Artik tukendigimi hissediyorum

böyle bir koca ile tam 13 yıl geçirdimmmmm sonuç giden yıllarımmmmmmm

oğlumla beni beş kuruşsuz bıraktı

hoş ben 5 yıl (esnaftı kendisi ) ödemesi var para bul vergi yatacak para bul bağkur yatacak para bul

hiç istekleri bitmezz 5 yıldan sonra ev borcuna girdim ev aldımm o evi bile geçindiremediii ha bugun ha yarın derken

tam 13 yıl geçirdimmm boşandımmm 2 yıl olduu daha huzurluyum iyi düşün iyi karar verrr sen sen ol köşede ondan

habersiz 3-5 kuruşun olsunnnnnnnnn
Su an mutlu oldugunuza cok sevindim. Umarim dahada mutlu olursunuz hayatiniz boyunca. Cok mutlu olsun isin adiniza. Ben annemle gune girdim bir sene once. Ordan gelen parayi anneme verdim kassasina koysun diye. Elimde suan o param var cok sukur eger bisey olurda para lagzim olursa onu kullanabilirim. Ama ben bosanirsam napicam. Annemlerin evi ben gittikten sonra degisti yani bos oda vardi 1 tane ben gittikten sonra. O odaya ekstra dolap koydular babamin dolabi oldu ve havlu felan koymak icin. Utu felan orda yapiliyor. Ben nasil yasiycam ayri yasadam uzulurler belki ama onlarlada nasil yasiycam duzenlerini bozacam ozaman:KK43:

Siz hatali degilsiniz ,sorun esinizde kimse kimseyi finanse etmek zorunda degil ,
Soyke dusunun esiniz sizin hayat arkadasiniz tum giderleri ortak karsilasiniz ekstra bir odeme beklemese sizden evet normal ama olay coktan bu siniri asmis ,
Siz devamli onun acigini kapatiyorsunuz ,
Velev ki yarin oburgun bir sikinti yasadiniz issiz kaldiniz ,hastalandiniz ,anne oldunuz yani calisamadiniz ,esinizden bir destek alamazsiniz ,verdiginiz borca giden parayi bile alamazsiniz ,
Ne olacak o zaman ,verdiginiz paralarla size yalan soyliyip kumar oynamasida cabasi ,
O kirayi oduyor. Kiramiz baya bi yuksek. Geri kalan odemeleri ben yapiyorum. Alis veris su elektrik gaz hersey. Ayin basinda kirayi veriyor ama ayin ilerleyen haftalarinda benden az az para istiyor. Ve bi kac ay geciyor ve benden biriktirdigim paralari soruyor ve yine ona gidiyor paralar. Bide bana diyorki, ben olsam sana destek verirdim. Bende b..k destek verirdin dedim. Ne olursa olsun o benim durumunda olsaymis bana destek olurmus. Bana vicdan yapmak istedigi icin oyle soyledigini dusunuyorum.

Su gercege hep inanmisimdir. Zaman icerisinde insanlar degisir. Erken yasta baslayan iliskilerde bu ciddi bir risktir. Zaman icerisinde sen ilerlemissin, degisimler yasamissin, kendini gelistirmissin vs. Buyuk ihtimal hem is ve kariyer konusunda, hemde kisilik olarak (bu konuya deginmemissin). Esin ise biseyleri asamamis, takilmis kalmis, bildiginden sasmayan bir hal almis. Cozulmemis mesela 5 sene onceki is sorunlari. Buda dogal olarak seni yoruyor. Kazandigin parayla daha rahat bir hayat surmek dururken, ona para yetistirmeye calismissin senelerce.

Evlilik olayi sadece maddiyata bagli degildir, fedakarligi, sahiplenmesi, sevmesi, saymasi, ailenle diyalogu filan, bunlarin hepsi onemli faktorler. Neyin daha onemli oldugunu, daha agir bastigini, nelerin iyi gidip gitmedigini yine en iyi sen bilirsin.

Umarim sorununu cozer, ve ilerler.
Evet bende aslinda herseye destek verdik evlenmeden ve evlendikten sonra. Onunda yaptiklarini hic sayamam. Oda cok sey yapmistir benim icin. Ama artik bu isi yurumuyor kac senedir bende arttirdiklarimi ona verdim. Ama artik borclarini odemesi icin biseyler yapmasini ve bu isi birakmasini istiyorum. Gel borclarini odiyelim dedim sIkInti cekeriz ama en azindan bi kac seneye senin normal hayatin olur dedim ama dinlemiyor. Yeterki adam gibi is yapsin ben ona herzaman destek olurum onada soyledim ama takmis kafaya. 10 senede surse bu isi basarana kadar yapacakmis. Benimde isime gelirse onunla boyle evli kalabilirmisim eger isime gelmiyosa yapacak seyin belli diyor bana. Surekli bosanmaya getiriyor lafi. Beni deniyor gibi geliyor ama cok kullaniyor bosanma kelimesini.

Su an mutlu oldugunuza cok sevindim. Umarim dahada mutlu olursunuz hayatiniz boyunca. Cok mutlu olsun isin adiniza. Ben annemle gune girdim bir sene once. Ordan gelen parayi anneme verdim kassasina koysun diye. Elimde suan o param var cok sukur eger bisey olurda para lagzim olursa onu kullanabilirim. Ama ben bosanirsam napicam. Annemlerin evi ben gittikten sonra degisti yani bos oda vardi 1 tane ben gittikten sonra. O odaya ekstra dolap koydular babamin dolabi oldu ve havlu felan koymak icin. Utu felan orda yapiliyor. Ben nasil yasiycam ayri yasadam uzulurler belki ama onlarlada nasil yasiycam duzenlerini bozacam ozaman:KK43:

önce kendin için yaşayacaksın önemli olan sen ben bunu farkna daha 2 yıl önce vardım
evet eksileri olduğu kadar artıları da olacak hayat toz pembe değil
ama bir insan 7 sinde neyse 70 de aynı
değişmek için çaba harçamıyorsa (helede kumar varsa) olan sana olur şu an yaşın genç frkında değilsinnn hiç bir anne baba evladını atmaz ama bu şekilde hayat devam eder mi bir düşün
benim rahmetli(eski eş öle diyom) çalışmadan nasıl zengin olurum peşinde idi
şimdi napıyo biliyormusun bana çektirdiklerini tek tek çekiyor ben ondan ne para ne pul istedim sadece huzur ve oğluna babalık yapsın istedimmm

Simdi sonuna kadar hepsini okudum ve kesin eminim ki esin seni degil senin ona sundugun maddi yardimi seviyor.

Ayrilirsan hayatin maf olmaz güzel kardesim, aksine kendine gercek bi hayat kurabilirsin.

Esim düzelir diye yillarca teyzem aynisini yapti. Eline gelen bir kurusu bile kocasina verdi. Üstelik cocuklarida vardi. Sonuc olarak adam teyzeme bir ev parasini borc olarak takti gitti. Bide cocuklara nafaka vermeyeyim diye isten ayrildi.
Hayatimin yarisini esimle gecirdim. Cok zor bir karar ne yapacagimi bilmiyorum. Keske annemlerden hic bisey gizlemeseydim. Cogu seyden okadar pismanimki. Cok keskelerim var esimle ilgili. Hayatimi maf ettim. Oysaki cok mutlu olabilirdim. Ben hala beni sevdigine inaniyorum ama belkide salaklik. Ilk senelerimizde yani 16/19 yaslarindayken neler yasadik yani severek basladik gercekten. Ask acisi cekmekten hep korkmusumdur ama basima gelecek sanirim.

önce kendin için yaşayacaksın önemli olan sen ben bunu farkna daha 2 yıl önce vardım
evet eksileri olduğu kadar artıları da olacak hayat toz pembe değil
ama bir insan 7 sinde neyse 70 de aynı
değişmek için çaba harçamıyorsa (helede kumar varsa) olan sana olur şu an yaşın genç frkında değilsinnn hiç bir anne baba evladını atmaz ama bu şekilde hayat devam eder mi bir düşün
benim rahmetli(eski eş öle diyom) çalışmadan nasıl zengin olurum peşinde idi
şimdi napıyo biliyormusun bana çektirdiklerini tek tek çekiyor ben ondan ne para ne pul istedim sadece huzur ve oğluna babalık yapsın istedimmm
Evet cok haklisiniz. Insallah oglunuzda mutlu mesut yasar. Kumari iki kere yakaladim. Ikincisinde kendide cok utanmisti parasizliktan oynadigini soylemisti ve pismandi. Ondan sonra oynamadi sanirim bir daha. Tek problem para getirmeyen is yapmasi. Evine alis veris bile yapamiyor. Bir ekmek bile alamiyor resmen. Evlendigimizdem beri belkide 10 kere alis veris yapmistir

Oooo benim esimde böyledir, elinde varken harcar harcar ben bisey dedim mi istersen gereksiz para harcamayalim der. Eskiden bende tamam haklisin derdim, ben harcamazsam oda harcamaz derdim, baktim ki adam benim kistigimi da kendine harciyor, basladim gizli para biriktirmeye.
Bende biriktiriyorum genede gune girdim o parayi koydum banka kassasina annemlerin

Kumara versende baslar vermesende baslar. Ben sirf kumar oynayabilmek icin borc ceken insanlar taniyorum. Verme esine anlatma para biriktirdigini. Ben artik birikimimi esimden gizli yapiyorum. Hicde sucluluk hissetmiyorum. O parasini gidip harciyorsa onun problemi benim degil.

Nerde yasiyorsun?
Ben yurt disinda yasiyorum. Ve burda borcunu odemen icin kurumlar var 3 senede cikiyorsun borclarin icinden. Tabi paran az oluyor ama ben onada raziyim yeterki normal bir hayatimiz olsun. Kumar oynamiyor artik yani 2 kere oynadigini yakaladim ondan sonra oynamadi diye biliyorum. Isi icin surekli para lagzim oluyor. Gelen para giderleri karsilamiyor. Kirayida veriyor bana ama sonra yavas yavas para istiyor mesela ve biriktirdigim paralarda gidiyor aylar sonra olsada parandan alabilirmiyim diyor bende kiyamiyordum aciyordum. Tabi suratim bozuluyor cunku artik yazik yani banada bende haftada 32 saat calisiyorum bazen 40a yakin.

Ayyy anca simdi okudum yeni yazdigini canim. Adam seni sevmiyoru demek ki parani seviyoru. Sükret kurtulduguna.
Beni seviyor ama gercekten. Sevgisinden suphe etmiyorum. Bana sanki inatlik ve illa kendini gostermek baskalarina gibi geliyor. Cevrediklerin aa bakin isleri nekadar iyi demelerini istiyor galiba. Bu zamana kadar hep kaybeden taraf olmus babasi hic bir zaman destek olmamis babalik etmemis. Babasiz yasamis zaten 13 sene boyunca. Babasi baska bir ulkede calismis. Benimde ona ne olursa olsun destek olmami istiyor ama para getirmeyen bi ise daha fazla destek olmak istemiyorum. Resmen hayati is olmus. Hadi para getirse neyse diycem. Is yuzunden tatile bile gitmezdi evlenmeden 8 sene boyunca tatil yapmamisti. Bal ayina gittik ve gecen yil basinda turkiyeye gitmistik annemlerle ve abimlerle gezmek icin. Biz bu arada yurt disinda yasiyoruz.

