merhaba arkadaslar, bu guruba hic yazmadim ama sürekli okuyorum yazdıklarınızı.
29+5 haftalık br kız, bir erkek çift yumurta ikizlerime hamileyim.
en başından beri ikizlerimin arasinda kilo farkı vardı, ama dr. um şu anda bir sorun yok, kontrol altındasın diyordu. Fakat ctesi yani 29+1 ken gittigim kontrolde kızım 950 gr, oğlum 1650 gr cıktı, dr. um bir ikinci dr. un görüşünü de alalım diyerek 10 gün sonraya randevu verdi tekrar.
Gercekten cok endişeliyim, aranızda veya cevrenizde bu kadar kilo farkı olup sağlıklı doğum yapan var mı acaba?
kuzumm çok zor durumun çokkkk ne yapsam nasıl destek olsam yaaa
kilo işine takma sen hala süt veriyorsun
vereceksin bak bende aldım 7 kilo hemde veriyorum şimdi
sıkılma sakın.....h.sonu annen gelse sende azcık işlerine baksan ya püffffff annem burada olsa ben atlar gelirdim yaaaaaaaa
canancımm Allah kolaylık versinn, ama hem iki çocuk hem ev hepsini birden nassı idare edeceksin yaaa, illaki patlar biyerlerden, birileri destek çıksa walla bari 9-10 aylık olnana kadar. walla ben strese girdim okurken. kızının ağlamaları geçse yine biraz rahatlarsın da o da tuz biberi oluyor demek.
korkma kızzzzzzzzzzzzzzzzemuszemus
şimdi cananın kızı rahatsız olduğu için aslında daha çok yoruluyor
sonra en azından bir ayın bir haftası biri yanında olsa daha rahat edecek
eşi erken geliyor ama ....bazı erkek çocuk konusunda çok becerikli olamıyor...
ikiz bebeklerin bakımında illa anneye birisi yardım etmeli yani anne nefes almalı
ben tek bakıyorum annem 38 günlükken bıraktı ama 50 günlükken anneme gittik 1 hafta kaldık...bazen 1 ay kaldık bugünlere geldik bir ayın 15 günü ben yanlzı baktım 15 günü annemle....şimdi büyüdüler ...çok şükür bebekliklerinden daha iyi ama bu seferde hep arkadalar...yani annenin piskoloji için birisi destek olmalı ,
ben yakın olsam canana tereddütsüz giderim bebeklerni beklerim
ama malesef değilim onu çok iyi anlıyroum...canım arkadaşım allah yardımcın olsun
canan kuzular doğmadan önce onların varlığı herşeye değer diyordun,ne zor dimii ahhahah,
canım benim geçiyor hepsi,bak benim kuzular kadar oldu mu kolaylıyorsun,
Sarem aynı senin yavru gibiydi işte,gördün,kusan,ağlayan bi çocuktu,
onun midesi yanıyor canım benim,ne zor biliyormusun,
o gavisconu mamasına kat canım daha kolay olur,
kabızlığına da ağlıyor o,kıyamam,çok içli,çok dertli o annesiiii..
ah be dirirmim haksızlıklar daha çok yoruyo sanırım kimse kadir kıymet bilmiyo hep yapacaksın tabi bi ikiz sendemi var modları
ne bilimm mutsuzum işteee
evet canım inna kolay değill nasıl anlatsam boş anne olunca anlarsın derler ya aynen öyle
canım arkadaşımm vallaha keşke olsan yaaa hani sen nannene taşınacan ya bendemi annene taşınsam ne
canım hala aynı fikirdeyim inan varlıkları herşeye değer ama beni dış etkenlerde çok yoruyo inanki bi tabrik desen yok sen 2 çocuk bakıyon avinede kocanada yetişiyon diyon yok hep yapacaksın tabi modları ve üstüne üstüne beğenmemeler yaptıllarımı çok yoruyo biri tebrik etse motive olucam belki ama nerdeee
anneler gününde eşimden bi çiçek bile gelmedi bırak hediyeyei felan çok kırıldım görmedim diyo yalannnn aklıma gelmedi demiyoda heryerde çiçekçiler açık pazarları ayrıca seyyarlarda gelio ne bilim yaa dedeim ya mutsuzum değer vermedikleri için mutsuzzum
selam kızlar nasılsınız bugün? ben bugün abime geldim çok sıkıldım evden. bi bakem dedim sizedeb arada kaçmaz yani...
