- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi shirinshirine
-
Pardon da,sana evlenirken hiçbirşey alınmıyorken nişanlın napıyordu.Onun alması gerekmiyor mu?Hiçbirşeyden haberi nasıl yok.Bir kızla nişan yaptı evleniyor.Neyin alınıp neyin alınmayacağını bilmiyor mu?Altınlarından annene ne?Ben bunlari yazip yazmamak icin cok düsndüm burda kimsem yok derdimi paylasabilecegim
Olay su 1 bucuk sene önce nisanlandim ve sorunlarim basladi biz esimle birbirimizi cok severek aldik ama ailesi ayni fikirde degilmis sonradan sonraya fark ettim nisanlandim yanima hic gelmediler istedikten sonra bu arada esim bana 1 saat uzaklikta kaliyordu neyse hergün kayinvalideme görümceme mesaj atardim nasillar diye sorardim ama cevap bile vermezlerdi cogu zaman neyse bayram geldi bizde adettir bayramda kizi alisverise cikarmak ama ne oldu cikarmadilar bayramda geldiler öyle etrafdan toplanilmis gibi esyalarla ( bu arada kimse yanlis anlamasin durumlari fazlasiyla iyi aslinda ) götüre bilirlerdi tüm aile bizim evde toplandi ve ben kücük düstüm aileme karsi..
neyse oda gecti aradan 5 ay gecti buarada yine bayram oldu ama bi mesaja bile tenezzül etmediler aileme gelemedik diye onuda gectim saolsun benim canim annem evlenicem diye ne eksim varsa aldi ben kayinvalideme bu arada defalarca aradim dügün alisverisi icin okadar zamani oldu yine gelmedi para bile yollamadi alisveris icin en azindan onu gectim sormadi bile bir eksigin varmi diye saolsun nerde yetismisse ..
Sonra esimin osrariyla 1 hafta orda kaldim ailesi aileme esya alicaz diye yalan atarak neyse izin verdiler gittim her gün sprdum bugün gidecezmi yok söyle yok böyle diye oyaladi ( bu arada ben evlerinde hizmetcilik oynuyorum ciddi anlamda ) 5 dakkada bi kayinbabama cay icermisin cocuklarina esimin kardesleri benden kücük onlarada ayni sekil sanki benden büyükler .. neyse bir hafta gecti gelinlik alindi en azindan altindan haber yok tabi evime geri döndümde ailemle problemler yasadim niye gidip alinmadi diye
Ve kina günü geldi ne ayakkabim ne cantam ceketim elbise haric hicbirseyi almadilar ve kina günü babam aldi böyle birsey varmi kendileride kinadan bir gün önce ailecek gece 11 kadar alisveris yapmislar kendilerine benim eksiklerimi bildikleri halde aramadilar bilene
Ve gel gelelim hayatimin karardigi güne görümcem birden dügünden önce ariyor beni ve diyor canim annem sana diyemedi kuyumcuda bir problem cikmis (o hic daha konusu gecilmeyen ) altinlar daha ulasmamis kuyumcuya annene sakin söyleme yarin sabah gelecek yeminler ederek beni ikna etti ne safim dügünde görümcem kendi altinlarini takti ve dügünden hemen sonra aldi
Su an hala altinlarim yok megersem kayinvalidemin 25 000 tl borcu varmis kuyumcuya oda yetmezmis gibi benim ailemin taktigi bi kac altinida verdi anca kendi boru icinmis bana set icin diye yalan atti
Dügünden bir hafta sonra ostedim yeti aldi tabi noldu geri elimden alip borclarina saydi
Simdi konusunu actimda kimse yüzüme bakamiyor esim anlatilmicak kadar mahcup hicbirseyden habersizdi bu arada oda hala üzülüyor kredi cekip o alacakti altinlarimi ama birakmadim onlarin sucunu hatasini neden ben esimle ödeyim annem hala habersiz altinlarimi soruyor cok mutsuzumnasil alacam aldirtacam bilmiyorum kizlar bi yol gösterin nasil onlara aldirtabilirim ???
