Artılar, eksilerle uzun bir iç döküş.

feliscatus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
1.324
4.419
83
45
Merhaba, sadece dertleşmek için yazacağım uzun süreli terapi dışında durumumdan bir kurtuluş yok çünkü. Çok büyük pişmanlıklar içindeyim arkadaşlarım, hepsi de geçmişteki seçimlerimle ilgili ve hem kendime hem de aileme inanılmaz öfkeliyim ama gel gör ki neye yarar. 44 yaşım bitiyor, evliyim iç sorunlarım ve hesaplaşmalarım dışında güzel bir hayatım var. Eşim ile uyumlu bir çiftiz, merhametli biridir ve sevip seviliyorum. Kedilerimizle günlerimiz geçiyor güle oynaya.

Beni kemiren geçmişte yapamadıklarım, yaşayamadıklarım ve bundan sonra da yaşayamayacak olmam.

Çok baskıcı ve okumasına rağmen ataerkil hatta cahil bir ailede büyüdüm, herşey yasaktı neredeyse herşey ya da babamın keyfindeydi diyelim. Sürekli manipülasyonla, hakaretlerle büyüdüm evden kavga gürültü eskik olmadı senelerce. Annem çalışmasına rağmen boşanmadı ben de 25 yaşımda ilk erkek arkadaşımla sırf aileden kaçmak için evlendim daha doğrusu babam tarafından itildim. Meğer daha kötü bir cehenneme düşmüşüm kısa süre sonra anladım ama geçti, ite kaka üç sene sürdürdüm ve aldatılmalarım sonucunda boşandım. Ailevi sorunlar, ksııtlamalar artarak devam etti 30’lara gelmiştim neredeyse ama sokağa iş dışı çıkmama izin yoktu çünkü dul kadındım laf olurdu.

Annemin ben sensiz yaşayamam bu evde ölürüm manipülasyonları babamın özgüvenimi yerle bir etmesi derken ben ne ayrı bir eve çıkmayı ne de hayallerimi kovalamayı düşündüm; hayatım işten eve arada denize, sinemaya vs. şeklinde sürdü.

Eşimle 33 yaşımda tanıştım onunla çok gezdik, vizesiz ülkelere gittik, depremden önce Hatay’a gittik aracımızla ama bitti bu sene hepsi.

Evet benim derdim bu çok saçma gelecek belki ama Roma, Paris, Yunan adaları, Berlin… Görmek istiyorum dünya gözüyle. Gel gelelim zor görürüm artık, çünkü 1 euro kabaca 30 tl

20 seneden fazladır asistanım, yöneticilerle çalışmaktan yoruldum biraz dinlendim iş aradım ve maaşı iyi bir yer buldum ancak mülakatta söylenen şeylerler görev tanımı tamamen zıt olduğu için işi bıraktım. Eşim bilgisayar üzerine çalışıyor kendisini geliştirmeye bakıyor ve maaşı 35.000 ucu ucuna geliyor ay sonu ve hep içeriden yiyoruz.

Benim yaşım nedeniyle iş bulmam zor, evimiz kira değil en büyük avantajımız o ama benim hayaller çöpte.

Arabamızı sattık yeniden alamadık, kuş kadar paraya gitti şimdi minimum 1 milyon arabalar. Hiçbişey olmuyor tek maaşla ben de dediğim gibi iş bulamıyorum ha diyince.

Gereksiz romantizm kasmak da istemiyorum sonuçta ülkede buz gibi bir barınma sorunu varken şanslı insanlardanız ama insanın yapmak istediklerini yapamaması içinde ukte kalıyor.

