Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

ben geldim bugün bütün heryeri temizledim...çocuk ev yemek derken bu saat oldu ömerim çok huysuz
dişler gelecek anamı ağlatıyolarr

Ne güzel.Zordur ama güzeldir.Ben kimseye bırakmak istemiyorum.İlk etapta ücretsiz izin falan düşünüyorum.Hayırlısıyla o günler gelsin inşallah

Ne güzel.Zordur ama güzeldir.Ben kimseye bırakmak istemiyorum.İlk etapta ücretsiz izin falan düşünüyorum.Hayırlısıyla o günler gelsin inşallah

evet cnm zor ama güzel yanlız bakmak çok daha iyi ama yakınların yanında olmalı
sıkıştığında gelsin.........sen öğretmesin imkanınn varsa ücretsiz izin mantıklı

Selam kızlar.....Bugün giremedim annemdeyim burdada masa üstü var.oturamıyorum koltukta,ama bir bakayım nasıl kızlar dedim.Ben iyiyim çok şükür bugünde geçti diyerek günü kapatıyorum işte.

Dırımcım bugün yoğunmuşsun tatlım yine,sana kocaman :nazar:diyorum başkada birşey demiyorum.Yanlız anlayamadım oğluşunmu düştü
[akacak kan demişsinde]

Dalin maşallah güzel haberlerle gelmişsin.rabbim daha iyi haberler aldırsın inşallah.

Ya bir arkadaşa daha amniyosentez denilmiş.yuh yani bu dr.ne kadar meraklı böyle herşeyin kötü tarafından bakmaya.ikiz bunlar haftaları uymaz,kiloları farklı olur.ya ben bile çözdüm artık bu işleri,ama bu dr.malesef hiç niyetli değil pozitiiiiiiiiiiiiif olmayı:eek:klava:

Ben bir gideyim cuma günü kontrole siz benim dr.larımı görün,sallıyorlar bol bol,hiç hayırlı laf çıkmıyor ağızlarında hiiiiiiiç.aman artık hiç umrumda değil kafaya takmıcam allahıma sığındım bekliyorum.Benim burda o kadar çok duacı meleklerim varki çok şükür,onların dularıyla geldik 31.haftamıza.opuyorumnanaktan

artvinli cnm doruğun bi akrabasının çocuğu düşmüş başını yarmışşş
ona dedim cnmm

Kızlae hepinize desteklerinizden ötürü çoook teşekkür ederim. Gerçekten beni çok rahatlattınız, sağolun

Herkese merhaba

Hep diyolardı inanın insan uyumaya zor vakit buluyor sizleride cok özledim...

Bizde iyiyiz ama oglum enfeksiyon kapmıs doktor benim kontrolumde olsun dedi hastanede suan atesi vardı 38.2 o yüzden kaldı oglum okadar zorki anlatamam agla agla biz hal oldum ama durumu iyi sükürler olsun yarın kavusucam inş sadece bugun kaldı..
Anne olmak ne kadar baska bir duygu okadar güzeller ki kıyamıyorum ki aglamalarına bana herkes kızıyo sen cok titriyosun üzerlerine die ama ne bilim onlar bana sunulmus bir armagan nasıl umursamaz olurum

Hepinizi öpüyorum dualrınızı eksik etmeyin ALLAH hepinizin yardımcısı olsun evet zor ama cok güzel günler sizi bekliyor...

günaydın kızlarr,

nurtopu canım, ben de 15. haftaya kadar çoğul gebeliktim hiçbir test yapılamadı o yüzden, doktor dün bana da amniyosentez teklif etti ama düşündüm, bunun için gerekli faktörlerden sadece 3lü testle ilgili olanı ksmen tutuyor, geri hiçbir gereklilik beni kapsamıyor. ayrıca zaten üçüzle başladım, redüksiyon stresini 2 kere yaşadım birinde olmadı birinde oldu, sonra tam stabil olduk derken ikizlerden birinin kalbi durdu, sonra kanamalar 2-3 haftadır, artık azıcık rayına oturmuş gibiyken bir travma daha gözüm yemiyor. Allah sağlık versin tüm bebişlere, sana doktorunun sunduğu sebep daha bi saçmaymış zaten, ikizler fabrikasyon olmuyorki hep biri önde gidiyor, bazen önde giden değişebiiyorr, boşver ayrıntılı ultrasonlarla rahatlatalım içimizi.

kızlar ben bi haftada 2 kilo almışımm, inanılır gibi değill. gerçi 1.5 aydır hiç kilo almıyordum ama 1 haftada çok olmuş gibi, sizinde böyle durup durup aniden fırladığı oluyormuydu?

kızımın hareketlerini artık seğirme şeklinde hissediyorum şükürler olsun, özellikle yemeklerden sonra, bir de tekmeleri duyabilsek süpper olacak .

