Artik tukendigimi hissediyorum

Evet isci olsa nekadar mutlu oluruz. Onunda kafasi rahat olur. Bu iste bi is var zaten yoksa insan neden kendi elleriyle cile cektirir kendine ve sevdigine. Korkuyorda olabilir diye dusunuyorum ve tabi baskasinin emri altinda calismayi yediremiyordur belki kendine.
nerede erkeklik gururu?
ben göremedim.

12 yıldır kadın parası yiyen bir erkek müsveddesi gördüm ben sadece.

o kadar yıldır sen bu adama para verdin, evli nişanlı değilken sana geri ödedi mi hiç verdiğin paraları?

gururlu adam evini geçindirmek için her işi yapan adamdır. trip atıp somurtan, bir de kadının parasını savuran bir erkek(!). aman ne kadar da gururluymuş.

Kendi hatam cok pismanim. Keske ailemle paylassaydim tum olanlari zamaninda:KK43: Ozaman ailem kesin iyi akil verirdi bana. Kimseye bisey anlatmadim, kendi kendime yasadim ve karar verdim:KK43: Cok pismanim:KK43:
senin de sonun erenefe erenefe gibi olacak.

gün gelecek borçları dağ gibi olacak ve senin tüm kazancın borca giderken, kocan evde somurtarak oturacak, iş beğenmeyecek.

geçen günlerine zaten yazık olmuş da bari geleceğini karartma.
aklınla mantığınla karar ver.
gerçekleri gör.

Benden yine para istedi hanimlar ama param yok dedim. Yine is icin para lagzim ya biktim artik tiksindim bu ne ya. Bence surat yapacak aksam ama umursamiycam busefer

Vermeyin paranızı size de yazık madem dinlemiyor vermeyin.Tabi ki her durumda eşler birbirine destek olmalı bir şey saklamamalı ama sizin durumunuz farklılaşmış.

Akan suyu bir kesin bakalım. Adam zaten size bakmıyor, siz ona bakıyorsunuz. Bu yüzden hiç öyle erkekliğim biter, kocalığım biter muhabbeti yapmasın; başlamamış ki bitsin.

Para akışı bitsin, biriktirin yine ama asla vermeyin.
Bencede.

O da ona göre karar versin ne yapacağına. İşe devam mı edecek , önüne bakıp evliliğini mi kurtaracak

Benim eşimde iş kurmaya çalışıyor, stresten ne yanına yanaşılıyor ne konuşuluyor, kafası o kadar işle dolu ki Bebek ağlıyor , aklına gelmiyor ki kucağına alıp sustursun. Bende işlerin yoluna girmesini bekliyorum, yoksa böyle ömür geçmez .

Benden de para almaz kesinlikle, çok fazla gururludur

Merhaba hanimlar uzun zamandjr yazmadim. Esimle kavga ettik ve bu yoldan vazgecmiyceni ve benden bosanmak istedigini soyledi. Ben sene sonuna kadar devam edip bakicam dedim durumuna ama o ozaman iki yabanci gibi yasiycaz dedi. Cok mutsuzum ne yapicagim bilmiyorum. Ailem hic bisey bilmiyor ama yarin mecbur soylemem gerekecek cunku yarin bir dogum gunu var kardesim ve gitmem lagzim. Esimi soracaklar ve esim sorduklarinda anlat herseyi dedi. Bende anlatmayi dusunuyorum. Bosanirsam napicam ben nasil devam edecem. Cok sevdik ve cok cok guzel gunlerimiz oldu beraber. Ama onun yaptigi is sadece para yiyir neredeyse hic bisey kalmiyor elinde ve halada devam edecegini soyluyor. Vazgecmiycekmis yaptigi isten. Uzun oldu kusura bakmayin cok uzgunum dertlesmek istedim:KK43:

Resmen para vermezsen boşanalım demek bu.para verme, işi bırakmasını da isteme. Ne olacak?

Bugun kardesimin dogum gunu. Demin 200lira verdim istedigi icin. 200 lira varsa dogum gunune gelirim dedi. Neden fikrin degisti dedim, sonra konusuruz dedi. Bende annemgilin bisey cakmasini istemedigim icin verdim parayi dogum gunune gelsin diye. Yine is icin lagzimmis para. Kendimi cok salak hissediyorum ama annem babam uzulmesin diye verdim cunku o gelmesse kesin biseyleri anlarlardi ve buna gucumde yok:KK43: ben napicam bununla. Sevgiyle felan hic sorunumuz yok. Sadece para getirmeyen ve uste para vermemiz gereken bi isle ugrasiyor ve ben artik birakmasini istiyorum. Oda birakmak istemiyor ve sonuna kadar gitmek istiyor. Evliligi bitse bile bu yuzden, genede devam edecekmis. Bana gore cok sacma boyle biseyden bosanmak ve yazik olur evliligimize diye dusunuyorum:KK43: icim cok dolu cok sey var anlatacak ama kafam yerinde degil cok mutsuzum ve kendimi bir zavalli gibi hissdiyorum. Hayatimi maf ettim sanirim:KK43:

Bugun kardesimin dogum gunu. Demin 200lira verdim istedigi icin. 200 lira varsa dogum gunune gelirim dedi. Neden fikrin degisti dedim, sonra konusuruz dedi. Bende annemgilin bisey cakmasini istemedigim icin verdim parayi dogum gunune gelsin diye. Yine is icin lagzimmis para. Kendimi cok salak hissediyorum ama annem babam uzulmesin diye verdim cunku o gelmesse kesin biseyleri anlarlardi ve buna gucumde yok:KK43: ben napicam bununla. Sevgiyle felan hic sorunumuz yok. Sadece para getirmeyen ve uste para vermemiz gereken bi isle ugrasiyor ve ben artik birakmasini istiyorum. Oda birakmak istemiyor ve sonuna kadar gitmek istiyor. Evliligi bitse bile bu yuzden, genede devam edecekmis. Bana gore cok sacma boyle biseyden bosanmak ve yazik olur evliligimize diye dusunuyorum:KK43: icim cok dolu cok sey var anlatacak ama kafam yerinde degil cok mutsuzum ve kendimi bir zavalli gibi hissdiyorum. Hayatimi maf ettim sanirim:KK43:

'200 tl varsa doğumgünününe gelirim'.. bu ne demek? Siz ısrar mı ettiniz gelmesi için? Adam boşanalım diyor, siz bunun üstüne para vererek Doğum gününe gelmesini sağlıyorsunuz.
İyiymiş..

Esimle kavgalarimiz suruyor. Isi birakmamakla direniyor ve bende bu isi artik gercekten birakmasi gerektigini dusundugum icin normal davranamiyorum. Kendisi hemen bosan ozaman ne duruyon felan diyor bana. Ayrica evlilik yil donumumuzdu ve hic birsey yapmadi. Umrunda olmadigini soyledi. Biliyorum umrunda aslinda ama bana oyle soyluyor. Benim bu adam bu sekilde giderse bosanmammi lagzim napicam ben? Bu is problemi olmasa cok iyiyiz ve tam istedigim gibi bir es ama bu is problemi cok kotu. Para getirmeyen isle ugrasiyor ve ugrasmaya devam edecekmis ben istesemde istemesemde. Napmam lagzim yardim edin lutfen akil verin:KK43: bosanirsam severek bosanmis olucam ve artik mutlu olabilirmiyim bilmiyorum onsuz. Cikmazdayim. Annemlere anlattim ama esimin haberi yok bildiklerinden. Hani birgun gercekten dayanamassam ve bosanmak istersem birden pat diye sok olmasinlar diye ve belki bana akil verirler diye anlattim. Yarin evlerine gidecegim annemgilin ozaman konusucam annemlerle. Siz olsaniz napardiniz lutfen akil verin. Kusura bakmayin yine uzun oldu cikmazdayim:KK43:

Hazir cocuk yokken bu sorununuzu cozun ,
Esiniz sizi umursamiyor ,
Bir insan gercekten umursasa bu durumu ve sizi duzeltmeye calisir ,
Aksine sizi tehdit ediyor ,
Sizi tuketmis belli boyke alismis ,daha neler cikicak belli degil,
Siz resti cekin isterse bosansin isterse adam olsun,
Boyle zaten size kocalik yapmiyor ,
Evine ailesine bakamayan adam koca midir ?

Tesekur ederim yorumunuz icin. Haklisiniz:KK43: ama iste ben yinede hep iyi seylerini dusunuyorum. Bana parasi oldugunda mesela herseyi almak isterdi ben gerek yok desemde alirdi hosuna gidiyor beni mutlu etmek mesela. Ev islerinde yardimci olur sordugumda ve bazen ben demedende yapar biseyleri. Ama iste tek sorun para getirmeyen stressi bol olan bi is yapmasi. Acaba benmi hataliyim? Kabul edip destekmi olmam gerekiyor? Ama senelerder tutmuyo bu yaptigi isi yani bende artik biktim anlamiyor diye. Borclarida cok. Onlardan kurtulsun istiyorum beraber odiyelim bile dedim. Sizce ben haksizmiyim? Hep kendimi suclarim ben genelde:KK43: Yaptigim sey yani birakmasini istemem dogrumu sizce?

