• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Arkadaşlar okuyup bana dönerseniz sevinirim...

bence siz eğitimcilerle ilgili sorunu bir kenara bırakın, onlar belli bir yaşa gelmiş, eğer bir hataları varsa bununla zaman harcamayın...bence siz çocuğunuzun durumuna odaklanmalısınız..birincisi 4.5 yaşındaki bir çocuk için kesinlikle bulunduğu ortamın uygun olmadığını düşünüyorum.....bu konuya ne dersiniz? evet ilk gün tepki vermemiş olabilir hatta hiç tepki vermemiş olabilir daha sonra ama 4.5 yaşındaki çocuğun mutlaka kendi yaş grubundaki çocuklara yönelik eğitim veren bir yerde olması gerek, yaşıtlarıyla birlikte olması gerek...

4,5 yaşında bir çocuğun okul kurallarını öğrendikten sonra tuvalete yalnız gitmesi gayet normaldir, hatta yalnız gitmesi gerekir. böyle bir sebeple çocuğu okuldan uzaklaştırmaları elbette garip ama bu kadar korumacı davranmayın bence. okul tarafından yönlendirme isteyin. yani kapıyı gösteren müdüre " tamam okula gelmesin de siz eğitimcisiniz, söyleyin bu çocuk nasıl eğitilir?!" deyin. pasif kalmayın ama suçlayıcı da davranmayın bence.

canım ben her şekilde okula ve eğitimcilere çözüm önerileri götürdüm ve onlar bana yaklaşmadılar. Benden oğlumun bi daha yapmaması için garanti istediler düşünebiliyormusun. Ben de dedimki 4,5 yaşındaki bi çocuğa ben nasıl garanti verebilirim adı üstünde Ç-O-C-U-K.Sizler gerekli önlemleri alırsanız zaten bunlar olmayacaktı dedim. Ben çözüm sundukça onların bana cevabı neydi biliyormusun? Biz bakıcımıyız. Dediklerim neydi.? Pedogog yardımı alacağım bu süre zarfında okul aile çocuğu gözlemleyelim. Neden bunu yapıyo. Oğlumun söylediği arkadaşı onu dövmüş onunda canını sıkılmış o yüzden yapmış. Tepki verdiği açıkca ortada. Peki bu çocuklar kavga ederken birbirlerini döverken bu öğretmen ne yapıyo?

bence siz eğitimcilerle ilgili sorunu bir kenara bırakın, onlar belli bir yaşa gelmiş, eğer bir hataları varsa bununla zaman harcamayın...bence siz çocuğunuzun durumuna odaklanmalısınız..birincisi 4.5 yaşındaki bir çocuk için kesinlikle bulunduğu ortamın uygun olmadığını düşünüyorum.....bu konuya ne dersiniz? evet ilk gün tepki vermemiş olabilir hatta hiç tepki vermemiş olabilir daha sonra ama 4.5 yaşındaki çocuğun mutlaka kendi yaş grubundaki çocuklara yönelik eğitim veren bir yerde olması gerek, yaşıtlarıyla birlikte olması gerek...

Canım çok haklısın... Ben zaten hatayı en başta yaptım 6 yaş grubuna vermekle. Ama gerçekten o güne kadar hiç bir uyum sorunu yansımadı bize. Sonuçta uyumsuzluk olsa en azından çocuğum gitmek istemezdi.
Dediğin gibi ben şuan kendini eğitimci zanneden kişilerle uğraşmıyırum . Benim oğlum herşeyden benden yaşamamdan bile önemli. Bugün pedogogla görüşmem var. Zaten 2.dönemdede kendi yaş grubu anasınıfına göndereceğim.

kızlar çocuğumu okuldan almak istemedim. Ama öğretmen çocuğumu resmen dışladı. Uğraşmak istemedi.Sonuçta 1 çocuk azalsa onun işine gelecek ve benim oğlum onlara göre haşarı bir çocuk neden uğraşsınlarki. Salı günü okuldan eşim almaya gitti. Öğretmen eşimi görünce seslenmiş oğluma oğlum yerde yatıyormuş düşünün öğretmenin haberi bile yok. Tamam ben başta hata yaptım 4,5 yaşındaki bi çocuğu 6 yaş grubuna verdim ama beni ordaki eğitimciler uyarmadılar uyum sorunu yaşar falan diye.Bu olaydan sonra göndermeme kararı aldım ve oğlumda o okula gitmek istemiyor çünkü çocuğumu sürekli eleştiriyorlar. Düşünün öğretmeni şikayetlerini hep oğluşumun yanında yapıyor. Sonuçta 1.dönem bitmek üzere. Biraz evde vakit geçirsin diye düşünüyorum. 2.dönemde özel bi anaokuluna göndermek istiyorum...:enbuyukkk:

En doğrusuda bu canım...
Gerçekten 1 yaş bile farkeder o yaşdaki çocuklar arsında...
Özel okullar her yaş çocuğu kabul ettikleri için onların yaş grupları var.. Çocuğun kendi yaşıtlarıyla olması daha sağlıklı.. Her ne kadar uyumsuzluk çekmedi desende, belliki etki yapmış canım..Umarım herşey düzene girera.s.

