asgari ücret

saygideger moderatorumuzortunme konusunda kararsiz olan bir bayanin yasadigi can sikintisina cozum aradigi konuyu dini seylerden bahsetmk yasak die kapatiyorsunuz ya buradada hafiften siyasete kayilmaya calisilmis bunuda kapatmaniz gerekmezmi

Valla ben burada siyaset göremedim, memleketimin içler acısı hali işte ortada. Gerçekler acıdır maalesef. Bahsedilen şey geçim sıkıntısı, kimse burada propaganda yapmamış.

Konu sahibi , kızınıza da çok geçmiş olsun. Zeytinyağı iyi gelebilir.

geçtiğimiz ay çocuklar hastalandı bende çok hastalandım özel muayeneye gitmek zorunda kaldık çünkü gözümüz mikrop kapmıştı devlet hastanesi gün atıyordu mecbur özele gitttik muayene ücretlerimiz ve ilaç paralarımız toplam 1 ay içindeki harcama 300 tl. bu beni sarsmaya yetti eksi bakiyeye düştüm gfaiz ödüyorum toparlanamıyorum. gerisini siz düşünün artık. tek maaşla ev geçindirmek kolay değil nasıl başarıyorlarsa bi anlatsalarda dinlesek

Asgari ücretle geçinenleri alkışlıyorum...
kızına cnm kuru kayısı,incir,bol su ..

Abim asgari ucretli. 1 cocugu var. 4 yildir evli. Her ay ya 1 ceyrek ya da yarim altin koyar kenara. Nasil oluyo ben de bilmiyorum. Ustelik 40 bin birikmisi de var.
Biz de ortalama 3.250. Kira odemiyoruz. Neyimiz mi var? Kocamaaaaannn sıfır...

bu işin bir sırrını öğrenseniz abinizden bizede bi anlatsanız

saygideger moderatorumuzortunme konusunda kararsiz olan bir bayanin yasadigi can sikintisina cozum aradigi konuyu dini seylerden bahsetmk yasak die kapatiyorsunuz ya buradada hafiften siyasete kayilmaya calisilmis bunuda kapatmaniz gerekmezmi
Ortada gercekten bir geçim derdi var, bu konu kapatilsa o geçim derdi bitecek mi?
Ayrica kimse siyasete girmemiş, insanlar birbirlerinden nasil para yettirdikleri konusunda fikir aliyor. Size gore asgari ucretle geçinmek mucize degil herhalde, konunun içinden cimbizla siyaset bulup kapattirmaya çalistirdiginiza gore :-)

Ya siyaset ayrı birşey kusura bakmasinda bazıkkişiler var elinde 1000 TL olduğunu bile bile gidip 600-700 tllik evde otururlar ayağını yorganına gore uzat yetip yetmicegini dusunmuolar bile o yüzden hesabınızı bilin bence

haa birde şöyle bir durum var büyük oğlum kreşe gidiyor 600 tl küçük oğlum a bakıcı ablamız var 550 tl ben bir asgari ücreti kreş ve bakıcıya veriyorum kredi kartı var yol param var mutfak masraflarına yardım ediyorum. allahtan ailemle kalıyorumda kira vermiyorum ama sürekli eksi bakiyedeyim.

konuyu yakından takip ediyorum çok dertliyim.

Ne kadar gelir var ise o kadar da gider oluyor. Ben kızımın giyim ve yiyeceğinden kısamam mesela.. Asgari ücret alsa idik durum daha farklı olurdu tabii. O parayı alanlar ev, araba alıyor, çocuklarından kısarak. Kızımda kronik kabızlık var. Incir tatlısı bilir misiniz? Onu deneyin, bunun yanında zeytinyağı, kuru mürdüm eriği, armut tükettirin. Elma ve ayva da kabızlığı tetikler, doktorumuz söylemişti.

