Arkadaşlar,lütfen bakarmisiniz?

rehber öğretmeni ne derse ona göre davranacağız.

Heryere şikayet ederim o öğretmen müsveddesi! Milletin içinde de rezil ederim.sen kimsin ki minicik bir yavrunun şimdiden hayatini mahvediyorsun.bence anaokuluna gönderin bu yil.obur yıl ilkokula başlasın küçük gercekten

Galiba öyle yapacağım.

bunlar oluyor hala kadına bisey yapmamışsin hayret.öğretmen değil ruh hastası.çocuğa daha nekadar zarar vermesini bekliyorsun.boyle sevgisiz anlayışsız birine nasıl teslim ediyorsun.sagolsunlar 1 hafta vermişler başarısız olursada atacaklarmış!!!!!!yok artik senin onlardan önce almadığın haTa

Sınıf degistiremedigim için öğretmen ile ters düşmek istemedim.sonuçta bir yıl değil ki 4sene boyunca yüz yüze bakacağız.

bir okul oncesi ogretmeni ayrica 2 kucuk cocuk annesi olarak yorum yapiyorum.yorumlarinizi okurken bir velim geldi gozumUn onune.seneye ilkokula gitsinmi hocam diye sordugunda daha coxugun hazir olmadigini bir yildaha okul oncesi egitim almasi gerektigini soyledigimde hocam etkinlikleri cok guzel yapiyor kalemi cok guzel tutuyor ogr arkadaslarim var gonder sene kaybi yasamasin vs diyorlar deyip durdu.cocugun duygusal olarak o olgunlukta olmadigini bir turlu anlatamadim.kadin surekli gerekirse ozel hOca tutarim esim okul muduru ozel ilgileniriz vs deyip durdu engelleyemedim.okullar acildi 1 ay sonra yeniden okul oncesine donus tabiiki.

Ogr ile ilgili hicbirsey demeyecegim cunku diyecek lafim yok.acaba soylemi boylemi birde ogretmenden dinleseydik diyebilecegim bir tarafi yok.maalesef bazi meslekleR cok ozel bir yerdedir ogretmenlik gibi parayla pulla olculemez.once duzgun bir karaktere sahip olacaksinki olaylara bakis acinlada ornek olasin..

27.01.2013 dogumlu kizim var dun krese kaydini yaptirdik seneyede anaokuLuna gidecek sonraki yil 1. Sinif ins.kres ortamlarina vs aliskin girisken kendini cok guzel ifade eden bir cocuk seneye 1 e baslasa eminimki becerir hatta su anda bile bircok haRfi taniyor biliyor ama gerek yok cunku o olgunlukta olamayabilir seneye 5.5 yasinda olacak kucuk olup geride kalacagina benim cabalarimla iteklemelerimle ilerleyecegine 1 sene sonra gitsin ipi gogusleyenlerden olsun diye dusunuyorum.

Birde soyle birsey var o cocugun basari duygusunu tatmasi lazim.okul oncesine gonderin gercekten hafizasinda cok eglenceli anilari kalsin.cok guzel etkinlikler yapiliyor 23 nisani palyacolarla kutladik gecen yil mesela ilk olarak okul hayatina baslarken okulla ilgili guzel mutlu eglenceli semalar gelistirsin cocuk.hemen ilk gunden odevdi vs idi bence gerek yok.

Bu arada cok uzun oldu kusura bakmayin ama bende okul oncesi egitim almadim.annem beni anasinifina yazdirmaya gittiginde mudur direk 1. Sinifa almis gerek Yok buna bu bicir bicir pek dilli birsey demis ve hep sinif 1. Si idim 1. Siniftan itibaren ama hep siniftakilerden minik dururdum ve icten ice o kadar uzulurdum etkilenirdimki... umarim kiziniz icin en dogru karari verirsiniz

P pembebalerin Estağfurullah zevkle dinledim.ama şimdiye ana okul kontenjanları dolmusmudur acaba?ama baktığımda diğer sınıf öğrencilerine kızımın yaşında bir yığın öğrenci var.off kafam Allak pullak bu gece sadece bir saat unutmuşum düşünmekten

