Sizin aylık geliriniz ne kadar? Kaç para ile kaç kişi geçinmeye çalışıyorsunuz mesela?Ya allah askina ne yapabiliyoruz bu ülkede onu söyleyin. 1000 TL ile 4 çocuklu aileler gecinebiliyor tamam iyi bir miktar değil ama olan miktar bu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizin aylık geliriniz ne kadar? Kaç para ile kaç kişi geçinmeye çalışıyorsunuz mesela?Ya allah askina ne yapabiliyoruz bu ülkede onu söyleyin. 1000 TL ile 4 çocuklu aileler gecinebiliyor tamam iyi bir miktar değil ama olan miktar bu
Çok geçmiş olsun.kızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın
daha iyi yaşamayı çocuklarımızı daha iyi yaşatmayı isteyeceğizYa allah askina ne yapabiliyoruz bu ülkede onu söyleyin. 1000 TL ile 4 çocuklu aileler gecinebiliyor tamam iyi bir miktar değil ama olan miktar bu
bir de bu şartlarda yaşayıp 2. 3. çocuğu yapsam mı diye konu açanlara rastlamıştım
ne cesaret yani anlamıyorum ki
sen daha evdekine bakamıyorsun
allah rızkını verir diye diye doğuruyosun allah belki sana o kadar rızık verdi işte
ömrü boyunca asgari ücretle çalışma imkanı olan insan azcık düşünse ben burdan ileri gidemem yapacağım bakacağım belli dese
sonra doymamış görmemiş yaşamamış çocuklarımız oluyor
bi de böle konuların klasiğidir çocuk kuru ekmekle de büyürmüş
o çocuk sokakta millette görüp de dondurma istediğinde alama da göreyim
Benim ailem zamanindaSizin aylık geliriniz ne kadar? Kaç para ile kaç kişi geçinmeye çalışıyorsunuz mesela?
Size sunu soyliyim ben 1000 tl ile bir ay boyunca çok rahat gecinirim geri kalalani dokunmam bileSizin aylık geliriniz ne kadar? Kaç para ile kaç kişi geçinmeye çalışıyorsunuz mesela?
daha iyi yavaş yavaş geçiyor zaten sürekli olan bişi değildi ilk defa olduBen de öyle sanardım:) içeriğindeki fazla liften dolayı bağırsakta ki suyu emdiği söylendi. Bir arkadas da iyi gelir yazmış arada kaldım şimdi. Bu arada yeşil mercimek ve lahanayı da deneyin, kızımdaki kabızlık çok zor günler geçirmemize neden olmuştu. Tez zamanda yapar umarım:)
Benim ailem zamaninda bu parayla geçinmiş 3 cçocukla ve bende gecinirimWurst: 40840551 .!.:Sizin aylık geliriniz ne kadar? Kaç para ile kaç kişi geçinmeye çalışıyorsunuz mesela?
köylü olmasam babam çiftçi olmasa açlıktan ölürdüm heraldeÇok geçmiş olsun.
Çocukla mümkün değil dediğiniz gibi, kapı dışarı adım atınca muhakkak harcanıyor. Zaten layıkıyla sağlıklı beslemek için, organik almaya gayret ediyoruz tavuk, yumurta vb şeyleri. Balık alsanız deniz balığı olsun, kültür olmasın diyorsunuz. Et aynı şekilde, yağsız , kolay pişebilen en pahalı yerinden alınıyor. Süt alıyorum çiftlikten yoğurt yapmak ve icmek için,haftada 25 lira veriyorum 5kg süte , hayat çok pahalı gerçekten. Meyve sebze bu kış ciddi pahalıydı. Halada ucuzlamadı.
Bilen varsa banada anlatsın diyeceğim ama fiyatlar belli, Allah emekliye, asgari ücretliye yardım etsin.
Eger yapabileceğiniz bsy varsa buyrun hanımlar olmayan şehidehasa yyaratabilir misiniz olan şeyi elinizde değerlendirmekten başka bsy yapamazsın bizim ülkemiz çok gelişen bi ülke ya kendi petrolumuzu elektriği doğalgazı ve teli üreten bi ülke olsaydık o zaman asgari ücret yuksek olabilirdi
Sizi anlayan anladı, daha da bişey demeyeceğim elbette.Benim ailem zamaninda bu parayla geçinmiş 3 cçocukla ve bende gecinirim
Niye bu kadar rahatsız oldunuz peki?laflarımın size zarari nedir?siz simdi siyaset yapmadiginizimi saniyorsunuz?Allahtan girmiyosunuz konuya:)
yaz yaz içinde kalmasınvalla dante uzun uzuuun yazacaktım ama yazayım mı yazmayayım mı karar veremedim..
ülke olarak alan memnun- satan memnun.. biz de ne desek boş..
geçinirim demeyin geçiniyorsanız anlatın biz de bilelimBenim ailem zamaninda bu parayla geçinmiş 3 cçocukla ve bende gecinirim
Bana iyi geliyor elma..Ben de öyle sanardım:ğindeki fazla liften dolayı bağırsakta ki suyu emdiği söylendi. Bir arkadas da iyi gelir yazmış arada kaldım şimdi. Bu arada yeşil mercimek ve lahanayı da deneyin, kızımdaki kabızlık çok zor günler geçirmemize neden olmuştu. Tez zamanda yapar umarım:)
El mahkum veriyorum ben. Sen sanslıymışsın. En basiti süte ayda 100lira veriyorum şimdi yazarken farkettim. İnan organik pazar kuruluyor burda 5liradan aşağı birşey bulunmuyor, yeşillik bile öyle. Çocuk olunca alıyorsun, kendime olsa takmam belki ama kızıma mecburum.köylü olmasam babam çiftçi olmasa açlıktan ölürdüm heralde
bunların hepsine para verdiğini düşünsene
zaten ben pazardakilerden tat bile almıyorum köyün tadını bilince