yasakkelime
Sanırım devlet anaokullarının birisinde öğretmensiniz?
Öyle bir yazmışsın ki öfke dolu, '' karşılanırsın tabi krallar gibi içini bil bilsen vs vs.......... hayırdır? Niye bu kadar dolusun? Özel okullarla ilgili kötü bir tecrüben mi var?
Canım evet ben bastırdım parayı içimin sindiği özel bir anaokulunda 2 sene bakım ve eğitimini gördürdüm oğlumun.İçini dışını da iyi bilirim emin ol..Bursadayız ihtiyacın olursa tavsiye edebilirim sana bu arada.Çok şükür böyle bir imkanım vardı..
Bak arkadaşım bana göre; anaokulları hem bakım hem de eğitim yuvası olmalı ,siz kabul etseniz de etmeseniz de..
Bu bağlamda; anaokulunda görev yapan öğretmenleri bir bakıma bakıcı olarak da nitenlendirmekle onları aşağılamış sayılmıyorum sizin anladığını gibi.
Yani benim beklentim bu yöndeydi ve ben özelleri tercih ettim..Evet krallar gibi karşılandım krallar gibi uğurlandım, doktoru hemşiresi akşama kadar hazır kıta bekliyorlardı yani benim hem bakım yuvası hem eğitim yuvası beklentime cevap verdi özel anaokulu..
Ben burda özelleri savunmuyorum, avantajlarından bahsediyorum kendi adıma..Ama özeller arasında da çürük elmalar yok mu elbette var..
Çocuğunu anaokuluna veren bir anne baba, (en azından ben kesinlikle öyleyim);
Çocuğunun iyi resim yapmasının ya da ne bileyim değişik faaliyetlerde bulunmasının yanında, çocuğunun bakımının da yapılmasını ister..Bunu istemek de hakkı.
Nedir bakımdan kastım: Biraz daha ilgi, biraz daha şefkat, afacan olan çocukları biraz daha gözetim altında tutmak, yemeğini yedi mi, karnı doydu mu? terlediyse çamaşırnı değiştirmek gerekir mi?vs. vs..Eh bunlar da bakım kategorisine giriyor normal olarak.
Yani siz -rep verirken büyük harflerle BAKICI DEĞİL ÖĞRETMEN ÖĞRETMENNN SIFATIYLA ÇALIŞIYORLAR..demişsiniz ama ben de diyorum ki size ne sıfatı ile çalışırsa çalışsınlar, çocukla ilgili bir konuda bir anaokulu öğretmeni yüreğini, merhametini, fazla ilgisini alaksını ortaya dökmeli ..
Bakıcılık da bir meslek ayrıca anaokulu öğretmenlerinin de az çok yapmaları gereken(bence) ve yaptığı birşey.
4,5 yasındaki bir çocuk elbette kendi kendine WC ihtiyacını görmeli , ama mutfağa gidip dakikalarca ortadan kaybolan bir çocuğu merak etmeyip, sonradan arayıp bulan bir anaokulu öğretmeninin de bende uyandırdığı izlenim; '' saatimi doldurayım da maaşımı alayım gerisini salla'' olduğudur..Ben böyle düşünürüm. Bizim burda demek istediğimiz bu.
Ama özeller dışında devlete bağlı olanlar fazla da dikkat etmiyorlar belki bu konuya_ genelleme yapmıyorum..
Aslında çok da zor değil..? Sistem biraz değiştirilerek,stajyer öğretmenler görevlendirerek, o yaştaki çocukları biraz daha gözetim altında bulundurabilirler ama dediğim gibi sistem böyle işliyor..
