Artik tukendigimi hissediyorum

Evlilikte 'senin benim param' durumu olmaz diye düşünüyorum. Ama sen bu evlilikte çok çaba sarfedip, özveride bulunmuşsun. Eşinde rahata alışmış, nasılsa senden geliyo paralar. Kumar alışkanlığı da varmış eskiden. 'Biterim' diye duygu sömürüsü yapmasına izin vermeyin, hatta ailenizle konuşun bu konuyu. Konu artık sizi aşıyor bence..

Annemlere anlattim konuyu ama tamda herseyi anlatmadim daha oyle yorgunumki..
Esim hic bisey olmamis gibi davraniyor. Sarilmaya opmeye felan calisiyor. Bende ona yaptiklarini unutmadim once bunlara bi aciklama yapacaksin diyorum ama hicte orali olmuyor gibi. Yil donumumuzdeki yaptigi icin ozur bile dilemedi ya
Ben bukadarmi degersizin dedim ama hic cevap vermedi.
Bende evlendigim adamla mutlu olmak istiyorum. Alis verisime gitmek istiyorum ve ayda bikere gezmeye gitmek istiyorum veya senede bi kez tatil yapalim istiyorum mesela. Ama isi yuzunden olmuyor ve birakmiycak bu isi gibi gorunuyor. Cok bunaldim mutsuzum boyle ama esimide seviyorum yani iyi gunlerimiz aklima geliyor ve ozaman fikrim degisiyor:KK43:
Esim bide cok kinci biri hic biseyi unutmaz kari gibide laf yapar agzi af edersiniz cok dir dir eder yani ben bile okadar degilim. 10 sene kadar sevgili oldukten sonra evlendik ama hic hayal ettigim gibi olmadi evliligim. Dugunum felan bal ayim cok guzeldi ama evlilik suresince cok sey yasadim gibi geliyor bu iki sende icinde:KK43:

Bugun yine kavga ettik. Esim afedersiniz iliskiye girmek istiyor ama ben ozur bile dilemedigi icin istemedigimi soyluyorum kac gundur. Cok uzerime geldi bende agladim sinirden. Sonra birakti beni yukari cikacakti telefonunu alip o sirada ben hemen aldim telefonunu, neden oyle yaptim bilmiyorum. Sonra kendisi sinirlendi tshirtini yirtti kapilari carpti felan telefonunu atti. Ben suclumuyum yani simdi? Siz kocanizla problemliyken cinsel iliskiye giriyormusunuz? Ben istesemde girmek istemiyorum cunku ozaman sanki hic hatasini anlamaz gibi geliyor. Aksamda annemlere gidecegiz yemege. Simdi esim evde yok ama ya eve gelince ben annengile gelmiyom derse. Bide onuda dusunuyorum. Herseyi duzeltecegine yaptigi seye gercekten anlam veremiyorum. Bide agliyo felan diye soyleniyordu. Tabi aglarim yani gucumu kesti ona karsi koymaya calisiyordum cunku.

Akan suyu bir kesin bakalım. Adam zaten size bakmıyor, siz ona bakıyorsunuz. Bu yüzden hiç öyle erkekliğim biter, kocalığım biter muhabbeti yapmasın; başlamamış ki bitsin.

Para akışı bitsin, biriktirin yine ama asla vermeyin.

aynen...
parayı sana vermiyorum diyerek de vermemezlik yapmasın ama.
bir ev olur, araba olur bütçesine göre borçlansın. ve arkadaş oraya ödeme yapsın.
eşi de evi geçindirsin başarabiliyorsa...

Siz kocanizla problemliyken cinsel iliskiye giriyormusunuz? Ben istesemde girmek istemiyorum cunku ozaman sanki hic hatasini anlamaz gibi geliyor.

bu durumu çözmek gerektiğini ifade edin. bir röportajda okumuştum. problemi sabaha taşımamak gerekiyor. gün içinde sorunu çözüp yatağa sorunsuz gitmek gerekiyor.

