asgari ücret

o kadar da zor değil sonuçta mesai ve agi var ramazanda yardım erzak para yardımı var yani çalıştığım yerde maaşı ben hesaplıyorum muhasebeye yardım ediyorum. Ekmek param yok deyipte bayiilerin önünde inende var.para biriktirip ev araba alanda var.yaşadığım yer küçük olduğundan belki yetiyordur.
hiç özel sektörde çalışmadım bu dediğiniz ödemeler her yerde oluyor mu
ben zaten küçük şehirdeyim büyük şehirleri düşünemiyorum

Dante .!.:
geçinirim demeyin geçiniyorsanız anlatın biz de bilelim
Beni anlayan anladi bi arkadaşın dediğigibi olur olmaz sşeylere para harcayan hanımlar dikkattt

hiç özel sektörde çalışmadım bu dediğiniz ödemeler her yerde oluyor mu
ben zaten küçük şehirdeyim büyük şehirleri düşünemiyorum

Evet her sigortalıya çocuk parası asgari ücret ve fazla mesai ücreti vermek zorunda.

Bana da anlatsin onlar :)
Aynen ben de az once kizimi parka goturdum donuste markete ugradik (bi de guya halk gunu bugun) salata icin yesillik aldim, biraz sebze meyve aldim, gunluk sut, peynir, yumurta bu kadar, 105 lira tuttu. aylik mutfak harcamam 300 lira diyenler nerden aliyor ne yiyip iciyor anlamiyorum cidden o_O
Valla benim de aylık pazar+market harcamam 300 tl tutuyor ki evde hiçbirşey evde eksik olmaz. Ha bir avantajımız eşim akşam yemeklerini iş yerinde yiyor o var. Ama o evde yese de 400-450 tutar herhalde.
Misal bugün marketten
7.5 kg toz deterjan
1 kg zeytin
2 lt süt
750 gr tam yağlı beyaz peynir
1.5 kg Kaymaklı tava yoğurdu aldım total 40 tl tuttu.

Sizin aldıklarınızı alsam da yine 35 tl den fazla tutmazdı diye düşünüyorum

Evet her sigortalıya çocuk parası asgari ücret ve fazla mesai ücreti vermek zorunda.
sadece zorunda.ama kaç iş yeri yapıyor bunu.bir çok insan hakkını biliyor ama maalesef arayamıyor.
çünkü çalışmaya mecbur.iş sıkıntısı,geçim derdi..en iyisi bu kadar oluyor deyip susuyor.

[/QUOTE]
Eger yapabileceğiniz bsy varsa buyrun hanımlar olmayan şehidehasa yyaratabilir misiniz olan şeyi elinizde değerlendirmekten başka bsy yapamazsın bizim ülkemiz çok gelişen bi ülke ya kendi petrolumuzu elektriği doğalgazı ve teli üreten bi ülke olsaydık o zaman asgari ücret yuksek olabilirdi[/QUOTE]
doğalgazı bahçeden çıkaramayacağımıza göre
telefonu evimizde imal edemeyeceğimize göre
denek ki biz isteyeceğiz devletler yapacak
bunun için imkan sağlayacak
yani fabrikalar kuracak iş alanı açacak gelişecek geliştikçe zenginleşeceğiz zenginleştikçe ülkemize de bize de faydası olacak insanca yaşayacağız

Bu arada kabızlık için kayısı ve erik kurusunu kaynatıp suyunu içirmek çokkk etkili konu sahibi arkadaşım.