Bence sizin çocuğunuzda hiçbir sorun yok..
Tam yaşıtları gibi davranıyor, davranması gerektiği gibi..

Sorun şartlar gereği yaşaması gereken anaokulunda..

Ne demek ''biz bakıcı mıyız_? Nesin ya?
Allahın yarabbim ya..

Hem bakıcısın hem eğitimcisin..Anaokulu hem bakım hem eğitim yeridir..
Ama dediği gibi onlar sonuçta maaşlarını alıyorlar, neden afacan bir çocukla uğraşsınlar ki?..Olay bu..

Bence sizin çocuğunuzda hiçbir sorun yok..
Tam yaşıtları gibi davranıyor, davranması gerektiği gibi..

Sorun şartlar gereği yaşaması gereken anaokulunda..

Ne demek ''biz bakıcı mıyız_? Nesin ya?
Allahın yarabbim ya..

Hem bakıcısın hem eğitimcisin..Anaokulu hem bakım hem eğitim yeridir..
Ama dediği gibi onlar sonuçta maaşlarını alıyorlar, neden afacan bir çocukla uğraşsınlar ki?..Olay bu..

çok haklısın canım. Ben onlara Anaokulu hem bakım hem eğitim yeridir bunun için bu çocuğu gönderdim dedim. Ama sonuçta devlet okulu uğraşmak istemediler. Bugün dediğim gibi pedogoga gideceğim zaten. Sonuları size bildiririm...

4,5 yaşındaki bir çocuğu nasıl yalnız tuvalete gönderiyorlar?...pek çok arkadaş böyle yazamış...çocuklar okul kurallarını öğrendikten sonra tuvalete yalnız başına giderler ve gitmeleri de gerekir...
sizin hatanız o yaştaki çocuğu uygun olmayan yaş grubuna vermek...o yaş aralığında 2 ay bile ne kadar fark ediyor biliyor musunuz?
öğretmenleri suçlamak çok kolay,ama öğretmenlerin gün boyu ne çok sıkıntıyla uğraştığını,eve ne halde gittiğini,kendi çocuğuna,eşine sabrının kalmadığnı biliyor musunuz?
kendi çocuğumuz olsa çok farklı davranacağınız bir çocuğa sırf öğrenciniz diye çoğu zaman ceza bile veremezsiniz,çünkü ertesi gün muhakkak annesi babası gelip hesap sorar...öğretmenler o kadar yılmışlar ki anlatamam...ama bütün zorluklara rağmen,çocukların saflığı ve mesleğinin güzelliği hatrına elinden gelenin en iyisini vermeye çalışır.
o okulun müdürünün hatası yaşı uygun olmayan bir çocuğu sırf biraz daha para için okula kabul etmek...ama sonra anlamış ki astarı yüzünden pahalıya gelecek...çocuğun yaşı gereği yaşayacağı sıkıntıları anlatsam sayfa yetmez...ama bunu ne okul düşünmüş ne de aile...her iki taraf da kendi karını düşünmüş...
çocuğunuzun yaptığı size göre ufak bir yaramazlık olabilir ama eğer farkındaysanız oğlunuz okuldaki tüm çocukların zehirlenmesine hatta yanmasına sebep olabilirdi...odaya saklanması da ayrıca kötü...öğretmeni onu ordan çıkarana kadar kimbilir ne kadar strese girmiştir?
öğretmenin başında 25 çocuk var,her biriyle tuvalete gitmesi imkansız,diğer çocuklar sınıfta ne yapacaklar?devlet okulunda hiç bir öğretmen çocukları tuvalete götürmez,sene başında davranış kazanılana kadar öğretilir ondan sonra çocuklar gider.
özel anaokuluna verip krallar gibi karşılanmak konusuna gelince...tabii ki kral gibi karşılanırsınız çünkü bir öğretmenlerine verdikleri maaştan çok aylık ücret ödersiniz...en kral okulda öğretmene verilen maaştl 750 tl dir ve bu yüzden üniversite mezunu öğretmen çalıştırmazlar çünkü onlar bu ücrete çalışmak istemezler...özel okulda şatafat boldur,gösteriş boldur..ama bi de içini bilseniz...devlet anaokulları,özellikle bağımsız anaokullarında verilen eğitimin yarısı bile olamazlar...siz parayı verip güleryüzü almaya devam edin o zaman...
öğretmen ve müdürün tavrını yanlış buluyorum ama olaya bi de onların açısından bakmalısınız,okulda bir kaza çıksaydı o kadar çocuğun sorumluluğunu onlar alacaklardı siz değil...
bence çocuğunuzu oraya devam ettirmek için ısrar etmeyin,personelin ve arkadaşlarının gözünde mimlenmiş bir kere...asıl önemlisi 6 yaş ile 4,5 yaş çok çok farklıdır...eğer çocuğunuzun yaşına uygun bir eğitim almasını istiyorsanız uygun yaş grubuna verin...