Bu arada tüm devlet anaokulları ve öğretmenleri için bir genelleme yapmadığımı da belirtmek isterim..Burdan da bir polimik çıkmasın..Umarım anlatabilmişimdir.
birincisi size eksi rep verdim çünkü üslubunuz bir eğitimci olarak beni çok kırdı,cümleniz hatırladığım kadarıyla şu şekildeydi'bakıcı değil ne demek,ya ne?'...ben de size söyledim ÖĞRETMEN...ayrıca siz de misillemenizi yapıp eksi repi vermişsiniz ne güzel,içiniz rahatlamıştır inşallah
devlete bağlı bir ilköğretim okulunda çalışıyorum ve halimden çok memnunum...ima ettiğiniz gibi özel anaokullarıyla hiç bir problemim olmadı çünkü özelde hiç bir işimde olmadı
...ama şöyle söyleyeyim,bu işin içindeyim ve okulların şartlarını ve nasıl çalıştıklarını -müsade ederseniz- sizden iyi biliyorumsengözlerimebaksanab...özel okullarda üç kuruşa sabahtan akşama kadar çok zor şartlarda çalışıp kimseyi memnun edemeyen ve en büyük umudu kpss yi kazanıp devlet okuluna geçmek olan bir sürü arkadaşım var...
öğretmenin tanımı ve görevleri okul öncesi eğitim yönetmeliğinde uzun uzun anlatılmıştır,ben şu anda onu buraya alamayacağım zamanım yok çünkü...ama şunu söyleyeyim ki öğretmen sene boyunca çocukları tuvalete götürmek zorunda değildir..öğretmen bazı davranışları kazandırmakla yükümlüdür,çocuklar davranışları kazandıktan sonra sorun kalmaz...kaydirigubbakcemile5
bakıcı dan kastınıza gelince...öğretmen başka şey,bakıcı başka şeydir..ama şunu da bilin ki öğretmenler tüm zorluklara imkansızlıklara rağmen yeri gelir çocuğun üstünü de değiştirir,sırtına havlusunu da koyar,ilacını da içirir,yemeğini de yedirir,burnunu da siler,saçını da tarar,derdini de seve seve dinler ve emin olun ki bunlardan hiç gocunmaz...a.s.
öğretmeni inciten,sizin gibi birinin çıkıp da 'bakıcı değil miymi' ya neymiş' gibi ...konuşmasıdır...Çok üzgünüm çoook
imkanlarınızdan bolca bahsetmişsiniz...ne diyeyim Allah daha çok versin,çocuğunuzu özel okullardan ayırmasın inşallah:Saruboceq:
ama ben naçizane,bütün sevdiklerime,yakınlarıma bağımsız anaokullarının eğitimlerini,temizliklerini,fiziksel ve sosyal imkanlarını,öğretmenlerinin eğitimlerini ve yeterliliğini över çocuklarını özel okuldansa bu okullara vermeyi tercih etmelerini öneririm...şu an 6 aylık bi oğlum var,Allah ömür verirse ben onu o tip bir okula vereceğim...
ben de bursadayım...-iyi- niyetiniz için teşekkür ederim ama sizin okul tavsiyenize ihtiyacım yok çünkü öğretmenim...bursadaki okulları gayet iyi biliyorum,Allaha şükür ,bilmediklerim hakkkında bilgi alabileceğim öğretmen arkadaşım da çok var...:içelim:
son olarak söyleyeyim ki,bu konuda idare ve öğretmenin tutumunu yanlış buluyorum...ama dediğim gibi okul müdürü başta çocuğu kabul etmiş çünkü onun için 1 çocuk daha fazla para demektir,öğretmenin de pek söz hakkı yoktur...burda bunu ailenin de düşünmesi gerekiyordu çünkü bu yaş aralığında 2 ay bile çok farketmektedir...öğretmenin burda hatası,eğer bahsedildiği gibiyse uzun süre sınıfa dönmeyen çocuğu aramaması,ne olursa olsun kendisi gidebiliyorsa kendisi,gidemiyorsa bir görevliyi gönderip çocuğu aramalıydı...
her aile için kendi çocuğu özel ve önemlidir ama öğretmen ayrı ayrı özel,önemli olan 25 çocukla uğraşıyor...yorum yaparken bunu da düşünelim lütfen:enbuyukkk: