- 8 Ağustos 2016
- 3.660
- 4.493
- 133
- Konu Sahibi CANIM AZRAMM
-
Bu yil 2011 dogumlular icin 1.sinif zorunlu.2012 dogumlular isterlerse 1.sinifa başlarlar.ama istemezlerse anaokulu zorunlu.11 yillik teknoloji tasarim öğretmeniyim.neden 1e baslatmak icin bu kadar acele ediyorsunuz.bu yil anaokuluna gitsin.kalem tutmayi makas kullanmayi okul kurallarini vb. öğrensin seneye cok daha iyi olur.Öğretmenin tavrı söyleyişi hoş olmamis.siz rehberlik servisiyle görüşün cocugunuzla birlikte.ona göre karar verin.okula erken göndermek cok iyi birsey degil.seneye 1günde ogrenecegi bilgileri bu yil hemde ilkokula hazirlik olan anaokuluna gitmeyen bir cocuk daha zor geç öğrenir hem siz hem çocuk cok yıpranır.okuldan soguyabilir.herşey zamaninda güzel.yinede karar takdir sizin tabi[/QUOTE ben çok uğraşlar sonunda kızıma hamile kaldım.ve bir saniye gözümden ayirmadim. ve okul öncesi için söylediklerinize çok haklısınız.kızımı iki ay ana ana sınıfına gönderdim.bensiz yapamadı ve çıkarttım.inanın bugün eşimle bu yüzden dünyanın kavgasını yaptık.öğretmenin söyledikleri için yani çok çok kotuyum, kızımın okul hevesi kuzenlerinin ayni okulda olmasiydi.yani kizim yasina gore az bisey mizildandive hemen adapte oldu.derslerine çalışıyor.yani çok hevesli bende bu hevesini kırmak istemiyorum.evet okul öncesi eğitimine gondermedigim için inanın resmen ölüyorum
4 yıl aynı ogretmen de devam edecekmiş kizim,ışte bu yüzden bu reddeye gelmesini istemiyorum.illaki bu durum kızıma yansır.şimdilik sabrimi ve saygi mi koruyacagim. bakalim öğretmen neye karar vericek. bende burda sizlerle paylasacagimYeni sisteme göre okul değiştirmek kolay değil adres istiyorlar.adres verseniz bile kontrol ediliyor o adreste kaliyormusunuz kaldinizmi diye tecrubeyle sabit yada degistireceginiz okula bir miktar bağış isteniyor.sonra sınıf değişimide okadar kolay değil onun icinde tutanak tutuluyor ve siz öğretmen hakkında olumsuz davranislarinizi ifade ediyorsunuz ve bu şekilde yapilinca ogretmenin siciline islemiyormuş yine tecrubeyle sabit burda sizi vazgecirmeye calisiyorlar tabi sizde meb e sikayet edeceğim falan diyince yapıcı oneriler bulmaya calisiyorlar.
Aynen bende sizin gibi düşündüm.önemli olan başarısız öğrenciyi başarılı yapmaktır! bence buda onun görevi.inanın hırs öyle bir gözünü kör etmis ki iki lafından biri x sınıf böyle olucak x sinif şöyle olucak.yani resmen kızımı zaman kaybı olarak görüyor! !Olasılıklara göre ilerleme. Pazartesi ilk iş idareye durumu bildir ,sonuç alamazsan okulunu değiştir .. çocuk başarılı olacaksa da bu öğretmen ,sergilediği tutumla kızını dibe çeker ..daha ilk günden ozguvenini zedelemiş bile ..yerim öyle mukemmelliyetciligi! !! İyi bir eğitimci olsaydı ve gerçekten mükemmeli isteseydi ,teşvik etmek amaçlı ,kızının resmini de panoya asardı .. başarılı olanı idare etmek kolay ,tembel dediğini başarılı yapsın da o zaman görelim bayan mukemmeli. .
Onun demesiyle kızın başarısız olmaz ..üç günde başarı anlaşılmaz ..bunun için anaokuluna gitmek de şart değil ..benim kızım üç yıldır gidiyor ..bakalım 1.sınıfta nasıl olacak ..Albert Einstein di sanırım ,yanlış hatirliyorsam düzeltin , çok başarısız bir çocuk ,okuldan alın demiş öğretmeni ,anası da demiş ki ,oğlum sen çok başarılısın ,okuldaki eğitim senin için yeterli değil ,öğretmenin sana yeterli olmayacağını düşündüğü için ,bosuna okula gitmeni istemiyor ..güzel annesi oğlunu incitmemek ve ozguvenini zedelememek için böyle guzel bir yalana başvuruyor ..başarısız dedikleri adam da dahi ..