4,5 yaşındaki bir çocuğu nasıl yalnız tuvalete gönderiyorlar?...pek çok arkadaş böyle yazamış...çocuklar okul kurallarını öğrendikten sonra tuvalete yalnız başına giderler ve gitmeleri de gerekir...
sizin hatanız o yaştaki çocuğu uygun olmayan yaş grubuna vermek...o yaş aralığında 2 ay bile ne kadar fark ediyor biliyor musunuz?
öğretmenleri suçlamak çok kolay,ama öğretmenlerin gün boyu ne çok sıkıntıyla uğraştığını,eve ne halde gittiğini,kendi çocuğuna,eşine sabrının kalmadığnı biliyor musunuz?
kendi çocuğumuz olsa çok farklı davranacağınız bir çocuğa sırf öğrenciniz diye çoğu zaman ceza bile veremezsiniz,çünkü ertesi gün muhakkak annesi babası gelip hesap sorar...öğretmenler o kadar yılmışlar ki anlatamam...ama bütün zorluklara rağmen,çocukların saflığı ve mesleğinin güzelliği hatrına elinden gelenin en iyisini vermeye çalışır.
o okulun müdürünün hatası yaşı uygun olmayan bir çocuğu sırf biraz daha para için okula kabul etmek...ama sonra anlamış ki astarı yüzünden pahalıya gelecek...çocuğun yaşı gereği yaşayacağı sıkıntıları anlatsam sayfa yetmez...ama bunu ne okul düşünmüş ne de aile...her iki taraf da kendi karını düşünmüş...
çocuğunuzun yaptığı size göre ufak bir yaramazlık olabilir ama eğer farkındaysanız oğlunuz okuldaki tüm çocukların zehirlenmesine hatta yanmasına sebep olabilirdi...odaya saklanması da ayrıca kötü...öğretmeni onu ordan çıkarana kadar kimbilir ne kadar strese girmiştir?
öğretmenin başında 25 çocuk var,her biriyle tuvalete gitmesi imkansız,diğer çocuklar sınıfta ne yapacaklar?devlet okulunda hiç bir öğretmen çocukları tuvalete götürmez,sene başında davranış kazanılana kadar öğretilir ondan sonra çocuklar gider.
özel anaokuluna verip krallar gibi karşılanmak konusuna gelince...tabii ki kral gibi karşılanırsınız çünkü bir öğretmenlerine verdikleri maaştan çok aylık ücret ödersiniz...en kral okulda öğretmene verilen maaştl 750 tl dir ve bu yüzden üniversite mezunu öğretmen çalıştırmazlar çünkü onlar bu ücrete çalışmak istemezler...özel okulda şatafat boldur,gösteriş boldur..ama bi de içini bilseniz...devlet anaokulları,özellikle bağımsız anaokullarında verilen eğitimin yarısı bile olamazlar...siz parayı verip güleryüzü almaya devam edin o zaman...
öğretmen ve müdürün tavrını yanlış buluyorum ama olaya bi de onların açısından bakmalısınız,okulda bir kaza çıksaydı o kadar çocuğun sorumluluğunu onlar alacaklardı siz değil...
bence çocuğunuzu oraya devam ettirmek için ısrar etmeyin,personelin ve arkadaşlarının gözünde mimlenmiş bir kere...asıl önemlisi 6 yaş ile 4,5 yaş çok çok farklıdır...eğer çocuğunuzun yaşına uygun bir eğitim almasını istiyorsanız uygun yaş grubuna verin...

bazı konularda size hak veriyorum ama katılmadığım noktalar var.o çocuk gazı açıp o kadar yaramazlığı yapana kadar öğretmen çocuğun yokluğunu nasıl farketmez anlamıyorum.oradaki öğretmenler yılmış insan olmayacak sabırlı olacak bir kere gözlerini dört açıp çocuklara sahip çıkacak yok eğer olmuyorsa o işi yapmayacak.iş bulamayıp anaokulunda şansını deneyip iş bulan insanlar çalışmayacak orda herkesin çocuğu kendine çok kıymetli.

şimdi size bişe söleyeyim bikere en başta yapmışsınız çocuğu 6 yaş grubu olan bi anasınıfına vererek devlte ait anaokulları var ki ben ankarada bunların birinde çalıştım şöle söleyeyim bu devlete ait olan yerlerde 4 yaş 5 yaş ve 6 yaş grubu diye ayırıyolar ve kesinlikle aynı grupta toplamıyolar ve öğretmenin yanında 2 tane yardımcı abla bulunuyo ve sürekli çocukalrı gözetim altında tutuyo ve ayriyetten ayda birkez bütün çocuklar devletin karşıladığı bir psikologla görüşüyo lütfen böle yerleri araştırın ve gönderin derim size

özel anaokuluna verip krallar gibi karşılanmak konusuna gelince...tabii ki kral gibi karşılanırsınız çünkü bir öğretmenlerine verdikleri maaştan çok aylık ücret ödersiniz...en kral okulda öğretmene verilen maaştl 750 tl dir ve bu yüzden üniversite mezunu öğretmen çalıştırmazlar çünkü onlar bu ücrete çalışmak istemezler...özel okulda şatafat boldur,gösteriş boldur..ama bi de içini bilseniz...devlet anaokulları,özellikle bağımsız anaokullarında verilen eğitimin yarısı bile olamazlar...siz parayı verip güleryüzü almaya devam edin o zaman...öğretmen ve müdürün tavrını yanlış buluyorum ama olaya bi de onların açısından bakmalısınız,okulda bir kaza çıksaydı o kadar çocuğun sorumluluğunu onlar alacaklardı siz değil...

