• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artik birilerine icimdeki nefreti dökmem lazim

Diğer herşeyi kabul ederim. Durumları yoktur alamamışlardır vs. Zaten iki kişi evleniyor diye, takının diğer insanlara dayatılmasına karşıyım gelenekte şu var bu var diyerek. Takı çifte alınan bir hediyedir.

Ama sizin ailenizin hediyesi seti bozduktan ne demek? Hiçbir kabuk edilirliği yok. Gidin tekrar isteyin annemler sorup duruyor, bozuluyorlar üzerimde görmeyince hem manevi değeri var benim için nasıl bana sormadan böyle saçma birşey yapabilirsiniz diyin. Bulup getirsin sizinkileri kendi birşey takmasada olur. Ayrıca banka kasası olması da tuhaf kayınvalidenizin. O kadar takısı var Demek kendisinin, kasa tuttuğuna göre

Kayinbabamin is yeri var eskiden esiminde varmis mahkemelik olunca altinlarini satmis ve kuyumcudan yüklü miktarda borc edinmis kasada eski altinlarindan kalma hala duruyormus tabi buna ben pek inanmiyorum artik

O zaman durum baska tabi. Bilmemesi icin baska bi yoreden olmasi lazim diye dusundum.
Seceneklerin belli esinle mutluysan soyle esine ailesiyle gorusmek istemedigini
Onlara olan ofkeni esin masumsa esine yansıtma yansittigin zaman evliligin cikmaza girer.
Ne yazik ki olan olmus esinle bir olun herseyi calisir yaparsiniz.

Ins ailesiyle kesinlikle zaten görüsnek istemiyorum ama bu defada esime tavir yapiyorlar kendini suclu hissediyor bizim aramiz bozuluyor biriktirme konusundada saolsunlar paramiz yom diyerekten yetmiyormus gibi her ay para istiyorlar bu gidisle zaten evlilimin sonu yok ..

Aman ya dert etmeyin boyle seyleri bir de hayatimin karardigi gun demissinz.Allah buyuk dert vermesin.esin seni seviyor mu yaninda mi mutlu musun onunla tamamsa en mutlu kadinsin.bosver dert etmeye degmez insanlardan beklentilernzi asagi cekin esinizle mutlu olmaya bakın

Altin para huzur kacirir uzak duracaksin!
Gecmis bitmis artik yum gozunu esinle huzurlu ol surekli bunlari dile getirirsen esinle aran acilir. Farz et durumlari yok takmadilar, zaten o kadar borclari varken takamazlarmista. Sana yalan soylenmesi dogru degil acikca konussalardi bu kadar borc var ya dugunu erteleyelim yada taki isini bu sekilde cozelim diye. Ailenden neden cekiniyorsun ki sonucta o altinlar sana takildi daha annen baban ne karisir kv aldi dersin olur biter. Ailen gidip kv altinlari geri vee diye kavga cikaracak hali yok ya

Bu olaylar geçerken esin nerdeydi söylemesi ayip
Sen bunları esinle konuşup onun ailesiyle halletmesi gerekiyordu.

Ve gel gelelim hayatimin karardigi güne görümcem birden dügünden önce ariyor beni ve diyor canim annem sana diyemedi kuyumcuda bir problem cikmis (o hic daha konusu gecilmeyen ) altinlar daha ulasmamis kuyumcuya annene sakin söyleme yarin sabah gelecek yeminler ederek beni ikna etti ne safim dügünde görümcem kendi altinlarini takti ve dügünden hemen sonra aldi
Gercekten hayatin kararmis, vah ki ne vah!!
Altinlari kaptirmissiniz, gecmis olsun...

Ins ailesiyle kesinlikle zaten görüsnek istemiyorum ama bu defada esime tavir yapiyorlar kendini suclu hissediyor bizim aramiz bozuluyor biriktirme konusundada saolsunlar paramiz yom diyerekten yetmiyormus gibi her ay para istiyorlar bu gidisle zaten evlilimin sonu yok ..

Esine cok is düşüyor bu durumda. Madem evlilik sorumlulugunu aldi dik durucak annen baban ona guvenmis evlenmene izin vermisse o da bu guveni bosa cikarmayacak
Ailesine onceligin ikinizin kurduğu yuva oldugunu soyleyecek
Verdirme para o para benim, ilerde dogucak cocugumun rizki de.
Ve de esin sorumluluklarini alana kadar da cocuk yapma kendin gibi cocugunu da ezerler.

