- 8 Ağustos 2016
- 3.660
- 4.493
- 133
- Konu Sahibi CANIM AZRAMM
-
- #61
rehber öğretmeni ne derse ona göre davranacağız.Özel ders görebilir ama neden bu kadar ısrarla oyun oynaması gereken daha önünde zamanı olan bir çocuğu bu kaosa sürüklüyorsunuz. Bu sene ana okuluna verin seneye bilinçli bir şekilde öğrenmeye başlasın. Bu senede başarılı olabilir üstesinden gelebilir belkide bunu bilemeyiz. Ama maalesef kızınızın yaşı onu bu hengameye sokmak için gerçekten küçük. Heceleri öğrenmeye başladıklarında süreç çocuk içinde anne içinde öyle yıpratıcı oluyor ki. Kızınızdan büyük çocuklar bile çok zorlanıyorlar ne demek istediğimi kızınız okumaya başlarken anlayacaksınız zaten. Ben şahsi düşüncelerimi yazdım anne olarak en iyisini yinede siz bilirsiniz.
Galiba öyle yapacağım.Heryere şikayet ederim o öğretmen müsveddesi! Milletin içinde de rezil ederim.sen kimsin ki minicik bir yavrunun şimdiden hayatini mahvediyorsun.bence anaokuluna gönderin bu yil.obur yıl ilkokula başlasın küçük gercekten
bunlar oluyor hala kadına bisey yapmamışsin hayret.öğretmen değil ruh hastası.çocuğa daha nekadar zarar vermesini bekliyorsun.boyle sevgisiz anlayışsız birine nasıl teslim ediyorsun.sagolsunlar 1 hafta vermişler başarısız olursada atacaklarmış!!!!!!yok artik senin onlardan önce almadığın haTaYorumlariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. inanın bugün çok kötü oldum.kızıma bakınca inan içim parçalandı kendi kendime acaba kizim çok mu başarısız diye düşündüm.yani benim bile psikolojim bozuldu kızımı ilerki günlerde düşünmek bile istemiyorum!birde kızımı en arka sıraya oturtmuş bunu öğretmene saygı çerçevesinde sorduğumda resmen beni azarladı!sadece öğretmene dediğim)hocam kizim bir süre ön arka sırada alın ki arkadaşlarına yetişsin dedim.onun deyimiyle mükemmel öğrencilerini ön sıraya oturmuş başarısız ogrencisinide arkaya oturtmuş.kısacası arkadaşlar kızımla uğraşmak istemiyor!!!
Sınıf degistiremedigim için öğretmen ile ters düşmek istemedim.sonuçta bir yıl değil ki 4sene boyunca yüz yüze bakacağız.bunlar oluyor hala kadına bisey yapmamışsin hayret.öğretmen değil ruh hastası.çocuğa daha nekadar zarar vermesini bekliyorsun.boyle sevgisiz anlayışsız birine nasıl teslim ediyorsun.sagolsunlar 1 hafta vermişler başarısız olursada atacaklarmış!!!!!!yok artik senin onlardan önce almadığın haTa
Öğretmeninizin tepkisi çok yanlış.Önemli olan eksiği oldan ćocukların da başarı seviyesini yükseltmek.Iyi geceler kk.hanimlari)kizim 22.2.2012.doğumlu,ve bu yil ilk okula basladi.ama oncesinde malesef ana sinifina gitmedi.ne yaptıysam kopmadı benden bende hiç zorlamadim.nasıl olsa seneye okula başlayacak dedim.ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı.kızımın sınıf arkadaşları hepsi yaşça kizimdan büyükler ve hemen hemen hepsi okul öncesi eğitim görmüşler.sunuda es gecmeyeyim kızımın okula başlama hevesi kuzenlerinin aynı okulda olmasıydı,asıl konuya geceyim dün veliler toplantısı vardı.ve bende haliyle kızımın durumunu sordum öğretmeni herkesin içinde sen kizini ateşe attın!demezmi orda resmen şok oldum.niye diye sorduğumda, kızının yaşı küçük,ana sinifina gitmemiş ve başarısız bir öğrenci .bende dedim ki hocam bu ne hız kizim daha üç gündür okula geliyor.başarılı başarısız olduğu hemen nasılda şıp diye anladınız? yani demem o ki diğer öğrenciler kızıma göre 1.0 önde olabilirler.ama hiç bir ogretmeninde ilk günlerde "başarısız etiket"kızıma vurmalarını istemiyorum!!!!!dün kizim çok üzgün geldi.eve neyin var diye sorduğumda kizim bana dedi ki,anne ogretmenim resmimi begenmemis nerden biliyorsun dedigimde herkesin resmini panoya yapıştırmış bir benimkini yapistirmamis.birde sürekli diğer kiz çocuklarını ovup duruyor.şu şöyle zeki su şöyle mükemmel ))baktım yine bugün annelere çocuklarını ovup duruyor.bende kızımı sorduğum gibi başarısız.okuldan çıkarın dedi!! nerdeyse oracıkta aglayacaktim.daha bitmedi kizim zaten küçük arkadaşlarına göre onlar gibi de okul öncesi eğitim almamış.gozlemledigim kadarıyla kızımın öğretmeni mukemliyetci,disiplinli,ve kesinlikle başarısız öğrenci sınıfında istemiyor! iclerinizde öğretmen olanlarinizda vardır muhakkak .siz olsanız ogrencinizi boyle mi motive ederdiniz?