Bugun yine kavga ettik. Esim afedersiniz iliskiye girmek istiyor ama ben ozur bile dilemedigi icin istemedigimi soyluyorum kac gundur. Cok uzerime geldi bende agladim sinirden. Sonra birakti beni yukari cikacakti telefonunu alip o sirada ben hemen aldim telefonunu, neden oyle yaptim bilmiyorum. Sonra kendisi sinirlendi tshirtini yirtti kapilari carpti felan telefonunu atti. Ben suclumuyum yani simdi? Siz kocanizla problemliyken cinsel iliskiye giriyormusunuz? Ben istesemde girmek istemiyorum cunku ozaman sanki hic hatasini anlamaz gibi geliyor. Aksamda annemlere gidecegiz yemege. Simdi esim evde yok ama ya eve gelince ben annengile gelmiyom derse. Bide onuda dusunuyorum. Herseyi duzeltecegine yaptigi seye gercekten anlam veremiyorum. Bide agliyo felan diye soyleniyordu. Tabi aglarim yani gucumu kesti ona karsi koymaya calisiyordum cunku.
Annene gelmezse nolur ya niye bu kadar acizsiniz. Esim bana 200 tl ver oyle gelirim dogum gunu icin diyecek agzima geleni sayarim evden kovarim olmadi toplar esyami o evden cikarim. Siz ne tepki koyabilirsiniz nede bir icraat yaparsiniz. Ilk yazimin uzerinden kac ay gecmis degisen birsey yok ayni tas ayni hamam. Seviyorum diyorsunuz ama gordukki evliliginizde sevgi karin doyurmuyor. Adam size acik acik yol veriyo hala tepki olarak sadece cinsel perhiz uygulayabiliyorsunuz. Tek tepku bu. Sizide bir sarsmak lazim bence bu ne acizlik yok seviyorum yok cok gururlu. Ne gururu arkadasim ya gururlu erkek esimden surekli para istemez. En onemlisi 200 tl verirsen giderim demez. Onun adi kadinin gidemeyegini bilen erkegin karisini kaz gibi yolmasidir. Sizin durum bu. Size ayrilin demiyo kimse ailenizin yanina gidin bir sure kafa dinleyin bi yalniz kalsin dusunsun. Baktiniz akillanmiyo yolunuzu cizersiniz. Ama benim tesbitim siz sizi birakir diye zaten akliniz cikiyo ki bu kadar sorun oluyo evinizde sizin derdiniz annenlerde olan yemege katilmamasi. Siz bosanamazsinizda tepkide koyamazsiniz. Yillarca el altindaki yolunacak kaz olursunuz. Ciddi bir tepki koyamayacaginiza gore alismaya bakin. Gecmis olsun demek duser bizlere neticede bu kadar insan size yol gosterici yorumlar yazdi hala her yorumda eylem yerine sizlanip duruyorsunuz.. bu hayat sizin siz yasiyorsunuz eziyetide siz cekiyorsunuz. Bizler yazilanlari okuyup yazik kadinin kendine ettigi eziyete deyip baska konuya geceriz sizde bu mutsuz hayata devam edersiniz. Sevgi kavramina bakis aciniz beni benden aldi. Seven insan ailesini ayakta tutmak icin herseyi yapar kapiyi gostermez.. esinizin yaptigi nedir biliyormusunuz karsidakini ara ara pohpohla mutlu et senin her istedigini yapsin. Bu iyi bir taktiktir. Durum bu cunku tepki gosterdiginizde gidemeyeceginizi bildigi icin kapiyi gosterip sizi gayette iyi korkutuyo ve istedigini yaptiriyo. Korku ve arada gosterilen iyi davranis insana herseyi yaptiriyo. Sizinde bosanma durumu gibi bir durumu ailenize soyleyemeyecegini ve bosanmaktan cok korktugunuzu bildigi icin bu damardan iyi korkutuyo. Iyi bulmus zayif yonunuzu.

