylediği herşeyi hep aklımın ucundaydı ama karşımdaki evlilik teklifi eden adam ilgi gösterdiği sürece onu düşünmemeye çalışıyordum . Şimdi o eski sevgilimin yeni sevgilisi ile olan fotoğraflarına bakıyorum . Ayrılırken bana geri dönüşü olmucak demi dediğini vs . Ben gerçekten ne yapıcağımı bilmiyorum çok çaresizim evlilik teklifi eden adamı çevremdeki herkes duydu ve annem o çocuğun iyi biri olduğunu söyleyip kafamı karıştırmaya çalışsada yapamıyorum mutlu olabilirmiyim ? Lütfen biri bir yol göstersin yardımcı olun
Ben anlamadım şimdi bu evlilik sizin için mantık evliliği mi?

İki gün sonra da iş yerinden birine aşık olur. Ne yaptım ben der. Bu sefer bambaşka yollara sapar. Daha yaşı da ufak çünkü. Sanki erkek kıtlığı var
Bazı genç kadınlar evliliği ne zannediyor bilmiyorum, aile baskısından kurtulmak için evlenilir mi?
Aile çok bunaltıyorsa okumuş çalışan kadınsın dayanamadığın noktada kendine ailenden ayrı bir hayat kurarsın, şiddet vs yoksa sıkı kuralları yavaş yavaş esnettirmenin yollarını ararsın, anne babaya kızdığında trip yapıp odana çekilebilirsin ama kocanın yüzüne kapı kapattın mı evlenmeyi düşündüğü gibi adamlar dünyanın kaç bucak olduğunu gösterirler.

Ailenin kurallarına oflayıp poflarlar ama kocalar etek boyundan pencereden bakmasına kadar karışınca gıkları çıkmaz çıkamaz.

Gençler ne olur biraz aklınızı kullanın, evladını kötü yollara iten, her gün küfürle dayakla hayatı zindan eden vb berbat bir aileniz bile olsa ilk ve tek çözüm evlilik değil.

Merhabalar
Nişana bir kaç ay kalmışken kimseyle paylaşamadığı bir konu hakkında sizlere danışmak isterim . Ben Ekim 2021 de bir adamla tanıştım ve güzel bir birlikteliğimiz vardı ama bazen ufak tefek sorunlar ve pürüzler ortaya çıktı sonrasında ailesi evliliği için yardım etmek istemedi ve babası bana parasını bir kuruş almamış olmama rağmen para yiyor gibi laflar söyledi ablasıyla anlaşamıyorum gerçekten çok kötü niyetli yaklaşıyor bana kendisi bana Mayıs ta evlilik teklifi etti ve bende kabul ettim bunlar yaşanmadan önce beni 5 gün başka kızla aldattığını öğrendim sonra affettim onu ama ben artık eskisi gibi ona hissedemiyorum onun elini tutmak bile istemiyorum kafamda mantık ve sevgi evliliği vardı çünkü Mart 2021 de sevdiğim hemde aşık olduğum adamdan ayrıldım alkolik olduğu için ama bu seferde onu hatırlamaya başladım bana dediği söylediği herşeyi hep aklımın ucundaydı ama karşımdaki evlilik teklifi eden adam ilgi gösterdiği sürece onu düşünmemeye çalışıyordum . Şimdi o eski sevgilimin yeni sevgilisi ile olan fotoğraflarına bakıyorum . Ayrılırken bana geri dönüşü olmucak demi dediğini vs . Ben gerçekten ne yapıcağımı bilmiyorum çok çaresizim evlilik teklifi eden adamı çevremdeki herkes duydu ve annem o çocuğun iyi biri olduğunu söyleyip kafamı karıştırmaya çalışsada yapamıyorum mutlu olabilirmiyim ? Lütfen biri bir yol göstersin yardımcı olun
Ne desek boş.

farkındayım ama ayrılmaya kalktığımda arkadaşlarımı arayıp olayı kendi tarafından anlatıyor ve bu durumla belki 20 defa karşılaştım arkadaşlarım başta inanmadı sonra olaylara yakından tanıklık edince çok güzel bir ilişkiniz vardı karışıp sana yardımcı olamayız fikir de veremeyiz diyip kayboldular sadece ne yapıcağımı biliyorum ama nasıl uygulamam gerektiği konusunda fikrim yok
Bize dürüst olun ve dümdüz bu adamdan vazgeçmek istemediğinizi söyleyin, bahanelere karnımız tok . Bu kadarını hakediyoruz. Arkadaşlarınız bile bıkmış usanmış, ikinizden de.

Merhabalar
Aşık değilsin, ailesi sorunlu, üstüne ihanet var, neyin evlilik düşüncesi bu hâlâ?
Sizler aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten.

Kasımda görevden dönecek ve gelmek için ısrar ediyor anneme
Annemde olanları bilmiyor ve bu evliliğin olmasını istiyor
Aynen annem istiyor diye hemen evleneyim mantık bunun neresinde ? İlki alkolik ikincisi daha beteri aldatmış yok bir daha geri dönüşü olmazmış bulunmaz hint kumaşımı arkadaş..
biz değer verip çıkarıyoruz bu beş para etmezleri göklere.. şimdi çıkarttığınız gibi indirip güzelce şutlama vakti gelmiş. Hoş aldattığı an hayatınızdan cismi yok olmalıydı.

gerçektende öyle ama karşımdaki insanın acındırma vicdan yaptırma özellikleri var . öyle şeyler diyorki görseniz şaşırır siz bile üzülürsünüz o laflara nasıl yapmalıyıım bilmiyorum
Bu yazdıklarınız kuzenimden tanıdık geldi, ona da aynı bu şekilde davranıp beynine girdi, sen beni oyalıyorsun gönül eğlendiriyorsun felan demeler... Sakın kanmayın gerçekten mutlu olamazsınız anneniz aldattığını bilse böyle davranmaz, söyleyin sizi anlayacaktır.

Back