Başka okul bak arkadaşım ..kızından kıymetli mi ? O öğretmene de haddini bildir bir güzel. ..
5.5 yaşında, demek ki erken degilmis.....5 yaş 1.sınıf için erken degil mi gerçekten ?
Bence ana sınıfı yaşı.5.5 yaşında, demek ki erken degilmis.....
Ee madem öyle neden öğretmenle birebir gorusmuyorsun da herkesin içinde çocuğunu asagilamasina izin veriyorsun ? Yerinde olsam çocuğumu alır başka okula gönderirim ..hiç düşünmem ..Aynen bende sizin gibi düşündüm.önemli olan başarısız öğrenciyi başarılı yapmaktır! bence buda onun görevi.inanın hırs öyle bir gözünü kör etmis ki iki lafından biri x sınıf böyle olucak x sinif şöyle olucak.yani resmen kızımı zaman kaybı olarak görüyor! !
isim yazma disinda bunları zaten 2 yıldır yapıyor.yani yaşına gore zaten çok iyi.tabi diğer ogrenciler ozel ders vs gördükleri için onlar gibi değil.okul öncesi eğitime gondrrmedigim için bunun pişmanlığını çok yaşayacağım...Evet biraz daha takip et bakalım bu şekilde gitmeye devam mi edecek.eğer bu şekilde devam ederse müdüre veya müdür yardımcısına git ve durumunu anlat dediğim gibi rehperlik öğretmenine yonlendirirler.rehperlik öğretmeni sizinle,kızınızla ve ogretmeniyle konuşur.müdür de bu durumu tabiki takip eder bir sonuca varilinca size bildirilir eğer sonuç sizin uygun değilse daha büyük adımlar atarsınız.benim fikrim bu yönde.birde kiziniza makas tutmasını,oyun hamurlariyla yaraticiligini geliştirmesini, boyama kitaplari alarak dışına tasirmadan boyamayi,1 den 10 kadar saymasini ,ismini yazmasını ve bunun gibi onu zorlamayacak küçük adımları evde göstererek sizde kızınıza yardımcı olabilirsiniz.
+1Müdüre yada müdür yardımcısına git konuş durum böyle böyle diye.onlar sana seçenek sunar seni ve kızını konuşması için rehberlik ogretmenine yonlendirirler ve rahperlik öğretmeni önce seninle sonra kizinla sonrada öğretmenle konusup ne yapılması gerektiğine karar verir.buna sınıf değişikliği veya öğretmen hakkinda tutanak tutulması da dahil.çünkü daha okullar yeni başladı ve senin kızının önünde seneleri var bu davranışlar çocuğun okuldan sogumasini sagliyor ve cocuk bir daha okula gitmek istemiyor.birde bana göre ne olursa olsun öğretmenin senin kızının biraz daha üstüne düşüp arkadaşlarına yetişmesini sağlaması lazımdı.umarım yardımcı olabilmisimdir.daha fazla detay bilen arkadaslar yardımcı olurlar eminim.
Eeee tamam o zaman daha ne yapmasını bekliyor ki bu öğretmen 2 haftada bu çocuktan. önce birazdaha bekleyip gozlemleyin sonra da çocuğunuz okuldan sogumadan yapın ne yapmaya karar verirsiniz.isim yazma disinda bunları zaten 2 yıldır yapıyor.yani yaşına gore zaten çok iyi.tabi diğer ogrenciler ozel ders vs gördükleri için onlar gibi değil.okul öncesi eğitime gondrrmedigim için bunun pişmanlığını çok yaşayacağım..
valla olaysin, ne bileyim kızımı böyle alaşağı edececegini asla tahmin etmiyordum!bugün konuştum sandım ki diyecek annesi yavaş yavaş alışıyor.seninde yardiminla aşacağız demesini beklerken KIZIN BASARISIZ VE HAYATI BOYUNCADA BOYLE OLUCAK!dediği an zaten beynimden vurulmusa döndüm.kizimda tabi yanımdaydı ve her şeyi duydu.anne ogretmenim bana ne dedi dediği an )zaten orda 10dkk bloke oldum.taki eşim beni nasıl arabaya bindirdi.hatırlamıyorum bile.pzt ilk isim rehber öğretmeni ile konuşmak olucak.bugün resmen eşimle evde kıyamet kopardik.bütün uzuntumu ofkemi eşime kustum!!!!!!Ee madem öyle neden öğretmenle birebir gorusmuyorsun da herkesin içinde çocuğunu asagilamasina izin veriyorsun ? Yerinde olsam çocuğumu alır başka okula gönderirim ..hiç düşünmem ..
Bana denk gelmiyor ki böylesi ..yirtarim ağzını valla ..sonra mükemmel bir estetikci arar ..