Evet cok haklisiniz. Insallah oglunuzda mutlu mesut yasar. Kumari iki kere yakaladim. Ikincisinde kendide cok utanmisti parasizliktan oynadigini soylemisti ve pismandi. Ondan sonra oynamadi sanirim bir daha. Tek problem para getirmeyen is yapmasi. Evine alis veris bile yapamiyor. Bir ekmek bile alamiyor resmen. Evlendigimizdem beri belkide 10 kere alis veris yapmistir

valla onu bunu bilmem kendini ezdirme
erkekse baksın evine
sen zaten almışsın bütün sorumluluğu bu saatten sonra alırmı almaz mı onu sen karar vereceksin
bırak bütün sorumluluğu ver kendisine bundan sonra böyle böyle de geç bakalım ne yapacak
beş kuruş paranı da verme

Hayatimin yarisini esimle gecirdim. Cok zor bir karar ne yapacagimi bilmiyorum. Keske annemlerden hic bisey gizlemeseydim. Cogu seyden okadar pismanimki. Cok keskelerim var esimle ilgili. Hayatimi maf ettim. Oysaki cok mutlu olabilirdim. Ben hala beni sevdigine inaniyorum ama belkide salaklik. Ilk senelerimizde yani 16/19 yaslarindayken neler yasadik yani severek basladik gercekten. Ask acisi cekmekten hep korkmusumdur ama basima gelecek sanirim.

Ask acisi nedir ki, sen hele bi düsün yarin birgün cocugun olacak, ama sen cocuguna o cok istedigi cikolatayi alamicaksin cünkü onu alirsan ekmek paran kalmicak! Hele bir burdan düsün? ! Nasil hissediyorsun kendini? Teyzem yasadi bunu, senede iki kere elinde avucunda ne varsa verirdi. Cocuklarini ac acina yatirdigi oldu. Milletin kapisina istenemedigini bile bile gidip bir tabak yemegi bekledigi oldu. Calisiyordu, cok güzel geliri vardi ama acti. Cocuklari kiyafet cöplerinden topladigi kiyafetlerle büyüttü.

Sen hangi ülkede yasiyorsun?

Bende aileme esimle ilgili bir sey anlatmam, bilseler beni bir saniye yaninda tutmayacaklar seyler yasadim.

Anlat, esinin seni kullandigini eminim onlarda sana söyleyecekler

Ben yurt disinda yasiyorum. Ve burda borcunu odemen icin kurumlar var 3 senede cikiyorsun borclarin icinden. Tabi paran az oluyor ama ben onada raziyim yeterki normal bir hayatimiz olsun. Kumar oynamiyor artik yani 2 kere oynadigini yakaladim ondan sonra oynamadi diye biliyorum. Isi icin surekli para lagzim oluyor. Gelen para giderleri karsilamiyor. Kirayida veriyor bana ama sonra yavas yavas para istiyor mesela ve biriktirdigim paralarda gidiyor aylar sonra olsada parandan alabilirmiyim diyor bende kiyamiyordum aciyordum. Tabi suratim bozuluyor cunku artik yazik yani banada bende haftada 32 saat calisiyorum bazen 40a yakin.

Almanyada yasiyormussun gördüm simdi bende almanyada yasiyorum. Ve biliyorum ki o iste para yok, asla da olmaz. Yazik etme kendine, bankada calisiyormussun. Aldigin geliri hemen hemen biliyorum. Tek basina pasalar gibi yasarsin o parayla.

İstediğiniz kadar beni seviyor deyin. Bu adam sizi zerre sevmiyor ve para için kullanıyor. Yarın işten çıkacağım deyin ona bakın nasıl boşayacak sizi. Bu tarz erkekleri bırakın ya. Tm önceden sevdiniz de bana para vermezsen doğum gününe gitmem deyince hiç mi soğumadınız. Benim bile midem bulandı. Yapmayın bunu kendinize. Bu adam bunca yıl düzelmemiş. Bir yılda mı düzelecek. Beklemeyin bir yıl falan. Yolunuzu çizin.

Son düzenleme:
Beni seviyor ama gercekten. Sevgisinden suphe etmiyorum.

Nasil seviyor güzelim, sen burda kafa yorarken nasil yaparim ederim diye düsünürken, o sana isine gelirse diyor! Istemezsen bosan diyor. Nerde burda sevgi? Seven adam demez mi karima bi hediye alim, karimi yemege götürim, karim rahat etsin?

Inan bana sevmiyor seni, sevse 200 lira ver dogum gününe gelim demez

Evet bende aslinda herseye destek verdik evlenmeden ve evlendikten sonra. Onunda yaptiklarini hic sayamam. Oda cok sey yapmistir benim icin. Ama artik bu isi yurumuyor kac senedir bende arttirdiklarimi ona verdim. Ama artik borclarini odemesi icin biseyler yapmasini ve bu isi birakmasini istiyorum. Gel borclarini odiyelim dedim sIkInti cekeriz ama en azindan bi kac seneye senin normal hayatin olur dedim ama dinlemiyor. Yeterki adam gibi is yapsin ben ona herzaman destek olurum onada soyledim ama takmis kafaya. 10 senede surse bu isi basarana kadar yapacakmis. Benimde isime gelirse onunla boyle evli kalabilirmisim eger isime gelmiyosa yapacak seyin belli diyor bana. Surekli bosanmaya getiriyor lafi. Beni deniyor gibi geliyor ama cok kullaniyor bosanma kelimesini.
seven insan sevdiğine kıyamaz, onu mutlu etmek için çabalar. ayrılmak istemez. bunların hepsini sen yapıyorsun ancak kocan sana kıyıyor, senin fikrini önemsemiyor, mutlu etmek için para istiyor (ne iğrenç) ve kapıyı gösteriyor sana.
seni değil kazancını seviyor. bu gerçeği gör artık.

O kirayi oduyor. Kiramiz baya bi yuksek. Geri kalan odemeleri ben yapiyorum. Alis veris su elektrik gaz hersey. Ayin basinda kirayi veriyor ama ayin ilerleyen haftalarinda benden az az para istiyor. Ve bi kac ay geciyor ve benden biriktirdigim paralari soruyor ve yine ona gidiyor paralar. Bide bana diyorki, ben olsam sana destek verirdim. Bende b..k destek verirdin dedim. Ne olursa olsun o benim durumunda olsaymis bana destek olurmus. Bana vicdan yapmak istedigi icin oyle soyledigini dusunuyorum.
Ahh o gunleri bir gorsem diyin ,sonucta kirayida siz odemis oluyorsunuz ,sonradan aldiklariyla ,
Esiniz duygu somurusu yapiyor ,sizi sponsor gibi kullaniyor ,
Bir sure ayri yasamayi teklif edin kendi gecimini saglasin ,sizden birsey talep edemesin ,
O zaman gorsun nasilmis hayat

Merhaba arkadaslar,

Ben 28 yasindayim ve iki senedir evliyim. Evligimden once uzun yillar sevgili kaldik esimle. Yaklasik 12 senedir beraberiz diyebilirim. Bu 12 senenin ilk 2 senesini saymassak, 10 senedir para sorunu var esimin. Ben calismaya basladigimdan beri kenara her koydugum parayi esime vermisimdir. Benim icin bir iliskide her seyi paylasmak gerekir ve o yuzden herzaman yardim ettim esime. Esimin kendi isyeri var yaklasik 5/6 senedir ve bundan oncede normal isci olarak calisiyordu. Esim normal isciykende herzaman parasi eksik olurdu, ve herzamen ben ona verirdim. Benim paramin ozamanlar baya az olmasina ragmen arttirir yinede ona verirdim. Belkide vermemem gerekti biliyorum ama hic dusunmeden verirdim.