Benim başıma da benzeri geldi ama olayın kahramanı benim. Çeşitli sebeplerden 5 yaşında koyde 1 sınıfı okudum. Karne 5 lerle doluydu. İkinci sınıfta şehirde ki evimize döndük. Annem beni okula yazdırdı. O da ne. Okuma yazma bile bilmiyorum ( Hatta hiç denk gelmediğim için bugün bile çarpma tablosunu bilmem parmak hesabı yaparim).
Öğretmenden anneme ne hakaretler. Geldiğiniz yere geri dönün. Bu kız gerizekalı gibi şeyler. ... Annem hiç hayatında okula gitmemiş bu arada. Annem demişki ben burada oturuyorum, kızım da bu okula gidecek. Abimin öğretmeni acimış halime, bana 1 dönem hergün özel ders verdi. 3 te yine zorlandim. Sinifın geri kalanını yakalamam 4'ü 5'i buldu. Sonra nasil bir gaza geldiysem doktora bile yaptım.
Sonuc: Bence keşke erken vermeseydiniz, olan çocuğa oluyor. Yine de sizin arti cabanizla sınıfı eninde sonunda yakalar diye düşünüyorum. Öğretmenin tavrı çooook yanlış, mümkünse degistirin.
Tek pozitif tarafı herkesin neredeyse üniversiteye gittiği yıllar da ben üniversiteyi bitirmiştim. Herkesin doktoraya başladığı yıllarda da doktorayi bitirmiştim. Basım göğe mi erdi, yok hala boyum 1.70 civarında.

Öğretmeninizin tepkisi çok yanlış.Önemli olan eksiği oldan ćocukların da başarı seviyesini yükseltmek.

Siz en iyisi çocuğunuzu o öğretmenden alın ve ćocuğunuza evde iyi destek olarak eksiklerini kapatmaya çalışın.Yeni öğretmeni mutlaka size yardımcı olacaktır.

Ama diğer öğretmenden ćocuğunuzu kurtarın zihniyeti felaket

Kizinizi baska ogrencilerle kiyaslamayin.belkide onlarda farkli sorunlar yasiyordur bilemeyizki.belki sinif degisse ogr vs degisse sizin kizinizda guzel uyum saglayacak adapte olacak ama bence yinede okul oncesine gitmeli.cunku gercekten hayatinin geri kalaninda artisinida eksisinide hissedeceksiniz kayitlar konusundada illaki varsir bos yerler okul oncesinde kayit suresi yOktur bos yer oldugu surece kayit devam eder

Okulöncesi eğitim zorunlu olmalı bence. Okulöncesi eğitim almış bir çocuk ile almamış çocuk arasında farklar evet var. Büyük fark var evet ama madem gidememiş çocuk öğrermen de ona göre davransın çocuğa.
Bireysel farklılık denen bir şey var. Nasıl hemen yargılamış... Çocukta okul fobisi oluşur. Yapabilirseniz lütfen başka sınıfa alın. Öğretmen sizi kenara çekip, bakın bu çocuk okul öncesi eğitimi almadıgı için sosyal bilişsel motor özbakım dil gelişimi bakımından geride olabilir. Sizden desteklemek için şunları şunları yapmanızı istiyorum diyerek aile katılımı verebilirdi...
Nedir bu hemen insan içinde rezil etmek çocuğun moralini bozmak yazıktır...

Maşallah size,darisi kızımın başına İNŞALLAH

Az önce sınıf annesi ile konuştum.kendisi beni aradı ve çok üzüldüğünü söyledi.bana kendisi bile söyledi .öğretmenin tavrının ne kadar yanlış olduğunu.ışte benimde demek istediğim bu eğer derse ki bana yardımcı ol vs seve seve yardım ederim.Sınıf degisirmi bilemiyorum.çok üzgünüm kizim daha yeni bir kaç günlük eğitim hayatında neler yaşadık.