çok sağolun arkadaşlar içimi rahatlattınız
2li testimde normal çıkmıştı
inşallah 3lü de normal çıkar

canım her doktor başka bişe diyorrr
bende devlette kontrol oluyorum 19.haftamda sadece ayrıntılıya sokacaklar beni hem doktorlar saçma buluyo ikizler için ikili ve üçlü testi yanılma paylarııı çok yüksek çünküüü
bence sen canını sıkma boşunaa

canım her doktor başka bişe diyorrr
bende devlette kontrol oluyorum 19.haftamda sadece ayrıntılıya sokacaklar beni hem doktorlar saçma buluyo ikizler için ikili ve üçlü testi yanılma paylarııı çok yüksek çünküüü
bence sen canını sıkma boşunaa

ikili üçlü testler ikizlerde hiiiç sonuç vermiyor tabii, kontesciim senle günümüz çok yakınmışşş: sen hissediomusun hareketleri hafiftenn

bir kere bizde kan testi yapılmıyor,çünkü Bhcg değeri ikizlerde yüksek çıktığından yanılma payı oluyor,
ikincisi ayrıntılı usg de de ikiz bebeklerde yanılma payı daha yüksek,
zira şimdi kızım Sare'm de down sendromundan şüpheleniyoırlar,
biz de ayrıntılı usg de sorun da hi çıkmamıştı fakat raporu buluyoruz,altında %30 güvenilirliği vardır yazıyor,
yani hiçbişeyin güvenilirliği yüzde yüz değil,
ne işe yarıyormuş anlamış değilim..

medine cnm çok geçmiş olsun ahh cnm ya neden kaptı yaa
ben sana diyeyim gelen giden çocukların odasına girdi
eline aldı...
ben eve geldiğimde hastaneden öyle bir tembihlenmiştimki
herkese demiştim bebeklerim çok ufak odalarını tek tek gireceksiniz
öpyeceksiniz battaniyesinde tutacaksınız demiştim...
ve sonuç kimse bizi ziyarete gelmedi
çok içerlemiştim ama iyide oldu
gerizekalı eltim yoldan geldi elini çocuğun ağzını vermiş yalanıyor bu demişti
ben baştan bişey demedim....ikinci kez aynı hareketi yapınca lohusalıktan da olsa gerek
,gayet agresif neden elini çocuğun ağzını sokuyorsun dedim...çıkıştım
o günden bu yana konuşmuyolar bende konuşmuyorum...amcası yiğenlerini 23 günlükken
gördü sadece....umrumdada değil 40 gün hastanede yatarken birkere ziyeret etmediler
çıkarkende bebek doktru bebekler çok küçük mikroba açıklar bişey olursa
alırız biz bakarız dediler...sanırım hastaneye tekrar gitme durumu beni çıldırtmıştı

aman kızlar bizler 37 haftalıkda doğursak normal bebek kilosunda doğmadıklarınan vücut bağışıklığı
zayıf oluyor çocukların pramatüre oluyor kızlarrr...sakın ellerini yıkamayan kişileri odalarına almayın
eller sıvı sabun değil kalıp sabunlarla yıkanacak ...misafir ise protex sıvı sabunla yıkanacak...
tek tek odalarına girsinler kalabalıksa ..ve bebeklerin odasını 1 saat havalandırın........

ayyy sabah sabah nutuk attım ama yaşadıklarım bunlar sizlerde yaşamayın doğum sonrası anne yavrusundan ayrılması çok zor........