Sonrasinda ben daha cok kazanmaya basladim cunku okul bitti ise girdim. Bu aradada esim kendi isyerini acti. Esimin is sorunlari hic bitmedi. Herzaman paraya ihtiyaci olurdu ve halada var. Bugune kadar kenara koydugum paralarin hepsini esime verdim. Ama artik esime dur demek istiyorum ve bu isi birak demek istiyorum. Isimin isi bize para getirmeyi birak bizim paramizi yiyor. Esime bu isi birak dedigimde hemen tersliyor beni, kavga ediyoruz. Birakamazmis, birakirsa bitermis, kocalik edemizmis. Omrunu vermis bu ise. Halbuki bu isi birakmassa omrunu harciycak haberi yok.

Benim para konusunda cok destek olmama tabikide uzuluyor ve gururu inciniyor, yani soylediklerinden bunu anliyorum. Ama ben artik biktim. Eger zoruna gidiyorsa bukadar, ozaman biraksin bu isi degilmi? Okadar stressli okadar mutsuzki kendiside. Ama hala devam etmekte israrli. Hatta isi birak diye tuttursam evden gider birakir beni, bundan eminim. Bi cok kez baska konulardan dolayida bosanalim diye soylenmisti. Blöfte yapiyordu cogu zaman. Bu arada para sorunlarindan dolayi iki kez kumar oynadiginida ogrendim, hatta bikeresinde benim paramla. Arabam bozuldu para lagzim dedi bende al dedim.

Su an isteyim ve cok bunaldim. Yine kavga ettik ve ben bu evliligin bu sekilde nereye varacagini bilmiyorum. Ileriye donuk hayaller kuramiyorum. Neyim var neyim yoksa herseyimi esime verdim, altinlarim haric. Esim cozum aramak yerine bu ise devam edip bizi bitirmeye devam ediyor. Ne yapmam lagzim? Anlatmadigim daha cok sey var ama hangi birini anlatayim bilemedim.

Cok uzun oldu kusura bakmayin hakkinizi helal edin.
bence eşin eskide ve hala kumar oynuyor... ve boşan.

''Benim param'' yaklaşımını anlamadım ben. Biz de eşimle çalışıyoruz bütçemiz ortak. Neden siz kenarıya para atıyorsunuz?
siz ortak butceyi uygun görmüşsünüz konu sahibi böylesini..
benim de param ayrıdır. eşiminde.
benim param benim paramdır. onun parası onundur. ama benim param bitince eşimin parasından isterim :KK70: çünkü ben oınun kadar calışmıyorum ve dişiyim :KK70:

Ha bu arada arkadaslar. Esim hic cimri degildir, yani paranin kiymetinide hic bilmez.

Elinde parasi olsun yarini dusunmeden istedigini alir, banada ve diger sevdiklerinede
Yani konuyu daha iyi elestirebilmeniz icin eklemek istedim.

Tekrar tesekurler.
sorumsuz ve kumar oynuoır. gene ve gene ve gene boşan.

Yorumlariniz icin tesekur ederim. Su an sadece bekliyorum. Neyi bekliyorsam:s akillanmasini bekliyorum. Hic konusmuyorum o bisey sorarsa cevap veriyorum. Kendisiyle yemek yemiyorum. Dun yemek yaptim kac gundur yapmiyordum ama o tek yedi ben yedim o gelmeden. Cok SIkIliyorum. Evliligi duzgun insanlara imreniyorum. Kendimi yanliz hissediyorum. Carsiya felan cikiyorum ama cok sIkIliyorum hic bisey almadan geri donuyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum. Kac gundur kavga etmiyoruz ama bir daha edersek annesine soyloyecegim birazda annesi ugrassin hayirsiz evladiyla belki o akillandirir ama hic sanmiyorum. Bir erkek tek basina evi gecindirmek zorunda degil evet ama insan genede kocasinin eve ekmek getirmesini istiyor alis verisini yapsin istiyor. Off cok doluyum ve mutsuzum:KK43:

X