asgari ücret

Bakin ben bu durumu iyi demiorum iyi göstermeye de calismiorum kim istemez ama olan bu yıl olmuş 2015 hala ayni herkes ister 3000 TL maaşı olsun ama yok yani
Bence istemek degil mesele siz bariz sekilde gecinirim 1000lirayla dediniz onu soruyorum ben de sayin evin zorunlu ihtiyaclarini bakalim biz de ogrenelim diyorum kotu birsey demiyor kimse

Chelzy .!.:
Tamamen kisinin yasam kalitesiyle alakali 1000 lirayla yasayip yasayamama.
Herkes zengin ailede buyudugu için laf anlatmak zor ayağınıza100 cçift ayakkabı değil 10 çift alin bu yeterli olur emin olun yani

Bence istemek degil mesele siz bariz sekilde gecinirim 1000lirayla dediniz onu soruyorum ben de sayin evin zorunlu ihtiyaclarini bakalim biz de ogrenelim diyorum kotu birsey demiyor kimse
Bakin benim kiram 450 1+1 evde yasiyorum bu sanırım yeterli 700 tlde oturacaginiza

aylık 1000 tl ıle gecınen hep elektrık, su vs. faturalarını gec ödüyordur.hatta 10 tl fazla gelse '' nasıl odeyecegım bunu '' dıye kara kara düşünüyordur..
buzdolabı boştur genellıkle..çocugu varsa dogru düzgün bir şeye sahıp degıldır.
meyve
sebze yoktur. varsa da 1 çeşit falandır.. dogalgaz zaten yanmaz kışın.
hafta da 7 gün olduguna göre her gün olmasa da hafta da en az 5 kere yemek yapmak lazım ee bu da parayla tabı kı..

gecınıyorum dıyenlere seslenıyorum; ya kirada oturmuyorsunuz, ya da çok komık bır kira ödüyorsunuz :=)

urrender, post: 40841391, member: 346828"]aylık 1000 tl ıle gecınen hep elektrık, su vs. faturalarını gec ödüyordur.hatta 10 tl fazla gelse '' nasıl odeyecegım bunu '' dıye kara kara düşünüyordur..
meyve
sebze yoktur. varsa da 1 çeşit falandır..
hafta da 7 gün olduguna göre her gün olmasa da hafta da en az 5 kere yemek yapmak lazım ee bu da parayla tabı kı..

gecınıyorum dıyenlere seslenıyorum; ya kirada oturmuyorsunuz, ya da çok komık bır kira ödüyorsunuz :=)[/QUOTE]
İnsanlari ya çok aşağıda görüyorsunuz yada siz çok yukselmissiniz kendinizi goremiyorsunuz

Onlar yemiyor. Makarna, ekmek, çorba, tavuk bazen( kırmızı et asla yok). Yoğurt, süt olmasa da olur. Öyle yemek sonrası ah cnm bir baklava çekti yok, olsa da almıyorlar, sabahları bal, pekmez, tahin değil şu küçük reçellerden alıp yerler. Salata olmasada olur ucuz zamanı domates alınır. Yazın sebzeler ucuzlayınca konserve , buzluk bol bol kışın yemek için çok tüketilmez. Dışarda çay, yemek vs. Yok
Çocukların her istedikleri alınmaz.
Yani çevremde var öyle 1000-1200 ile geçinenler gördüklerim bunlar. Kira, fatura ödenir kalanla idare edilir.
Zor da başa gelen çekilir..

Bakin benim kiram 450 1+1 evde yasiyorum bu sanırım yeterli 700 tlde oturacaginiza
Yahu 700lira olmasin ev tamam
Sadece bir ev kirasiyla olacaksa eyvallah benim hic 700liraya oturan asgari ucretli tanidigim yok sizin var herhalde takmissiniz o rakama cunku
Matematiginiz kacti okuldayken?toplama cikarma biliyor musunuz?450ye ev tuttunuz geriye kaldi 550liraniz evet bekliyorum mutfak masrafinizi faturalarinizi giyim kusaminizi cocuklarinizin masrafini?onlari leylekler mi getirecek?

urrender, post: 40841391, member: 346828"]aylık 1000 tl ıle gecınen hep elektrık, su vs. faturalarını gec ödüyordur.hatta 10 tl fazla gelse '' nasıl odeyecegım bunu '' dıye kara kara düşünüyordur..
meyve
sebze yoktur. varsa da 1 çeşit falandır..