Sadece konuyu okudum yorumlara bakmadim. Kiziniz kac yasinda bilmiyorum ama benim kronik kabizliğim var..
Doktorumun soylediklerini ve bana iyi gelenleri size de yazayim;
Elma cok iyi geliyor. Elmayi yemesen bile kabugunu ye posasini tuketmis ol demişti. Ozellikle kalin kabuklu elma yerim.
İncir ve kayisi yemeli yaninda bol su.. Eger bunlari sevmiyosa yaninda cevizle tüketebilir tadini bastiriyor.
Saf zeytinyaği icirebilirsiniz (ben hic denemedim)
Portakal da posali oldugu icin iyi geliyor.
Dut cilek gibi meyveler çok kuçuk posasi da yok işe yarar mi bilmiyorum sanmiyorum da..

Erik de cok iyi gelir yazmayi unutmuşum. Bu arada agizdan verdiginiz seyler onu ishal yapabilir ancak tuvaleti varda çikaramiyorsa lağman yapmak gerek.. Popodan biraz sikiyosunuz icinde tutabildigi kadar tutmali muhtemelen 30 saniye falan tutabilir. Cikarken biraz da yakar korkmasin..
Tabi kaç yasindan sonrasi lagmana uygun bilemem bi bilene danisin..
İcerdeki sert dişki cikmadan ishal olmak karin agrisindan baska hicbi ise yaramiyor.

Allah hepimizin yardımcısı olsun emin ol asgari ücretle geçinenler imkansızı başaranlar neredeyse.O kadar pahalıki herşey eskiden et yiyemezdi insanlar pahalı diye şimdi sebzede yiyemioruz patatesin kilosu 5 lira 2 kilo aldım 10 lira çok uzaklara gitmeye gerek yok.Bir kaç yıl içinde herşey pahalıyken iyice ateş pahası oldu...Dışarıdan herkesin hayatı güllük gülüstanlık o en pahalı telefonları alanlar altlarında en pahalı arabası olanlar bile borç içinde yüzüyor.Türkiye'de yaşamak çok zorlaştı.Hastanelere değinmiyorum bile çoğu şey özelleştiği için hastaneye gitmek bile istemiyorum..

bu işin bir sırrını öğrenseniz abinizden bizede bi anlatsanız
Dugunde alinan ve takilanlari hic sıkıstiginda bile bozdurmadi. 20 bin o zamandan kalma. 20 bin de 300-500 kenara koyup biriktirdigini dusunuyorum. Kiradalar ama annem kiranin yarisini oder.
Koyden erzak falan gelmez. Ekstra yardim yok.
Ama yengemin elisıkıdir.
Temizlik urunlerini dikkatli kullanir. Yuzey temizleyiciymis,cam silmis,yumusaticiymis kullanmaz. Cif,camasir suyu,sabun,deterjan. Evi de camasirlari da mis gibidir. Yegenime sut diliminden baska abur cubur almaz. Hep evde yapar. Disarida yemek yemezler. Kiyafet konusunda marka takilmazlar. Zaten deli gibi almazlar bizim gibi.Daha sayamayacagim cok detay var aslinda :))

Ya siyaset ayrı birşey kusura bakmasinda bazıkkişiler var elinde 1000 TL olduğunu bile bile gidip 600-700 tllik evde otururlar ayağını yorganına gore uzat yetip yetmicegini dusunmuolar bile o yüzden hesabınızı bilin bence

Yani diyorsunuz ki "e ne yapalım kısmetimiz bu kadar, artık bununla yetinmekten başka çaremiz yok; sizde insan gibi yaşamayın" ... Kusura bakmayın da burada söylenen rakam asgari ücret, bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının altında yaşıyor insanlar. Sizin o ayağınızı yorganınıza göre uzatın , dediğiniz yorgan delik deşik. Bu arada ben hiç asgari ücretle geçinip 600-700 TL'lik evde oturana rastlamadım.