Pardon da,sana evlenirken hiçbirşey alınmıyorken nişanlın napıyordu.Onun alması gerekmiyor mu?Hiçbirşeyden haberi nasıl yok.Bir kızla nişan yaptı evleniyor.Neyin alınıp neyin alınmayacağını bilmiyor mu?Altınlarından annene ne?
Anne babasının gölgesinde kalan erkekler evlenmemeliBenim esimi öyle bir yetistirmislerki annesine babasina asiri bagli kendi ac kalsa ailesini icin tüm parasini düsünmeden biri böyle yetistirmisler ayrica kayinbabamin is yeri vardi ve esim onunla beraber calisiyordu tüm ayligini ailesi aliyordu evlenmeden önce bi bankada hesabi bile yoktu yani ailesi ne kadar verirse onla geciniyordu babasi herzaman baski yapiyordu sen calismiyorsun falan yani aslinda o alabilirdi ama harclikla ne alsin off cok karisik hersey bildiniz gibi degil ..
Anne babasının gölgesinde kalan erkekler evlenmemeli
O zaman sorun ne.Altın mı?Kizlar öyle düsünmeyin sakin tabi herkes farkli benim esim nisanliyken asiri sinirime gidiyordu aile bagliliyla ama evlendik simdi ailesine oldugu gibi evine banada bagli beni mutlu etmek icin herseyi yapiyor tam hayallerimden öte bi es oldu benim icin allah herkese hayirli kismetler nasip etsin tabi :)
Eşinizin nasıl haberi yok Allah aşkına aynı evde otrmuyorlar mı bu konular konuşulmuyor mu anne ne yapacağız alışverişi altınları diye ne demek haberi yok. Bu kadar mı ilgisiz eşiniz. Orada kalmışsınız sürekli ertelemişler eşiniz demiyor mu neden erteleniyor?durumları iyi diyorsunuz iyiyse 25 bin borç nasıl olmuş? evinizin eşyalarını kim aldı nasıl ev kurdunuz peki aile almadı, eşiniz maaşını ailesine veriyormuş harçlık alıyormuş o ev nasıl döşendi? bir de altınlar bankadaydı anahtarı onda da bende de vardı diyorsunuz anahtarı neden veriyorsunuz bunca şeyden sonra çok mantıksız yani anlattıklarınız altın sipariş edildiğini ilk defa duydum kuyumcuda bilezik mi kalmamış. Boşverin bundan sonra taviz vermeyin birşey de beklemeyin.
Bunları yaşarken cocukmuydun,aklı melekelerin yerinde degilmiydi,kaza geçirip hafizanimi kaybetmiştin,ozaman kabul ettiklerini şimdi niye sorun ediyorsun anlamıyorum böyle kisileri.
Evlilik sevdasına kapılıp kabul ettiklerini şimdi karşında.Şimdi susma vakti ,sana bunları yaşatan eşin değişmeyecek,iç ,Gorumce degismeyecek herşey aynı olacak mutlu olmak istiyorsan sen kabulettin ,susacak kabul edeceksin.
Balayı bitt,rüya bitti.
Zbunlari dile getirip esinle arana sorun sokma
Okumak değil anlamak önemli .yapilan yorum ruhunu okşamak zorunda değil ,hayatından memnunsan derdin ne de burada anlatıyorsu. O zaman kabul ettin şimdi sus madem.Esinle kavga ediyorsun demedim,ama huzursuzluk olunca edersin dedim ve haklıyım,sende geçmiş gitmiş altının derdine düşme artıkya tam oku ya yorum yapma esimle kavga etmedim onu suclamiyorum dugunume iki saat kala dugunumu iptal etseydim altin yok diye sevdim adamdanmi vazgecseydim sen sevdini tercih etmeye bilirsin ben ettim burdaki arkadaslar saolsunlar yol gösterdiler onlarin digi gibi yaptim ve sonuc cok iyi allah helsindede razi olsun ben asla fikir almadan cesaret edemezdim :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?