gecınıyorum dıyenlere seslenıyorum; ya kirada oturmuyorsunuz, ya da çok komık bır kira ödüyorsunuz :=)
İnsanlari ya çok aşağıda görüyorsunuz yada siz çok yukselmissiniz kendinizi goremiyorsunuz[/QUOTE]
Surrenderin yazdiklarindan bunu cikaran birinin asgari ucretle cok rahat gecinirim demesini normal karsiliyorum

stormangel,
nıye aşağıda goreyım ınsanları.. dalga mı gecıyorsunuz anlayamadım ben .. 1000 tl ile bu devırde gecınmek ozr dıyorum
siz '' aşagıda gormeyın'' dıyorsunuz pes :=)

Yahu 700lira olmasin ev tamam
Sadece bir ev kirasiyla olacaksa eyvallah benim hic 700liraya oturan asgari ucretli tanidigim yok sizin var herhalde takmissiniz o rakama cunku
Matematiginiz kacti okuldayken?toplama cikarma biliyor musunuz?450ye ev tuttunuz geriye kaldi 550liraniz evet bekliyorum mutfak masrafinizi faturalarinizi giyim kusaminizi cocuklarinizin masrafini?onlari leylekler mi getirecek?
ben yazdım da cevap gelmedi.siz yine iyi niyetlisiniz 550 tl bıraktınız.kalan 499..

asgari ücret 950 : 400 kira
100 yol parası (güzide parayı kazanmak için işe gitmek gerek)
30 telefon (en düşük paket)
100 elektrik(doğalgaz saymıyoruz bile iyimser olalım)
50 su
200 aylık ev yiyecek+giyecek masrafı diyelim (biliyorum fazla iyimser)
bunların toplamı 880 yaptı .
geriye kaldı 70 lira....

işte bu paraya hastalanır mısın, bir gece sokağa mı çıkarsın, bir kaç öğle arası dısarda mı yersin, yoksa bir atlet mi alırsın seç birini ..bu büyük lüksü de bize bırakmışlar

Herkes zengin ailede buyudugu için laf anlatmak zor ayağınıza100 cçift ayakkabı değil 10 çift alin bu yeterli olur emin olun yani

insanlar kazandıkları parayı kendilerince harcama özgürlüğüne sahipler. neyin lafını anlatıcaksınız ki
ben zengin ailede değil makul bulduğunuz o 1000tl +4 çocukla geçinme stratejinizin benzeriyle büyüdüm ve çocukken birçok şeyden mahrum kaldım, bunun savunmasını yapmayın isterseniz

neden 1+1'de oturmak zorundasınız ki? yarın çocuğunuz olduğunda aynı odada mı kalacaksınız? onun veya sizin özeliniz olmayacak mı? ya da 1 oğlan 1 kız olduğunda evlenene kadar aynı odada mı kalacaklar? kaldı ki 1+1 için 450 veriyorsanız vergi ve diğer giderleri nasıl karşılıyorsunuz?

E="hannesli, post: 40841539, member: 471610"]asgari ücret 950 : 400 kira
100 yol parası (güzide parayı kazanmak için işe gitmek gerek)
30 telefon (en düşük paket)
100 elektrik(doğalgaz saymıyoruz bile iyimser olalım)
50 su
200 aylık ev yiyecek+giyecek masrafı diyelim (biliyorum fazla iyimser)
bunların toplamı 880 yaptı .
geriye kaldı 70 lira.... işte bu paraya hastalanır mısın, bir gece sokağa mı çıkarsın, bir kaç öğle arası dısarda mı yersin, yoksa bir atlet mi alırsın seç birini ..bu büyük lüksü de bize bırakmışlar[/QUOTE]
Canim bana hic 100 TL elektrik 50 su gelmedi nedense fazla fazla koymussun sanirim

aaa tam bana göre konu... bir beceremeyen ben miyim bu asgari ücretle geçinme işini diyordum... çocukta yok üstelik ... buzdolabı dolsa cepte para kalmıyor, üst baş alayım desem karta abanıyorum, biraz sosyalleşeyim desem buzdolabı boş kalıyor.... hepsi aynı anda niye olmuyor... bize hep olmayanı denk gelmiş herhalde :)

X