Iyi geceler kk.hanimlari)kizim 22.2.2012.doğumlu,ve bu yil ilk okula basladi.ama oncesinde malesef ana sinifina gitmedi.ne yaptıysam kopmadı benden bende hiç zorlamadim.nasıl olsa seneye okula başlayacak dedim.ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı.kızımın sınıf arkadaşları hepsi yaşça kizimdan büyükler ve hemen hemen hepsi okul öncesi eğitim görmüşler.sunuda es gecmeyeyim kızımın okula başlama hevesi kuzenlerinin aynı okulda olmasıydı,asıl konuya geceyim dün veliler toplantısı vardı.ve bende haliyle kızımın durumunu sordum öğretmeni herkesin içinde sen kizini ateşe attın!demezmi orda resmen şok oldum.niye diye sorduğumda, kızının yaşı küçük,ana sinifina gitmemiş ve başarısız bir öğrenci .bende dedim ki hocam bu ne hız kizim daha üç gündür okula geliyor.başarılı başarısız olduğu hemen nasılda şıp diye anladınız? yani demem o ki diğer öğrenciler kızıma göre 1.0 önde olabilirler.ama hiç bir ogretmeninde ilk günlerde "başarısız etiket"kızıma vurmalarını istemiyorum!!!!!dün kizim çok üzgün geldi.eve neyin var diye sorduğumda kizim bana dedi ki,anne ogretmenim resmimi begenmemis nerden biliyorsun dedigimde herkesin resmini panoya yapıştırmış bir benimkini yapistirmamis.birde sürekli diğer kiz çocuklarını ovup duruyor.şu şöyle zeki su şöyle mükemmel ))baktım yine bugün annelere çocuklarını ovup duruyor.bende kızımı sorduğum gibi başarısız.okuldan çıkarın dedi!! nerdeyse oracıkta aglayacaktim.daha bitmedi kizim zaten küçük arkadaşlarına göre onlar gibi de okul öncesi eğitim almamış.gozlemledigim kadarıyla kızımın öğretmeni mukemliyetci,disiplinli,ve kesinlikle başarısız öğrenci sınıfında istemiyor! iclerinizde öğretmen olanlarinizda vardır muhakkak .siz olsanız ogrencinizi boyle mi motive ederdiniz?
SIZCE NE YAPMALIYIM!?
Ne ne ne neeeee? "KIZIN BASARISIZ VE HAYATI BOYUNCA BÖYLE OLACAK" mı ? Hem de kızının önünde .. yedi çocuğun özgüven ini ,hayallerini ,heveslerini .. Allah senin sabrindan biraz da bana versin inşallah .. yıkarım o okulu ,herkesi okuldan çıkarır ,öğretmeni enkaz altında bırakırım ..ay çok üzüldüm yaaa ..öğretmeni şikayet et lütfen ..çocuğunu okuldan uzaklaştır ..o kadını bir daha görmemesini sağla ..valla olaysin, ne bileyim kızımı böyle alaşağı edececegini asla tahmin etmiyordum!bugün konuştum sandım ki diyecek annesi yavaş yavaş alışıyor.seninde yardiminla aşacağız demesini beklerken KIZIN BASARISIZ VE HAYATI BOYUNCADA BOYLE OLUCAK!dediği an zaten beynimden vurulmusa döndüm.kizimda tabi yanımdaydı ve her şeyi duydu.anne ogretmenim bana ne dedi dediği an )zaten orda 10dkk bloke oldum.taki eşim beni nasıl arabaya bindirdi.hatırlamıyorum bile.pzt ilk isim rehber öğretmeni ile konuşmak olucak.bugün resmen eşimle evde kıyamet kopardik.bütün uzuntumu ofkemi eşime kustum!!!!!!
Canim kadın değil .erkek ))bana söylerken düşünsene herkes dönüp bana baktı.ya bazen boyle kavgalar çıktığında direkt velileri suçlarla!!!eşim son anda geldi .ve oda o konuşmaya şahit oldu .öğretmene cvp vermedi.herhalde vermek istemedi. bu sefer ben ona patladim .o an nasil ya dedigimde ne diyorsunuz falan dedim.bana kizini örnek gösterdi.ben kızımı asla bu yaşta gondermem oda başarısız olur falan filan)))goren de liseli veya üniversiteli öğrenci zannedecek.5.5yadinda bir cocuktan bahsediyoruzNe ne ne neeeee? "KIZIN BASARISIZ VE HAYATI BOYUNCA BÖYLE OLACAK" mı ? Hem de kızının önünde .. yedi çocuğun özgüven ini ,hayallerini ,heveslerini .. Allah senin sabrindan biraz da bana versin inşallah .. yıkarım o okulu ,herkesi okuldan çıkarır ,öğretmeni enkaz altında bırakırım ..ay çok üzüldüm yaaa ..öğretmeni şikayet et lütfen ..çocuğunu okuldan uzaklaştır ..o kadını bir daha görmemesini sağla ..