Son düzenleme:
Ve bugun yine kavga ettik. Aramiz tam duzelmeye basladi hersey guzel olacak dusuncesine kapildiktan sonra yine bosluga dustum. Benden az bi miktar para istedi ama hesabimda para olmadigi icin ve cuzdanimdakinin sadece ona yetecegi icin yok dedim cuzdanimdakini alirsin baska para kalmiyo dedim. Parayi almadan cikti evden. Ama kalmiycaktida zaten ve maasima daha var ozamana kadar idare etmeyi dusunuyordum. Benim birikimim oldugunu biliyor ve birikimlerimden ona vermedigim icin yani ona yardimci olmadigim icin bana sitem etti. Bende ona gelecegimizi birinin dusunmesini gerektigini soyledim. Ve onun tek istediginin butun parami ona vermem oldugunu soyledim. Oda bana ailesiz kimsesis olmak istedigini soyledi bende ozaman yapman gerekeni yap dedim. Bu arada onun ulasamiyacagi yerden para biriktiriyorum artik. Daha sonra evden tekrar gittiginde mesaj atti bayramdan sonra evde kalmiycani soyledi.

Is icin kullandigi bir yer var orda kalacagini soyledi. Bunu mesaj olarak soyledi ama ben cevap yazmadim. Cunku bana geri mesaj atacak ve sinirimi dahada bozacak biliyorum. Cok mutsuzum. Aslinda cok iyi bir insan ve gercekten beni mutlu etmek icin herseyi yapar evde yardimci olur iyi davranir. Ama bu is ve para meselesi herseyi maf ediyor. Napicam :KK43:

Ben seni en basindan beri hakli buluyorum, biraz sana baski yapmak icin demistir gelmicem diye, yoksa gidecek adam simdiden giderdi

Is icin kullandigi bir yer var orda kalacagini soyledi. Bunu mesaj olarak soyledi ama ben cevap yazmadim. Cunku bana geri mesaj atacak ve sinirimi dahada bozacak biliyorum. Cok mutsuzum. Aslinda cok iyi bir insan ve gercekten beni mutlu etmek icin herseyi yapar evde yardimci olur iyi davranir. Ama bu is ve para meselesi herseyi maf ediyor. Napicam :KK43:
Dik duracaksın ve seni bamkamatik olarak görmesine izin vermeyeceksin. Seni gerçekten seviyorsa bunu sorun etmez, ama paran olmasa sevmiyor gibi görünüyor. Dik dur ve geri adım atma

Ben seni en basindan beri hakli buluyorum, biraz sana baski yapmak icin demistir gelmicem diye, yoksa gidecek adam simdiden giderdi
Cok tesekur ederim:KK43: ne zormus evlilik. Onca sene sevdik birbirimizi okadar guzel gunler gecirdik. Bu durumda oldugumuza inanamiyorum:KK43: bide tatil planlarimiz vardi oda benim zorumla biraz. Ama bugun tatilese gitmiyceni soyledi. Bide artik onun icin hayat bitmis oyle soyledi. Bana gore cok sacma geliyor. Ben olsam borclarimdan kurtulmaya bakardim esimle mutlu olim yeterki. Ama benim esimin yaptiklarini ve amacini anliyamiyorum artik. Kendini gostermekmi istiyor anlamadim gitti :s

Cok tesekur ederim:KK43: ne zormus evlilik. Onca sene sevdik birbirimizi okadar guzel gunler gecirdik. Bu durumda oldugumuza inanamiyorum:KK43: bide tatil planlarimiz vardi oda benim zorumla biraz. Ama bugun tatilese gitmiyceni soyledi. Bide artik onun icin hayat bitmis oyle soyledi. Bana gore cok sacma geliyor. Ben olsam borclarimdan kurtulmaya bakardim esimle mutlu olim yeterki. Ama benim esimin yaptiklarini ve amacini anliyamiyorum artik. Kendini gostermekmi istiyor anlamadim gitti :s

Aynen onu istiyor, kendini göstermek. Tükürdügünü yalamis olacakmis hissine sahip sanirim isini birakirsa....