SIZCE NE YAPMALIYIM!?
Kizinizi baska ogrencilerle kiyaslamayin.belkide onlarda farkli sorunlar yasiyordur bilemeyizki.belki sinif degisse ogr vs degisse sizin kizinizda guzel uyum saglayacak adapte olacak ama bence yinede okul oncesine gitmeli.cunku gercekten hayatinin geri kalaninda artisinida eksisinide hissedeceksiniz kayitlar konusundada illaki varsir bos yerler okul oncesinde kayit suresi yOktur bos yer oldugu surece kayit devam ederP pembebalerin Estağfurullah zevkle dinledim.ama şimdiye ana okul kontenjanları dolmusmudur acaba?ama baktığımda diğer sınıf öğrencilerine kızımın yaşında bir yığın öğrenci var.off kafam Allak pullak bu gece sadece bir saat unutmuşum düşünmekten
Maşallah size,darisi kızımın başına İNŞALLAHBenim başıma da benzeri geldi ama olayın kahramanı benim. Çeşitli sebeplerden 5 yaşında koyde 1 sınıfı okudum. Karne 5 lerle doluydu. İkinci sınıfta şehirde ki evimize döndük. Annem beni okula yazdırdı. O da ne. Okuma yazma bile bilmiyorum ( Hatta hiç denk gelmediğim için bugün bile çarpma tablosunu bilmem parmak hesabı yaparim).
Öğretmenden anneme ne hakaretler. Geldiğiniz yere geri dönün. Bu kız gerizekalı gibi şeyler. ... Annem hiç hayatında okula gitmemiş bu arada. Annem demişki ben burada oturuyorum, kızım da bu okula gidecek. Abimin öğretmeni acimış halime, bana 1 dönem hergün özel ders verdi. 3 te yine zorlandim. Sinifın geri kalanını yakalamam 4'ü 5'i buldu. Sonra nasil bir gaza geldiysem doktora bile yaptım.
Sonuc: Bence keşke erken vermeseydiniz, olan çocuğa oluyor. Yine de sizin arti cabanizla sınıfı eninde sonunda yakalar diye düşünüyorum. Öğretmenin tavrı çooook yanlış, mümkünse degistirin.
Tek pozitif tarafı herkesin neredeyse üniversiteye gittiği yıllar da ben üniversiteyi bitirmiştim. Herkesin doktoraya başladığı yıllarda da doktorayi bitirmiştim. Basım göğe mi erdi, yok hala boyum 1.70 civarında.
Az önce sınıf annesi ile konuştum.kendisi beni aradı ve çok üzüldüğünü söyledi.bana kendisi bile söyledi .öğretmenin tavrının ne kadar yanlış olduğunu.ışte benimde demek istediğim bu eğer derse ki bana yardımcı ol vs seve seve yardım ederim.Sınıf degisirmi bilemiyorum.çok üzgünüm kizim daha yeni bir kaç günlük eğitim hayatında neler yaşadık.Okulöncesi eğitim zorunlu olmalı bence. Okulöncesi eğitim almış bir çocuk ile almamış çocuk arasında farklar evet var. Büyük fark var evet ama madem gidememiş çocuk öğrermen de ona göre davransın çocuğa.
Bireysel farklılık denen bir şey var. Nasıl hemen yargılamış... Çocukta okul fobisi oluşur. Yapabilirseniz lütfen başka sınıfa alın. Öğretmen sizi kenara çekip, bakın bu çocuk okul öncesi eğitimi almadıgı için sosyal bilişsel motor özbakım dil gelişimi bakımından geride olabilir. Sizden desteklemek için şunları şunları yapmanızı istiyorum diyerek aile katılımı verebilirdi...
Nedir bu hemen insan içinde rezil etmek çocuğun moralini bozmak yazıktır...
