- 8 Ağustos 2016
- 3.660
- 4.493
- 133
- Konu Sahibi CANIM AZRAMM
-
Iyi geceler kk.hanimlari)kizim 22.2.2012.doğumlu,ve bu yil ilk okula basladi.ama oncesinde malesef ana sinifina gitmedi.ne yaptıysam kopmadı benden bende hiç zorlamadim.nasıl olsa seneye okula başlayacak dedim.ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı.kızımın sınıf arkadaşları hepsi yaşça kizimdan büyükler ve hemen hemen hepsi okul öncesi eğitim görmüşler.sunuda es gecmeyeyim kızımın okula başlama hevesi kuzenlerinin aynı okulda olmasıydı,asıl konuya geceyim dün veliler toplantısı vardı.ve bende haliyle kızımın durumunu sordum öğretmeni herkesin içinde sen kizini ateşe attın!demezmi orda resmen şok oldum.niye diye sorduğumda, kızının yaşı küçük,ana sinifina gitmemiş ve başarısız bir öğrenci .bende dedim ki hocam bu ne hız kizim daha üç gündür okula geliyor.başarılı başarısız olduğu hemen nasılda şıp diye anladınız? yani demem o ki diğer öğrenciler kızıma göre 1.0 önde olabilirler.ama hiç bir ogretmeninde ilk günlerde "başarısız etiket"kızıma vurmalarını istemiyorum!!!!!dün kizim çok üzgün geldi.eve neyin var diye sorduğumda kizim bana dedi ki,anne ogretmenim resmimi begenmemis nerden biliyorsun dedigimde herkesin resmini panoya yapıştırmış bir benimkini yapistirmamis.birde sürekli diğer kiz çocuklarını ovup duruyor.şu şöyle zeki su şöyle mükemmel ))baktım yine bugün annelere çocuklarını ovup duruyor.bende kızımı sorduğum gibi başarısız.okuldan çıkarın dedi!! nerdeyse oracıkta aglayacaktim.daha bitmedi kizim zaten küçük arkadaşlarına göre onlar gibi de okul öncesi eğitim almamış.gozlemledigim kadarıyla kızımın öğretmeni mukemliyetci,disiplinli,ve kesinlikle başarısız öğrenci sınıfında istemiyor! iclerinizde öğretmen olanlarinizda vardır muhakkak .siz olsanız ogrencinizi boyle mi motive ederdiniz?
SIZCE NE YAPMALIYIM!?
Degistirilmiyor diye biliyorumKızınızın sınıfını değiştirin
bana bir hafta süre verdiler.eğer başarılı olamazsa okuldan cikartilacakmis.bende bunun üzerine diğer sınıfları araştırdım.kızımın yaşında çok öğrenci var ve hepsi de "dahi cocuk"değiller yaniBunun sonu yok ki
Seneye de yapamıyor alın diyecekler
Yaşı da küçük değil
Tam zamanı hatta
Bir süre kulaklarınızı tıkayıp eve gelince de çocukla birebir siz mi ilgilenseniz
Olasılıklara göre ilerleme. Pazartesi ilk iş idareye durumu bildir ,sonuç alamazsan okulunu değiştir .. çocuk başarılı olacaksa da bu öğretmen ,sergilediği tutumla kızını dibe çeker ..daha ilk günden ozguvenini zedelemiş bile ..yerim öyle mukemmelliyetciligi! !! İyi bir eğitimci olsaydı ve gerçekten mükemmeli isteseydi ,teşvik etmek amaçlı ,kızının resmini de panoya asardı .. başarılı olanı idare etmek kolay ,tembel dediğini başarılı yapsın da o zaman görelim bayan mukemmeli. .Degistirilmiyor diye biliyorum
bana bir hafta süre verdiler.eğer başarılı olamazsa okuldan cikartilacakmis.bende bunun üzerine diğer sınıfları araştırdım.kızımın yaşında çok öğrenci var ve hepsi de "dahi cocuk"değiller yani
yaa zaten dediğim gibi kizim başarısız etiketini yemiş.bunu her haliyle öğretmen belli ediyor.mesala ödev veriyor.kizim bi hevesle yapıyor.ama öğretmen bakmıyor bile,kizim diyor ki anne öğretmenim niye sadece benim odevime bakmıyor.ödevlerini takip ediyorum .bu hafta içerisinde sadece bugün bıkmış.daha ne diyim.sınıf degistirebilsem yeter banaBu işin arkasını bırakmayın, kızınızın geleceği için...
3 günde bunu diyen hoca, sürekli bu önyargı ile yürüyecek potansiyelde bence. Gerekli birimlere (meb-okul müdürü) bildirin ve sınıf değişikliği sağlansın
Öğretmen kalitesizliğini ilk haftadan belli etmiş. Benim kızıma yapmasa bile ben alırdım o sınıftan çocuğumu. Böyleleri çocuğun önüne engel koyuyor resmen.Yorumlariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. inanın bugün çok kötü oldum.kızıma bakınca inan içim parçalandı kendi kendime acaba kizim çok mu başarısız diye düşündüm.yani benim bile psikolojim bozuldu kızımı ilerki günlerde düşünmek bile istemiyorum!birde kızımı en arka sıraya oturtmuş bunu öğretmene saygı çerçevesinde sorduğumda resmen beni azarladı!sadece öğretmene dediğim)hocam kizim bir süre ön arka sırada alın ki arkadaşlarına yetişsin dedim.onun deyimiyle mükemmel öğrencilerini ön sıraya oturmuş başarısız ogrencisinide arkaya oturtmuş.kısacası arkadaşlar kızımla uğraşmak istemiyor!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?