evet aslında haklısın tek bebekten biraz zor ama aslında birazda kolay şimdi bi bebek ols a5 yaşına kadar onunla uğraş dur sonra kardeş yap budefa ikisi ile birdne uğraş dur birinin okulu başlar o arada biri bebektir daha ama ikiz olunca ikisi birden büyüerler 2 yaşından sonrada arkadaş olur seni istemezler tek olsa anne durmadan ilgilenecek bu biraz şunada benziyo 2 takside girersen sıkışırısn ama bi kerede kurtulursun 2 ayrı takside girersen biri biter tam rahatladım derisn ikinci taksit başlar yani 2 yıl dişini sıkıp sonra rahatlamak yada 2+2 4 yıl dişini sıkıp sonra rahatlamak
başa gelen çekilir rabbim dağına göre kar verir hepimiz bu işin altında öyle böyle kalkıcaz biraz yorgun biraz uykusuz biraz stresli ama baş edeceğizzzemuszemus
medine hayatım karnının küçüklüğüne çok takılıyosun sanırım her karın büyük olacak diye bişey yok bebekleirn iyidir sen hiç tasalanma çağla şikeli görmeidnmi kıssss futbol topu kadar bile yoktu karnını 20 gün erken doğurmasına rağmen 2700 doğurdu sakın cnaını sıkma benimde büyük değil karnım her bünye farklı sen hamişliğin tadını çıkaracağına hep kafaya bişeyler takıyosun küser bak bebeklerrrrrrrrr
ne bilim burcin ya çatlak kremimi felan herşeyi düşünüp veriyo bu muaynede sordum göğüs için bişi verecekmisiniz diye aa oda nerden çıktı hiç gerek yok öyle şeylere felan dedide şimdi bi arkadaşta dedi kremi 1 hafta öncesinden kullan diye bide sizlere sorimmm dedim bakım onlar ne yapmış sen aldınmı adı ne aldıysannn bide bugün alışverişe çıktınmı biberon felan hallettinmi bende hastane çantamı hazırladım bugün ağrılar artınca tırıs tırıs oldum:))
ya kızlar bi soru daha size gecelikmi pijamamaı?
çok haklısın aslında iş işten geçtikten sonra aklımız başımıza geliyo hamileliğimin sonuna geldikşimdi yolun başındakilere tadını çıkarın diyoruz bizde mesela sen çocukları stresle büyürrün bize tadını çıkarın diyosun hep iş işten geçtikten sonra aklımız başımıza gliyo boşuna hırpalamışız kendimizi diyoruz hiç o anları yaşayamadık diyoruz mesela.......evet canlarım bi şekilde büyüyolar zaten öyle çok kafayı takmayın bence herşeye ben bazen gülüyorum bile kendime amaaaaan neye üzülmüşüm diye hatırlayınca geçmişi:)o yüzden hiç dert etmeyin zevkini çıkartın hamileliğin de bebişlerin o günleri varyaa hiç geri gelmicek,sıkıntıyla stresle değil her anını dolu dolu yaşayarak geçitmeye bakın iyi geceler hepinizehihoyyyt
Yok be canım ben takmıyorum ve gercekten cok memnunum ama okadar laf söylüyolar ki bunladım hele istanbula gittim neler dediler hastanede hıckıra hıckıra agladım
Yoksa her hamile kilolu olmak zorunda degil ya Çok üzgünüm çoook
ne bilim burcin ya çatlak kremimi felan herşeyi düşünüp veriyo bu muaynede sordum göğüs için bişi verecekmisiniz diye aa oda nerden çıktı hiç gerek yok öyle şeylere felan dedide şimdi bi arkadaşta dedi kremi 1 hafta öncesinden kullan diye bide sizlere sorimmm dedim bakım onlar ne yapmış sen aldınmı adı ne aldıysannn bide bugün alışverişe çıktınmı biberon felan hallettinmi bende hastane çantamı hazırladım bugün ağrılar artınca tırıs tırıs oldum:))
günaydııın göbüşlü ve bebişl güzeller....... iyi bir gün olur hayırlı haberler alırız inşallah...... umudumsun doğurmuş olmalı claire de bugün doğurcaktı yanlış hatırlamıyorsam...... sıra ise canan da.......................
kızlar medelanın süt pompasını 118 liraya buldum alsammı acaba
ya inan kaswa soracak o kadar şey varki bende bugün hastane çantamı hazırladım biberonda koyayım dedim eşimde ilk günden mamaı vereceksin dedi bende dedim hemen süt gelmez sanki beni suçlar gibi ilk günden mamaı vereceksin zoruma gitti yani kötü amaçla söylemedi biliyorum ama sütüm gelmezki hemen gelsede doyarmı acaba sorular sorular sorular o çaydan bende alayım dedim doktorlara soruyorum siz bol su için komposto için gerisi gelir emzirdikçe diyolar kafam karman çorman herkes bişiler diyo yaşayıp görecez sanırım canım yaaa
ya kızlar bişey soracağım bide herkes bana göğüs kremi al yanına muhakka diyo ben doktoruma sordum gerek yok dedi siz ne yaptınız alıyımmı almıyımmı kararsız kaldım alırsam ne alayım bu krem ne işe yarar
benim netede bişiler oldu gidip geliyo
ya ben de bi söyle alısveris yapamadım tam zamanı....
kocisim bi müsait olsa da beni bi havuzlu hana atsa bi günde yaparım herhalde ...yeter mi bir gün kızlar ya alısverise geri kalanları artık kocisim annem tamamlar ya da ben netten alırım artıkkkk
yatak almak icin erken mi acaba şimdiye kadar allah biliyo ya allah korusun kullanamam diye korktum han bisey our filan diye ama gec mi kalıyorum acabaaa
canancım,göğsün için krem mutlaka lazım,neden,sezeryandan sonra sütün hemen gelmiyor ve hast.süt sağma makinasını getiriyorlar,oda göğüsü mahfediyor,çok sert çekiyor makina,göğüs çatlıyor.benim dr.metpamit önermişti iyide gelmişti bana.birde hast.biberon götürmekte şart,ilk süt gelmediği için eeeeee 2 bebek var,ne olacak mama gerekiyor o zamanda,ilk zamanlarda gecelik çok rahat,sunta var,kanama var,arada gelip karına masaj yapılıyor içeride kan kalmasın diye,kanamanın yoğunluğua bakılıyor,yani alt bölge hep açıkta kalıyor.ama 2 günden sonra eve gelince pijama çok rahat oluyor,ben hast.hiç pijama giyememiştim.canım benim yaşadıklarımdan düşüncelerim böyle yardımcı olurmu bilmem.birde doğumdan sonra süt hemen gelmiyor,sakın üzülme ilk duşunu alınca ve bebekler emdikçe süt artıyor,beni bu kouda sıkmışlardı,sütü gelmiyor,aman bu çocuklar nasıl doyucak diye,sen takılma bunlara
ben sadece 1 akşam kullandım, çağlam hafif sarılık olduğu için hep uyuyordu ona biberonla 1 gece vermiştim ama çok acıdı göğsüm, ama dayanılmıycak gişbi değil, şimdilerde daha bi toparlandı meme uçlarım, sanırım bundan sonra dahada iihtiyaç olacak, ben şu emzirme yastığından buldum onunlaikisini birden emziriom, süper oluyo resmimi ekliyim bak ama beceremiom ki...
canım canlı örnek var işte karşında sen beni sallamıyon muleyynklava: 2 kavonoz komposto, sürahi sürahi su, bol şekerli şerbetler bak nasıl süt gelio, benim ertesi gün geldi de öyle kurtardım damla mı, ama benim meme uçları da çok ii di, uçlu uçlu kocamandı hemen kapıverdi damla cop cop indirdi sütü, çağlaya kalsaydı hayatta gelmezdi, o durumda da pomopa yı aldım hastaneye onunla indirecektim.. ama damlam sağolsun küçücük ama zıpkın gibi..utanmasa kafayı tutçak,:ecrin_bebek:
ah yaramazmı, lansinoh krem iiki var.. ben 7. ayda daha memeler uçlu olduğundan çatlamaya başlamuştı çok üzüm yiyince hele sızlaya sızlaya nbeyaz akıntı geliodu, hemen lansinoha başlattı dr.um, iiki de başlatmış, şimdi bile her memede sonra sürmezsem emzirirken çok acıyo, benim başucu kremim oldu, onsuz yapamıom, yeleğimin cebinde duruo hatta.. bi de arada karbonsatlı su ile siliom ki bebelere pamucak olmasın, karbonat midelerini yumuşatsın..
kızlar prematüre kıyafet alın ya da bulun mutlaka, çok büyük gelio tek paçaya sokuoplar bacakları ısınmıyo, bir de şapka, boy boy şapkalar alın, kusuyolar terliolar şapkalar çauk kirlenio..
günaydııın göbüşlü ve bebişl güzeller....... iyi bir gün olur hayırlı haberler alırız inşallah...... umudumsun doğurmuş olmalı claire de bugün doğurcaktı yanlış hatırlamıyorsam...... sıra ise canan da.......................
ya ben de bi söyle alısveris yapamadım tam zamanı....
kocisim bi müsait olsa da beni bi havuzlu hana atsa bi günde yaparım herhalde ...yeter mi bir gün kızlar ya alısverise geri kalanları artık kocisim annem tamamlar ya da ben netten alırım artıkkkk
yatak almak icin erken mi acaba şimdiye kadar allah biliyo ya allah korusun kullanamam diye korktum han bisey our filan diye ama gec mi kalıyorum acabaaa