yavrukirpi ben hiç kilo alımıma bakmadım çünki aşırı kusuyordum be12 kilo ilede bitti gebeliğim zaten
ama normal olabilir haftan baya ilerledi bebek büydü...ama dikkat et cnm hamur işi tatlı ağırlıklı değilde
et sebze ağırlıklı ye...ama canın çekiyorsada hiçç engelleme derim abartmadan ye
insan hamişken yemeyecekte ne zaman yiyecek

oyy biz kalktik ikisabahtir kuzularim uyuyor rahat ettim valla
ama eşimle ben hasta oluyoruz.....aliştede öksürük varr pöffffff pekmez takviyesi yapacağımm

uykuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
gözlerimi açamıyorum artık yaaa uykusuzluktan mafoldum
kızın ağlama krizleri bitmiyo bitmiyo bitmiyoooo
ev leşşş gibiiii çamaşır ütü derleme toplama toz alma herşey beni bekliyoo heryerimden kıllar taşmışşş kendi tremizliğimşde yapamıyorummm off çok kötüyüm sabah sabah dahada morelim bozuldu tartıya çıktım oda ne 2 kilo daha almışım önüm ayrı arkam ayrı gidioo bu dahada sinirlerimi bozuyoo off ya off yaaa

uykuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ev leşşş gibiiii çamaşır ütü derleme toplama toz alma herşey beni bekliyoo heryerimden kıllar taşmışşş kendi tremizliğimşde yapamıyorummm off çok kötüyüm sabah sabah dahada morelim bozuldu tartıya çıktım oda ne 2 kilo daha almışım önüm ayrı arkam ayrı gidioo bu dahada sinirlerimi bozuyoo off ya off yaaa

uykuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

kuzumm çok zor durumun çokkkk ne yapsam nasıl destek olsam yaaa
kilo işine takma sen hala süt veriyorsun
vereceksin bak bende aldım 7 kilo hemde veriyorum şimdi
sıkılma sakın.....h.sonu annen gelse sende azcık işlerine baksan ya püffffff annem burada olsa ben atlar gelirdim yaaaaaaaa

uykuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

canancımm Allah kolaylık versinn, ama hem iki çocuk hem ev hepsini birden nassı idare edeceksin yaaa, illaki patlar biyerlerden, birileri destek çıksa walla bari 9-10 aylık olnana kadar. walla ben strese girdim okurken. kızının ağlamaları geçse yine biraz rahatlarsın da o da tuz biberi oluyor demek.

canancımm Allah kolaylık versinn, ama hem iki çocuk hem ev hepsini birden nassı idare edeceksin yaaa, illaki patlar biyerlerden, birileri destek çıksa walla bari 9-10 aylık olnana kadar. walla ben strese girdim okurken. kızının ağlamaları geçse yine biraz rahatlarsın da o da tuz biberi oluyor demek.

korkma kızzzzzzzzzzzzzzzzemuszemus
şimdi cananın kızı rahatsız olduğu için aslında daha çok yoruluyor
sonra en azından bir ayın bir haftası biri yanında olsa daha rahat edecek
eşi erken geliyor ama ....bazı erkek çocuk konusunda çok becerikli olamıyor...
ikiz bebeklerin bakımında illa anneye birisi yardım etmeli yani anne nefes almalı
ben tek bakıyorum annem 38 günlükken bıraktı ama 50 günlükken anneme gittik 1 hafta kaldık...bazen 1 ay kaldık bugünlere geldik bir ayın 15 günü ben yanlzı baktım 15 günü annemle....şimdi büyüdüler ...çok şükür bebekliklerinden daha iyi ama bu seferde hep arkadalar...yani annenin piskoloji için birisi destek olmalı ,
ben yakın olsam canana tereddütsüz giderim bebeklerni beklerim
ama malesef değilim onu çok iyi anlıyroum...canım arkadaşım allah yardımcın olsun

merhaba arkadaslar, bu guruba hic yazmadim ama sürekli okuyorum yazdıklarınızı.
29+5 haftalık br kız, bir erkek çift yumurta ikizlerime hamileyim.
en başından beri ikizlerimin arasinda kilo farkı vardı, ama dr. um şu anda bir sorun yok, kontrol altındasın diyordu. Fakat ctesi yani 29+1 ken gittigim kontrolde kızım 950 gr, oğlum 1650 gr cıktı, dr. um bir ikinci dr. un görüşünü de alalım diyerek 10 gün sonraya randevu verdi tekrar.
Gercekten cok endişeliyim, aranızda veya cevrenizde bu kadar kilo farkı olup sağlıklı doğum yapan var mı acaba?

X