Pa

Param varken vermessem ve sonra baska yollardan para bulursa diyede korkuyorum. Ne bilim kumara baslarsa yine yada baska bi sekilde ne bilim. Korkuyorum ama vermekte istemiyorum tekrar biriktirdigimde:KK43:

Kumara versende baslar vermesende baslar. Ben sirf kumar oynayabilmek icin borc ceken insanlar taniyorum. Verme esine anlatma para biriktirdigini. Ben artik birikimimi esimden gizli yapiyorum. Hicde sucluluk hissetmiyorum. O parasini gidip harciyorsa onun problemi benim degil.

Nerde yasiyorsun?

Evet savurgan hic deger vermez sanki cok paramiz varmis gibi davranir eline biraz para gecince
Iyi yonleride var tabi esimin yani sadece kotu degil ama bu problem esimin nekadar iyi yonu varsada bitiriyor cunku cok zor bir durum ve sinir bozucu. Cok inat ne istiyor anlamiyorum bu isi yaparak

Oooo benim esimde böyledir, elinde varken harcar harcar ben bisey dedim mi istersen gereksiz para harcamayalim der. Eskiden bende tamam haklisin derdim, ben harcamazsam oda harcamaz derdim, baktim ki adam benim kistigimi da kendine harciyor, basladim gizli para biriktirmeye.

Merhaba hanimlar uzun zamandjr yazmadim. Esimle kavga ettik ve bu yoldan vazgecmiyceni ve benden bosanmak istedigini soyledi. Ben sene sonuna kadar devam edip bakicam dedim durumuna ama o ozaman iki yabanci gibi yasiycaz dedi. Cok mutsuzum ne yapicagim bilmiyorum. Ailem hic bisey bilmiyor ama yarin mecbur soylemem gerekecek cunku yarin bir dogum gunu var kardesim ve gitmem lagzim. Esimi soracaklar ve esim sorduklarinda anlat herseyi dedi. Bende anlatmayi dusunuyorum. Bosanirsam napicam ben nasil devam edecem. Cok sevdik ve cok cok guzel gunlerimiz oldu beraber. Ama onun yaptigi is sadece para yiyir neredeyse hic bisey kalmiyor elinde ve halada devam edecegini soyluyor. Vazgecmiycekmis yaptigi isten. Uzun oldu kusura bakmayin cok uzgunum dertlesmek istedim:KK43:

Ayyy anca simdi okudum yeni yazdigini canim. Adam seni sevmiyoru demek ki parani seviyoru. Sükret kurtulduguna.

Simdi sonuna kadar hepsini okudum ve kesin eminim ki esin seni degil senin ona sundugun maddi yardimi seviyor.

Ayrilirsan hayatin maf olmaz güzel kardesim, aksine kendine gercek bi hayat kurabilirsin.

Esim düzelir diye yillarca teyzem aynisini yapti. Eline gelen bir kurusu bile kocasina verdi. Üstelik cocuklarida vardi. Sonuc olarak adam teyzeme bir ev parasini borc olarak takti gitti. Bide cocuklara nafaka vermeyeyim diye isten ayrildi.

Su gercege hep inanmisimdir. Zaman icerisinde insanlar degisir. Erken yasta baslayan iliskilerde bu ciddi bir risktir. Zaman icerisinde sen ilerlemissin, degisimler yasamissin, kendini gelistirmissin vs. Buyuk ihtimal hem is ve kariyer konusunda, hemde kisilik olarak (bu konuya deginmemissin). Esin ise biseyleri asamamis, takilmis kalmis, bildiginden sasmayan bir hal almis. Cozulmemis mesela 5 sene onceki is sorunlari. Buda dogal olarak seni yoruyor. Kazandigin parayla daha rahat bir hayat surmek dururken, ona para yetistirmeye calismissin senelerce.

Evlilik olayi sadece maddiyata bagli degildir, fedakarligi, sahiplenmesi, sevmesi, saymasi, ailenle diyalogu filan, bunlarin hepsi onemli faktorler. Neyin daha onemli oldugunu, daha agir bastigini, nelerin iyi gidip gitmedigini yine en iyi sen bilirsin.

Umarim sorununu cozer, ve ilerler.