Ailemde de çevremde de bir sürü öğretmen var ,böyle birşey görmedim ,duymadım .. umarım yaptıklarının bedelini öder ..
Ben de böyle bir örnek vereyim diyordum ki vermişsiniz.Olasılıklara göre ilerleme. Pazartesi ilk iş idareye durumu bildir ,sonuç alamazsan okulunu değiştir .. çocuk başarılı olacaksa da bu öğretmen ,sergilediği tutumla kızını dibe çeker ..daha ilk günden ozguvenini zedelemiş bile ..yerim öyle mukemmelliyetciligi! !! İyi bir eğitimci olsaydı ve gerçekten mükemmeli isteseydi ,teşvik etmek amaçlı ,kızının resmini de panoya asardı .. başarılı olanı idare etmek kolay ,tembel dediğini başarılı yapsın da o zaman görelim bayan mukemmeli. .
Onun demesiyle kızın başarısız olmaz ..üç günde başarı anlaşılmaz ..bunun için anaokuluna gitmek de şart değil ..benim kızım üç yıldır gidiyor ..bakalım 1.sınıfta nasıl olacak ..Albert Einstein di sanırım ,yanlış hatirliyorsam düzeltin , çok başarısız bir çocuk ,okuldan alın demiş öğretmeni ,anası da demiş ki ,oğlum sen çok başarılısın ,okuldaki eğitim senin için yeterli değil ,öğretmenin sana yeterli olmayacağını düşündüğü için ,bosuna okula gitmeni istemiyor ..güzel annesi oğlunu incitmemek ve ozguvenini zedelememek için böyle guzel bir yalana başvuruyor ..başarısız dedikleri adam da dahi ..
Başka okul bak arkadaşım ..kızından kıymetli mi ? O öğretmene de haddini bildir bir güzel. ..
Beş buçuk yaş da çok küçük ama yaa :/ yine de kendi çocuğunu övüp , başkasının çocuğunu yerden yere vuramaz ..etik değil bir kere ..öğretmen kıyas yapmamalı ..esinin sabrına da maşallah ..biz ne çirkef bi aileymisiz ya :) daha önce böyle bir durum yaşamadık ama yaşasak olacak olanları anlatıyorum sana :))) eşim direkt dalar :) kızlarına çok düşkündür ve böyle bir hadsizlige de asla izin vermez ..herkes çocuğuna düşkündür ama bence sizin basiretiniz bağlanmış o an karı koca ..bunun hesabını sor ,şikayet et ! Çok üzüldüm yaaa ..zaten milyon tane derdim var ,şuan kızının düştüğü durum canlanıyor gözümde ..beş buçuk yaşında bir çocuk için çok ağır ..Canim kadın değil .erkek ))bana söylerken düşünsene herkes dönüp bana baktı.ya bazen boyle kavgalar çıktığında direkt velileri suçlarla!!!eşim son anda geldi .ve oda o konuşmaya şahit oldu .öğretmene cvp vermedi.herhalde vermek istemedi. bu sefer ben ona patladim .o an nasil ya dedigimde ne diyorsunuz falan dedim.bana kizini örnek gösterdi.ben kızımı asla bu yaşta gondermem oda başarısız olur falan filan)))goren de liseli veya üniversiteli öğrenci zannedecek.5.5yadinda bir cocuktan bahsediyoruz
Valla ben anaokuluna gitmedim ama bi eksikliğini de görmedim ..hala öğrenciyim o ayrı :)Ben de böyle bir örnek vereyim diyordum ki vermişsiniz.
O nasıl öğretmenmiş ya yazık. Kendi çoluğu çocuğu yok muymuş? Öyle öğretmen tipleri var maalesef. Başarılı öğrencileri seçip kendi adını çıkaracak. Şu egoya bak! Hoş üç günde nerden anladıysa.
Siz de güzel cevap vermişsiniz öğretmene. Böyle bir imkan varsa gerçekten anaokuluna mı başlatsanız. Eskiden beri fikrimdir. Sanki anaokuluna giden öğrenciler daha başarılı oluyor. Ben gitmedim mesela öyle aman aman bi öğrenci olmadım hiç. Hep orta. Ancak gidenleri duyuyorum iyi yerlere gelmişler. Ne biliyim en azından resim yeteneği falan gelişiyor. Tabi sırf bunla ilgili değil başarı ama bence bir etken.
Anaokulu meselesini düşünün derim. Yani daha iyi bilenlere sorun bakalım. Müdür, rehber öğretmen vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?