E="office, post: 40841153, member: 44787"]mesela ne o olur olmaz şeyler? et, sucuk, pastırma, dondurma, şeker, kıyafet olur olmaz mı? yoksa olmasa da olur mu?[/QUOTE]
Canim bak kadinlarin yaptığı en büyük hata kendine ihtiyaçları ilanından fazlasını alması hep ayni şeyi yapıyorlar tabiki lazim olan şeyleri al ama fazlasını yapıyorlar ikincisi indirimleri takip edin ya zormu yani ayni peynir başka yerde daha ucuz olabiliyor herkesin köyde anası babası akrabası yokki her ay bsyler yollasin

Vay be asgari ücretle geçinmeyi çok güzel göstermeye çalışanlar var ya çok şaşırdım. Benim annemler de geçindi bir dönem biz çocukken ama o zaman her şey bu kadar değildi yapmayın şimdi. Dedem de ev yaptırmış mesela ama ananem pazara giderdi ben bile hatırlıyorum annemler küçükken ayran salyangoz vs satmışlar hep. Zaten o kadar çocuktan bir tane okuyan çıkmış kısmış da kısmışlar. Şimdi ikisi de çok pişman ev dursaydı diye. Ve o evi kaç senede yaptılar yirmi mi acaba. Bilmiyorum ki:KK57:

Ya allah askina ne yapabiliyoruz bu ülkede onu söyleyin. 1000 TL ile 4 çocuklu aileler gecinebiliyor tamam iyi bir miktar değil ama olan miktar bu

geçiniyor değil, geçinmeye mecbur bırakılıyor.
1000tl ile hem evin hem çocuğun, pardon çocukların masrafları ödense daha doğrusu ödenmeye çalışılsa anne - baba karın tokluğuna yaşamış oluyor ve siz bu durumu savunabiliyosunuz. Daha başka şeyler diyebilirim şuan ama emin olun bu kimsenin konumunu değiştirmeyecek.

Hayırlısı...

Valla benim de aylık pazar+market harcamam 300 tl tutuyor ki evde hiçbirşey evde eksik olmaz. Ha bir avantajımız eşim akşam yemeklerini iş yerinde yiyor o var. Ama o evde yese de 400-450 tutar herhalde.
Misal bugün marketten
7.5 kg toz deterjan
1 kg zeytin
2 lt süt
750 gr tam yağlı beyaz peynir
1.5 kg Kaymaklı tava yoğurdu aldım total 40 tl tuttu.

Sizin aldıklarınızı alsam da yine 35 tl den fazla tutmazdı diye düşünüyorum

Meyvelerin kilosu en az 7-8 tl, yani 1er kilo erik, cilek, malta erigi, muz alsaniz 35 tl ediyor :KK66:

Beni anlayan anladi bi arkadaşın dediğigibi olur olmaz sşeylere para harcayan hanımlar dikkattt
Anlayan anladi ne demek ben anlamadim
Olur olmaz sey nedir mesela asgari ucretli olur olmaz ne aliyor?tatile mi gidiyor kiyafete fazla para mi harciyorlar yani nedir anlatmak istediginiz sey?

geçiniyor değil, geçinmeye mecbur bırakılıyor.
1000tl ile hem evin hem çocuğun, pardon çocukların masrafları ödense daha doğrusu ödenmeye çalışılsa anne - baba karın tokluğuna yaşamış oluyor ve siz bu durumu savunabiliyosunuz. Daha başka şeyler diyebilirim şuan ama emin olun bu kimsenin konumunu değiştirmeyecek.

Hayırlısı...
Bakin ben bu durumu iyi demiorum iyi göstermeye de calismiorum kim istemez ama olan bu yıl olmuş 2015 hala ayni herkes ister 3000 TL maaşı olsun ama yok yani

Bence de biraz daha az harcasın asgari ücretliler. Hatta daha da düşürülsün, devlet büyüklerinin maaşlarına eklensin. Sonuçta çöpten de bişeyler toplanabilir. Patates yesinler diyecegim o da 5 tl. Ama olsun sabretsinler şükretsinler !!!! Sabır.....

tam olarak aklimdan bu geciyordu :KK70:
madem fazla fazla yetiyor fazlasini devlete bagislasinlar ki daha buyuk saraylarimiz olsun :KK59:

X