• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

heeee binek aracı.Benden olsa olsa panelvan falan olur:CüvCüv:

serdar bey, ameliyattaymış o yüzden görüşemedim hymarry. asistanlarından biriyle görüştüm. 14. haftaya kadar yapılabiliyor dei. drumda 11-13 hafta demişti neye inansakki.. şimdiden anne olmaya başladık valla. kendim için olsa hiç bu kadar paniklemem ne zaman çağırırlarsa o zaman gideriz derdim. ahh ahhh. annem hep derki ana olacağına kapıda köpek ol der.. o zamanlar kızardım o nasıl laf diye. şimdi anlıyorum...

daha dur wavycim,daha neler göreceğiz,hepsi hayır olsun yeter ki,sıkıntı yapmaya değmez bu işler.Kendi işlerinde paniklemediğin gibi onlar içinde paniklememek lazım canım,içini ferah tut.
Serdar Bey bu işin erken yapılması taraftarı onu biliyorum,ama nette falan okur,başka doktorlara da sorarsan teknik olarak 11-14.haftalar diye olduğunu biliyorum.

Pamukşekercim benim eşim pek belli etmiyor,çok utangaç.Geçende karnıma elini koydurdum kıprdıyorlar diye,dehşete düştü,sani korku filmlerindeki gibi içinde canavar var gibi hissettim diyor,kızayım mıı,güleyim miiiiCADIARZU

aslında biraz korkunç geliyor düşününce . tabi biz anne şefkatiyle bakıyoruz olaya. ama düşünsenize içinizde bi canlı var ve kımıldıyor. ilk başta irkilmeleri normal.. geçenlerde 15 gün içinde doğum yapıcak bi arkadaşım var onlardaydık. bebiş tekme attı eşim nasıl şaşırdı suratını görecektiniz o neydi ay nasıl bişeydi diyip durdu bütün gün:))
Sakin ol canım benim,onlar her halukarda seninle,her geçen gün büyüorlar.Ben hafta hafta hamilelik gelimini takip ediyorum,bir de kitabım var okuduğum,ne bileyim,hep içimde oldukarlını biliyorum.Kendimi maksimum güvenli olması gerekn bir binek aracı gibi hissediyorum meselakaydirigubbakcemile3

binek arac ay çok güldümmm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

hymarry canım netten araştırma yaptım. senin verdiğin doktor konusunda eğitim almış bi doktor. yani branşı bu.. ama medicale gelecek olan doktorun branşı tüp bebek. bu işide yapıyor demekki ama asıl işi tüp bebek.. bana fulya yolları gözüktü demektir bu:))

kızlar 19 haftadan sonra bol bol omega3 almalıyız çünkü bebegin beyin gelişimi baslıyo omega3 en cok semizotu ceviz ve balıkta bulunuyor

hymarry canım netten araştırma yaptım. senin verdiğin doktor konusunda eğitim almış bi doktor. yani branşı bu.. ama medicale gelecek olan doktorun branşı tüp bebek. bu işide yapıyor demekki ama asıl işi tüp bebek.. bana fulya yolları gözüktü demektir bu:))

Canım özelden mesajını aldım,cevabımı yazdım.Ben burda doktorla ilgili ayrıntılı bilgi vermedim ama doktor dalında uzaman gerçekten.Bunu kendisiyle tanışınca daha da iyi anlaycaksınız.Çok memnun kalacaksın,burda yine konuşuruz.Bakma bizim cinsiyet konusunda dumur olduğumuza,dedim ya o bize Allahtan bir işaretti,buna eminim.Tam ne zamana aldınız randevuyu canım?Ctesi gidemeyiz diyordun?

kızlar 19 haftadan sonra bol bol omega3 almalıyız çünkü bebegin beyin gelişimi baslıyo omega3 en cok semizotu ceviz ve balıkta bulunuyor

Ah angel cıım,ne mühim bilgi.çok teşekkür ederiz.Ben balık hamileliğimden bu yana belki iki,taş patlasın üç defa balık yemişimdirkaydirigubbakcemile3,içim almıyor ne yapayım yaa.Ama yaklaşık 14.haftadan beri balık hapı alıyorum hergün bir tane.Ama semizotu ve cevizi bilmiyordum,onlara bayılırım,onları seve seve bundan sonra da tüketebilirimcokacimcoook.
Tekrar teşekkürler canım..

günaydın kızlar nasılsınız bu zamna kadar kaç kılo aldınız benım 20 haftam fakat 9 kg.aldm çok rahatsz etmeye basladı benı ayaklarım da şişmeler,bel ağrım vb.nasıl bir uygulamaya geçmem gerekıyo bilmiyorum normalde hiç böyle bir insan değildim 48-50 kg.falandm yemeklerlede aram iii değildi malesef artık korkmaya basladm

bende 14 haftalığım canım 16mayısta tartıldım enson 68 çıktım gebelığe 63 ile baslamıstım tam 5 kılo almışım .bide hazıran 8 de gitcez yanı pazartesı bakalım nekadar çıkcam

bende bu zamanıma kadar 2 kilo aldım sadece ama ben günde 3 lt geciyo sıvı tüketimim belki onun yararı olmuştur

be canım bence senın kılonda bana az geldı bılmıyom 2 kılo bı arkadasım tek gebelıkte almış doktoru bebeğin küçük demış bende günde 3 4 litre su içiyorum bılmıyorum senın kılo alımın bence az

canım ben kilo almıyorum bebeklerimin gelişimi cok güzel kilosu boyu felan hatta haftasına göre gelişimleri önde gidiyor zaten dr istedikleride ilk 3 ayda kilo almamak cünkü 3 aya kadar beb ek annenin bedeninden besleniyo bana göre cok saglıklı ilerliyo kilom daha 4 ayım var bebeginde zaten 6 aydan sonra gramdan kiloya dönüyo bunun ilk aylarda kilo almayı cokta dogru ben bulmuyorum sonuçta biz ikiz gebelik yasıyoruz erken dogum riskini herzaman göz önünde bulundurmalıyız ne bebegimiz nede biz cok kilo alarak bu ihtimale yaklasmış oluyoruz

Son düzenleme:
bencede hamilelik sürecinde çok kilo almak bebeğin sağlıklı olduğunun göstergesi değildir. bazen anneler sadece kendilerinede kilo alırlar. önemli olan sağlıklı beslenip bebeğin gelişiminin iyi olmasını sağlamaktır. hiç kilo almayıp çok sağlıklı bebek doğuranı bildiğim gibi aşırı kilo alıp minicik bebek doğuranlarıda biliyorum.

ben ilk başlarda vermiştim kilo ama sonra birden aldım geçen ay. 5 kilo aldım hepsinide nerdeyse geçen ay aldım :( çok hızlı gitti hiç sağlıklı olmadı biliyorum ama bi türlü doymuyorum şimdilerde hep içim kıyılıyor sanki. ekmeği çok tüketiyorum bununda bebeklerime bi afydası olmadığını bilsemde..

günaydın kızlar nasılsınız bu zamna kadar kaç kılo aldınız benım 20 haftam fakat 9 kg.aldm çok rahatsz etmeye basladı benı ayaklarım da şişmeler,bel ağrım vb.nasıl bir uygulamaya geçmem gerekıyo bilmiyorum normalde hiç böyle bir insan değildim 48-50 kg.falandm yemeklerlede aram iii değildi malesef artık korkmaya basladm

canım benim 21. haftam işte,ben de bu zamana kadar 5 kilo aldım.Çok mu bilmem?Üstelik ben kiloluydum da.Benim de ellerimde ve ayaklarımda şişlikler olabiliyor.Bol su içmek lazım.Bir de önceden kilosu az olanlar daha çok kilo alırlarmış diye duydum,biz normaldde de kilolu olduğumuz için vücut kıtlık olarak algılamıyormuş hamileliğikaydirigubbakcemile3..
Ben sorun olarak görmüyorum,çocuklarım sağlıklı doğsunlar hepsini vermeye söz verdim.Yeter ki sağlık olsun dimi

Back