ben anasınıfı öğretmeni olarak 4.5 yaşında çocuğun anasınıfına gelmesine karşıyım...
hıı tamam arkadaşları da aynı yaşta olur ozmn uygun... fakat sizin çocuğunuz dierlerine yetişmekte zorluk çekmiş ve sıkılmış olabilir. sonuçta gelişimin en hızlı olduğu yaş... fakat birkaç bile okadar fark ederki bu dönemde... bence en uygunu yaşıtlarının olduğu bir kreşe göndermek... ayrıca bazı yorum yapan arkadaşlara sesleniyorum... işin iç yüzünü bilmeden konuşmak çok kolay deilmi... neymiş o öğretmen çocuk gelsede maaşını alır gelmesede... yei geliyor anne babasından daha çok görüyoruz çocukları onlarla ebeveynlerinden daha çok ilgileniyoruz... biz istermiyiz başlarına bişey gelsin veya eğitimleri yarıda kalsın... keyfi uygulamalardan şımartılmış çocuklardan ve ailelerin çocukları pamuklara sarmalarından çok şikayetçiyim... siz evde 1 çocukla başa çıkamazken biz 20-25 çocukla uğraşıyoruz... ayrıca bizim amacımız onları sosyalleştirmek, okula hazırlamak...gerekli gelişimlerini sağlamak bişeyler öğretmek... biz onların bakıcısı değiliz... orası gündüz bakım evi değildir... sanmayınki bi bütün gün oyun oynatıyoruz... bi oyunla öğrenme sağlıyoruz. dışarıdan oyun gelebilir...
lütfen herkes kendi bildiği işi yapsın...
20/25 çocukla uğraşmak zor geliyorsa bu işi yapmayın bence.ayrıca her ailenin çocuğu kendine kıymetli bunu daha öncede yazmıştım sanırım ister pamuklara sarar ister tepesine çıkarır.öğretmen sabırlı olacak.öğretmenlerin işi eğitim vermek işiniz çok zor kabul ediyorum. mesleğiniz sabır gerektiriyor sabrı ve taammülü olmayan bu şi yapmasın.çocuk konusu çok ama çok önemli.