Ben bunlari yazip yazmamak icin cok düsndüm burda kimsem yok derdimi paylasabilecegim :(

Olay su 1 bucuk sene önce nisanlandim ve sorunlarim basladi biz esimle birbirimizi cok severek aldik ama ailesi ayni fikirde degilmis sonradan sonraya fark ettim nisanlandim yanima hic gelmediler istedikten sonra bu arada esim bana 1 saat uzaklikta kaliyordu neyse hergün kayinvalideme görümceme mesaj atardim nasillar diye sorardim ama cevap bile vermezlerdi cogu zaman neyse bayram geldi bizde adettir bayramda kizi alisverise cikarmak ama ne oldu cikarmadilar bayramda geldiler öyle etrafdan toplanilmis gibi esyalarla ( bu arada kimse yanlis anlamasin durumlari fazlasiyla iyi aslinda ) götüre bilirlerdi tüm aile bizim evde toplandi ve ben kücük düstüm aileme karsi..

neyse oda gecti aradan 5 ay gecti buarada yine bayram oldu ama bi mesaja bile tenezzül etmediler aileme gelemedik diye onuda gectim saolsun benim canim annem evlenicem diye ne eksim varsa aldi ben kayinvalideme bu arada defalarca aradim dügün alisverisi icin okadar zamani oldu yine gelmedi para bile yollamadi alisveris icin en azindan onu gectim sormadi bile bir eksigin varmi diye saolsun nerde yetismisse ..

Sonra esimin osrariyla 1 hafta orda kaldim ailesi aileme esya alicaz diye yalan atarak neyse izin verdiler gittim her gün sprdum bugün gidecezmi yok söyle yok böyle diye oyaladi ( bu arada ben evlerinde hizmetcilik oynuyorum ciddi anlamda ) 5 dakkada bi kayinbabama cay icermisin cocuklarina esimin kardesleri benden kücük onlarada ayni sekil sanki benden büyükler .. neyse bir hafta gecti gelinlik alindi en azindan altindan haber yok tabi evime geri döndümde ailemle problemler yasadim niye gidip alinmadi diye

Ve kina günü geldi ne ayakkabim ne cantam ceketim elbise haric hicbirseyi almadilar ve kina günü babam aldi böyle birsey varmi kendileride kinadan bir gün önce ailecek gece 11 kadar alisveris yapmislar kendilerine benim eksiklerimi bildikleri halde aramadilar bilene

Ve gel gelelim hayatimin karardigi güne görümcem birden dügünden önce ariyor beni ve diyor canim annem sana diyemedi kuyumcuda bir problem cikmis (o hic daha konusu gecilmeyen ) altinlar daha ulasmamis kuyumcuya annene sakin söyleme yarin sabah gelecek yeminler ederek beni ikna etti ne safim dügünde görümcem kendi altinlarini takti ve dügünden hemen sonra aldi

Su an hala altinlarim yok megersem kayinvalidemin 25 000 tl borcu varmis kuyumcuya oda yetmezmis gibi benim ailemin taktigi bi kac altinida verdi anca kendi boru icinmis bana set icin diye yalan atti

Dügünden bir hafta sonra ostedim yeti aldi tabi noldu geri elimden alip borclarina saydi

Simdi konusunu actimda kimse yüzüme bakamiyor esim anlatilmicak kadar mahcup hicbirseyden habersizdi bu arada oda hala üzülüyor kredi cekip o alacakti altinlarimi ama birakmadim onlarin sucunu hatasini neden ben esimle ödeyim annem hala habersiz altinlarimi soruyor cok mutsuzum :( nasil alacam aldirtacam bilmiyorum kizlar bi yol gösterin nasil onlara aldirtabilirim ???
aldirtamayacaksin ne yazikki..
esin de senden tarafmis, onunla arani saglam tut bari..

olaylar bu boyuta gelirken eşin neden engel olmadı?düğünde kendilerini rezil etmemek için görümcenin altınlarını takmışlar yüzsüz gibi.keşke müsade etmeseydin takmalarına.olan olmuş bu saatten sonra sana altın alacaklarını sanmıyorum.eşin alır alırsa ama ailesi almaz.bu tip insanlar yüzsüz olur canım

konuşun o zaman eşinizle annemler soruyor altını, sizinkilere para göndereceğimize önce yerine koyalım anneme yalan söylemek istemiyorum deyin, para isterlerse altını tamamlıyoruz param yok desin. En azından bir kısmı yerine gelir, sizin paranız onlara gitmez, sizin sayenizde sahip olacakları altına güvenip plan yapmasalardı. Mahcubiyetleri olmadığı belliydi zaten, utansalar tavır yapamazlardı, sesleri hiç çıkmazdı.

