asgari ücret

etipuffer .!.:
insanlar kazandıkları parayı kendilerince harcama özgürlüğüne sahipler. neyin lafını anlatıcaksınız ki
ben zengin ailede değil makul bulduğunuz o 1000tl +4 çocukla geçinme stratejinizin benzeriyle büyüdüm ve çocukken birçok şeyden mahrum kaldım, bunun savunmasını yapmayın isterseniz
İnsanlar bazen mecbur kaldiklari fiyatla geçinmek zorundalar bunu anlatmaya çalışıyorum

Herkes alışmış herşeyin boluna ne diyeyim ben 1000 tlyi iyi gostermiorum ama insanları yerin dibine sokmayin zamanında geçinmişhala ggeçinmek zorunda olan insanlar var

mesela ne o olur olmaz şeyler? et, sucuk, pastırma, dondurma, şeker, kıyafet olur olmaz mı? yoksa olmasa da olur mu?
Yok bence o da değil, pazar alışverişi diye bişeyi ortadan kaldırması lazım o insanların, günde yarım öğün falan yemesi lazım, etin zaten tadını unuttu birçok kişi. Ha bu arada, hasta falan kesinlikle olmaması lazım. Bunlar en başlıca örnekler işte, kalan boşlukları doldurması size kalmış. Kısacası sen fakirsin, kapa bi tarafını otur demek oluyor sanırım. Ondan dedim ya onu anlayan anladı diye... :)

THEY- THEY- fazla fazla mı koymuşum?

iyi madem 70 elektirik, 30 su gelsin... geriye kaldı 110 elinde?

bu paraya çocuk da büyütülür, gezmeye de gidilir, cocuguna ayakkabı da alınır, misafirliğe giderken hediye de alınır, düğünde birine altın da takılır, para da biriktirilir ev de alınır değil mi?

haklısın:KK51:

Herkes alışmış herşeyin boluna ne diyeyim ben 1000 tlyi iyi gostermiorum ama insanları yerin dibine sokmayin zamanında geçinmişhala ggeçinmek zorunda olan insanlar var

Arkadaşım biz kimseyi yerin dibine sokmuyoruz.. 1000 lira ile bolluğu geçtim kıt kanaat bile yaşanmaz asgari ihtiyaçları karşılasak bile diyoruz.. hala her şeyin bolluğu diyorsunuz, hangi bolluk allah aşkına.. hangimiz umarsızca meyve- sebze- et alabiliyoruz?

Bakin benim kiram 450 1+1 evde yasiyorum bu sanırım yeterli 700 tlde oturacaginiza
1000 lira alan kim 700 liralık evde oturur allah aşkına bana söyler misin
hadi sen 1000 lira aldın kiran 450 kaldı 550
nasıl dağılım yapacaksın anlat mesela

canım çocuğunun kabızlığı geçtimi? probiyotikler çok işe yarıyor kayısı yedirebilirsin ve kayısı çayı içirebilirsin. Anneannem asgari ücretle geçiniyor.. Buna rağmen para biriktiriyor dişinden tırnağından arttırıyor para biriktiyor. Bize bile harşlık veriyor nasıl yapıyor nasıl başarıyor bilmiyorum ama yapıyor. Onlar 2 kişi bu kadar sıkıntı çekiyor oraya buraya gitmiyorlar, bahçeleri var ordan çıkanlar onlara yardım ediyor. Peki ya 3-4 çocuklu insanlar ne yapıyor gerçekten can sıkıcı kendimi o babanın yerine koyuyorumda kaldıramıyorum o yükü ne diyim

asgari ücret 950 : 400 kira
100 yol parası (güzide parayı kazanmak için işe gitmek gerek)
30 telefon (en düşük paket)
100 elektrik(doğalgaz saymıyoruz bile iyimser olalım)
50 su
200 aylık ev yiyecek+giyecek masrafı diyelim (biliyorum fazla iyimser)
bunların toplamı 880 yaptı .
geriye kaldı 70 lira....

işte bu paraya hastalanır mısın, bir gece sokağa mı çıkarsın, bir kaç öğle arası dısarda mı yersin, yoksa bir atlet mi alırsın seç birini ..bu büyük lüksü de bize bırakmışlar

Biriktirsinler kişin yakar isinirlar :)

İnsanlar bazen mecbur kaldiklari fiyatla geçinmek zorundalar bunu anlatmaya çalışıyorum

işte mecbur kaldıkları değil mecbur bırakıldıkları fiyata geçinmeye çalışıyorlar. açlık sınırının kaç tl olduğunu biliyor musunuz ve sanırım yalnız yaşıyosunuz, evli ve cocuklu olsanız bin tl yeter diyemezdiniz. gerçi bunu demek için öyle olmaya da pek gerek yok ortada her şey ya neyse

Çok geçmiş olsun.
Çocukla mümkün değil dediğiniz gibi, kapı dışarı adım atınca muhakkak harcanıyor. Zaten layıkıyla sağlıklı beslemek için, organik almaya gayret ediyoruz tavuk, yumurta vb şeyleri. Balık alsanız deniz balığı olsun, kültür olmasın diyorsunuz. Et aynı şekilde, yağsız , kolay pişebilen en pahalı yerinden alınıyor. Süt alıyorum çiftlikten yoğurt yapmak ve icmek için,haftada 25 lira veriyorum 5kg süte , hayat çok pahalı gerçekten. Meyve sebze bu kış ciddi pahalıydı. Halada ucuzlamadı.
Bilen varsa banada anlatsın diyeceğim ama fiyatlar belli, Allah emekliye, asgari ücretliye yardım etsin.
Biz de yoğurdu evde yaparız sütün kg 2 liradan 5 kg 10 lira veriyoruz sizin orada yüksekmiş fiyatı.

kızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın
kulak çöpünü zeytin yağına batır..kıçının deliğinine sür canm çoook etkili

Yahu 700lira olmasin ev tamam
Sadece bir ev kirasiyla olacaksa eyvallah benim hic 700liraya oturan asgari ucretli tanidigim yok sizin var herhalde takmissiniz o rakama cunku
Matematiginiz kacti okuldayken?toplama cikarma biliyor musunuz?450ye ev tuttunuz geriye kaldi 550liraniz evet bekliyorum mutfak masrafinizi faturalarinizi giyim kusaminizi cocuklarinizin masrafini?onlari leylekler mi getirecek?
allah verir rızkını
tövbe ya rabbim günaha sokacaklar insanı

maaş gelırımızı söylemeyecegım ama sızınkınden cok fazla ve buna ragmen bizim eve et nadir girer
hesabı yapın :KK66: sizce bu aşagılamak mı yoksa '' şu memleketın halıne bak, köpek gıbı calıısyoruz ama aldıgımız para yetmıyor ınsan gıbı beslenmemıze... her şey ateş pahası, ücretler düşük''
bunu demek cok mu zor? şükretmek ayrı, gercegı ayırd etmek apayrı..

kızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın
Geçmiş olsun,Kayısı suyu iyi olur,günlük elma veriyormuşsunuz elmayı fazla tüketmesin kabızlığa yol açabilir ya da elmayı günlük tüketiyorsa bol bol su içsin.

X