Kızımın başarısızlığı sizin basarisizliginiz deseydin.. ÖğreT o zaman kızımda basarili olsun.. sen birsey ogretemiyorsan çocuğun suçu ne.. senin Görevin öğretmek üç günde ne ogrettinde başarısız diyorsun yarı yili doldursun bakam hala zorlanıyorsa tamm zor öğreniyor dersin.. gerekirse şikayet et.. Bana göre bir öğrencinin başarısızlığı öğretmeninin birsey ogretemedigini gösteriyor.. Yani bu öğretmenin de başarısızlığı.. Bundan utanmasi gerekirken çocuğu mu suçluyor birde utanmadan... Her çocuk da farklıdır ayrıca yani farklı şekilde anlarlar... Kimi hemen anlar kimi biraz zorlanır. . Öğretmenin görevi eğitmek insan yetiştirmek.. zor öğreniyor diye arka plana atmaya hakki yok...Iyi geceler kk.hanimlari)kizim 22.2.2012.doğumlu,ve bu yil ilk okula basladi.ama oncesinde malesef ana sinifina gitmedi.ne yaptıysam kopmadı benden bende hiç zorlamadim.nasıl olsa seneye okula başlayacak dedim.ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı.kızımın sınıf arkadaşları hepsi yaşça kizimdan büyükler ve hemen hemen hepsi okul öncesi eğitim görmüşler.sunuda es gecmeyeyim kızımın okula başlama hevesi kuzenlerinin aynı okulda olmasıydı,asıl konuya geceyim dün veliler toplantısı vardı.ve bende haliyle kızımın durumunu sordum öğretmeni herkesin içinde sen kizini ateşe attın!demezmi orda resmen şok oldum.niye diye sorduğumda, kızının yaşı küçük,ana sinifina gitmemiş ve başarısız bir öğrenci .bende dedim ki hocam bu ne hız kizim daha üç gündür okula geliyor.başarılı başarısız olduğu hemen nasılda şıp diye anladınız? yani demem o ki diğer öğrenciler kızıma göre 1.0 önde olabilirler.ama hiç bir ogretmeninde ilk günlerde "başarısız etiket"kızıma vurmalarını istemiyorum!!!!!dün kizim çok üzgün geldi.eve neyin var diye sorduğumda kizim bana dedi ki,anne ogretmenim resmimi begenmemis nerden biliyorsun dedigimde herkesin resmini panoya yapıştırmış bir benimkini yapistirmamis.birde sürekli diğer kiz çocuklarını ovup duruyor.şu şöyle zeki su şöyle mükemmel ))baktım yine bugün annelere çocuklarını ovup duruyor.bende kızımı sorduğum gibi başarısız.okuldan çıkarın dedi!! nerdeyse oracıkta aglayacaktim.daha bitmedi kizim zaten küçük arkadaşlarına göre onlar gibi de okul öncesi eğitim almamış.gozlemledigim kadarıyla kızımın öğretmeni mukemliyetci,disiplinli,ve kesinlikle başarısız öğrenci sınıfında istemiyor! iclerinizde öğretmen olanlarinizda vardır muhakkak .siz olsanız ogrencinizi boyle mi motive ederdiniz?
SIZCE NE YAPMALIYIM!?
korkunc bir ogretmen jesinlikle ugrasmak istemiyor klasik devlet okulu baska ogretmene verinIyi geceler kk.hanimlari)kizim 22.2.2012.doğumlu,ve bu yil ilk okula basladi.ama oncesinde malesef ana sinifina gitmedi.ne yaptıysam kopmadı benden bende hiç zorlamadim.nasıl olsa seneye okula başlayacak dedim.ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı.kızımın sınıf arkadaşları hepsi yaşça kizimdan büyükler ve hemen hemen hepsi okul öncesi eğitim görmüşler.sunuda es gecmeyeyim kızımın okula başlama hevesi kuzenlerinin aynı okulda olmasıydı,asıl konuya geceyim dün veliler toplantısı vardı.ve bende haliyle kızımın durumunu sordum öğretmeni herkesin içinde sen kizini ateşe attın!demezmi orda resmen şok oldum.niye diye sorduğumda, kızının yaşı küçük,ana sinifina gitmemiş ve başarısız bir öğrenci .bende dedim ki hocam bu ne hız kizim daha üç gündür okula geliyor.başarılı başarısız olduğu hemen nasılda şıp diye anladınız? yani demem o ki diğer öğrenciler kızıma göre 1.0 önde olabilirler.ama hiç bir ogretmeninde ilk günlerde "başarısız etiket"kızıma vurmalarını istemiyorum!!!!!dün kizim çok üzgün geldi.eve neyin var diye sorduğumda kizim bana dedi ki,anne ogretmenim resmimi begenmemis nerden biliyorsun dedigimde herkesin resmini panoya yapıştırmış bir benimkini yapistirmamis.birde sürekli diğer kiz çocuklarını ovup duruyor.şu şöyle zeki su şöyle mükemmel ))baktım yine bugün annelere çocuklarını ovup duruyor.bende kızımı sorduğum gibi başarısız.okuldan çıkarın dedi!! nerdeyse oracıkta aglayacaktim.daha bitmedi kizim zaten küçük arkadaşlarına göre onlar gibi de okul öncesi eğitim almamış.gozlemledigim kadarıyla kızımın öğretmeni mukemliyetci,disiplinli,ve kesinlikle başarısız öğrenci sınıfında istemiyor! iclerinizde öğretmen olanlarinizda vardır muhakkak .siz olsanız ogrencinizi boyle mi motive ederdiniz?
SIZCE NE YAPMALIYIM!?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?