canancım olacak o kadar be canım sen sıkma canını daha yeni doğum yaptın ve süt veriosun kilo alman gayet bnormal sonra istemesende eriteceksin...
dırım kız iki veletle iii yapıon sen işleri he hayran kalıom sana... bizim oaraların tabiriyle çıra gibi hatunsun....heryere yetişion bizde senin gibi olabilsek keşke...
benimde bugün sırtımın sağ tarafı çok ağrıyo ya.resmen kemik gibi saplanıyo. bide dikdi benimkiler biyerlerini havaya böle kasıldı karnım sanki.... sanırım popişler dikildi... eskişsi kadar rahat hareket edemiolar galiba arada pıt pıt oluo o kadar....
bu arada hamişler kan ilacı kullanıyomusunuz?
günaydın kızlarr,
nurtopu canım, ben de 15. haftaya kadar çoğul gebeliktim hiçbir test yapılamadı o yüzden, doktor dün bana da amniyosentez teklif etti ama düşündüm, bunun için gerekli faktörlerden sadece 3lü testle ilgili olanı ksmen tutuyor, geri hiçbir gereklilik beni kapsamıyor. ayrıca zaten üçüzle başladım, redüksiyon stresini 2 kere yaşadım birinde olmadı birinde oldu, sonra tam stabil olduk derken ikizlerden birinin kalbi durdu, sonra kanamalar 2-3 haftadır, artık azıcık rayına oturmuş gibiyken bir travma daha gözüm yemiyor. Allah sağlık versin tüm bebişlere, sana doktorunun sunduğu sebep daha bi saçmaymış zaten, ikizler fabrikasyon olmuyorki hep biri önde gidiyor, bazen önde giden değişebiiyorr, boşver ayrıntılı ultrasonlarla rahatlatalım içimizi.
kızlar ben bi haftada 2 kilo almışımm, inanılır gibi değill. gerçi 1.5 aydır hiç kilo almıyordum ama 1 haftada çok olmuş gibi, sizinde böyle durup durup aniden fırladığı oluyormuydu?
Yavrukirpi canım 2 kilo çok normal bence.Ben senin haftandayken bir çıktım tartıya 5 kilo almışım 1 ayda,dr.kesin şeker var sende dedi.şekerde çıkmadı çok şükür.şimdide 15 gün önce 78 olmuştum.Aman hiç takmıyorum kiloları inan,bundan sonrada şişko olurum ne varmış,eşim düşünsün dimi ama,gardolap yenilenecek diye:lepi:
selam kızlar nasılsınız bugün? ben bugün abime geldim çok sıkıldım evden. bi bakem dedim sizedeb arada kaçmaz yani...
canancım olacak o kadar be canım sen sıkma canını daha yeni doğum yaptın ve süt veriosun kilo alman gayet bnormal sonra istemesende eriteceksin...
dırım kız iki veletle iii yapıon sen işleri he hayran kalıom sana... bizim oaraların tabiriyle çıra gibi hatunsun....heryere yetişion bizde senin gibi olabilsek keşke...
benimde bugün sırtımın sağ tarafı çok ağrıyo ya.resmen kemik gibi saplanıyo. bide dikdi benimkiler biyerlerini havaya böle kasıldı karnım sanki.... sanırım popişler dikildi... eskişsi kadar rahat hareket edemiolar galiba arada pıt pıt oluo o kadar....
Dorukcum ben 4.ayda başladım hala günde 1 kez alıyorum kan ilacımı,doğuma kadar devam edecekmişim.