Dik duracaksın ve seni bamkamatik olarak görmesine izin vermeyeceksin. Seni gerçekten seviyorsa bunu sorun etmez, ama paran olmasa sevmiyor gibi görünüyor. Dik dur ve geri adım atma
Evet boyle anlatinca sanki para icin yanda gibi ama bana daha iyi tavsiye bulunabilmeniz icin soyluyorum.
Mesela oda parasi olsun bana herseyi alir gezdirir yani hic cimri felanda degil. Ve biz kucuklukten beraber oldugumuz icin beni sevdiginden eminim. Ama sevmek hersey degilmis tabi bunu gordum:KK43: sonradan ona haksizlik yaptigimi dusunmemek icin bunlari anlatmak istedim. Mesela evlenme teklifim bile superdi hayal bile edemezdim ve bal ayimiz felan. Ama iste is ve para girdimi adam boyle oluyo ve boyle hayat gecermi bilmiyorum. Ileriyi dusunerek plan yapamiyorum mesela cocuk istemiyorum. Ve onun beni birakmiycagi ne maglum diye dusunuyorum. Yani tabi her evlilikte olabilir bu dusunce ama sanki bende fazla gibi. Evlendigimden beri neler yasadim ya hepside onun isi ve para sorunu yuzunden. Bazen baska kavgalarimizda oldu tabi ama onlar normal seylerdi

Aynen onu istiyor, kendini göstermek. Tükürdügünü yalamis olacakmis hissine sahip sanirim isini birakirsa....
Evet bencede. Borclarida cok cok fazla. Isi birakirsa yardim alabilir. Bu surec cok zor olabilir ve bi kac sene surebilir ama bir yerden baslamak gerek degilmi? Bu surece girmeyi kabul ederse dayanirmi onuda bilmiyorum tabi. Omrumu maf etmesindende korkmuyorum degil. Bunlarida dusunuyorum. Ve onsuz hayat nasil olur? Omrumun yarisindan cogu onunla gecti. Zevk alabilirmiyim hayatimdan:KK43: cok korkuyorum mutsuz yaslanip olmekten:s

Merhaba arkadaslar,

Ben 28 yasindayim ve iki senedir evliyim. Evligimden once uzun yillar sevgili kaldik esimle. Yaklasik 12 senedir beraberiz diyebilirim. Bu 12 senenin ilk 2 senesini saymassak, 10 senedir para sorunu var esimin. Ben calismaya basladigimdan beri kenara her koydugum parayi esime vermisimdir. Benim icin bir iliskide her seyi paylasmak gerekir ve o yuzden herzaman yardim ettim esime. Esimin kendi isyeri var yaklasik 5/6 senedir ve bundan oncede normal isci olarak calisiyordu. Esim normal isciykende herzaman parasi eksik olurdu, ve herzamen ben ona verirdim. Benim paramin ozamanlar baya az olmasina ragmen arttirir yinede ona verirdim. Belkide vermemem gerekti biliyorum ama hic dusunmeden verirdim.

Sonrasinda ben daha cok kazanmaya basladim cunku okul bitti ise girdim. Bu aradada esim kendi isyerini acti. Esimin is sorunlari hic bitmedi. Herzaman paraya ihtiyaci olurdu ve halada var. Bugune kadar kenara koydugum paralarin hepsini esime verdim. Ama artik esime dur demek istiyorum ve bu isi birak demek istiyorum. Isimin isi bize para getirmeyi birak bizim paramizi yiyor. Esime bu isi birak dedigimde hemen tersliyor beni, kavga ediyoruz. Birakamazmis, birakirsa bitermis, kocalik edemizmis. Omrunu vermis bu ise. Halbuki bu isi birakmassa omrunu harciycak haberi yok.

Benim para konusunda cok destek olmama tabikide uzuluyor ve gururu inciniyor, yani soylediklerinden bunu anliyorum. Ama ben artik biktim. Eger zoruna gidiyorsa bukadar, ozaman biraksin bu isi degilmi? Okadar stressli okadar mutsuzki kendiside. Ama hala devam etmekte israrli. Hatta isi birak diye tuttursam evden gider birakir beni, bundan eminim. Bi cok kez baska konulardan dolayida bosanalim diye soylenmisti. Blöfte yapiyordu cogu zaman. Bu arada para sorunlarindan dolayi iki kez kumar oynadiginida ogrendim, hatta bikeresinde benim paramla. Arabam bozuldu para lagzim dedi bende al dedim.

Su an isteyim ve cok bunaldim. Yine kavga ettik ve ben bu evliligin bu sekilde nereye varacagini bilmiyorum. Ileriye donuk hayaller kuramiyorum. Neyim var neyim yoksa herseyimi esime verdim, altinlarim haric. Esim cozum aramak yerine bu ise devam edip bizi bitirmeye devam ediyor. Ne yapmam lagzim? Anlatmadigim daha cok sey var ama hangi birini anlatayim bilemedim.

