- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın
ah ben de çok şey diyecem de diyemiyorumsitede siyaset içeren konular yasak olmasaydı buna çok güzel cevap yazardım uzun uzun.Neyse kızının kabızlığı geçti mi peki??Kabızlık için fitil ve krem var onları da dene geçmediyse
üstelik benim etim tavuğum sütüm peynirim tereyağım kışlık dolaba koymak için sebzem peknez çeşit çeşit reçel balım giden gelen olursa yazlık meyvem duttur böğürtlendir kiraz üzüm şuan aklıma gelmiyor birçok şeyim köyden gelir doğal taze olarak parasını da ailem öder her ramazanda nerdeyse 6 ay gidecek alışveriş yaparlarBana da anlatsin onlar :)
Aynen ben de az once kizimi parka goturdum donuste markete ugradik (bi de guya halk gunu bugun) salata icin yesillik aldim, biraz sebze meyve aldim, gunluk sut, peynir, yumurta bu kadar, 105 lira tuttu. aylik mutfak harcamam 300 lira diyenler nerden aliyor ne yiyip iciyor anlamiyorum cidden
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin950 tl ye bizi muhtaç bırakanlar rahat rahat geçinilir büyük para diyenler
dilerim ALLAHtan gün gelir 950 den bir kuruş aşağı olmasın 1 kuruş fazlası olmasın
muhtaç kalsınlar inşallah
çok geçmiş olsun
anlıyorum sizi hesapta yokken çıkan bir harcamanın sizi nasıl zor duırumda bırakmasını
Abim asgari ucretli. 1 cocugu var. 4 yildir evli. Her ay ya 1 ceyrek ya da yarim altin koyar kenara. Nasil oluyo ben de bilmiyorum. Ustelik 40 bin birikmisi de var.
Biz de ortalama 3.250. Kira odemiyoruz. Neyimiz mi var? Kocamaaaaannn sıfır...
bak onu unuttum birazdan gidip alıcam en az 30-40 da o vardırBu arada kizim kabiz oldugunda saf sizma zeytinyagi iciriyorum ben. Bikac saate çıkarıyor.
O topigin ziyaretcisi bile degilim iyi ki :)hahaha :)
ama mune cımbızıyla döver bizi
ah ben de çok şey diyecem de diyemiyorum
üstelik benim etim tavuğum sütüm peynirim tereyağım kışlık dolaba koymak için sebzem peknez çeşit çeşit reçel balım giden gelen olursa yazlık meyvem duttur böğürtlendir kiraz üzüm şuan aklıma gelmiyor birçok şeyim köyden gelir doğal taze olarak parasını da ailem öder her ramazanda nerdeyse 6 ay gidecek alışveriş yaparlar
ha fındığım cevizim de köyden
ablamlar gelince illa ki eve kızıma alışveriş yaparlar
kış gelir bir ablam montunu alır diğeri botunu
babam her zaman destek olur
kiram çok ucuz
yok arkadaş kira faturalar geldi mi para uçup gidiyor
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
bak onu unuttum birazdan gidip alıcam en az 30-40 da o vardır
farkındaysan oraya hiç uğramıyorum canım müdürüm bizi keserseni siyaset bölümüne bekliyorum canım orada 800 lirayla bile süper geçinen ve Allah başımızdakilerden razı olsun türkiyede hayat pahalı değil herşey toz pembik diyen insanlar sana bunun sırrını anlatabilir.
neyse bdv de siyaset yasak,daha fazla yazmayayım.
ya idare ediyosun ediyosun da al işte ekstra çıkıyorben anlıyorum aslında
paraaz oldugu ıcın ona gore yasıyorlar
gecen hafat pazara cıktım 1 mayıs tatıl ıdık ve bızım o gun pazarımız
normalde hep esım cıkar
cılek zaten uzun zamandır alıyoruz
erık aldım yarım kılo 5 tl
dut aldım yarım kılo 5 tl
2 kılo cılek aldım ayıptır soylemesı
daha sonra yanımdan bır cocuk annee cılekkk dıye gectı
kadın yanındakıa rkadasına bu sene da hıc cılek alamadık dıye gıttı
uzulerek soyluyorumkı yemıyorlar , gıymıyorlar mınımumda yasıyorlar
ote yandan ben bu konularda hem cok hassasım hemde dıkkatlıyımdır
kadının ustu bası ıyıydı duzgundu eskı degıldı oysa cocuk...
oyle yanı
Valla kardes bizim buralarda yesil sabun minik bi parca popoda kullanilir.Kocakari ilaci ama memnun kalmayani gormedim.
sen ıyımısın yaya idare ediyosun ediyosun da al işte ekstra çıkıyor
hadi şimdi alma
sağlıktan eğitimden kısamazsın öğretmen bi kitap alınacak deyince nasıl almıcan
yani bir sülale bir çocuğa bakıyoruz bi de asgari ücretli 3-4 çocuk düşünemiyorum
gerçekten şanslıyım makarnam tarhanam kuru böreğim gibi şeyler de geliyor köydensen ıyımısın ya
okudumda
butun erzak zaten koyden gelıyormus aıleden ablalarda cok destekmıs bızım boyle bısımız yok
kayınvalıdemler ve annemler sagolsunlar kıslıklarımızı yaparlar kendılerıne yaparlarken
gelırken 1 kova yogurt alırlar veya prınc nohut boyle seyler sagolsunlar
benım cocugum henuz anaokuluna gıdıyor ama aylık cıddı bır hıkaye kıtabı masrafı var her ay basında 100 tl kıtap alıyoruz ve yetmıyor
hastalıga hıc gelmıcem cunku kı halaya kadar dogalgaz yanıyor evde
sumuklu oksuruk tıksırık gezıyoruz bız
seni siyaset bölümüne bekliyorum canım orada 800 lirayla bile süper geçinen ve Allah başımızdakilerden razı olsun türkiyede hayat pahalı değil herşey toz pembik diyen insanlar sana bunun sırrını anlatabilir.
neyse bdv de siyaset yasak,daha fazla yazmayayım.
kızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın
acaba abinizin bilmediğiniz başka bir geliri olabilir mi, ya da sizin haberiniz olmaksızın bir ek işte çalışıyor olabilir mi, aksi takdirde imkansız gibi bişeyAbim asgari ucretli. 1 cocugu var. 4 yildir evli. Her ay ya 1 ceyrek ya da yarim altin koyar kenara. Nasil oluyo ben de bilmiyorum. Ustelik 40 bin birikmisi de var.
Biz de ortalama 3.250. Kira odemiyoruz. Neyimiz mi var? Kocamaaaaannn sıfır...
gerçekten şanslıyım makarnam tarhanam kuru böreğim gibi şeyler de geliyor köyden
ama bu bile yetmiyor hayret yani