CANANCIM rabbim kolaylık versin sana.Seni kimsenin takdir etmesine gerek yok tatlım,seni taktir edenler burda,sen boşver seni çekemeyenleri,onlar sana şaşırıyorlardır imreniyorlardır ondan çıkmıyordur sesleri.Millet tek çocuğa bakarken zorlanıyorda,iki çocuğu aynı anda büyütmek kolaymı,sen moralini yüksek tutki kıskaanların daha çok çatlasııııııııın :lepi:
pişttttttttttttttt yavruu kirpii küsmüyüzzzz sana cvp yazmıştım heç bakmadın :))
dırımcımm mümkün müüü? okudum da cevaplık bişi yoktu die tekrar yazmadımm, senin yazdıklarını buradaki herkes gibi bende severekk takip ediyorumm canım. sizleri çok da takdir ediyorumm bu mücadelede.
beni bu yabancı damat mahvediyor, hergün baklavaları öle bi gösteriyorlarki tatlıyla hiç aram olmamasına rağmen haftada iki kere baklava yer oldumm.
artvinlimmm ben 19. haftaya girmek üzereyim 7 kilo oldu toplamda işte, artık teke düştüm aslında daha yavaş gitmem lazım ama tutmuyorum kendimi napiimm, tek korkum bel ağrısı o da olmasa kilo hiiiç umurumda değil. bak canım seni de okkadar korkuttular maşallah erken doğum fln olmadı. bu doktorları fazla da dinlememek lazım sanırsamm. biz birbirimize moral verelim, onlar bize vermiyorsa.
ayyy sorma yaa bende diyetteyim cnmmmsempatiksalakcinnifenalar geliyor içime yaaaaa nasıl yemek isityorum
bugün doktorum programında dedi şekeri düşen insanlar agresif oluyormuşş
benide diyette hiç şeker yokk
ondanmı agresifim ben ya ...zorla bu hafta 1 tatlı kaşığı recel eklettim listeye
oda baştan şekersiz...tadlandırıcısız öle yava bişey dedi
olmaz dedim yaaaaaaaaaaaaaa sıkmayın beni bu kaderrr dedim hahahabayanssulusmile
Herkese merhaba
Hep diyolardı inanın insan uyumaya zor vakit buluyor sizleride cok özledim...
Bizde iyiyiz ama oglum enfeksiyon kapmıs doktor benim kontrolumde olsun dedi hastanede suan atesi vardı 38.2 o yüzden kaldı oglum okadar zorki anlatamam agla agla biz hal oldum ama durumu iyi sükürler olsun yarın kavusucam inş sadece bugun kaldı..
Anne olmak ne kadar baska bir duygu okadar güzeller ki kıyamıyorum ki aglamalarına bana herkes kızıyo sen cok titriyosun üzerlerine die ama ne bilim onlar bana sunulmus bir armagan nasıl umursamaz olurum
Hepinizi öpüyorum dualrınızı eksik etmeyin ALLAH hepinizin yardımcısı olsun evet zor ama cok güzel günler sizi bekliyor...
uykuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
gözlerimi açamıyorum artık yaaa uykusuzluktan mafoldum
kızın ağlama krizleri bitmiyo bitmiyo bitmiyoooo
ev leşşş gibiiii çamaşır ütü derleme toplama toz alma herşey beni bekliyoo heryerimden kıllar taşmışşş kendi tremizliğimşde yapamıyorummm off çok kötüyüm sabah sabah dahada morelim bozuldu tartıya çıktım oda ne 2 kilo daha almışım önüm ayrı arkam ayrı gidioo bu dahada sinirlerimi bozuyoo off ya off yaaa
uykuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Kimseye ihtiyacın olmayacak kadar güçlü olduğunu düşün,herkese de hak ettiğini ver,beğenmeyen şeyimi yesin tövbe tövbeeeecanım hala aynı fikirdeyim inan varlıkları herşeye değer ama beni dış etkenlerde çok yoruyo inanki bi tabrik desen yok sen 2 çocuk bakıyon avinede kocanada yetişiyon diyon yok hep yapacaksın tabi modları ve üstüne üstüne beğenmemeler yaptıllarımı çok yoruyo biri tebrik etse motive olucam belki ama nerdeee
anneler gününde eşimden bi çiçek bile gelmedi bırak hediyeyei felan çok kırıldım görmedim diyo yalannnn aklıma gelmedi demiyoda heryerde çiçekçiler açık pazarları ayrıca seyyarlarda gelio ne bilim yaa dedeim ya mutsuzum değer vermedikleri için mutsuzzum