Cok uzun oldu kusura bakmayin hakkinizi helal edin.
Her evliliğin dinamiği farklıdır illa aynı olmaz ama benim yaşadıklarımın benzerini yaşıyorsunuz. Adam iyiymiş kötüymüş boşver bunları sonunda sen kötü olacaksın. Çocuk yapma bi süre. Paranı biriktir altınlarını da verme. Bu hayat ve maddiyat sana da lazım.

Evet bencede. Borclarida cok cok fazla. Isi birakirsa yardim alabilir. Bu surec cok zor olabilir ve bi kac sene surebilir ama bir yerden baslamak gerek degilmi? Bu surece girmeyi kabul ederse dayanirmi onuda bilmiyorum tabi. Omrumu maf etmesindende korkmuyorum degil. Bunlarida dusunuyorum. Ve onsuz hayat nasil olur? Omrumun yarisindan cogu onunla gecti. Zevk alabilirmiyim hayatimdan:KK43: cok korkuyorum mutsuz yaslanip olmekten:s

Hele sen cocugun olsun, cocuguna eski yirtik pirtik giydir, yada herkesin varken sen cocuguna cikolata bilmem ne alama, o zaman gör sen mutsuzlugu......

Her evliliğin dinamiği farklıdır illa aynı olmaz ama benim yaşadıklarımın benzerini yaşıyorsunuz. Adam iyiymiş kötüymüş boşver bunları sonunda sen kötü olacaksın. Çocuk yapma bi süre. Paranı biriktir altınlarını da verme. Bu hayat ve maddiyat sana da lazım.
Simdilik beklemelimiyim? Altinlarim guven cok sukur. Siz neler yasadiniz ve atlattinizmi? Atlattiysaniz nasil attlattiniz?:KK43:

Evet suan dusundumde cok aci bisey. Allahim kimseye oyle acilar vermesin

Almanyada yasiyorsun sen, kocanin isi cok kolay, isi birakacak, baska bi ise girecek borclandigi yerlere ödeme planu sunacak, yavas yavas borclar bitecek, yada iflas gösterip yedi sene bekleyip sifirdan baslayacak.....

Evet boyle anlatinca sanki para icin yanda gibi ama bana daha iyi tavsiye bulunabilmeniz icin soyluyorum.
Mesela oda parasi olsun bana herseyi alir gezdirir yani hic cimri felanda degil. Ve biz kucuklukten beraber oldugumuz icin beni sevdiginden eminim. Ama sevmek hersey degilmis tabi bunu gordum:KK43: sonradan ona haksizlik yaptigimi dusunmemek icin bunlari anlatmak istedim. Mesela evlenme teklifim bile superdi hayal bile edemezdim ve bal ayimiz felan. Ama iste is ve para girdimi adam boyle oluyo ve boyle hayat gecermi bilmiyorum. Ileriyi dusunerek plan yapamiyorum mesela cocuk istemiyorum. Ve onun beni birakmiycagi ne maglum diye dusunuyorum. Yani tabi her evlilikte olabilir bu dusunce ama sanki bende fazla gibi. Evlendigimden beri neler yasadim ya hepside onun isi ve para sorunu yuzunden. Bazen baska kavgalarimizda oldu tabi ama onlar normal seylerdi
İşte bu aşırı süper güzel şeyler de yaptığını kapatmak göz boyamak için olabilir. Özünde iyi biri mi ona bakmak lazım, diğer çok abartı şeyleri vs yalan bile olabilir, sizi kandırmak için göz boyamak için..erkekler çok güzel oynuyorlar çünkü
Benim babam annemi kaç kez aldattı, her seferinde o kadar güzel yalan söyledi, türlü numaralar yaptı ki annem hep affetti. Annem Maaş kartını da her istediğinde psikolojik baskı uyguladı resmen, annem onu haklı zannetti .

Hakkınızda hayırlısı olsun, iyice güvenmeden emin olmadan çocuk yapmayın

X