Tesekur ederim yorumunuz icin. Haklisiniz:KK43: ama iste ben yinede hep iyi seylerini dusunuyorum. Bana parasi oldugunda mesela herseyi almak isterdi ben gerek yok desemde alirdi hosuna gidiyor beni mutlu etmek mesela. Ev islerinde yardimci olur sordugumda ve bazen ben demedende yapar biseyleri. Ama iste tek sorun para getirmeyen stressi bol olan bi is yapmasi. Acaba benmi hataliyim? Kabul edip destekmi olmam gerekiyor? Ama senelerder tutmuyo bu yaptigi isi yani bende artik biktim anlamiyor diye. Borclarida cok. Onlardan kurtulsun istiyorum beraber odiyelim bile dedim. Sizce ben haksizmiyim? Hep kendimi suclarim ben genelde:KK43: Yaptigim sey yani birakmasini istemem dogrumu sizce?
Siz hatali degilsiniz ,sorun esinizde kimse kimseyi finanse etmek zorunda degil ,
Soyke dusunun esiniz sizin hayat arkadasiniz tum giderleri ortak karsilasiniz ekstra bir odeme beklemese sizden evet normal ama olay coktan bu siniri asmis ,
Siz devamli onun acigini kapatiyorsunuz ,
Velev ki yarin oburgun bir sikinti yasadiniz issiz kaldiniz ,hastalandiniz ,anne oldunuz yani calisamadiniz ,esinizden bir destek alamazsiniz ,verdiginiz borca giden parayi bile alamazsiniz ,
Ne olacak o zaman ,verdiginiz paralarla size yalan soyliyip kumar oynamasida cabasi ,

Merhaba arkadaslar,

Ben 28 yasindayim ve iki senedir evliyim. Evligimden once uzun yillar sevgili kaldik esimle. Yaklasik 12 senedir beraberiz diyebilirim. Bu 12 senenin ilk 2 senesini saymassak, 10 senedir para sorunu var esimin. Ben calismaya basladigimdan beri kenara her koydugum parayi esime vermisimdir. Benim icin bir iliskide her seyi paylasmak gerekir ve o yuzden herzaman yardim ettim esime. Esimin kendi isyeri var yaklasik 5/6 senedir ve bundan oncede normal isci olarak calisiyordu. Esim normal isciykende herzaman parasi eksik olurdu, ve herzamen ben ona verirdim. Benim paramin ozamanlar baya az olmasina ragmen arttirir yinede ona verirdim. Belkide vermemem gerekti biliyorum ama hic dusunmeden verirdim.

Sonrasinda ben daha cok kazanmaya basladim cunku okul bitti ise girdim. Bu aradada esim kendi isyerini acti. Esimin is sorunlari hic bitmedi. Herzaman paraya ihtiyaci olurdu ve halada var. Bugune kadar kenara koydugum paralarin hepsini esime verdim. Ama artik esime dur demek istiyorum ve bu isi birak demek istiyorum. Isimin isi bize para getirmeyi birak bizim paramizi yiyor. Esime bu isi birak dedigimde hemen tersliyor beni, kavga ediyoruz. Birakamazmis, birakirsa bitermis, kocalik edemizmis. Omrunu vermis bu ise. Halbuki bu isi birakmassa omrunu harciycak haberi yok.

Benim para konusunda cok destek olmama tabikide uzuluyor ve gururu inciniyor, yani soylediklerinden bunu anliyorum. Ama ben artik biktim. Eger zoruna gidiyorsa bukadar, ozaman biraksin bu isi degilmi? Okadar stressli okadar mutsuzki kendiside. Ama hala devam etmekte israrli. Hatta isi birak diye tuttursam evden gider birakir beni, bundan eminim. Bi cok kez baska konulardan dolayida bosanalim diye soylenmisti. Blöfte yapiyordu cogu zaman. Bu arada para sorunlarindan dolayi iki kez kumar oynadiginida ogrendim, hatta bikeresinde benim paramla. Arabam bozuldu para lagzim dedi bende al dedim.

Su an isteyim ve cok bunaldim. Yine kavga ettik ve ben bu evliligin bu sekilde nereye varacagini bilmiyorum. Ileriye donuk hayaller kuramiyorum. Neyim var neyim yoksa herseyimi esime verdim, altinlarim haric. Esim cozum aramak yerine bu ise devam edip bizi bitirmeye devam ediyor. Ne yapmam lagzim? Anlatmadigim daha cok sey var ama hangi birini anlatayim bilemedim.

Cok uzun oldu kusura bakmayin hakkinizi helal edin.

böyle bir koca ile tam 13 yıl geçirdimmmmm sonuç giden yıllarımmmmmmm

oğlumla beni beş kuruşsuz bıraktı

hoş ben 5 yıl (esnaftı kendisi ) ödemesi var para bul vergi yatacak para bul bağkur yatacak para bul

hiç istekleri bitmezz 5 yıldan sonra ev borcuna girdim ev aldımm o evi bile geçindiremediii ha bugun ha yarın derken

tam 13 yıl geçirdimmm boşandımmm 2 yıl olduu daha huzurluyum iyi düşün iyi karar verrr sen sen ol köşede ondan

habersiz 3-5 kuruşun olsunnnnnnnnn

Evet bende artik boyle dusunuyorum. Off ben insanlarin yaptigi iyilikleri surekli dusunen biriyim hemen acirim bi insana. Kendi sucu parasiz olmasi ama ona bile aciyorum bazen. Neden boyleyim ben ya.

X