benim teyzeme de takıp takıştırdılar, düğün sonrası alıp memlekete götürdüler takıları...
sonra öğrendik ki takıları tanıdık kuyumcudan ''ödünç'' almışlar.. :/

Altin para huzur kacirir uzak duracaksin!
Gecmis bitmis artik yum gozunu esinle huzurlu ol surekli bunlari dile getirirsen esinle aran acilir. Farz et durumlari yok takmadilar, zaten o kadar borclari varken takamazlarmista. Sana yalan soylenmesi dogru degil acikca konussalardi bu kadar borc var ya dugunu erteleyelim yada taki isini bu sekilde cozelim diye. Ailenden neden cekiniyorsun ki sonucta o altinlar sana takildi daha annen baban ne karisir kv aldi dersin olur biter. Ailen gidip kv altinlari geri vee diye kavga cikaracak hali yok ya

Ozaman esimlede kavga ederler esimin ailesiylede o zaten umrumda olmaz ama yüzüme bakmazlar zaten nisanliyken herseye sustular hala shokunu atladamadilar bide bu altinlari bilseler beni asla affetmezler sorun bu

benim teyzeme de takıp takıştırdılar, düğün sonrası alıp memlekete götürdüler takıları...
sonra öğrendik ki takıları tanıdık kuyumcudan ''ödünç'' almışlar.. :/

Off kardesim bu ne ya ben ne altindan nede baska birseyden anlamazdim acikcasi ama insan gelin olup ailesininin evinden cikinca millet etrafina toplaninca öyle olmuyor her türk kizi gibi cikmaz istiyor yüzün gülerek yazik teyzenede allah sabir versin sonra insan o aileyi nasil sevsin yani ya dürüst ol yada hic olma

olaylar bu boyuta gelirken eşin neden engel olmadı?düğünde kendilerini rezil etmemek için görümcenin altınlarını takmışlar yüzsüz gibi.keşke müsade etmeseydin takmalarına.olan olmuş bu saatten sonra sana altın alacaklarını sanmıyorum.eşin alır alırsa ama ailesi almaz.bu tip insanlar yüzsüz olur canım
Bu olaylar geçerken esin nerdeydi söylemesi ayip
Sen bunları esinle konuşup onun ailesiyle halletmesi gerekiyordu.

Zaten esim onlara söylüyordu benim yerime alin kiza diye ben okadar kendimi kücük düsüremem anlatti defalarca cevap ayni paramiz yok olsa alirdik her ay biz onlara maddi yardimda bulunuyoruz o durumdalar lafini eskisi gibi fazla acamiyorum alin diye cünki cevap hep ayni

Ozaman esimlede kavga ederler esimin ailesiylede o zaten umrumda olmaz ama yüzüme bakmazlar zaten nisanliyken herseye sustular hala shokunu atladamadilar bide bu altinlari bilseler beni asla affetmezler sorun bu
Sana ait oan birsey icin annen baban kavga cikaramaz sen cocuk degilsin bunu anlatmaya calisiyorum

Kaynana ve görümcede ne fenalarmış en azından öloncede dek bunları yüzüne söylersin ben aileyi beğenmedim yalancılık var ,sinsilik var ,oyunculuk var evleneceğin kişinin ailesi önemli
çok kaliteleri düşükmüş herhalde ben bir sinirle nişanı bozardım
böyle aşağlayıcı hareketlere maruz kaldığım içim

Kaynana ve görümcede ne fenalarmış en azından öloncede dek bunları yüzüne söylersin ben aileyi beğenmedim yalancılık var ,sinsilik var ,oyunculuk var evleneceğin kişinin ailesi önemli
çok kaliteleri düşükmüş herhalde ben bir sinirle nişanı bozardım
böyle aşağlayıcı hareketlere maruz kaldığım içim

Evet öyleler bozulmamasinin tek sebebi esim onlar cok mutluyuz allaha sükür altinlari ailem icin istiyorum gösterebilim diye

Madem o kadar borçları var görümcenizin (size taktıp geri aldıkları) takılarını da bozdursunlar borçları bitsin öyle değil mi?

Bence nişanlına olanları anlat niye gizliyorsun ki bunları anlatmadığına çok pişman olacaksın

2 cadı korksun olacak olanlardan

Umarim halla onlarla gorusmuyorsunuz.
Cunku ben olsam sokakta gorsem suratlarina bakmazdim...
Anne kiz yalanci oyunbaz , evime bile almazdim onlari.

Eger hala gorusuyosaniz kusura bakmayin ama ozaman size ne yapsalar hak ediyosunuz demek...

Back