Allah başka dert vermesin

Ben senin ailenden Hatri sayılır ev - yazlık vs miras kalacağını hatırlıyorum (eğer başka biriyle karıştırmadiysam).
Bu kadar karamsar olmana gerek yok
Ayrica son işinden 25 bin gibi bir rakam kazanıyordun. Benzer bir işte kötü olsa da tüm kış çalışıp, masrafların çıkınca kalan tüm parayla Euro alıp o parayı birkaç yıllık seyehat paran yapabilirsin.
Ben de düşük ücretler alıyordum geçen senelerde ama masrafımi kısıp cebimde kalan tüm parayla Euro alarak o saydığın ülkelerin hepsine gittim.
Bilet vs aşırı pahalı şeyler değil Ki, daha yeni Ocak ayına bir ülkeye bilet aldım gidiş dönüş 2800. Öncesinde Ekim ayında başka ülkeye bilet aldım 2400 (inanmayanlar icin ekran görüntüsü paylasabilirim)
Aynı indirimden İsviçreli bir arkadasima bilet aldırdım, İstanbul gidiş Zürih varış , 800 liraya.
Yani aslında ne uygun biletler var. Seyehat etmenin ne ekonomik yolları var. En basiti - o tarihlerde ucuz bilet yoksa otobüsle Bulgaristan'a gidip oradan Ryan Air ile 8-10 Euro'ya Avrupa'nın her yerine uçmak bile bir seçenek.
Karamsar olup yakinmak bana saçma geliyor

Ben de yılbaşı için Berline aldım
Tabi biz 3 kişiyiz 14 bini buldu siz çok uyguna bulmuşsunuz

Bundan sonra size soracağım bilet işini

Yok ayol öyle bişiler bana kuru bir ev kalacak sdjsjsj Allah mı söyletti ayol Bu arada bilet konusunda aşşırı haklısın ama vize sorun işte yani aslında derdim genel bir durum hepimizi kapsıyor geçenlerde ünlü bir şarkıcıya vize vermemişler duymuşsundur. Schengen olsa ohooo zaten illa kovalanır ama onu da alamıyorum işsiz olduğumdan işte.

İşten ayrıldım bu arada bayağı bir stres altına girdim, onların da vaad ettikleri ortam olmadı ben de daha fazla zaman geçmeden ayrıldım. İyi bok yedim di mi ahsshs tamam vurma öldüm

Ne olsun mesela dertlenmesi için kolu bacağı mı kopsun ? İnsanın ruhen kötü hissetmesinin de bir dert olabileceğini neden kabullenmiyorsunuz ?

Hak vermiyor değilim böyle yazanlara ama bu bin nidin gizimiyrim ihihhi durumu değil, ben genel anlamda bu saydıklarımı yapamamak da dahil geçmişimde verdiğim kötü kararlardan ötürü pişmanım. Aileme verdiğim tavizlerden ötürü mesela. Sanki ömrümün 20 senesi yok. Bu nedenle yazdım aslında.

Yazlık da yok muydu sizin annenizin? Bir kuru ev bir kuru deniz kenarı yazlık bu devirde servet değerindedir
Vize işi çok ilginç. Benim iki arkadaşım memur olmasına , evli olmasına rağmen vize alamadilar. Ama ben vizemi issizken almıştım,babami sponsor gösterip.
Çevremde insanlara bakıyorum, vize çıkmayan da çok ama çıkan da hayli insan var.
Ben kendim için artık vizesiz ülkeler ariyorum,bu strese değmez diye. Hem vize parasini seyehat parama eklerim daha çok yer gezerim. Ama sen ille de o ülkeleri görmek istiyorsan yine de bir şansını dene. Sana para iade garantisi sunan turlara yazıl hatta.
Daha bu yaz kuzenim tur ile 11.000 liraya İran'a gitti,9 gün.
11.000 birikmeyecek para değil. Esin 35 bin kazanıyormus, her ay şöyle 3 binini tirtikla, yüz euro al. Yokluğunu farketmezsiniz bile. Ama yaza kadar bin euronuz olur,onunla da iki kisi pekala güzel bir tatil yaparsiniz.

işe girmeniz neden zor 44 yaşında anlamadım. insanlar o yaşlarda çalışıyor, iş değiştiriyor, iş buluyor. neden 65 yaşında değilseniz. yani öncesinde tecrübeniz varsa ben iş bulamayacağınızı düşünmüyorum tabi önceki kariyerinize de bağlı ama. arada hiç çalışmadınız mı? ben de 2 sene işssizdim bi kaç sene önce, olmadı olmadı derken almanyadan teklif aldım yurtdışına taşındım. buhran yaşamıştım. herkesi hayatında blokajlı dönemler oluyor. sağlığınız yerinde olduğu sürece hiç bişe için geç değil. tabi gezin edin ama bence hem maddi hem sosyal açıdan tatmin için işe girmenizi tavsiye ederim. eğitiminiz ve önceden kariyeriniz olduğu takdirde vakit alsa da bulursunuz. çalışmak iyi gelir diye düşünüyorum.