Bir de çocuğuna et alamamak, çocuğunun ayağına ayakkabı alamamak, üzerine bir parça kıyafet alamamak, evladının istediği oyuncağı alamamak , pazardan peynir almak yerine akşam saatini bekleyip peynir kırıntısı almak ayağını yorganına göre uzatmak değil, düpedüz sefalettir. Maalesef sizi zorla mahkum ettikleri sefalet. Ne acı ki, bu sefalete kalkıp "ne yapalım yoksa yok ,ayağını yorganına göre uzatacaksın" diyebiliyorsunuz.

Hep "ne yapalım, bu kadar oluyor, siz de ayağınızı yorganınıza göre uzatın, oturmayın altı yüz liralık evde" diyenler yüzünden bu halde bu ülke. Daha çok şey derdim de neyse, yasak...
Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur kızınız.

Kiziniza cok gecmis olsun insallah sagligina kavusur
Gecinme konusunda benim de soylemek istedigim cok sey var ama olmuyor malesef yasak
Ben de anlayamiyorum insanlarin nasil yasayabildigini etrafimdaki herkesin geliri bizim aileninkinden az ama herkes bir giydigini bir daha giymiyor her haftasonlari ailecek gezmelerdeler herkesin simdiden yaz tatiline nereye gidecekleri belli rezervasyonlari yapilmis
Demek ki esimde ve bende problem var diyorum esime anlatiyorum o da aliniyor neyin eksik ne istiyorsun diyor yahu be adam birsey istedigimden degil insanlar herseyi yapabiliyor biz neden yapamiyoruz ayda 3000 lira kredimiz var sadece esim de esnaf 10 bine yakin kazanci var ama yine de cebimiz bos

acaba abinizin bilmediğiniz başka bir geliri olabilir mi, ya da sizin haberiniz olmaksızın bir ek işte çalışıyor olabilir mi, aksi takdirde imkansız gibi bişey
Yukarida biraz anlattim. Kalani da size anlatayim :)
Buyuk marketlere gitmezler. Malum marketlerdeki indirimleri takip ederler. Pazar disinda bi yerden asla meyve-sebze almazlar. Paket yogurt almazlar. Sut alip evde yapar yengem. Aklima geldikce yazarim :))

TE="nlyvz, post: 40840108, member: 484831"]Yani diyorsunuz ki "e ne yapalım kısmetimiz bu kadar, artık bununla yetinmekten başka çaremiz yok; sizde insan gibi yaşamayın" ... Kusura bakmayın da burada söylenen rakam asgari ücret, bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının altında yaşıyor insanlar. Sizin o ayağınızı yorganınıza göre uzatın , dediğiniz yorgan delik deşik. Bu arada ben hiç asgari ücretle geçinip 600-700 TL'lik evde oturana rastlamadım.

Bir de çocuğuna et alamamak, çocuğunun ayağına ayakkabı alamamak, üzerine bir parça kıyafet alamamak, evladının istediği oyuncağı alamamak , pazardan peynir almak yerine akşam saatini bekleyip peynir kırıntısı almak ayağını yorganına göre uzatmak değil, düpedüz sefalettir. Maalesef sizi zorla mahkum ettikleri sefalet. Ne acı ki, bu sefalete kalkıp "ne yapalım yoksa yok ,ayağını yorganına göre uzatacaksın" diyebiliyorsunuz.
[/QUOTE]
Eger yapabileceğiniz bsy varsa buyrun hanımlar olmayan şehidehasa yyaratabilir misiniz olan şeyi elinizde değerlendirmekten başka bsy yapamazsın bizim ülkemiz çok gelişen bi ülke ya kendi petrolumuzu elektriği doğalgazı ve teli üreten bi ülke olsaydık o zaman asgari ücret yuksek olabilirdi

Hep "ne yapalım, bu kadar oluyor, siz de ayağınızı yorganınıza göre uzatın, oturmayın altı yüz liralık evde" diyenler yüzünden bu halde bu ülke. Daha çok şey derdim de neyse, yasak...
Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur kızınız.
Ya allah askina ne yapabiliyoruz bu ülkede onu söyleyin. 1000 TL ile 4 çocuklu aileler gecinebiliyor tamam iyi bir miktar değil ama olan miktar bu

ooh siz iyisiniz valla. bizim ailelerden destek sıfır
birde eşimin ailesi bizden bekler
çok şükür şanslıyım
Valla ben burada siyaset göremedim, memleketimin içler acısı hali işte ortada. Gerçekler acıdır maalesef. Bahsedilen şey geçim sıkıntısı, kimse burada propaganda yapmamış.

