asgari ücretli kişilerin çoğu (bu işi götürebilenler) benim gözlemim olayı kv yanında yaşayarak ve bir evde bir kaç kişi çalışarak kotarıyor evde bir asgari ücretli varsa mutlaka bir estek köstek emekli olmuş dede bir temizlik işine giden teyze oluyor, çoğu zaman tüm masrafları teyze karşılıyor çünkü temizlikte haftada 4 günün dolsa zaten devlet memuru kaddar para kazanıyorsun. benim gözlemim... kv de de evdeyken zaten konuda komşuda oluyor... kp desen kahvede günde 2-3 çayla ısınmak ara sıra camiye gitmek doğlagazdan ucuza geliyor, yazın da bütttüüüüünnnn yiyeceklerini köylden getiriyorlar hatta eğirdiği yünü dokuduğu halıyı getireni var işte biraz da tarladan tapandan 3-5 kuruş geliyor... bu şekilde geçiniyorlar...
ve aslında eve giren para bazıalrında normal 2 kişinin menur olduğu ailelerden fazla oluyor. sürekli fakir geçindiğin için ve çoğu gelirin de kayıt dışı olduğu için yeşil karları yok bilmemneleri çatır çatır götürebiliyorsun (çevremde dolu bunlardan ). Otobüse binerken biz 2.30 basarken oğluuuumm param yok evlaadıımmmmm diye kendini acındıran teyzeler oturunca oğlumu 700 gr altınla evlendirdiğini anlatabiliyor örneğin... bana tuhaf geliyor....
ama tek başına olursan arkanda bir köyün yoksa, ve harcamayaı yaşamayı seven biriysen yandın... hastalık Allah kimseye göstermesin bir de Rabbim herkese ısınabilecceği bol güneşli bir ev versin ama bir oda bir salon ama bir saray...