Sanırım devlet anaokullarının birisinde öğretmensiniz?
Öyle bir yazmışsın ki öfke dolu, '' karşılanırsın tabi krallar gibi içini bil bilsen vs vs.......... hayırdır? Niye bu kadar dolusun? Özel okullarla ilgili kötü bir tecrüben mi var?

Canım evet ben bastırdım parayı içimin sindiği özel bir anaokulunda 2 sene bakım ve eğitimini gördürdüm oğlumun.İçini dışını da iyi bilirim emin ol..Bursadayız ihtiyacın olursa tavsiye edebilirim sana bu arada.Çok şükür böyle bir imkanım vardı..

Bak arkadaşım bana göre; anaokulları hem bakım hem de eğitim yuvası olmalı ,siz kabul etseniz de etmeseniz de..
Bu bağlamda; anaokulunda görev yapan öğretmenleri bir bakıma bakıcı olarak da nitenlendirmekle onları aşağılamış sayılmıyorum sizin anladığını gibi.

Yani benim beklentim bu yöndeydi ve ben özelleri tercih ettim..Evet krallar gibi karşılandım krallar gibi uğurlandım, doktoru hemşiresi akşama kadar hazır kıta bekliyorlardı yani benim hem bakım yuvası hem eğitim yuvası beklentime cevap verdi özel anaokulu..

Ben burda özelleri savunmuyorum, avantajlarından bahsediyorum kendi adıma..Ama özeller arasında da çürük elmalar yok mu elbette var..

Çocuğunu anaokuluna veren bir anne baba, (en azından ben kesinlikle öyleyim);
Çocuğunun iyi resim yapmasının ya da ne bileyim değişik faaliyetlerde bulunmasının yanında, çocuğunun bakımının da yapılmasını ister..Bunu istemek de hakkı.

Nedir bakımdan kastım: Biraz daha ilgi, biraz daha şefkat, afacan olan çocukları biraz daha gözetim altında tutmak, yemeğini yedi mi, karnı doydu mu? terlediyse çamaşırnı değiştirmek gerekir mi?vs. vs..Eh bunlar da bakım kategorisine giriyor normal olarak.

Yani siz -rep verirken büyük harflerle BAKICI DEĞİL ÖĞRETMEN ÖĞRETMENNN SIFATIYLA ÇALIŞIYORLAR..demişsiniz ama ben de diyorum ki size ne sıfatı ile çalışırsa çalışsınlar, çocukla ilgili bir konuda bir anaokulu öğretmeni yüreğini, merhametini, fazla ilgisini alaksını ortaya dökmeli ..
Bakıcılık da bir meslek ayrıca anaokulu öğretmenlerinin de az çok yapmaları gereken(bence) ve yaptığı birşey.

4,5 yasındaki bir çocuk elbette kendi kendine WC ihtiyacını görmeli , ama mutfağa gidip dakikalarca ortadan kaybolan bir çocuğu merak etmeyip, sonradan arayıp bulan bir anaokulu öğretmeninin de bende uyandırdığı izlenim; '' saatimi doldurayım da maaşımı alayım gerisini salla'' olduğudur..Ben böyle düşünürüm. Bizim burda demek istediğimiz bu.

Ama özeller dışında devlete bağlı olanlar fazla da dikkat etmiyorlar belki bu konuya_ genelleme yapmıyorum..
Aslında çok da zor değil..? Sistem biraz değiştirilerek,stajyer öğretmenler görevlendirerek, o yaştaki çocukları biraz daha gözetim altında bulundurabilirler ama dediğim gibi sistem böyle işliyor..

Bu arada tüm devlet anaokulları ve öğretmenleri için bir genelleme yapmadığımı da belirtmek isterim..Burdan da bir polimik çıkmasın..Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Arkadaşın, çocuğunu uygun yaş grubuna vermemesi olayı için de birşey diyemem..

Anaokulu yönetimi de veliyi uyarabilirdi sanırım bu konuda..Neden yapmadı acaba?

Neyse bu ayrıntıları çok iyi bilmediğimden bu konuda yorum yapmayım..

öğretmen ve müdürün tavrını yanlış buluyorum ama olaya bi de onların açısından bakmalısınız,okulda bir kaza çıksaydı o kadar çocuğun sorumluluğunu onlar alacaklardı siz değil...bence çocuğunuzu oraya devam ettirmek için ısrar etmeyin,personelin ve arkadaşlarının gözünde mimlenmiş bir kere...asıl önemlisi 6 yaş ile 4,5 yaş çok çok farklıdır...eğer çocuğunuzun yaşına uygun bir eğitim almasını istiyorsanız uygun yaş grubuna verin...