Kızımın başarısızlığı sizin basarisizliginiz deseydin.. ÖğreT o zaman kızımda basarili olsun.. sen birsey ogretemiyorsan çocuğun suçu ne.. senin Görevin öğretmek üç günde ne ogrettinde başarısız diyorsun yarı yili doldursun bakam hala zorlanıyorsa tamm zor öğreniyor dersin.. gerekirse şikayet et.. Bana göre bir öğrencinin başarısızlığı öğretmeninin birsey ogretemedigini gösteriyor.. Yani bu öğretmenin de başarısızlığı.. Bundan utanmasi gerekirken çocuğu mu suçluyor birde utanmadan... Her çocuk da farklıdır ayrıca yani farklı şekilde anlarlar... Kimi hemen anlar kimi biraz zorlanır. . Öğretmenin görevi eğitmek insan yetiştirmek.. zor öğreniyor diye arka plana atmaya hakki yok...

Neden okul öncesi eğitim almadı ?
Öğretmenin tavrı çok kaba çocuk bunu hissederse ki hissetmiş tüm motivasyonu düşer. Okul ya da sınıf değiştirin çünkü Öğretmenin her daim motive edici olması Lazım

AA ne münasebet niye çocuk sene kaybediyor kızın tam yaşı okul için

Kendisi iyi öğretmen değilse bunda kizinizin suçu ne
Toplasın tüm çok başarılı çocukları adını en çok başarıyı elde eden öğretmen çıksın. Tek akıllı kendisi çünkü

Tüm mercilere şikayet edin elinize birşey geçmese bile bı huzursuz olsun

Kendine gelsin bı haddini bilsin çok kızdım yahu

Öğretmenin uslubu gerçekten çok yanlış ve çirkin.belkide uslubundan dolayı hırslanmışsınız başarmalı başarabilir öğretmende görecek bunu diye algıladım ben .özel öğretmene ne gerek var gönderin anasınıfına.zaten okul açılalı 2 hafta olmuş adapte sorunu yaşamaz.ana sınıfı çok daha eğlenceli olduğu için çocuk çokta mutlu olacaktır.hem de anasınıfına göndermemiş olmaktan ölesiye korkuyorken bence mutlaka gönderin.inanın hiç pişman olmazsınız.yaş konusunda çok haklı.Çok küçük gerçekten.bu yılı atlatsa bile diğer yıllar zorlanacaktır.çevremde ne kadar küçük gönderen olduysa hepsi pişman oldu.çünkü 1.sınıfta bi şekilde okuma yazmayı çözsede sonraki yıllarda bocalama başlıyor.hakkınızda hayırlısı olsun.umarım çocuk için en doğru kararı veririsiniz.umarım anasınıfına gidebilir.

Acı gerçekler ama benim sınıfımda da anasınıfına gitmiş öğrencilerle gitmeyenler arasında bariz fark vardı kalem tutuşlarında bile.. Bunun dışında renkler sayılar şekiller boyama makas tutma becerileri için çocuğun belli bir olgunluğa erişmesi gerekiyor. Kesinlikle önce anaokulu sonra ilkokul. Yavaş yavaş alıştırabilirsiniz anasınıfına. Önce yanında durun sonra kapıda bekleyin sonra yavaş yavaş kapıda bekleme sürenizi azaltın eve gidin okul çıkışı almaya mutlaka gelin alışacaktır..

korkunc bir ogretmen jesinlikle ugrasmak istemiyor klasik devlet okulu baska ogretmene verin

Hemen sınıfını değiştirin. O kendini ogretmen sanan şahıstan çocuğunuza fayda gelmez.

Öğretmenin işi öğrenciyi başarılı başarısız diye etiketlemek değil her bir öğrenciyi bulunduğu konumdan öteye taşımaktır.

Sakın çocuğunuzun geleceğini yakmayın. Bu yaşlarda yaşadığı başarısızlık hissi çocuğun özgüveninde iyileşmeyecek yaralar açar.

Anaokulunu da yeniden düşünün. Çocuk için çok faydalı. Direk 1. Sınıfa adapte olmak her çocuk için zordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…