Artik tukendigimi hissediyorum

Bizde yakın akrabamızda yaşadık aynısını.Kendi işinin patronu olmayı bırakamadı adam.Yok onun mesleğiymiş Yok ne yaparmış.Eşini de aldı yanına çalıştırdı olmadı.Evi kiraydı.Kira ödemesin diğer masraflara kullanır diye kadının ailesiyle yaşadı 5 yıl.En son herşeyi batırdı icralar şunlar bunlar.Gitti bir işe girdi sonunda.Olan 2 çocuğa ve eşine oldu.Ve kadının ailesinin bir gayrimenkulüne sebep oldu.Bencillik bu.Başka da bişey değil

Ha bu arada arkadaslar. Esim hic cimri degildir, yani paranin kiymetinide hic bilmez.

Elinde parasi olsun yarini dusunmeden istedigini alir, banada ve diger sevdiklerinede
Yani konuyu daha iyi elestirebilmeniz icin eklemek istedim.

Tekrar tesekurler.

Cimri değil de savurgan olmasın bir de?Hesabını bilmezse ona savurgan derim.Özür dilerim sanki dejavu yaşadım

Evet haklisiniz, soylememem lagzim aslinda. Ama ozamanda sanki bisey gizliyomusum gibi hissediyorum off:KK43:
Konustum ama konusunca kavga oluyor ve sanki ben soylemisim gibi kendini asagaliyor. Mesela kafasina vuruyomusum parasizligini..halbuki cok dikkat ederim oyle bisey yansitmiyim diye
Cok sıkıldım artik biktim herseyden. Surekli laf anlatmaktan ama anlasilmamaktan cok yoruldum
En guzeli kotu gunler icin kenara para koymaktir. Vermeyin lutfen esinize.

Cimri değil de savurgan olmasın bir de?Hesabını bilmezse ona savurgan derim.Özür dilerim sanki dejavu yaşadım
Evet savurgan hic deger vermez sanki cok paramiz varmis gibi davranir eline biraz para gecince
Iyi yonleride var tabi esimin yani sadece kotu degil ama bu problem esimin nekadar iyi yonu varsada bitiriyor cunku cok zor bir durum ve sinir bozucu. Cok inat ne istiyor anlamiyorum bu isi yaparak

Esim bu ise bu sekilde devam etmek isterse ben ne yapacagim ya biktim artik. Artik normal bi hayatim olsun istiyorum:KK43:

Bizde yakın akrabamızda yaşadık aynısını.Kendi işinin patronu olmayı bırakamadı adam.Yok onun mesleğiymiş Yok ne yaparmış.Eşini de aldı yanına çalıştırdı olmadı.Evi kiraydı.Kira ödemesin diğer masraflara kullanır diye kadının ailesiyle yaşadı 5 yıl.En son herşeyi batırdı icralar şunlar bunlar.Gitti bir işe girdi sonunda.Olan 2 çocuğa ve eşine oldu.Ve kadının ailesinin bir gayrimenkulüne sebep oldu.Bencillik bu.Başka da bişey değil
Allahim ne aci bisey kadin ve cocuklar icin. Insallah ayni duruma dusmem:KK43: Hayatimi maf etmek, yillar sonra keske sunu yapsaydim keske bunu yapsaydim demek istemiyorum. Galiba tavirlarina bakmam lagzim, ne yapacak ve nasil duzeltmeye calisacak tum bunlari. Ama bence hicte birsey yapmiycak..hic biseyi duzeltmeye calismiycak. Hic bir zaman yapmadi cunku.
Herzaman cekilir bir kenara suratsiz ac susuz oturur gunlerce haftalarca sonra yine yavas yavas eskiye doner tavirlari.
Ayni isi etmeye devam eder ve bir sure sonra yine para sorunu yine para sorunu
Para sorunu olmasa mukemmel bir insan ama birakmiyor. Allahim bir insan kendine yuvasina bunu neden yapar anlamiyorum

Merhaba arkadaslar,

Ben 28 yasindayim ve iki senedir evliyim. Evligimden once uzun yillar sevgili kaldik esimle. Yaklasik 12 senedir beraberiz diyebilirim. Bu 12 senenin ilk 2 senesini saymassak, 10 senedir para sorunu var esimin. Ben calismaya basladigimdan beri kenara her koydugum parayi esime vermisimdir. Benim icin bir iliskide her seyi paylasmak gerekir ve o yuzden herzaman yardim ettim esime. Esimin kendi isyeri var yaklasik 5/6 senedir ve bundan oncede normal isci olarak calisiyordu. Esim normal isciykende herzaman parasi eksik olurdu, ve herzamen ben ona verirdim. Benim paramin ozamanlar baya az olmasina ragmen arttirir yinede ona verirdim. Belkide vermemem gerekti biliyorum ama hic dusunmeden verirdim.

Sonrasinda ben daha cok kazanmaya basladim cunku okul bitti ise girdim. Bu aradada esim kendi isyerini acti. Esimin is sorunlari hic bitmedi. Herzaman paraya ihtiyaci olurdu ve halada var. Bugune kadar kenara koydugum paralarin hepsini esime verdim. Ama artik esime dur demek istiyorum ve bu isi birak demek istiyorum. Isimin isi bize para getirmeyi birak bizim paramizi yiyor. Esime bu isi birak dedigimde hemen tersliyor beni, kavga ediyoruz. Birakamazmis, birakirsa bitermis, kocalik edemizmis. Omrunu vermis bu ise. Halbuki bu isi birakmassa omrunu harciycak haberi yok.

Benim para konusunda cok destek olmama tabikide uzuluyor ve gururu inciniyor, yani soylediklerinden bunu anliyorum. Ama ben artik biktim. Eger zoruna gidiyorsa bukadar, ozaman biraksin bu isi degilmi? Okadar stressli okadar mutsuzki kendiside. Ama hala devam etmekte israrli. Hatta isi birak diye tuttursam evden gider birakir beni, bundan eminim. Bi cok kez baska konulardan dolayida bosanalim diye soylenmisti. Blöfte yapiyordu cogu zaman. Bu arada para sorunlarindan dolayi iki kez kumar oynadiginida ogrendim, hatta bikeresinde benim paramla. Arabam bozuldu para lagzim dedi bende al dedim.

Su an isteyim ve cok bunaldim. Yine kavga ettik ve ben bu evliligin bu sekilde nereye varacagini bilmiyorum. Ileriye donuk hayaller kuramiyorum. Neyim var neyim yoksa herseyimi esime verdim, altinlarim haric. Esim cozum aramak yerine bu ise devam edip bizi bitirmeye devam ediyor. Ne yapmam lagzim? Anlatmadigim daha cok sey var ama hangi birini anlatayim bilemedim.

Cok uzun oldu kusura bakmayin hakkinizi helal edin.
Yani 16 yaşından beri bu adamla birliktesin öyle mi? Neden canım? ne zorun vardı da çocuk yaşta tanıdığın kişiye ömrünü verdin? sana ailene yazık günah değil mi? 10 sene boyunca ne ayrılmışsınız ne evlenmişsiniz. 10 yıl hiç mi düşünmedin bu işin geleceğini? şimdi tabi geçmişe yönelik sana nasihatte bulunmanın manası yok. Ama 3 yıl önce yazıp danışsaydın burda herkes sana ayrıl derdi. Şu an madem artık evlisin, otur konuş, tükendiğini hissediyorsan tükendim de, soğuduğunu hissediyorsan soğudum de. Erkekleri aman gururları kırılmasın aman erkeklik onurları zedelenmesin diye tepenize çıkaracağınıza duygularınızda dürüst olun hanımlar. Nasılsa karım her şımarıklığımı tolere eder diye düşünmesinler. Hadlerini bilsinler. Ne münasebet yani sen çocuk yaşından beri yarı aç yarı tok yaşayıp, artırıp artırıp kocana vermişsin 12 senedir. Esas kocanın seni rahat ettirmesi, elinden geldiğince huzurlu bir yuva sunması gerek biliyorsun değil mi? olması gereken evlilik seninki gibi değil. kendini ezdirmemelisin. yaşın hala genç. tavrını koy, yoksa devran böyle sürecek haberin olsun. Kocanı bir sarsman lazım kendine gelsin.

Allahim ne aci bisey kadin ve cocuklar icin. Insallah ayni duruma dusmem:KK43: Hayatimi maf etmek, yillar sonra keske sunu yapsaydim keske bunu yapsaydim demek istemiyorum. Galiba tavirlarina bakmam lagzim, ne yapacak ve nasil duzeltmeye calisacak tum bunlari. Ama bence hicte birsey yapmiycak..hic biseyi duzeltmeye calismiycak. Hic bir zaman yapmadi cunku.
Herzaman cekilir bir kenara suratsiz ac susuz oturur gunlerce haftalarca sonra yine yavas yavas eskiye doner tavirlari.
Ayni isi etmeye devam eder ve bir sure sonra yine para sorunu yine para sorunu
Para sorunu olmasa mukemmel bir insan ama birakmiyor. Allahim bir insan kendine yuvasina bunu neden yapar anlamiyorum

Allah yardımcın olsun arkadaşım.Eşinden ayrı kenara para koyabilirsin belki.Bir de dua etmek lazm sanırım.Allah hayırlısını versin.Birinin emri altında çalışmak ağırına gidiyor sanırım eşinin.Oysa maaşlı bir işi olsa masrafsız para kazanacak,işçisi şusu busu olmayacak

Evi kim geçindiriyor
Yani zorunlu ödemeleri kim yapıyor
Fatura mutfak vs
Eğer onu da siz yapıyorsanız bu adamın yaptığına iş denmez
Bu çalışmaktan çıkmış hobiye dönmüş
Ciddi bi konuşma yapın
Evi geçindirsin gücünün yettiği kadar
Sizde işyerinde işlerin pek yolunda gitmediği, maaşınızın düştüğü gibi küçük ama zaruri bi yalan uyduruverin
Ve mutlaka birikim yapın

Pa

Param varken vermessem ve sonra baska yollardan para bulursa diyede korkuyorum. Ne bilim kumara baslarsa yine yada baska bi sekilde ne bilim. Korkuyorum ama vermekte istemiyorum tekrar biriktirdigimde:KK43:

Taviz vermeyen biriyle ne yapar hiçbir fikrim yok

Evi kim geçindiriyor
Yani zorunlu ödemeleri kim yapıyor
Fatura mutfak vs
Eğer onu da siz yapıyorsanız bu adamın yaptığına iş denmez
Bu çalışmaktan çıkmış hobiye dönmüş
Ciddi bi konuşma yapın
Evi geçindirsin gücünün yettiği kadar
Sizde işyerinde işlerin pek yolunda gitmediği, maaşınızın düştüğü gibi küçük ama zaruri bi yalan uyduruverin
Ve mutlaka birikim yapın
Ev kiramizi oduyor sadece
Artik biraz yalan soyleyip gizli tutmam gerek galiba gercekten. Gec bile kaldim:KK43:

Allah yardımcın olsun arkadaşım.Eşinden ayrı kenara para koyabilirsin belki.Bir de dua etmek lazm sanırım.Allah hayırlısını versin.Birinin emri altında çalışmak ağırına gidiyor sanırım eşinin.Oysa maaşlı bir işi olsa masrafsız para kazanacak,işçisi şusu busu olmayacak
Evet isci olsa nekadar mutlu oluruz. Onunda kafasi rahat olur. Bu iste bi is var zaten yoksa insan neden kendi elleriyle cile cektirir kendine ve sevdigine. Korkuyorda olabilir diye dusunuyorum ve tabi baskasinin emri altinda calismayi yediremiyordur belki kendine.

Yani 16 yaşından beri bu adamla birliktesin öyle mi? Neden canım? ne zorun vardı da çocuk yaşta tanıdığın kişiye ömrünü verdin? sana ailene yazık günah değil mi? 10 sene boyunca ne ayrılmışsınız ne evlenmişsiniz. 10 yıl hiç mi düşünmedin bu işin geleceğini? şimdi tabi geçmişe yönelik sana nasihatte bulunmanın manası yok. Ama 3 yıl önce yazıp danışsaydın burda herkes sana ayrıl derdi. Şu an madem artık evlisin, otur konuş, tükendiğini hissediyorsan tükendim de, soğuduğunu hissediyorsan soğudum de. Erkekleri aman gururları kırılmasın aman erkeklik onurları zedelenmesin diye tepenize çıkaracağınıza duygularınızda dürüst olun hanımlar. Nasılsa karım her şımarıklığımı tolere eder diye düşünmesinler. Hadlerini bilsinler. Ne münasebet yani sen çocuk yaşından beri yarı aç yarı tok yaşayıp, artırıp artırıp kocana vermişsin 12 senedir. Esas kocanın seni rahat ettirmesi, elinden geldiğince huzurlu bir yuva sunması gerek biliyorsun değil mi? olması gereken evlilik seninki gibi değil. kendini ezdirmemelisin. yaşın hala genç. tavrını koy, yoksa devran böyle sürecek haberin olsun. Kocanı bir sarsman lazım kendine gelsin.
Nasil yapabilirim bunu?:KK43:kendimi bazen cok salak hissediyorum
Simdiki aklim olsa cogu seyi baska turlu yapmak isterdim:KK43:

Nasil yapabilirim bunu?:KK43:kendimi bazen cok salak hissediyorum
Simdiki aklim olsa cogu seyi baska turlu yapmak isterdim:KK43:
Öyle hissetme, çocukluk hatası olmuş sanırım. Karı-koca sırt sırta verip hayatı birlikte göğüsler, erken de evlensen geç de evlensen olması gereken bu. Başta çoğu çiftin fazla parası olmaz zaten canım, çalışarak biriktirerek yapılır herşey. Ama senin eşin sadece kendi keyfini düşünüyor, tüm sorumluluk senin omuzlarında. O kadar yıpranırsın ki. Yazık etme ömrüne. Ailen nasıl kabullendi eşini? Yakın dostların yok mu? Uyarmadılar mı? Eğer ailen ve çevren, birkaç gün boyunca "olmaz bu iş" diyerek sana çıkışsalardı gözün açılırdı, gelecekte mutsuz olacağını açık ve net şekilde önceden görürdün. Kaderinle başbaşa bırakılmışsın resmen. Bundan sonra lütfen kocana para verme. maaşım yatmıyor de, acil ihtiyaçlarım var de, rahatsızım doktora gidiyorum de psikolojik terapiye gidiyorum çok masraflı de. Mecbur değilsin canım kendini düşün artık. Seni düşünen yok çünkü

Yaşadıkların kolay değil benim de on yıla yakın evliliğim var eşim ilk defa bu kadar uzun süre işsiz kaldı kafayı yemek üzereyim. Bence işi bırakmalısın net :işsiz:

Öyle hissetme, çocukluk hatası olmuş sanırım. Karı-koca sırt sırta verip hayatı birlikte göğüsler, erken de evlensen geç de evlensen olması gereken bu. Başta çoğu çiftin fazla parası olmaz zaten canım, çalışarak biriktirerek yapılır herşey. Ama senin eşin sadece kendi keyfini düşünüyor, tüm sorumluluk senin omuzlarında. O kadar yıpranırsın ki. Yazık etme ömrüne. Ailen nasıl kabullendi eşini? Yakın dostların yok mu? Uyarmadılar mı? Eğer ailen ve çevren, birkaç gün boyunca "olmaz bu iş" diyerek sana çıkışsalardı gözün açılırdı, gelecekte mutsuz olacağını açık ve net şekilde önceden görürdün. Kaderinle başbaşa bırakılmışsın resmen. Bundan sonra lütfen kocana para verme. maaşım yatmıyor de, acil ihtiyaçlarım var de, rahatsızım doktora gidiyorum de psikolojik terapiye gidiyorum çok masraflı de. Mecbur değilsin canım kendini düşün artık. Seni düşünen yok çünkü
Kendi hatam cok pismanim. Keske ailemle paylassaydim tum olanlari zamaninda:KK43: Ozaman ailem kesin iyi akil verirdi bana. Kimseye bisey anlatmadim, kendi kendime yasadim ve karar verdim:KK43: Cok pismanim:KK43:

Sakın böyle devam etme en güzel örnek benim sana 14 yıllık evliyim eşim aynı senin esin gibiydi hiç bir zmn parası olmadığı benimkilerden gitti hep en sonunda işide batırdı dünya kadar borç içinde bütün eşyalarımız icraya gitti ve ben 3 çocuğumla en küçük 6 aylık annemin evindeyim kendide cezaevinde o kadar pişmanım ki çok fazla taviz verdim sonucunda bu şekilde dondu bana

Hep yalvardım hep benden bişeyler sakladı bir sürü yalanını yakaladım affettim çocuklarım için.senin çocuğun yokmuş sakın taviz verme.hiç bir zaman benimle ileriye dönük planlar yapmadı hiç dinlemedi beni.dinleseydi nelerimi olurdu ama artık bir evim de yok kendi de yok

X