Kızlar zannetmeyinki ortadan kayboldum 2 gündür misafirim vardı o yüzden nete girmeye vaktim olmadı. Şimdi gelelim ebtunacım.Sende bir eğitimcisin ve doğal olarak benim anlattıklarıma tepki verebilirsin. Benimde çok öğretmen arkadaşım akrabalarım var ve bu olayı onlarla paylaştığımda tamamıyle okul yönetimini eleştirdiler. Tamam ben hatamı kabul ediyorum. Çocuğumu 6 yaş grubuna vererek hata yaptım. Ama ben kayıt yaptırmaya gittiğimde 1-okul müdürü,md.yardımcısı çocuğunuza göre yaş grubumuz yok ;çocuğunuz problem yaşayabilir uyum sağlayamaz diyebilrdi. 2- okulların açıldığı dönemden bu olay patlak verene kadar çocuğum ile ilgili hiç bir problem dile getirilmedi. Öğretmenine durumunu her sorduğumda oğlumun çok iyi olduğunu sadece kasları diğer çocuklara göre gelişmemiş olduğundan yazı falan yazarken biraz yorulduğunu söylüyordu onun haricinde hiçbir uyum problemi yaşanmıyordu. Ben bunu anlamıyorum. Diğer velilerlede görüştüm.Ya ben çok denk geldim sınıfta çocuklar birbirlerini yiyorlar fakat öğretmende çıt yok. Eğer bu mesleğe yapmaya karar vermişse öncelikle işini severek yapmalı. Benim çocuğum değil bi başka çocukta yapabilirdi. Nasıl farkına varmaz bi öğretmen çocuğun sınıfta olmadığını. Eğer 25 çocuğa evet deyip bu görevi yapmaya başladıysa 25 gözü 25 kulağı olmak zorunda diye düşünüyorum. Kısacası benim çocuğum öğretmeninin ilgisizliği ve vurdumduymazlığı yüzünden günah keçisi oldu....

Kızlar bu arada perşembe günü pedogog la görüşmeye gittim. Çok iyi geçti görüşmemiz. Hepimizin burda ortak gördüğümüz nokta çocuğun tepki vermesiydi doktorumuzda aynı şeyleri söyledi. Ve anlattıklarımdan oda okul yönetiminin eksiklerini anlattı ve çocuğun bu eksikleri doldurduğunu belirtti. Ve çocuğumun özelliklerinden,yaptıklarından,bebeklik gelişiminden herşeyden yola çıkarak bana şubatın 10nunda çocukla beraber gelmemi ve çocuğu ıq testine alıp takip etmek istediğini belirtti. Duygusal ve ruhsal bakımdan 4,5 yaşında olduğunu ama beyin gelişimi açısından daha ileri bi yaşta olduğunu düşündü doktorumuz. Bu arada oğlumu özel bi anaokulunda kedi yaş grubuna yazdırdım. 1 hafta sonra başlayacak.Ordada gözlenecek bakalım hayırlısı bu kadar...

yasakkelime
Sanırım devlet anaokullarının birisinde öğretmensiniz?
Öyle bir yazmışsın ki öfke dolu, '' karşılanırsın tabi krallar gibi içini bil bilsen vs vs.......... hayırdır? Niye bu kadar dolusun? Özel okullarla ilgili kötü bir tecrüben mi var?

Canım evet ben bastırdım parayı içimin sindiği özel bir anaokulunda 2 sene bakım ve eğitimini gördürdüm oğlumun.İçini dışını da iyi bilirim emin ol..Bursadayız ihtiyacın olursa tavsiye edebilirim sana bu arada.Çok şükür böyle bir imkanım vardı..

Bak arkadaşım bana göre; anaokulları hem bakım hem de eğitim yuvası olmalı ,siz kabul etseniz de etmeseniz de..
Bu bağlamda; anaokulunda görev yapan öğretmenleri bir bakıma bakıcı olarak da nitenlendirmekle onları aşağılamış sayılmıyorum sizin anladığını gibi.

Yani benim beklentim bu yöndeydi ve ben özelleri tercih ettim..Evet krallar gibi karşılandım krallar gibi uğurlandım, doktoru hemşiresi akşama kadar hazır kıta bekliyorlardı yani benim hem bakım yuvası hem eğitim yuvası beklentime cevap verdi özel anaokulu..

Ben burda özelleri savunmuyorum, avantajlarından bahsediyorum kendi adıma..Ama özeller arasında da çürük elmalar yok mu elbette var..

Çocuğunu anaokuluna veren bir anne baba, (en azından ben kesinlikle öyleyim);
Çocuğunun iyi resim yapmasının ya da ne bileyim değişik faaliyetlerde bulunmasının yanında, çocuğunun bakımının da yapılmasını ister..Bunu istemek de hakkı.

Nedir bakımdan kastım: Biraz daha ilgi, biraz daha şefkat, afacan olan çocukları biraz daha gözetim altında tutmak, yemeğini yedi mi, karnı doydu mu? terlediyse çamaşırnı değiştirmek gerekir mi?vs. vs..Eh bunlar da bakım kategorisine giriyor normal olarak.

Yani siz -rep verirken büyük harflerle BAKICI DEĞİL ÖĞRETMEN ÖĞRETMENNN SIFATIYLA ÇALIŞIYORLAR..demişsiniz ama ben de diyorum ki size ne sıfatı ile çalışırsa çalışsınlar, çocukla ilgili bir konuda bir anaokulu öğretmeni yüreğini, merhametini, fazla ilgisini alaksını ortaya dökmeli ..
Bakıcılık da bir meslek ayrıca anaokulu öğretmenlerinin de az çok yapmaları gereken(bence) ve yaptığı birşey.

4,5 yasındaki bir çocuk elbette kendi kendine WC ihtiyacını görmeli , ama mutfağa gidip dakikalarca ortadan kaybolan bir çocuğu merak etmeyip, sonradan arayıp bulan bir anaokulu öğretmeninin de bende uyandırdığı izlenim; '' saatimi doldurayım da maaşımı alayım gerisini salla'' olduğudur..Ben böyle düşünürüm. Bizim burda demek istediğimiz bu.

Ama özeller dışında devlete bağlı olanlar fazla da dikkat etmiyorlar belki bu konuya_ genelleme yapmıyorum..
Aslında çok da zor değil..? Sistem biraz değiştirilerek,stajyer öğretmenler görevlendirerek, o yaştaki çocukları biraz daha gözetim altında bulundurabilirler ama dediğim gibi sistem böyle işliyor..

Bu arada tüm devlet anaokulları ve öğretmenleri için bir genelleme yapmadığımı da belirtmek isterim..Burdan da bir polimik çıkmasın..Umarım anlatabilmişimdir.

birincisi size eksi rep verdim çünkü üslubunuz bir eğitimci olarak beni çok kırdı,cümleniz hatırladığım kadarıyla şu şekildeydi'bakıcı değil ne demek,ya ne?'...ben de size söyledim ÖĞRETMEN...ayrıca siz de misillemenizi yapıp eksi repi vermişsiniz ne güzel,içiniz rahatlamıştır inşallah

devlete bağlı bir ilköğretim okulunda çalışıyorum ve halimden çok memnunum...ima ettiğiniz gibi özel anaokullarıyla hiç bir problemim olmadı çünkü özelde hiç bir işimde olmadı:kahve:...ama şöyle söyleyeyim,bu işin içindeyim ve okulların şartlarını ve nasıl çalıştıklarını -müsade ederseniz- sizden iyi biliyorumsengözlerimebaksanab...özel okullarda üç kuruşa sabahtan akşama kadar çok zor şartlarda çalışıp kimseyi memnun edemeyen ve en büyük umudu kpss yi kazanıp devlet okuluna geçmek olan bir sürü arkadaşım var...
öğretmenin tanımı ve görevleri okul öncesi eğitim yönetmeliğinde uzun uzun anlatılmıştır,ben şu anda onu buraya alamayacağım zamanım yok çünkü...ama şunu söyleyeyim ki öğretmen sene boyunca çocukları tuvalete götürmek zorunda değildir..öğretmen bazı davranışları kazandırmakla yükümlüdür,çocuklar davranışları kazandıktan sonra sorun kalmaz...kaydirigubbakcemile5
bakıcı dan kastınıza gelince...öğretmen başka şey,bakıcı başka şeydir..ama şunu da bilin ki öğretmenler tüm zorluklara imkansızlıklara rağmen yeri gelir çocuğun üstünü de değiştirir,sırtına havlusunu da koyar,ilacını da içirir,yemeğini de yedirir,burnunu da siler,saçını da tarar,derdini de seve seve dinler ve emin olun ki bunlardan hiç gocunmaz...a.s.
öğretmeni inciten,sizin gibi birinin çıkıp da 'bakıcı değil miymi' ya neymiş' gibi ...konuşmasıdır...Çok üzgünüm çoook
imkanlarınızdan bolca bahsetmişsiniz...ne diyeyim Allah daha çok versin,çocuğunuzu özel okullardan ayırmasın inşallah:Saruboceq:
ama ben naçizane,bütün sevdiklerime,yakınlarıma bağımsız anaokullarının eğitimlerini,temizliklerini,fiziksel ve sosyal imkanlarını,öğretmenlerinin eğitimlerini ve yeterliliğini över çocuklarını özel okuldansa bu okullara vermeyi tercih etmelerini öneririm...şu an 6 aylık bi oğlum var,Allah ömür verirse ben onu o tip bir okula vereceğim...:emir_bebek:
ben de bursadayım...-iyi- niyetiniz için teşekkür ederim ama sizin okul tavsiyenize ihtiyacım yok çünkü öğretmenim...bursadaki okulları gayet iyi biliyorum,Allaha şükür ,bilmediklerim hakkkında bilgi alabileceğim öğretmen arkadaşım da çok var...:içelim:
son olarak söyleyeyim ki,bu konuda idare ve öğretmenin tutumunu yanlış buluyorum...ama dediğim gibi okul müdürü başta çocuğu kabul etmiş çünkü onun için 1 çocuk daha fazla para demektir,öğretmenin de pek söz hakkı yoktur...burda bunu ailenin de düşünmesi gerekiyordu çünkü bu yaş aralığında 2 ay bile çok farketmektedir...öğretmenin burda hatası,eğer bahsedildiği gibiyse uzun süre sınıfa dönmeyen çocuğu aramaması,ne olursa olsun kendisi gidebiliyorsa kendisi,gidemiyorsa bir görevliyi gönderip çocuğu aramalıydı...
her aile için kendi çocuğu özel ve önemlidir ama öğretmen ayrı ayrı özel,önemli olan 25 çocukla uğraşıyor...yorum yaparken bunu da düşünelim lütfen:enbuyukkk:

Son düzenleme:
öğretmen ve müdürün tavrını yanlış buluyorum ama olaya bi de onların açısından bakmalısınız,okulda bir kaza çıksaydı o kadar çocuğun sorumluluğunu onlar alacaklardı siz değil...bence çocuğunuzu oraya devam ettirmek için ısrar etmeyin,personelin ve arkadaşlarının gözünde mimlenmiş bir kere...asıl önemlisi 6 yaş ile 4,5 yaş çok çok farklıdır...eğer çocuğunuzun yaşına uygun bir eğitim almasını istiyorsanız uygun yaş grubuna verin...

Kızlar zannetmeyinki ortadan kayboldum 2 gündür misafirim vardı o yüzden nete girmeye vaktim olmadı. Şimdi gelelim ebtunacım.Sende bir eğitimcisin ve doğal olarak benim anlattıklarıma tepki verebilirsin. Benimde çok öğretmen arkadaşım akrabalarım var ve bu olayı onlarla paylaştığımda tamamıyle okul yönetimini eleştirdiler. Tamam ben hatamı kabul ediyorum. Çocuğumu 6 yaş grubuna vererek hata yaptım. Ama ben kayıt yaptırmaya gittiğimde 1-okul müdürü,md.yardımcısı çocuğunuza göre yaş grubumuz yok ;çocuğunuz problem yaşayabilir uyum sağlayamaz diyebilrdi. 2- okulların açıldığı dönemden bu olay patlak verene kadar çocuğum ile ilgili hiç bir problem dile getirilmedi. Öğretmenine durumunu her sorduğumda oğlumun çok iyi olduğunu sadece kasları diğer çocuklara göre gelişmemiş olduğundan yazı falan yazarken biraz yorulduğunu söylüyordu onun haricinde hiçbir uyum problemi yaşanmıyordu. Ben bunu anlamıyorum. Diğer velilerlede görüştüm.Ya ben çok denk geldim sınıfta çocuklar birbirlerini yiyorlar fakat öğretmende çıt yok. Eğer bu mesleğe yapmaya karar vermişse öncelikle işini severek yapmalı. Benim çocuğum değil bi başka çocukta yapabilirdi. Nasıl farkına varmaz bi öğretmen çocuğun sınıfta olmadığını. Eğer 25 çocuğa evet deyip bu görevi yapmaya başladıysa 25 gözü 25 kulağı olmak zorunda diye düşünüyorum. Kısacası benim çocuğum öğretmeninin ilgisizliği ve vurdumduymazlığı yüzünden günah keçisi oldu....

her meslekte çürük elmalar vardır ve maalesef olacaktır...öğretmenlik sadece üniversitede alınan eğitimle olmuyor,öğretmenlik çok büyük sabır,şefkat,hoşgörü isteyen bir meslek...her zaman söylenir;öğretmenlik vicdan meselesidir...eğer yatağa yattığında vicdanı rahatsa o işi hakkıyla yapıyordur,rahat değilse ne müdürler ne müfettişler pek bir şey değiştiremez maalesef...
madem öğretmeninizin bu tip eksiklerini gördünüz bunu kırmadan öğretmenle konuşsaydınız...anlayana kadar bir kaç kez konuşup anlamıyorsa müdürüyle,gene değişmiyorsa milli eğitim müdürlüğüyle görüşebilir,dilekçe verebilirsiniz...
ben öğretmenin de idarenin de tutumunu hatalı buluyorum ama burda bazı yanlış kanılar vardı onları düzeltmek istedim...yalnız başına tuvalete gitmek gibi...yalnız başına tabii ki tuvalete gitmeli ama gecikince de mutlaka kontrol edilmeli...
evine 3 saat uzaktaki okuluna gidip yoktan var eden,eviyle,kendi çocuklarıyla ilgilenmediği kadar öğrencileriyle ilgilenen,tek başına büyük mücadeleler veren çok öğretmenimiz var...ama tabii ki zaman nasıl geçerse geçsin de eve gideyim diyenler de çıkıyor...bunların azalması için gayret göstermeliyiz ne diyeyim...
size geçmiş olsun ama dediğim gibi baştan ne niyetle çocuğunuzu büyük sınıfa verdiniz bilmiyorum ama bu çok yanlış çünkü bu yaş aralığında bir kaç ay bile farkeder...ayrıca oğlunuz farkında olmadan da olsa diğer arkadaşlarının,.ğretmenlerin,okuldaki herkesin hayatını tehlikeye atacak şeyler yapmış...siz en doğrusunu yapıyorsunuz,çocuğunuzu pedagog la görüştürüyorsunuz...umarım bundan sonra bir sorun yaşamazsınız ve çocuğunuza istediğiniz gibi eğitim verecek okulu bulursunuz

öğretmenlik fedakarlıktır sürekli öğretmenlerin fedakarlığından sözedilmesini yanlış buluyorum.öğretmenler sabırlı olacak işini yapacak bunuda çok büyük bir lutuf gibi sunmayacak bence doğrusu bu.öğretmen kendini övmeden doğruca işini yaparsa veliler zaten takdir edip el üstünde tutar öğretmenleri.

cenkocum cnm cok üzüldüm duruma gecmis olsun iyike ogluna bisey olmamis mutfakta... Allah korumus
nedemek bu cocuk bi daha okula gelmicek ???? o yastaki bi cocugu kendileriyle yasit görmüsler bagirilirmi hic o yastaki cocuga yaptigi yaramazlik yüzünden :kızgın:
hayatim bence baska bi okul arayin ogluna herseyde bi hayir vardir bu okul bence hic iyi degil
cok ilgisizler hem cocugun psikolojisini düsünmeleri gerekirdi
hersey gönlünce olsun cnm

Son düzenleyen: Moderatör:
ben anasınıfı öğretmeni olarak 4.5 yaşında çocuğun anasınıfına gelmesine karşıyım...
hıı tamam arkadaşları da aynı yaşta olur ozmn uygun... fakat sizin çocuğunuz dierlerine yetişmekte zorluk çekmiş ve sıkılmış olabilir. sonuçta gelişimin en hızlı olduğu yaş... fakat birkaç bile okadar fark ederki bu dönemde... bence en uygunu yaşıtlarının olduğu bir kreşe göndermek... ayrıca bazı yorum yapan arkadaşlara sesleniyorum... işin iç yüzünü bilmeden konuşmak çok kolay deilmi... neymiş o öğretmen çocuk gelsede maaşını alır gelmesede... yei geliyor anne babasından daha çok görüyoruz çocukları onlarla ebeveynlerinden daha çok ilgileniyoruz... biz istermiyiz başlarına bişey gelsin veya eğitimleri yarıda kalsın... keyfi uygulamalardan şımartılmış çocuklardan ve ailelerin çocukları pamuklara sarmalarından çok şikayetçiyim... siz evde 1 çocukla başa çıkamazken biz 20-25 çocukla uğraşıyoruz... ayrıca bizim amacımız onları sosyalleştirmek, okula hazırlamak...gerekli gelişimlerini sağlamak bişeyler öğretmek... biz onların bakıcısı değiliz... orası gündüz bakım evi değildir... sanmayınki bi bütün gün oyun oynatıyoruz... bi oyunla öğrenme sağlıyoruz. dışarıdan oyun gelebilir...
lütfen herkes kendi bildiği işi yapsın...

Canım şuan sorunumuzu çözdük zaten. Oğlumu 2.dönem kendi yaşıtlarının olduğu kreşe gönderiyoruz.Bu arada biz bakıcı değiliz demişsiniz. Ben bunu yanlış anladığını düşünüyorum. Evet benim çocuğum 4,5 yaşında 6 yaş grubuyla beraberdi. Hadi ben düşünemedim ya okul yönetimi??? Eğer orası anaokulu ise çocuklarımıza hem bakmak hemde eğitmek durumundasınız. Bakmak göz kulak olmak bakıcılık sınıfına giriyorsa öyleyse mesleğinizin içinde bi nebzede olsa bakıcılık sıfatı olmalı. Ya benim çocuğumun başına ogün kötü bişey gelmiş olsaydı bunun sonucunu kim üstlenecekti.Ayrıca bakıcılık ta öğretmenlik kadar kutsal bi meslek. Biz çocuklarımızı güvenebileceğimiz yerlere emanet ediyorsak ve kendini bilmez bi öğretmen bir yada bir kaç çocuğa sahip çıkamıyorsa hiç yapmasınlar bu mesleği. Eğer o sınıfta 20-25 çocuk varsa bunun sorumluluğunu alıyorsa benim çocuğum herşeyiyle o öğretmenden sorumludur. 25 gözü 25 kulağı olmak zorunda yok öyle bişey çocuk tuvalete gidecek öğretmen çocuğun gelmediğini saatler sonra farkedecek.

öncelikle yaşına uygun bir okula vermeniz daha uygun olur diye düşünüyorum.
bu şekilde davranmasının sebebine gelince dikkat çekmek istemiş olabilir..fakat yanlış olan şu ki oğlun kendini bilgisayar odasına kapattığında öğretmen bunu anlayıp, oğlunu bir daha yanlız göndermemeliydi.
sen çocuğunu onlara emanet etmişsin.ALLAH göstermesin ocağı yakmış diyorsun zehirlense kim suçlu olacaktı çocukmu yoksa ilgisiz kalan öğretmenmi..

bu arada kimse üzerine alınmasın her meslekte iyide var kötüde arkadaşlar sırf iş olsun diye bir sürü insan sevmediği işi yapıyor..bir yerden sonrada sıkılıyor.ama şunu düşünüyorum kendi ilgilenmiyorsa bile yanında personeli vardır illaki tamam çocuk kendi gidebilir ama zaten bir kere ihmal edilmiş bunu düşünmeleri gerekirdi.

Son düzenleme:
Back