Konu sahibi , kızınıza da çok geçmiş olsun. Zeytinyağı iyi gelebilir.
asgari ücretle geçinenler sadece siyaset topiğinde geçinebiliyor sanırım
hala gelip ipucu veren yok zira
ondan bahsetmiyoruz ama ,standart şartlarda alının maaş en ufak bir ekstra masrafta zaten göçürüyor yani telefona falan ihtiyaç yok
Ne kadar gelir var ise o kadar da gider oluyor. Ben kızımın giyim ve yiyeceğinden kısamam mesela.. Asgari ücret alsa idik durum daha farklı olurdu tabii. O parayı alanlar ev, araba alıyor, çocuklarından kısarak. Kızımda kronik kabızlık var. Incir tatlısı bilir misiniz? Onu deneyin, bunun yanında zeytinyağı, kuru mürdüm eriği, armut tükettirin. Elma ve ayva da kabızlığı tetikler, doktorumuz söylemişti.
ee elma iyi gelir derlerdi ya hatta sabahları zorla yediriyodum
Sadece konuyu okudum yorumlara bakmadim. Kiziniz kac yasinda bilmiyorum ama benim kronik kabizliğim var..
Doktorumun soylediklerini ve bana iyi gelenleri size de yazayim;
Elma cok iyi geliyor. Elmayi yemesen bile kabugunu ye posasini tuketmis ol demişti. Ozellikle kalin kabuklu elma yerim.
İncir ve kayisi yemeli yaninda bol su.. Eger bunlari sevmiyosa yaninda cevizle tüketebilir tadini bastiriyor.
Saf zeytinyaği icirebilirsiniz (ben hic denemedim)
Portakal da posali oldugu icin iyi geliyor.
Dut cilek gibi meyveler çok kuçuk posasi da yok işe yarar mi bilmiyorum sanmiyorum da..
geçmiş olsun
meyveleri doktor taze mevsim meyvesi yedir dediği için aldım bilmiyorum ki faydası zararı olur mu
Yani diyorsunuz ki "e ne yapalım kısmetimiz bu kadar, artık bununla yetinmekten başka çaremiz yok; sizde insan gibi yaşamayın" ... Kusura bakmayın da burada söylenen rakam asgari ücret, bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının altında yaşıyor insanlar. Sizin o ayağınızı yorganınıza göre uzatın , dediğiniz yorgan delik deşik. Bu arada ben hiç asgari ücretle geçinip 600-700 TL'lik evde oturana rastlamadım.

bir de bu şartlarda yaşayıp 2. 3. çocuğu yapsam mı diye konu açanlara rastlamıştım
ne cesaret yani anlamıyorum ki
sen daha evdekine bakamıyorsun
allah rızkını verir diye diye doğuruyosun allah belki sana o kadar rızık verdi işte
ömrü boyunca asgari ücretle çalışma imkanı olan insan azcık düşünse ben burdan ileri gidemem yapacağım bakacağım belli dese
sonra doymamış görmemiş yaşamamış çocuklarımız oluyor
bi de böle konuların klasiğidir çocuk kuru ekmekle de büyürmüş
o çocuk sokakta millette görüp de dondurma istediğinde alama da göreyim

Ben de öyle sanardım:) içeriğindeki fazla liften dolayı bağırsakta ki suyu emdiği söylendi. Bir arkadas da iyi gelir yazmış arada kaldım şimdi. Bu arada yeşil mercimek ve lahanayı da deneyin, kızımdaki kabızlık çok zor günler geçirmemize neden olmuştu. Tez zamanda yapar umarım:)

X