Hayatı sadece bir oda evde nefes alıp işe gidip gelmek sanan kişiler için bu bir dert değil.
Oysaki dertlerin en büyüklerinden benim icinde.
Hayat sadece nefes almak değil.
Gördüğümüz gezdiğimiz kadar yaşarız.
Çok haklısınız..
Bu arada ben sizi 30’lu yaşlarda imgelemiştim diğer konulardan vs enerjinizdenmiş
Geçen gün eşimle aynısını konuştuk , sık sık gezen bir çifttik bireysel olarakta ben öğrencilikten itibaren harçlıklarımı maaşımı hep yurtdışı için biriktirir gider gezerdim..
Euro 30 oldu ne yapacağız diye konuşur olduk üstümüze başımıza almaz bir iki yer görürüz diye karar verdik.. Giyimden kozmetiklerimden kısacağım gerekirse, çünkü çocuğumun da gezerek görerek büyümesini istiyorum bunun için çabalıyorum..
Eviniz kira değilmiş şu an en büyük gider kiralar oradan yırtmış durumdasınız bu çok güzel..
minimum bütçe ile yine de gezilebiliyor.
Mayıs ayında tatile gittik nereye gidelim Marmaris mi Fethiye mi diye bir konuşurken hadi vizesiz tiflis yapalım dedik (kimlikle giriliyor pasaport şart değil)
Git gel kişi başı 3500’e uçak buldum (hobilerimden biri hep ucuz uçak bileti bakıp bulmak )
Otele verdik 4 gün için 3000
Türkiye’de bir yere gitsek kesinlikle 2-3 katı olacaktı bu para çok net..
Yemekler bile bizim yemeklerimizden ucuzdu fiyat olarak..
Bu şekilde Türkiye tatili yapmamaya karar verdik artık

Olur mu 20 sene aktif çalıştım hem de iyi firmalarda. 44 benim değil işverenin fikri maalesef TR’de bir yaşın üzerindeyseniz şansınız azalıyor.

Yaaa çok teşekkür ederim moral oldu yaş konusu bana aslında genelde de 30’lar derler bana ben de pek olgunlaşmamış olmama bağlarım bunu beden ve ruh dengesi diyerek

Bak birde şöyle düşün hayatını en zor dönemlerin bitmiş boşanmak ayakta kalabilmek kolaymı. Ne güzel Rabbim senin yüzüne tekrar gülmüş sevdiğin ve sevildiğin ikinci bir evlilik yapabilmişsin evin var evinize giren bir maaş var sağlığını yerinde şu zor zamanlarda bunlar büyük nimet belki işsiz olmandan dolayı bir sıkıntıya girmiş olabilirsin ama yurtiçinde de çok güzel turlar var eşinle haftasonları kaçabilirsin sıkma canını

Değişim istiyoruz büyük bir çoğunluk olarak. Alamadığımız her duygu ve yaşadığımız ilgisizlik, gelecek adına bizleri büyüttü. Yaralı çocuk sendromundan çıkamazsak iyileşemeyiz. Hep çocuk tarafımızla geçmişe bakarsak ilerleyemeyiz. Önce kendi içimizdeki çocukla yüzleşmeliyiz ve anne babamızla helalleşmeliyiz. İşte o zaman değişim başlar..

Son yıllarda herkeste inanılmaz gezme isteği var. Ben de çok istiyorum hatta istiyordum. Şimdi ise nötrüm. Çünkü yerinde duramamanın, gezip tozmak istemenin; insanın aslında kendini, bu dünyaya geliş amacını arıyor olması olduğunu öğrendim. İnsanoğlu aslına rücu etmek istiyor. Dengeye gelmeye başlayınca geçmişi kabullenmek de kolaylaşmaya başladı, kendimi bir yerlere atma isteği de azaldı. Şu an sadece duruyorum, hatta hiç hareket etmek istemiyorum. Ben de şimdilik böyle bir durum oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…